matanasov Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Покрай приятели се разрових за този остров който се намира между Йемен и Сомалия, това което виждам на снимките изглежда уникално - уникална растителност, плажове, планини, каньони и прочие; Ако някой е ходил и/или има познат който е ходил ще се радвам да сподели отзиви, както и особености при пътуване до там - има ли рискове при пътуването до там, единствения проблем който се сещам е ако човек е влизал в Израел и всичко друго което се сетите. Малко снимки от острова 7 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Юри Ворошанов http://www.juriwaro.com/yemen_socotra за съжаление той не пише тук, но може да погледнеш пътеписа му. 1 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Това е моя мечта от мнооого дълго време. Изчела съм де що има пътеписи, снимки и прочие, но засега ще се въздържа от планове, предвид неспокойната обстановка в региона. То пък кога ли ще е спокойно там? Съжалявам, че нищо полезно не казах, но ще следя темата с интерес. 1 Връзка към коментар
plamen79 Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 От много време и аз си мечтая за този остров. Няма проблем със сигурността, стига да се организират полетите да не се задържат много в континентален Йемен. Даже сега е по-доброто време да се отиде, защото острова не може да издържи наплив от огромни тълпи и круизни кораби, които неизбежно ще дойдат при по-стабилна обстановка в околността. Ама това не мога да го обясня на приятелите ми, които ме мислят за луд, а сам не ми се ходи. 3 Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Това е моя мечта от мнооого дълго време. Изчела съм де що има пътеписи, снимки и прочие, но засега ще се въздържа от планове, предвид неспокойната обстановка в региона. То пък кога ли ще е спокойно там? Съжалявам, че нищо полезно не казах, но ще следя темата с интерес. Чак такъв проблем с обстановката няма там; острова е сравнително спокойно място; няма как да не се задържиш в Санаа защото полетите са така направени че да направиш минимум 1 нощувка на място; определено мойте хора са твърдо решени да ходят така че ще ги накарам да ми дадат снимки и да напишат един пътепис от там като се приберат - засега се колебаят дали да си организират нещата на място или да им вземем цял пакет от некви местни дето все още не ми е ясно как ще им го платим 1 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Определено острова не е опасен, но стигането до там ме притеснява. Виж в този сайт, бях си го букмаркнала преди време, ако нещо може да ви бъде полезно (освен ако не го знаете вече) - http://www.socotraguide.com/ 1 Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Определено острова не е опасен, но стигането до там ме притеснява. Виж в този сайт, бях си го букмаркнала преди време, ако нещо може да ви бъде полезно (освен ако не го знаете вече) - http://www.socotraguide.com/ Стигането не е такъв проблем, с полет на Egypt Air + вътрешен на Jemen Airlines (купува се директно от техния сайт); а в Санаа ако се спазват предписанията на гидовете не би трябвало да има проблем Ей така нагласихме вече полетите на доста прилична цена като се има предвид че Сокотра не е масова дестинация: MS 02FEB IST CAI 1805 2025 MS 02FEB CAI SAH 2315 0315+1 IY 03FEB SAH SCT 0700 0945 IY 10FEB SCT SAH 1030 1315 MS 11FEB SAH CAI 0415 0635 MS 11FEB CAI IST 1355 1615 IST =Истанбул CAI = Кайро SAH = Саана SCT = Сокотра Връзка към коментар
гост Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 И каква е цената? А, освен всичко, имайки предвид последните събития в Египет, е рисковано да се предвижда пътуване за след 6 месеца. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 И аз това си мисля, че прекачването в Кайро всъщност е по-сериозният проблем от гледна точка на сигурността от прекачването в Саана. 1 Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 И каква е цената? А, освен всичко, имайки предвид последните събития в Египет, е рисковано да се предвижда пътуване за след 6 месеца. По искане на приятелите ми предупредих ги макар че след 6 месеца не е ясно какво ще стане - въпреки обстановката отменени полети няма, макар че през Кайро си е транзит. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Четох добри отзиви за тези момци http://www.socotra-eco-tours.com/ Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Четох добри отзиви за тези момци http://www.socotra-eco-tours.com/ Да може и така да е но ни забиха цена от 1200долара на човек за туровете, друга агенция на място ни даде цена от 750долара за целия тур, 7 дни с планински водачи навсякъде, оправяне на визи, такси, обурудване за къмпинг и прочие... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Четох добри отзиви за тези момци http://www.socotra-eco-tours.com/ Полетите от континенталната част до Сокотра в техния сайт са 480 долара, докато в сайта на Йемения са под 200. Това само е достатъчен факт да ги игнорира човек. Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Полетите от континенталната част до Сокотра в техния сайт са 480 долара, докато в сайта на Йемения са под 200. Това само е достатъчен факт да ги игнорира човек. На Йемениа са 200евро, продължи до края че не излизат летишните такси, поне за датите които го планираме излизаха по 213евро. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 На Йемениа са 200евро, продължи до края че не излизат летишните такси, поне за датите които го планираме излизаха по 213евро. Не, аз просто търсех през ноември, февруари е по-скъпо Другите от felix нещо не им работеше сайта, но здраве да е, така и така само грубо се интересувах. Цените до Йемен иначе са соленички спрямо полетната дистанция, като цяло, изглежда, че това е основно финансово перо, при положение, че седмица ол инклузив там е на същата цена като транспортните разходи. Но се позарибих и аз за това място (много дълъг ми стана списъка), определено изглежда интересно... Връзка към коментар
гост Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 цена от 750долара за целия тур, 7 дни с планински водачи навсякъде, оправяне на визи, такси, обурудване за къмпинг и прочие... По мойте си критерии това е супер евтино! А колко излиза пътят до там и има ли алтернатива на прекачването в Египет? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Самолетните билети до Йемен са около 400-450 евро. Допълнително още 150-200 за Сокотра. Има алтернативи - директен полет от Истанбул, или прекачване в Йордания. Визата беше още 30-ина евро мисля. 1 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) По мойте си критерии това е супер евтино! А колко излиза пътят до там и има ли алтернатива на прекачването в Египет? Има алтернативи. Аз бях намерила полети на катарците до Сана, от София през Доха. Но си бяха скъпички, не помня добре, но към 1500 - 1800лв излизаха. И това до Сана, а има и до острова. Информацията ми не е актуална обаче. Сега си пуснах едни произволни дати за ноември за същия маршрут, ами толкова си е Редактирано 21 август, 2013 от danimarkova Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Гледайте полети от Истанбул, почти винаги на изток е по-евтино да се тръгне от там. Връзка към коментар
гост Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 И това до Сана, а има и до острова. Информацията ми не е актуална обаче. τ.е. Доха - Сокорта, така ли? Има алтернативи - директен полет от Истанбул, или прекачване в Йордания. Визата беше още 30-ина евро мисля. Малко офф! Като каза Йордания, ме подсети, че от едни "загубени" билети за около 1200 евро, тогава успяхме да си върнем само 500. От авиокомпанията твърдяха, че другите можем да ги ползваме, ако летим с йорданските авиолинии бе значение от посоката. Та, дали е възможно да си ползваме остатъчните 700? Малко в сферата на фантастиката е питането ми, защото и тогава изобщо не им повярвах! Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) τ.е. Доха - Сокорта, така ли? Не, исках да кажа, че не съм смятала полета до Сокотра. Георги е прав, сега поразрових и с турците от София и прекачане в Истанбул, цената за отиване и връщане за същите дати идва около 500 евра. Абе ние що не сформираме една група за Сокотра? И моето питане е в сферата на фантастиката, ама да си го кажа... Редактирано 21 август, 2013 от danimarkova 2 Връзка към коментар
гост Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 (редактирано) Аз съм навита, щото мъжът ми като чуе за къде иде реч и ще ме прати сама да си ходя! А сама там не отивам! Имам тайната надежда да излъжа една приятелка да ходим двете, да си пазим страх! И още нещо: подходящ/неподходящ сезон има ли? Редактирано 21 август, 2013 от но нейм 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 τ.е. Доха - Сокорта, така ли? Не, За Сокорта се минава винаги през Саана. Няма друга алтернатива. Малко офф! Като каза Йордания, ме подсети, че от едни "загубени" билети за около 1200 евро, тогава успяхме да си върнем само 500. От авиокомпанията твърдяха, че другите можем да ги ползваме, ако летим с йорданските авиолинии бе значение от посоката. Та, дали е възможно да си ползваме остатъчните 700? Малко в сферата на фантастиката е питането ми, защото и тогава изобщо не им повярвах! Зависи от политиката на авиокомпанията и от booking class, в който са резервирани. Не е чак толкова в сферата на фантастиката. Ако искаш пусни тема в Практически въпроси/отговори с повече детайли относно билетите и тарифата, каквото имаш като разпечатка и ще се опитаме да го разръчкаме. Връзка към коментар
matanasov Публикувано: 21 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Полета до Санаа е точно 886лв, има и по-евтин вариант ама не пасва на вътрешния полет, с тръгване от Истанбул естествено, с тръгване от София цената е около 997лв с Турски Авиолинии. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Тоест ако не си по границата в случая офертата от София е за предпочитане 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега