Eti* Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 преди 3 минути , chandni каза: Понеже няколко пъти вече се отваря темата защо може да се коментират и цитират директно застрахователни компании, а туристически агенции не, припомням, че това е заложено в условията за ползване на форума, с които всички ние сме се съгласили при регистрацията си тук. Благодаря за разяснението, разбрах каква е логиката. 2 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 Писах току що в linked in на Country manager-а на една от споменатите компании, която покрива Ковид, дали покриват карантина и при какви условия. Ако имам някакъв положителен отговор ще го споделя тук- 5 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 "Здравей, ХХХХХ. Да, покриваме, до 1000 евро на човек - разходи за хотелско настаняване при поставяне под карантина в чужбина, ако разходите не се покриват от държавата." 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 преди 1 час, Eti* каза: "Здравей, ХХХХХ. Да, покриваме, до 1000 евро на човек - разходи за хотелско настаняване при поставяне под карантина в чужбина, ако разходите не се покриват от държавата." И пак”ако”- винаги има и ситни букви и условия:( 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 преди 11 часа, Eti* каза: Добре, значи не при всички компании е ценообразуващ фактор. При компаниите, на които съм сравнявала условията, не е. Отново говорим за два различни продукта, които имат различно покритие и условия по издаване, но нямам време сега да обяснявам разликите... Само ще кажа, че ако някой ви предлага застраховка отмяна на пътуване и периода от сключване на застраховката до самото пътуване не е ценообразуващ фактор, бягайте надалеч... 5 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 24 март, 2021 Сподели Публикувано: 24 март, 2021 преди 8 часа, Duke каза: Само ще кажа, че ако някой ви предлага застраховка отмяна на пътуване и периода от сключване на застраховката до самото пътуване не е ценообразуващ фактор, бягайте надалеч... преди 9 часа, Duke каза: Отново говорим за два различни продукта, които имат различно покритие и условия по издаване, но нямам време сега да обяснявам разликите... Само ще кажа, че ако някой ви предлага застраховка отмяна на пътуване и периода от сключване на застраховката до самото пътуване не е ценообразуващ фактор, бягайте надалеч... Всеки си има право на мнение и аз уважавам всяко такова. В случая моето се различава. 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 27 март, 2021 Сподели Публикувано: 27 март, 2021 Попаднах на следното информационно видео, някой може да прояви интерес: Купувал съм си полици на GlobeLink, но не съм ползвал услугите им, ако ме разбирате. Така че не мога да дам становище дали са добри. Иначе с покупката на полицата всичко беше нормално. 3 Връзка към коментар
Dena11 Публикувано: 28 март, 2021 Сподели Публикувано: 28 март, 2021 Имаме застраховка за 5 дни , но не знаем с кого да се свържем , ако се наложи да постъпим в болница докато сме на почивка в чужбина. Връзка към коментар
Dena11 Публикувано: 28 март, 2021 Сподели Публикувано: 28 март, 2021 Моля , споделете информация , ако някой е ползвал здравната застраховка към билета на wizzair. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 28 март, 2021 Сподели Публикувано: 28 март, 2021 преди 11 минути , Dena11 каза: Имаме застраховка за 5 дни , но не знаем с кого да се свържем , ако се наложи да постъпим в болница докато сме на почивка в чужбина. В застраховката винаги пише номер на асистънс компания, на която трябва да се обадите незабавно след настъпване на събитие. Хубаво е да звъннете преди да отидете в болница ( ако е възможно разбира се) т.к те си работят с определени заведения и ще ви насочат към някое от тях за да ви спестят плащания, фактури и т.н. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 март, 2021 Сподели Публикувано: 28 март, 2021 преди 56 минути , Dena11 каза: Имаме застраховка за 5 дни , но не знаем с кого да се свържем , ако се наложи да постъпим в болница докато сме на почивка в чужбина. По принцип винаги преди да сключиш застраховката е написано какво включва - здравна помощ до каква сума, репатриация до каква сума, загуба на багаж до каква сума и т.н. Това го има и след като сте я сключили някъде в потвърждението. Там има и номер, на който трябва да се обадите в случай на застрахователно събитие и там ще ви ориентират дали трябва да отидете в конкретна болница или където намерите и после да им изпратите касовите бележки. Пиша го толкова общо, защото конкретно застраховката на Уиз не съм я поглеждал и не знам какво представлява. Иначе може да разгледате тази цялата тема за повече информация. Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 28 март, 2021 Сподели Публикувано: 28 март, 2021 Dena11 защо не се обадите на wizz и не ги попитате? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 април, 2021 Сподели Публикувано: 29 април, 2021 На 24.03.2021 г. в 9:11, Eti* каза: "Здравей, ХХХХХ. Да, покриваме, до 1000 евро на човек - разходи за хотелско настаняване при поставяне под карантина в чужбина, ако разходите не се покриват от държавата." Извинявай, не мога да се ориентирам, коя е компанията, която покрива карантина при Ковид? 2 Връзка към коментар
zzxxcc Публикувано: 29 април, 2021 Сподели Публикувано: 29 април, 2021 преди 55 минути , Мари Николова каза: Извинявай, не мога да се ориентирам, коя е компанията, която покрива карантина при Ковид? Мисля, че е Алианц Травел (АWP P&C S.A. България): Ще бъдат ли покрити допълнителните разходи за настаняване, ако съм поставен под карантина? Да, покрити са допълнителни разходи за настаняване (в случай на лична карантина) до максимум 2000 лева на застраховано лице. https://www.allianz-assistance.bg/uslugi/chesto-zadavani-vaprosi.html 3 1 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 2 май, 2021 Сподели Публикувано: 2 май, 2021 Да, Алианц травел е компанията. Застраховката се предлага само он-лайн. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 Тези Алианц Травел сериозни ли са? Някой ползвал ли ги е? Че се колебая, дали при тях да направя застраховка, заради Ковид - карантината или, да си ползвам пак Евро инс. Дайте, съвет, моля! Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 преди 34 минути , AlexandraKo каза: Тези Алианц Травел сериозни ли са? Някой ползвал ли ги е? Че се колебая, дали при тях да направя застраховка, заради Ковид - карантината или, да си ползвам пак Евро инс. Дайте, съвет, моля! Аз си направих застраховки чрез брокера SDI, компанията майче беше Евро инс (не съм на 100% сигурен). При застрахователно покритие от 50 000 - 60 000 евро (включва и всичко във връзка с Ковид) ми струваше към 80 стотинки на ден. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 преди 37 минути , AlexandraKo каза: Тези Алианц Травел сериозни ли са? Някой ползвал ли ги е? Че се колебая, дали при тях да направя застраховка, заради Ковид - карантината или, да си ползвам пак Евро инс. Дайте, съвет, моля! Аз ползвам тях, препоръча ми ги приятелка, която има туристическа агенция, каза, че са сериозни и плащат. Личен опит слава богу нямам. Обаче се обаждах с въпроси и на Алианц и на Евроинс. Нямам думи колко нищо не ми отговориха от колцентъра на Евроинс и ме препратиха в офис. Отидох и в офиса, където служителката нищо не знаеше и ме обвини, че съм от тайните клиенти/каквото и да означава това/. В Алианц бяха изключително любезни, отговориха ми на всички въпроси, обясниха ми + факта, че покриват и карантина при ковид наклони везните към тях. Имат и онлайн застраховане, а Евроинс нямат. преди 8 минути , Pantelej Putnik каза: Аз си направих застраховки чрез брокера SDI, компанията майче беше Евро инс (не съм на 100% сигурен). При застрахователно покритие от 50 000 - 60 000 евро (включва и всичко във връзка с Ковид) ми струваше към 80 стотинки на ден. Евроинс не покриват карантина. 3 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 преди 8 минути , slujitel каза: Аз ползвам тях, препоръча ми ги приятелка, която има туристическа агенция, каза, че са сериозни и плащат. Личен опит слава богу нямам. Обаче се обаждах с въпроси и на Алианц и на Евроинс. Нямам думи колко нищо не ми отговориха от колцентъра на Евроинс и ме препратиха в офис. Отидох и в офиса, където служителката нищо не знаеше и ме обвини, че съм от тайните клиенти/каквото и да означава това/. В Алианц бяха изключително любезни, отговориха ми на всички въпроси, обясниха ми + факта, че покриват и карантина при ковид наклони везните към тях. Имат и онлайн застраховане, а Евроинс нямат. Евроинс не покриват карантина. Проверих си отново - при Лев инс ми е застраховката, но не знам дали включва карантина. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 Преди 1 час, slujitel каза: Аз ползвам тях, препоръча ми ги приятелка, която има туристическа агенция, каза, че са сериозни и плащат. Личен опит слава богу нямам. Обаче се обаждах с въпроси и на Алианц и на Евроинс. Нямам думи колко нищо не ми отговориха от колцентъра на Евроинс и ме препратиха в офис. Отидох и в офиса, където служителката нищо не знаеше и ме обвини, че съм от тайните клиенти/каквото и да означава това/. В Алианц бяха изключително любезни, отговориха ми на всички въпроси, обясниха ми + факта, че покриват и карантина при ковид наклони везните към тях. Имат и онлайн застраховане, а Евроинс нямат. Евроинс не покриват карантина. Благодаря ти много! Да, ще я направя онлайн, което, също е предимство. Така или иначе, плащам скъпи застраховки, поне и карантината да е включена, всичко се случва:( От години ползвам Евроинс и си мислех,че покриват всичко, свързано с Ковид. На последното пътуване, се зачетох в ОУ , понеже една дружка ми каза, за карантината, Та разбрах, че не съм чела, преди това:(((( 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 За Алианц да се има предвид (преди малко им звънях) покритието за поставяне под карантина важи само ако имате положителен PCR. Ако просто държавата, която посещавате изисква задължително карантиниране за Х дни, това не се покрива от застраховката. 6 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 преди 1 час, chandni каза: За Алианц да се има предвид (преди малко им звънях) покритието за поставяне под карантина важи само ако имате положителен PCR. Ако просто държавата, която посещавате изисква задължително карантиниране за Х дни, това не се покрива от застраховката. Да, така е, но то се подразбира, затова не го уточних. Връзка към коментар
funny Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 преди 5 часа, AlexandraKo каза: Тези Алианц Травел сериозни ли са? Някой ползвал ли ги е? Че се колебая, дали при тях да направя застраховка, заради Ковид - карантината или, да си ползвам пак Евро инс. Дайте, съвет, моля! Ползвала съм ги - и в частта да си направя застраховка и да ползвам услугите на застраховката. Застраховай се без колебания. Адекватно и бързо реагират. ПП. Да уточня че ползването беше преди Ковид ерата, та новите покрития не съм. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2021 Сподели Публикувано: 11 юни, 2021 Преди 1 час, funny каза: Ползвала съм ги - и в частта да си направя застраховка и да ползвам услугите на застраховката. Застраховай се без колебания. Адекватно и бързо реагират. ПП. Да уточня че ползването беше преди Ковид ерата, та новите покрития не съм. Заложих пак на Евро инс:))Че си ги знам, пък и в последния момент, нямам време, да им изчета всичките ситни букви:( Другия път, ще ги почна по-отрано:) 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 6 юли, 2021 Сподели Публикувано: 6 юли, 2021 чета ОУ на Алианц Травел и нещо ме озадачава леко според чл.3.7 се покриват: Допълнителни разходи за хотелско настаняване във връзка с наложена карантина (съгласно раздел „Застрахователни понятия“ на „Общи условия за всички раздели“), с лимит до 2 000 лева на застраховано лице според чл.8 Специални изключения Наред с посочените в т. 6 на ОУЗ изключения за всички раздели няма налична застрахователна защита в следните случаи: 8.14. разходи за карантина хотелското настаняване не е ли разход за карантина? или се имат предвид други разходи извън настаняване? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега