Прескочи до съдържание

Помощ за Базел-Колмар-Страсбург-Баден Баден

luba_rizova

Препоръчани мнения

преди 17 минути , Дани Магелани каза:

Много хубаво обяснено. Да имаш подобна информация за района на Лион?

🙂  Не, Дани, още не съм стигнала до Лион, съжалявам.

п.п. Виж това  може да ти е от полза.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
1 hour ago, iaia_mama said:

1/  Относно билета Alsa+
Alsa+24h е 24-часов билет за един човек, валиден за всеки един ден от седмицата. С този билет може да се пътува неограничено с всички видове обществен транспорт (трамваи, автобуси, влакове) в зоната, за която е избран, но влаковете могат да бъдат само регионални.
Зоните са:
** зона Bas-Rhin (Ба Рен) - това е половината от Елзас до Колмар

** зона Hout Rhin (Ут Рен) - от Колмар чак до Базел

**  зона Territoire Alsacien (цял Елзас)
Цените са 23,10€ за една зона и 37,40€ за цял Елзас (тези цени са от септември 2023г, не знам дали имат промяна).

== Alsa+ Groupe Journée е за група от 2 до 5 души и е валидна само през уикенда.

== Билетите се купуват от машините за билети на гарата, може и от гише там. Не важат за влаковете TGV (високоскоростните).
==
в Страсбург има 24-часов билет, казва се 24H SOLO (BUS - TRAM – COACH) = 4,60€ - важи за 24 часа (от купуването му) за трамваи и автобуси във и около града; купува се от автоматите на трамвайните спирки, по-рядко ги има и на други места. Някои автомати приемат плащане само с банкова карта.
== в Страсбург има и
друг вид 24-часов билет, с който може да се отиде до градчето Kehl в Германия. Този билет се казва ALSA + 24H EMS BUS - TRAM - COACH - TER = 4,60€ и до Kehl може да се отиде с трамвай D. Пътуването трае около 10-20мин., зависи от коя спирка ще се качите. Другият 24 часов билет не важи за това пътуване. По този маршрут правят проверки най-вече в участъка между спирка Aristide Briand и жп гарата в Kehl.

2/ За какво и за къде от сега да купувате билети не разбрах. Но мисля, че е достатъчно от сега да си осигурите само билетите за Фликсбус-а, за когато ще пътувате с него. Страсбург-Базел сте си купили билета, от Мюлюз до Колмар също има Фликсбус за 5-6€ към момента. И вече от Колмар, ако мислите да отидете до някое от селцата, в зависимост в коя зона са, можете да си вземете съответната Alsa+24h.

Сърдечно Ви благодаря за хубавото, подробно и добре написано обяснение 🤗 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Правилно ли съм разбрала, че след като "kutzig" са приключили сезона на 13.10, то в момента друга опция за придвижване между градчетата в Елзас тип hop-on hop-off няма и трябва да ползваме стандартния междуградски транспорт? 

Връзка към коментар
преди 8 часа, Martinaa каза:

Здравейте! Правилно ли съм разбрала, че след като "kutzig" са приключили сезона на 13.10, то в момента друга опция за придвижване между градчетата в Елзас тип hop-on hop-off няма и трябва да ползваме стандартния междуградски транспорт? 

Да.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте!

Предстои ни пътуване в този район, ще помоля за помощ, тотално се обърках!

Летим до Карлсруе Баден-Баден. За първи път наемаме кола..  цените които ми излизат са безобразни направо.. аз ли не правя нещо както трябва.. не знам

Пробвах през търсачката на check24, избрах компания, кола.. и на checkout когато попълня България като държава цената се вдига с близо 200 евра..

Вие като правите резервация каква застраховка избирате? Харесах оферти на Авис, депозит 200 евро, вариантите са, като се колебая между премиум и Keine Zahlung. 

Като сложа и допълнителна застраховка от Алианц.. и цената идва над 1000лв за 4 дни, това как ви се стува?

Гледам и сайта на SIXT -ако резервирам от гарата в Карлсруе дава по-добра цена отколкото от летището. С рейс 285 ли трябва да стигна и къде да му видя разписанието.

Последния ден мислех да спим в хотела срещу летището, тъй като полета е в 6 сутринта и щеше да е най-лесно, може вариант да върна там колата в някакъв keybox

Посъветвайте ме моля!

Доколкото разбрах в Страсбург се изисква евростикер за влизане в града, колите под наем разполагат ли с такъв?

Wichtiger Versicherungsschutz
Ohne Selbstbeteiligung
275 €
Keine Zahlung
275 €
Keine Zahlung einer Selbstbeteiligung bei Schäden an Karosserie/Diebstahl
100% Rückerstattung
225 €
Zahlung einer Selbstbeteiligung bei Schäden an Karosserie/Diebstahl, die vollständig erstattet wird
Premium Schutz
280 €
  •  
    Ohne Selbstbeteiligung
  •  
    Glas, Reifen, Unterboden, Dach ebenfalls versichert

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.