AlexandraKo Публикувано: 14 март, 2020 Сподели Публикувано: 14 март, 2020 На 26.02.2020 г. в 10:43, П.Кръстев каза: Аз доколкото прегледах застраховките за отмяна на пътуване, не намирам подходящ Застраховател, който би изплатил нещо в случай, че примерно ограничат достъпа до Канарските острови заради Корона вируса (където ни предстои пътуване края на Април месец, което по принцип не мисля да отменям). Поправете ме ако греша и всъщност има такава застраховка? Според мен е по-вероятно резервации през Booking и AirBNB да бъдат отменени (въпреки, че са без право на отмяна) отколкото някой застраховател да изплати нещо... (това при положение, че ситуацията стане по-сериозно от настоящата паника) Вчера, в някоя от темите разказах, че КЗП са затрупани от жалби, точно по такива причини. А се допитах там, по повод на отказ, заради неосъществимо пътуване до Рим, с Бг. туристическа агенция. Наши приятели имат застраховка " отмяна на пътуване" в Армеец и категоричен отказ, това било извънредно обстоятелство и не влизало в условията им. Ама иначе, са взели 200 лева за застраховката. На 26.02.2020 г. в 10:44, Alexander каза: По-важно е какво изплащат, а не какво пише, че може да платят. Аз съм много скептичен към родните застрахователи, още по-малко Армеец, всеки знае кой седи зад тях.. И аз така. 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 14 март, 2020 Сподели Публикувано: 14 март, 2020 преди 53 минути , AlexandraKo каза: неосъществимо пътуване до Рим, с Бг. туристическа агенция. А от агенцията не им ли предлагат други дати или друга дестинация? Струва ми се, че ги лъжат(от агенцията) , да не се отказват да се борят. 1 Връзка към коментар
ShaMan-H_Fel Публикувано: 15 март, 2020 Сподели Публикувано: 15 март, 2020 Доколкото знам е напълно стандартно условие застраховката да не важи по време на война, епидемия или бедствие т.е. някакво извънредно положение. Рискът от такова нещо е относително малък (но не нулев) и си го носи самия застрахован. Все пак застрахователят работи за печалба, а едно такова събитие има потенциал да засегне голяма част от клиентите и да причини сериозни финансови щети на компанията, от което да пострадат всичките ѝ клиенти. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 март, 2020 Сподели Публикувано: 15 март, 2020 Не че има някакво значение, но застрахователите, които ползвах последния път (бразилски) ми пратиха мейл, че болнични разходи ще ми бъдат покрити, ако съм диагностициран с COVID-19. За отмяна на полети нищо не пише 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 16 март, 2020 Сподели Публикувано: 16 март, 2020 След като не успях да си анулирам застраховката при номадите поне си смених датите за Декември Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 17 март, 2020 Сподели Публикувано: 17 март, 2020 Токио Марин ми върнаха цялата сума 2-3 дни след като писах, че искам да канселирам застраховката. Ако им се пише преди датата на започване връщат всичко, както е и по условията им. 7 Връзка към коментар
alexnpopova Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 Здравейте, аз искам да питам някой от вас възползвал ли се е от застраховката отмяна на пътуване, като предостави бележка за служебни задължения, които няма как да не изпълни и се налага да не пътува. Дори и в тази ситуация в момента. Например аз съм счетоводител. Принципно сроковете ни бяха до 31.03 за годишно приключване. Сега са 30.06 заради извънредното положение и се налага да работя и април месец не мога да пътувам. Дали Застрахователя ще ми върне парите ? 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 Счетоводителят на застрахователя ти не харесва това. Ще е доста невероятно да ти изплатят застраховка заради служебни ангажименти. В условията към полицата би трябвало да са изброени всички покрити рискове. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 преди 2 минути , alexnpopova каза: Здравейте, аз искам да питам някой от вас възползвал ли се е от застраховката отмяна на пътуване, като предостави бележка за служебни задължения, които няма как да не изпълни и се налага да не пътува. Дори и в тази ситуация в момента. Например аз съм счетоводител. Принципно сроковете ни бяха до 31.03 за годишно приключване. Сега са 30.06 заради извънредното положение и се налага да работя и април месец не мога да пътувам. Дали Застрахователя ще ми върне парите ? Зависи кои събития покрива застрахователя, ти. Обаче, според мен трудно би се хванал на нещо такова. Все пак срокът е удължен, а не е скъсен. Но можеш да опиташ, ако сред рисковете ти е отказана отпуска от работодателя. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 Ми те, застрахователите сега точно, отказват изплащане по клаузата “отмяна на пътуване”, заради извънредното положение. Връзка към коментар
alexnpopova Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 преди 8 минути , AlexandraKo каза: Ми те, застрахователите сега точно, отказват изплащане по клаузата “отмяна на пътуване”, заради извънредното положение. Ами в клаузата пише при отказ на работодателя да даде отпуск, поради служебни ангажименти 🙂 реално ние сега имаме най мн работа покрай съкращаване на работници, отпуски и вскякви други щуротии в момента 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 Аз си мисля, че те ще измислят всичко, за да не платят, така че докато има извънредно положение ще се позоват на него, независимо, че ти ще сложиш други мотиви Оттам нататък ако ти се води битка по институциите и съда... Но нямам личен опит с това 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 преди 8 минути , alexnpopova каза: Ами в клаузата пише при отказ на работодателя да даде отпуск, поради служебни ангажименти 🙂 реално ние сега имаме най мн работа покрай съкращаване на работници, отпуски и вскякви други щуротии в момента @alexnpopova,звъннах на приятелка, дето има ТА и тя каза, че Армеец , в момента изплащат по клауза “отказ на отпуска”. Твоята застраховка при тях ли е? Ама, даже и да не е при тях, пробвай, с такова основане, без да споменаваш извънредно положение, епидемия и пр. С документа от работодателя, че ти отказва отпуск. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 преди 36 минути , alexnpopova каза: и април месец не мога да пътувам По-скоро, април месец няма да можеш да пътуваш заради извънредното положение, с отпуска или без и поради тази причина биха ти отказали изплащане. Ако пътуването може да се осъществи практически, тогава действаш с отказаната отпуска-точно в Армеец е тази клауза. Но аз съм песимист, защото пак те първи се отдръпват сега от тур. агенции и ще оставят масово хората без обезщетение Връзка към коментар
alexnpopova Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 преди 36 минути , AlexandraKo каза: @alexnpopova,звъннах на приятелка, дето има ТА и тя каза, че Армеец , в момента изплащат по клауза “отказ на отпуска”. Твоята застраховка при тях ли е? Ама, даже и да не е при тях, пробвай, с такова основане, без да споменаваш извънредно положение, епидемия и пр. С документа от работодателя, че ти отказва отпуск. Ок благодаря, ще видя ще пробвам а каквото стане 🙂 все пак съм длъжна да видя нямам ли шанс. Все пак съм си платила 70 лв застраховка и 2800 лв билети 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 април, 2020 Сподели Публикувано: 4 април, 2020 Преди 1 час, alexnpopova каза: Ок благодаря, ще видя ще пробвам а каквото стане 🙂 все пак съм длъжна да видя нямам ли шанс. Все пак съм си платила 70 лв застраховка и 2800 лв билети Моятя приятелка каза, че Армеец са разпратили до ТА писма, какво ще изплащат. Твоята клауза я има. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 юли, 2020 Сподели Публикувано: 1 юли, 2020 Някой знае ли за застрахователна компания, която би поела разходи по лечение, ако човек се разболее от Ковид-19 докато е на пътешествие? World Nomads категорично заявяват, че техните полици не покриват разходи свързани с лечение на тази диагноза: Unfortunately there’s no cover for any travel impacted by coronavirus (COVID-19) under this policy as it is not designed to cover expenses which are directly or indirectly caused by such an event. Ковид-19 не се приема като диагноза и за клаузата "Отмяна на пътуване": If you catch coronavirus (COVID-19) before you leave home or while overseas and your doctor confirms you are medically unfit to travel, unfortunately, there’s no cover for any travel impacted by coronavirus (COVID-19) as the policy is not designed to cover expenses which are directly or indirectly caused by epidemics under the control of public authorities. Пари не връщат, освен ако още не е минал някакъв cool-off period. Може да се презаверява за по-късна дата полицата (в срок от една година от оригиналната дата за пътуване), но каква полза, ако не покрива случаи, в които човек може да се зарази с Ковид-19... Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 1 юли, 2020 Сподели Публикувано: 1 юли, 2020 Разцъкай https://www.insubuy.com/coronavirus-coverage-international-travel-insurance/ , Дженерали също май предлагат такава при определени критерии, ще трябва да се разровиш - https://www.generalitravelinsurance.com/position-statements/coronavirus.html 1 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 1 юли, 2020 Сподели Публикувано: 1 юли, 2020 Евроинс (от 6 май) и Левинс (от 10 април, без репатрирането) са двете компании у нас, които включиха и Ковид-19 в покритието на застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" (стандарт и мултитрип). 3 1 2 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 2 юли, 2020 Сподели Публикувано: 2 юли, 2020 преди 13 часа, FlyTraveler каза: Някой знае ли за застрахователна компания, която би поела разходи по лечение, ако човек се разболее от Ковид-19 докато е на пътешествие? @FlyTraveler , вчера направих застраховка Помощ при пътуване в чужбина в Евро инс. Изрично в полицата има точка, в която ясно е написано, че се поемат разходи по лечение ако човек се разболее от Ковид 19 докато е на пътешествие. Застраховката излезе доста по-скъпа отколкото досегашните, които правих- 160лв. за двама човека. Досега при двуседмично пътуване при застраховка от 10 000€ плащах около 30 лв. Сега удължих с една седмица извън срока на пътуването ни застрахователния период. Ние трябва да пътуваме 9-25 юли. Направих застраховка за 9 юли- 1 август заради презумцията, че ако /не дай си боже/ се разболеем и останем на лечение няма да се приберем на 25. Имате възможност за различни застрахователни суми. Ако пътуването Ви е до 15 дни максимално можеш да застраховаш 30 000€. Цената е 22€ на човек. Ако пътуването е до 1месец можеш максимално да застраховаш за 50 000€. Цената е 40.50€ на човек 7 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 2 юли, 2020 Сподели Публикувано: 2 юли, 2020 преди 16 часа, FlyTraveler каза: Някой знае ли за застрахователна компания, която би поела разходи по лечение, ако човек се разболее от Ковид-19 докато е на пътешествие? https://www.squaremouth.com/press-room/travelers-guide-travel-insurance-for-coronavirus/ 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 юли, 2020 Сподели Публикувано: 2 юли, 2020 преди 3 часа, Roje каза: @FlyTraveler , вчера направих застраховка Помощ при пътуване в чужбина в Евро инс. Изрично в полицата има точка, в която ясно е написано, че се поемат разходи по лечение ако човек се разболее от Ковид 19 докато е на пътешествие. Застраховката излезе доста по-скъпа отколкото досегашните, които правих- 160лв. за двама човека. Досега при двуседмично пътуване при застраховка от 10 000€ плащах около 30 лв. Сега удължих с една седмица извън срока на пътуването ни застрахователния период. Ние трябва да пътуваме 9-25 юли. Направих застраховка за 9 юли- 1 август заради презумцията, че ако /не дай си боже/ се разболеем и останем на лечение няма да се приберем на 25. Имате възможност за различни застрахователни суми. Ако пътуването Ви е до 15 дни максимално можеш да застраховаш 30 000€. Цената е 22€ на човек. Ако пътуването е до 1месец можеш максимално да застраховаш за 50 000€. Цената е 40.50€ на човек Благодарско! Говорих по телефон с тях, даже може и до 75 000 евро да се застрахова. Малко е солена премията за такава сума - около 142 лева на човек, но пак я има опцията. 2 Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 2 юли, 2020 Сподели Публикувано: 2 юли, 2020 преди 10 часа, Roje каза: Ние трябва да пътуваме 9-25 юли. Направих застраховка за 9 юли- 1 август заради презумцията, че ако /не дай си боже/ се разболеем и останем на лечение няма да се приберем на 25. Чакай сега. Защо трябва да удължаваш срока? Ако си в чужбина и в периода на застраховката настъпи застрахователно събитие, те трябва да ти осигурят лечение докато се прибереш в държавата си по местоживеене. Това, че лечението може да просрочи периода на почивката ти не би трябвало да те засяга. Стига застрахователното събитие да се е случило в този период. Не съм юрист, но това е моята логика. Според твоята логика излиза, че ако отиваме на почивка за една седмица, да си правим застраховка за 3 месеца, че не се знае какво може да се случи. Ще е хубаво, ако някой компетентен се изкаже по въпроса. 4 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 2 юли, 2020 Сподели Публикувано: 2 юли, 2020 @vorbis, това е ясно, няма какво да го коментираме, застрахователят покрива разходите по лечението до договорения лимит в резултат от застрахователното събитие възникнало по време на покритието на застраховката. Това включва и хоспитализация продължаваща след изтичане на покритието, както и репатриране до България, когато здравословното състояние го позволява. Лев Инс конкретно са изключили транспортните разходи по връщането от покритието. 3 1 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 13 часа, vorbis каза: Чакай сега. Защо трябва да удължаваш срока? Ако си в чужбина и в периода на застраховката настъпи застрахователно събитие, те трябва да ти осигурят лечение докато се прибереш в държавата си по местоживеене. Това, че лечението може да просрочи периода на почивката ти не би трябвало да те засяга. Стига застрахователното събитие да се е случило в този период. Не съм юрист, но това е моята логика. Според твоята логика излиза, че ако отиваме на почивка за една седмица, да си правим застраховка за 3 месеца, че не се знае какво може да се случи. Ще е хубаво, ако някой компетентен се изкаже по въпроса. Прав си за срока. Презумцията ми при правене на застраховката за по-дълъг период беше, това което вече написах. До 15 дни можеш да застраховаш до 30 000€. За да си осигуря по-голям лимит на застраховка трябва да застраховам по-дълъг период, който да ми позволи да застраховам за 50 000€. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега