Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Как мислите? Има ли смисъл да се прави застраховка при пътуване в ЕС, включително и при нужда от лечение на Ковид?

Не върши ли същата работа европейската здравна карта?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Roje каза:

За да си осигуря по-голям лимит на застраховка трябва да застраховам по-дълъг период, който да ми позволи да застраховам за 50 000€.

Това е вече нещо друго. Извинявам се, пропуснал съм идеята ти.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, bonboneva каза:

Как мислите? Има ли смисъл да се прави застраховка при пътуване в ЕС, включително и при нужда от лечение на Ковид?

Не. ЕЗОК е силна и работи само при спешните случаи, при цялата условност на понятието „спешен“. Разбира се, с нея няма да си „оголена“ откъм обслужване, ако, пу-пу, опреш дотам. Но застраховката ти осигурява много по-солиден гръб в това отношение.

Конкретно за китайския вирус нямам никаква представа какво покрива или не покрива ЕЗОК. Ако въпросът те интересува, най-добре да прочетеш на техния сайт.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 49 минути , Goal & Boss каза:

Не. ЕЗОК е силна и работи само при спешните случаи, при цялата условност на понятието „спешен“. Разбира се, с нея няма да си „оголена“ откъм обслужване, ако, пу-пу, опреш дотам. Но застраховката ти осигурява много по-солиден гръб в това отношение.

Конкретно за китайския вирус нямам никаква представа какво покрива или не покрива ЕЗОК. Ако въпросът те интересува, най-добре да прочетеш на техния сайт.

Подкрепям, но имайте предвид:

Веднъж ми се наложи да ползвам здравната карта в Ментон. Имах подозрение за кърлеж - черна точка със зачервен ореол. Според докторката е било тресчица. Може и така да е. Не ми поискаха в момента пари, но по-късно ми изпратиха в София сметка 65 евро.

Не исках да си имам неприятности с френските власти. Моя приятелка от Париж им плати с чек, за да не правя банкови преводи. Тук здравната каса ми възстанови половината от сумата. 

От тогава винаги си правя годишни застраховки Мултитрип или за конкретното пътуване. Имам и застраховката към Дайнерс.

Вие си преценявате как да постъпите.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Веднъж ми се наложи да ползвам здравната карта в Ментон. Имах подозрение за кърлеж - черна точка със зачервен ореол. Според докторката е било тресчица. Може и така да е. Не ми поискаха в момента пари, но по-късно ми изпратиха в София сметка 65 евро.

Ако лекарката беше решила, че е кърлеж, случаят вероятно щеше да бъде счетен за спешен и да не плащаш. Това е нагледен пример за разликата между ЕЗОК и застраховка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, bonboneva каза:

Хич не разчитай на картата. Колкото другите европейци разчитат, толкова и ние. За някакъв спешен преглед и нещо дребно,  вероятно ще послужи. Но за нещо сериозно , еле пък, за евентуален Ковид, много се съмнявам.

С тази карта, като ми дойде някой от държава в Европа, си плаща всичко, аз издавам документи за плащането, пък той, ходи да се разправя с тяхната здравна каса, какво ще му връщат и никъде не връщат 100%.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Да потвърдя и аз казаното от @Roje - застраховката на Евроинс покрива медицински разходи при Covid-19 - написано е изрично върху полицата и важи и за опция А, и за опция Б. Причината обаче да пиша е нещо друго, което може да представлява интерес за притежателите на дронове... 🙂 Застраховка помощ при пътуване в чужбина с включена опция Б има покритие Гражданска отговорност към трети лица, към която договорихме срещу допълнително завишение на премията от 10%, да покрива и рискове при управление на дрон с лимит до 1000€. Застрахованият дрон се описва в полицата с марка, модел и сериен номер. Това (поне за нас) е много ценно, тъй като все повече държави искат застраховка ГО при управление на дрон, а в България дори и ЗК, които имат такъв продукт, го предлагат само на професионални дрон пилоти.

Тагвам потенциално заинтересованите, за да не пропуснат: @ven62, @ivooo, @Sju, @Lirea, @Hadzhitodorovi

• Харесвам 6
  • Благодаря 3
Връзка към коментар

@chandni, благодаря за информацията! Това може да се окаже доста полезно. :thank_you:

преди 2 часа, chandni каза:

предлагат само на професионални дрон пилоти.

В моите представи, за да си професионален пилот на дрон, трябва да имаш лиценз/свидетелство/някакъв документ, издаден от компетентен орган, каквото в момента в България няма.  Предполагам, че определят кой е професионалист само от това дали взема пари от това.

Очаквам да видя с новите европейски изисквания дали в България ще има скоро промени в тази насока, както и в застраховките. Дотогава това е добър вариант, макар и 1000 евро покритие да ми се виждат доста малка сума. Предполагам, че има опции за по-голямо покритие срещу съотвената сума, разбира се.

Миналата година обиколих 4-5 застрахователни агенти, но никой не можа да ми предложи застраховка тип ГО за дрона, като никой от тях дори не беше чувал да се предлага такъв продукт 🙄

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Lirea каза:

макар и 1000 евро покритие да ми се виждат доста малка сума. Предполагам, че има опции за по-голямо покритие срещу съотвената сума, разбира се.

Да, малко са, но толкова. Допълнителните клаузи като тази ГО са фиксирана сума и не зависи от застрахователната премия. Въпросът е, че има някаква опция за сключване на полица изобщо - поне човек ще може да кандидатства за издаване на разрешително за полети. Ние в Намибия и при най-добро желание не можехме да поискаме такова заради невъзможността да сключим застраховка.

Връзка към коментар
На 2.07.2020 г. в 8:24, Roje каза:

@FlyTraveler , вчера направих застраховка Помощ при пътуване в чужбина в Евро инс.

Изрично в полицата  има точка, в която ясно е написано, че се поемат разходи по лечение ако човек се разболее от Ковид 19 докато е на пътешествие. Застраховката излезе доста по-скъпа отколкото досегашните, които правих- 160лв. за двама човека.

Досега при двуседмично пътуване при застраховка от 10 000€ плащах около 30 лв.

Сега удължих с една седмица извън срока на пътуването ни застрахователния период. Ние трябва да пътуваме 9-25 юли. Направих застраховка за 9 юли- 1 август заради презумцията, че ако /не дай си боже/ се разболеем и останем на лечение няма да се приберем на 25.

Имате възможност за различни застрахователни суми. Ако пътуването Ви е до 15 дни максимално можеш да застраховаш 30 000€. Цената е 22€ на човек.

Ако пътуването е до 1месец можеш максимално да застраховаш за 50 000€. Цената е 40.50€ на човек

А онлайн може ли да се направи тази застраховка?

Връзка към коментар

Само набързо да ви светна, че BattleFace (базирани в Англия, но застраховат и български граждани, аз ги ползвах за Чад) ми изпратиха мейл, че вече включват лечение от Ковид-19 в полиците си, наред с много други неща. Покритието е до 5 000 000 евро, не вярвам някой да ги бие в това отношение, включва се и застраховка отмяна на пътуване, май беше до 2 000 евро. За 12 дни на мен ми идваше към 65 евро някъде премията. Ако заминавам някъде сега през лятото, ще си купя от тях.

• Харесвам 7
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 53 минути , AlexandraKo каза:

А онлайн може ли да се направи тази застраховка?

Директно от тях не, но може да им се обадиш и после по имейл да си размените нещата, посредниците също им продават застраховките онлайн.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Само набързо да ви светна, че BattleFace (базирани в Англия, но застраховат и български граждани, аз ги ползвах за Чад) ми изпратиха мейл, че вече включват лечение от Ковид-19 в полиците си, наред с много други неща. Покритието е до 5 000 000 евро, не вярвам някой да ги бие в това отношение, включва се и застраховка отмяна на пътуване, май беше до 2 000 евро. За 12 дни на мен ми идваше към 65 евро някъде премията. Ако заминавам някъде сега през лятото, ще си купя от тях.

Може ли линк?

преди 41 минути , Adventurer каза:

Директно от тях не, но може да им се обадиш и после по имейл да си размените нещата, посредниците също им продават застраховките онлайн.

Благодаря, щеше ми се, да не се разкарвам.

Връзка към коментар
преди 28 минути , Ilian359 каза:

А за отмяна на пътуване заради Ковид дали има застраховател, който го покрива?

Алианц например наскоро добавиха и това покритие...
https://www.allianz-assistance.bg/turisticheski-zastrahovki/zastrahovka-otmqna-putuvane.html

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, FlyTraveler каза:

Благодаря ти!
Ама е “ for travellers up to age  59”, като Номадите:(((

Ще ходя днес,  да търся Евро инс застраховател.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Adventurer каза:

Алианц например наскоро добавиха и това покритие...
https://www.allianz-assistance.bg/turisticheski-zastrahovki/zastrahovka-otmqna-putuvane.html

"Ако сте поставен под карантина поради съмнение за заболяване с COVID-19 и следователно трябва да отмените планираното пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването."

Как да разбирам "Застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването"? Застрахователят ще ми плати парите, които съм дал за самолетен билет и каквото съм предплатил от пътуването ли? Иначе какви разходи да имам по самото анулиране?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, FlyTraveler каза:

"Ако сте поставен под карантина поради съмнение за заболяване с COVID-19 и следователно трябва да отмените планираното пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването."

Как да разбирам "Застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването"? Застрахователят ще ми плати парите, които съм дал за самолетен билет и каквото съм предплатил от пътуването ли? Иначе какви разходи да имам по самото анулиране?

Всъщност сега разбрах, че някои компании предлагат тези застраховки само за пакети на туроператори и агенции, ето ги общите условия на Алианц, покриват неустойките за анулиране на договора.
https://www.allianz-assistance.bg/content/dam/onemarketing/awp/allianz-assistance-bg/pdfs/GTC_BG_2019_C.pdf

Освен Алианц и Евроинс също не стават, Армеец има застраховки и за самостоятелни пътувания (самолет, хотел, кола...), но те засега не покриват вируса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Лев Инс също предлагат "Отмяна на пътуване", която покрива отмяна поради COVID-19, включително и при самостоятелно резервиране на самолетни билети и/или хотел

https://lev-ins.com/produkti/turisticheski-zastrahovki/otmyana-na-p-tuvane/

Цитат

В обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Не е необходимо пътуването да е организирано само чрез лицензиран туроператор. Застраховката може да се сключи и когато Застрахованият сам организира пътуването, без да ползва туроператор.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Някой може ли да препоръча застраховка "Помощ при пътуване в чужбина", която да покрие разходите по евентуално разболяване от COVID. Мисля да си направим за Малдивите за всеки случай, че май на застраховката от кредитната карта на ДСК-Уизз и Дайнърс не може да се разчита при тези условия.

Връзка към коментар
8 minutes ago, Jorro said:

Някой може ли да препоръча застраховка "Помощ при пътуване в чужбина", която да покрие разходите по евентуално разболяване от COVID. Мисля да си направим за Малдивите за всеки случай, че май на застраховката от кредитната карта на ДСК-Уизз и Дайнърс не може да се разчита при тези условия.

Последно си направих в Евроинс, за морето ни в Гърция през септември. Специално им звънях да питам дали покрива и евентуално лечение при заболяване от коронавирус.  Помня, че четох и условията им. Общувахме по мейла и директно ми пратиха полицата за тяхна сметка. Дано няма промяна. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Jorro каза:

Ние правихме в SDI през ноември за Мексико. Застраховката е към Лев Инс, но не се наложи да я ползваме.

https://www.sdi.bg/zastrahovki/medicinski-za-chujbina/pomosht-pri-patuvane-v-chujbina/

• Благодаря 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Eva eva said:

Последно си направих в Евроинс, за морето ни в Гърция през септември. Специално им звънях да питам дали покрива и евентуално лечение при заболяване от коронавирус.  Помня, че четох и условията им. Общувахме по мейла и директно ми пратиха полицата за тяхна сметка. Дано няма промяна. 

1 hour ago, Marisha said:

Ние правихме в SDI през ноември за Мексико. Застраховката е към Лев Инс, но не се наложи да я ползваме.

https://www.sdi.bg/zastrahovki/medicinski-za-chujbina/pomosht-pri-patuvane-v-chujbina/

Благодаря, нямам много време така, че май най-бързо ще бъде да отида до SDI. Все пак дано не се налага да се използва, че всички застраховки са пълен ш*т 😞

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.