Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Според условията на Групама обаче  - "Покритието е валидно за анулиране на изходящ полет от територията на Република България." и "Застраховката е валидна за пътувания с начална точка от Република България, както и за такива, които се осъществяват изцяло в страната."

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , jul каза:

Според условията на Групама обаче  - "Покритието е валидно за анулиране на изходящ полет от територията на Република България." и "Застраховката е валидна за пътувания с начална точка от Република България, както и за такива, които се осъществяват изцяло в страната."

Хъм нямам спомен какво пишеше когато последно сключвах.

Публикувано:
преди 12 минути , jul каза:

Това означава ли, че примерно, ако летиш от летище извън България за начална точка няма да ти признаят възникнало събитие където и да е?

Публикувано:

Така като гледам написаното се отнася за "анулиране на изходящ полет"

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами....трябва да се чете внимателно. Защото и аз тръгнах от Групама, но според написаното примерно пътуване, стартиращо с полет от Истанбул, няма да се покрива от застраховката.

Публикувано:
1 hour ago, jul said:

Това не мисля, че се отнася за същата застраховка, която имаме ние. Нашата е Помощ при пътуване - Мултитрип. Изрично и пише, че важи за цял свят, без България, така че със сигурност не покрива пътувания, които се осъществяват изцяло в страната (от втория цитат).

За отмяна на полет не мога да кажа - нашите са само медицински - основен пакет - и нямат покритие за багаж, полети и т.н. Само медицински разходи, репатрация, гражданска отговорност и правна помощ. Няма никакви условия за това как и откъде се пътува. Единственото изискване е да се сключи преди започване на пътуване и при сключването лицето да пребивава в България или в страната на обичайно пребиваване (ако е различна от България).

Публикувано:

Опцията отмяна на пътуване е допълнителна. За нея изрично се договаряш и гледаш какви са условията. Всички останали опции се маркират ако се искат и влизат към основния пакет, за който условията са други.

Публикувано:

А на Групама какво ще рече до 30/60/90 дни на всяко едно пътуване?

При ДЗИ отбелязваш общо колко дни да важи в рамките на 1 година, при Групама обаче го разбирам всяко едно пътуване отделно да не надвишава избрания период.

Публикувано:

В ЦКБ ми промотират кредитна карта, която "автоматично" включвала застраховка при пътуване в чужбина, стига нещо, платено с картата, да е свързано с това пътуване - полет, хотел, рентакар. Не успявам да се ориентирам в условията точно, но ми казаха, че включва обезщетения, свързани и със самия полет - при отмяна, забавяне, загубен багаж... - това без допълнителни такси. Някой повече инфо да има?

Публикувано:
преди 5 часа, lio каза:

А на Групама какво ще рече до 30/60/90 дни на всяко едно пътуване?

При ДЗИ отбелязваш общо колко дни да важи в рамките на 1 година, при Групама обаче го разбирам всяко едно пътуване отделно да не надвишава избрания период.

30/60/90 се отнася за многократни пътувания в рамките на срока на полицата, като всяко едно пътуване не трябва да надвишава съответния брой дни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, bori каза:

В ЦКБ ми промотират кредитна карта, която "автоматично" включвала застраховка при пътуване в чужбина, стига нещо, платено с картата, да е свързано с това пътуване - полет, хотел, рентакар. Не успявам да се ориентирам в условията точно, но ми казаха, че включва обезщетения, свързани и със самия полет - при отмяна, забавяне, загубен багаж... - това без допълнителни такси. Някой повече инфо да има?

Има такива карти, примерно блаженопочившия Дайнърс. Така е, плащаш нещо от пътуването с картата (самолет, хотел, кола под наем) и имаш стандартна застраховка. Иначе точно конкретно тази не знам, проверете условията 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Какво става в случай, че си във Франция и имаш медицинска застраховка например до 10 юни, а на 9 юни влезеш в болница? Тя удължава ли се автоматично, или просто изтича?

Дани Магелани
Публикувано:

Застрахователното събитие трябва да се е случило в интервала на застраховката. Нищо не казват за периода на лечение.

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.