Прескочи до съдържание

40 карти, които обясняват света

Препоръчани мнения

От горната карта най-интересно е, че на глава от населението най-туристическите държави са Исландия, Хърватия, Австрия, Монте Негро, Естония и Гърция. Доста изненадващо е и, че в България на глава от населението има доста повече туристи от колкото в Италия, Великобритания, Холандия, Португалия или Турция..

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...

Готин проект - римските пътища в Италия, представени като метро карта - https://sashat.me/2018/05/27/roman-roads-of-italy/

roman_roads_italy_v1_lat-eng_140-1.png.388303c4f86775a1a135046dc5b2736c.png

В линка има карти на всички римски пътища и на римските пътища в Британия.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Знам, че темата с броя държави и територии е спорна, но ми се струва симпатично обобщена 🙂

how-many-countries-2018.png
източник

Редактирано от venceremos
  • Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Доста интересна карта! Приходите от туризъм на Бразилия, Перу или Аржентина са сравними с тези на България, а Русия има само около 2 пъти повече приходи от Туризъм спрямо България.. Австрия има по големи приходи от туризъм спрямо Гърция, а Унгария има по големи приходи спрямо България.

terkep-20180926.png

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 4
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Мда, в Бразилия бройката международни туристи е направо микроскопична в сравнение с това, което страната предлага като възможности. Иначе местните много пътуват и туризма е много добре развит. Вероятно заради проблемите с безопасността. Между другото четох тогава, че за световното по футбол международните туристи били 1 милион, което ми се видя много малко. Аз лично тогава срещнах общо двама чужденци (в мола, търсеха откъде се взимат билетите за мача😀)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
1 hour ago, neuromancer said:

Мда, в Бразилия бройката международни туристи е направо микроскопична в сравнение с това, което страната предлага като възможности. Иначе местните много пътуват и туризма е много добре развит. Вероятно заради проблемите с безопасността. Между другото четох тогава, че за световното по футбол международните туристи били 1 милион, което ми се видя много малко. Аз лично тогава срещнах общо двама чужденци (в мола, търсеха откъде се взимат билетите за мача😀)

Горната карта показва приходите, а не броя на туристите. Ако държавата е бедна и евтина, дори и много туристи ще направят малко приходи. Това според мен обяснява как един малък Люксембург може да прави повече приходи от туризъм спрямо България или Перу..

Изненадващо за мен е, че Германия и Италия имат почти еднакви приходи от туризъм. Доста странно е, че и Ливан има два пъти повече приходи от България..

Хонг Конг и Макао също са на доста изненадваща позиция с приходи от туризъм между Гърция и Италия..

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това ясно, но Бразилия хич не е евтина, особено Рио, където ходят всички. Между другото сега реала много падна, ако някой иска да се възползва...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , Topfly каза:

Горната карта показва приходите, а не броя на туристите. Ако държавата е бедна и евтина, дори и много туристи ще направят малко приходи. Това според мен обяснява как един малък Люксембург може да прави повече приходи от туризъм спрямо България или Перу..

Изненадващо за мен е, че Германия и Италия имат почти еднакви приходи от туризъм. Доста странно е, че и Ливан има два пъти повече приходи от България..

Хонг Конг и Макао също са на доста изненадваща позиция с приходи от туризъм между Гърция и Италия..

На мен ми е странно и как Швеция има 3 пъти повече приходи от Норвегия. Последната хем е по-интересна, хем по-скъпа.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
40 minutes ago, naTpuoT said:

Цял Китай троши ротативките на Макао 🙂

Защо не почнат да правят зали с ротативки и на Слънчев Бряг, вместо да наблягат на евтиния алкохол? 🙂

34 minutes ago, naTpuoT said:

На мен ми е странно и как Швеция има 3 пъти повече приходи от Норвегия. Последната хем е по-интересна, хем по-скъпа.

До Швеция летят много повече НТА и туристите отсядат в хотели. В Норвегия значителна част от туристите пристигат с круизи, като не харчат много на брега. Цените са такива, че за първи път видях японци да си правят сандвичи на кораба за да не трябва да се охарчват по супер скъпите ресторанти на брега..

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Връзка към коментар
На 4.10.2018 г. в 18:08, Topfly каза:

world-map.png

Kакво излиза...? Повече от 1/3 от населенито на Земята живее в 2 държави - Китай и Индия. 🙂

Ако включим и САЩ и Бразилия, 50% от населението е събрано в 4 държави.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
27 minutes ago, chandni said:

Kакво излиза...? Повече от 1/3 от населенито на Земята живее в 2 държави - Китай и Индия. 🙂

Доста интересно е и колко е малка Русия на тази карта. Европейската и част е населена от 144 милиона души, а азиатската от само 34 милиона души...Пакистан, Бразилия или Нигерия са по големи по население от Русия...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, chandni каза:

Преди бях пускал една любопитна сравнителна карта - цък.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , Фичо каза:

Преди бях пускал една любопитна сравнителна карта - цък.

Колко интересна тема...  Благодаря за картата! 

След пътуването ми до Бразилия разбрах колко глупава съм била, и разговорите - и помощта на @neuromancer - ама на тези хора не им трябваме! За Китай и Индия не ми се и подхваща тема даже... 

Връзка към коментар

Ех, добрите стари времена, когато нямаше ваксини, всички продукти бяха натурални, нямаше Е-та, консерванти, добавки, ГМО и т.н. 🙂

43878238_10155839338073663_5738448341818

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.