Прескочи до съдържание

40 карти, които обясняват света

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...

Светът върви към все по зле, мафията на фармацефтичните компании иска да ни убие с ваксини, храните са все по нездравословни и т.н.

Реалността обаче е малко по различна дори и в най-бедните държави:

under.jpg

life-expectancy-62367e5001e0b49eb4e823eb

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, Topfly каза:

Къде има най-много луди на свобода?

71578369_2477304209221165_22879533837991

Интерпретацията ти може и да не е правилна. От графиката можем също така да заключим, че в Белгия има най-много хора с психични отклонения, а в Италия - най-малко, при приемането, че за всички тях се полага болнична грижа. Няма да сгрешим и ако кажем, че само около 7 от 100  от хората с отклонения в Белгия минават за такива и в Италия, останалите се считат за нормални. За мен тази интерпретация звучи по-правдиво 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Goal & Boss said:

Интерпретацията ти може и да не е правилна. От графиката можем също така да заключим, че в Белгия има най-много хора с психични отклонения, а в Италия - най-малко, при приемането, че за всички тях се полага болнична грижа. Няма да сгрешим и ако кажем, че само около 7 от 100  от хората с отклонения в Белгия минават за такива и в Италия, останалите се считат за нормални. За мен тази интерпретация звучи по-правдиво 🙂 

Мислиш ли че има толкова голяма разлика между броя на психично болните в различните държави? Aз лично бих преположил, че живеещите на север психясват по лесно, но в скандинавските държави също има по малко от средното легла...

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Topfly каза:

Мислиш ли че има толкова голяма разлика между броя на психично болните в различните държави?

Лично аз не мисля, но спомни си какво е казал белгийският поет: свестните [италианци - б.пр.] у нас считат за луди...

Връзка към коментар
преди 5 часа, stanislavpp каза:

Средната консумация на питейна вода  в литри на човек на ден в Европа, България за съжаление е на второ място по прахосничество ...

B4657A8E-E72F-4CC3-8A2E-544EDA3BD065.jpeg

Може да не ти се вярва, но в България загубите на вода по водопроводната мрежа са около и над 50%. Така че действителното количество, което консумираме директно и минава през водомера, е по-скоро около 90-100 литра на денонощие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Goal & Boss каза:

Може да не ти се вярва, но в България загубите на вода по водопроводната мрежа са около и над 50%. Така че действителното количество, което консумираме директно и минава през водомера, е по-скоро около 90-100 литра на денонощие.

Тов ми беше мисълта, вероятно не съм се изразил достатъчно правилно 👍

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.