Прескочи до съдържание

Помощ за Базел-Колмар-Страсбург-Баден Баден

luba_rizova

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , DGTG каза:

наехме кола за 1 ден от Getaround

Би ли споделила накратко впечатления, например в темата за коли под наем, мисля че няма писано във форума за Getaround и ще е полезно.

Публикувано:
преди 24 минути , DGTG каза:

В Колмар, когато ние бяхме, наехме кола за 1 ден от Getaround, за да обикаляме селцата. Иначе се придвижвахме с влак.

Това също е опция. Били споделила дали сте наели колата от Колмар и кои селца обиколихте? 

Публикувано:

Това Getaround не е рент-а-кар компания. Това е приложение, което се  сваля и с него можеш да наемаш кола, която се предлага от частни лица (ако правилно съм го разбрала).

Правиш си акаунт, отбелязваш локация, където търсиш кола, коя дата и от колко до колко часа. Сигурно може и за няколко дни да се наеме не само за някакви часове. На приложението виждаш какви коли се предлагат и на какви цени и от къде точно в даден град могат да се вземат.

Ние взехме кола за 1 ден - един малък фиат. Беше паркиран на паркинг до гарата в Колмар.

В района на гарата имаше доста предложения - пише каква е колата и за каква цена се предлага. След като я резервирахме, мисля, че около час преди часа, в който трябваше да я вземем получихме инструкции къде точно на паркинга ще бъде оставена. Отидохме там, трябваше да я снимаме отвън и всичко се качваше в приложението, в 10 ч. (в колкото я бяхме заявили) тя се отключи и ключа й беше в жабката. Преди това бяхме качили в приложението и копие на шоф.книжка, КК, сигурно и лична карта.. Преди да ни се отключи колата май правихме и селфи на шофьора... Приложението води и казва кога какво да се направи...

Ходихме до Рибовил и Риквил, а вечерта я върнахме отново на същия паркинг - при връщането пак снимахме отвън от всички страни, от вътре..., че е чиста ...и къде точно я оставяме - всичко се качваше в приложението... Преди да я върнем трябваше да я заредим.

За един ден ние платихме около 35-40 евро за колата.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 21.04.2025 г. в 21:10, DGTG каза:

Това Getaround не е рент-а-кар компания. Това е приложение, което се  сваля и с него можеш да наемаш кола, която се предлага от частни лица (ако правилно съм го разбрала).

Правиш си акаунт, отбелязваш локация, където търсиш кола, коя дата и от колко до колко часа. Сигурно може и за няколко дни да се наеме не само за някакви часове. На приложението виждаш какви коли се предлагат и на какви цени и от къде точно в даден град могат да се вземат.

Ние взехме кола за 1 ден - един малък фиат. Беше паркиран на паркинг до гарата в Колмар.

В района на гарата имаше доста предложения - пише каква е колата и за каква цена се предлага. След като я резервирахме, мисля, че около час преди часа, в който трябваше да я вземем получихме инструкции къде точно на паркинга ще бъде оставена. Отидохме там, трябваше да я снимаме отвън и всичко се качваше в приложението, в 10 ч. (в колкото я бяхме заявили) тя се отключи и ключа й беше в жабката. Преди това бяхме качили в приложението и копие на шоф.книжка, КК, сигурно и лична карта.. Преди да ни се отключи колата май правихме и селфи на шофьора... Приложението води и казва кога какво да се направи...

Ходихме до Рибовил и Риквил, а вечерта я върнахме отново на същия паркинг - при връщането пак снимахме отвън от всички страни, от вътре..., че е чиста ...и къде точно я оставяме - всичко се качваше в приложението... Преди да я върнем трябваше да я заредим.

За един ден ние платихме около 35-40 евро за колата.

Благодаря за информацията.

Сега чета, че има вариант да се обикаля из региона с колело. Някой дали го е правил да даде съвет как е.

Публикувано:
Преди 1 час, Plamsi каза:

Благодаря за информацията.

Сега чета, че има вариант да се обикаля из региона с колело. Някой дали го е правил да даде съвет как е.

Има второстепенни пътища между селата около Колмар с ограничение до 30 км/ч, т.е. предназначени предимно за велосипеди. Ние някои ги направихме пеша и беше много спокойно. Французите са луди за колелета, така че тази идея ми се струва много добра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има много добре развита мрежа от велосипедни маршрути в района. За Коледа бяхме в едно селце близо до Колмар и в лозята около него беше пълно с черни пътища предназначени за велосипеди. Не сме взимали велосипеди, но правихме няколко дълги бягания по тези пътища и беше много приятно.

Единственият проблем е, че ще сте зависими от времето и е добре да имате някакъв резервен план. Нас за един 24-ти май в този район такива дъждове ни валяха 3 дни...

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

За тези, които планират да посетят Колмар и околностите, горещо препоръчвам да си наемете колелета. Страхотно преживяване беше за мен и по много по-различен начин опознаваш околията и виждаш нещата. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.