Прескочи до съдържание

Търся магеланци кандидати за 2 седмици тур Перу-Игуасу-Буенос Айрес-Рио в диапазона 23 март-16 април


Crazy Horse

Препоръчани мнения

Драги магеланци,

Току-що ми излезе графикът за следващата учебна година и виждам, че имам ваканция от 23 март до 15 април. ЗАтова бързам да организирам един южноамерикански тур за 2 седмици в този времеви период.

 

Планът е следният

 

Полет Мадрид-Лима-Мадрид
1) Лима - 1 или 2 дни
 
2) Полет към Куско рано сутрин. Такси от летището до "автогарата", после такси до Олантайтамбо. От Олантайтамбо влак до Мачу Пикчу Пуебло (aka Aguas Calientes). Преспиване.
 
3)Разглеждане на Мачу Пикчу, преспиване пак там.
 
4) Тур на свещената долина, спане в Куско
 
6) Морай и Марас, спане в Куско
 
7) Разглеждане на Куско, крепостта, други останки (Кориканча задължително)
 
От Куско полет до Игуасу - 2 пълни дни да видя и аржентинската и бразилската страна
 
9) Буенос Айрес - 2 дни и може един ден до Колония де Сакраменто, ако спестим от Лима ден
 
10)  Рио де Жанейро - 2-3 дни
 
11) Полет Рио-Лима-Мадрид

 

В момента има невероятна опция 282 евро Мадрид-Лима-Мадрид. 


Ако някой магеланец иска да ме придружи може да лети до Мадрид, посрещам ви тук и започваме тура заедно от тук!

 

Основно мое предимство е, че знам испански език и имам добро чувство за хумор.
Основен недостатък - губя се много лесно, почти нулево чувство за ориентация.

  • Харесвам 12
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Мадрид - Лима - Мадрид

21.03-8/11.04 =316€

23.03-8/11.04=357€

 

Това са датите и комбинациите, които намирам под 400€ , мога до летя до Мадрид от София безпроблемно.

Редактирано от stanislavpp
Връзка към коментар

Кажи кои дати те устройват повече и да купуваме! После ще доуточним подробностите. 

Примерно идваш в Мадрид с Райън, ше те посрещна, спиш тук и после тръгваме към Лима! 

За мен 23 март-8 април е супер, но аз съм гъвкав и ще се съобразя с теб.

Връзка към коментар

@Crazy Horse, направо се изкушавам да си потърся работа в някой испански университет (ама ще ми трябва да мина още някое ниво по испански) ;). 3 седмици великденска ваканция!? Знам, че в повечето европейски държави ваканцията е 2 седмици... А в БГ е 10 дни за училищата и само 4 дни в университетите. Поне половината от моите студенти са чужденци и обикновено отрано си правим някакви договорки за предварително или последващо отработване на занятията, за да могат да им се съберат поне десет дни и отрано да си намерят самолетни билети. Обаче още не знам, какви ще са ми студентските групи за новата учебна година... До няколко дни ще го разбера. Щото понякога се случва да имам повече студенти от Гърция, а те си празнуват великден по православному. А понякога са основно италианци или немци... напоследък и англичани, но по-скоро от тия дето празнуват рамазан, а не великден... Та, ако са от много различни националности, всичко съвсем се обърква около великден.

Освен това не е 100% сигурно, дали ще водя и през пролетта занятия на същите студенти, на които и есента, макар че винаги правя всичко възможно да не ми променят групите по средата на годината. Та 100% яснота за ангажиментите си около великден ще имам едва през февруари, а тогава вече ще е доста късно, за да разчитам, че ще има поносими цени на самолетните билети...

Иначе много би ми се искало да дойда с вас. Перу е дестинация, където бих искал да направя сериозни преходи на висока надморска височина, но съм склонен и да се откажа от трекинга, ако съм с добра компания, която няма желание или време в програмата за това.  Недостатък ми е, че навремето минах само едно ниво успешно по испански и второто - неуспешно ;) Предимство ми е, че никога не се е налагало да ползвам огледалото на компаса (според първия ми планински водач най-важната функция на огледалото на компаса е, че в него може да видиш, кой е загубеният :biggrin:)

Така или иначе, желая ви безаварийни полети, хубаво време, и се надявам да гледам много снимки догодина :)

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

master_of_germs, ха ха ха. Зa какво ти е испански? Аз преподавам изцяло на английски език. Испанският го научих в движение и то не мога да кажа, че ми е на нивото на английския. Пиши на лични ако искаш какво преподаваш и ако имаш желание като нищо мога да ти пратя резюмето в някой факултет на IE University. Иначе тук ваканциите са щедри и това много ми харесва. Друг е въпросът, че аз си уплътнявам ваканциите с какво ли не. Този август работя, летен курс давам и довършвам две статии за публикация.

 

Ние изпуснахме офертата за съжаление със stanislavpp, но затова пък заковахме датите
23 март-11 април. Сега чакаме пак оферти за да реагираме бързо и ако има още желаещи, включвайте се, смело!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет и от мен:dancing:... имам огромно  желание,но по това  време ми е летният семестър за огромно съжаление.Иначе направо идвах дори и без да се замислям.Чак леко се ядосах,че не мога да дойда.Благодаря за офертата:yahoo:много мило.Успех в търсенето,ако нещо мерна за билети ще пиша.:)

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Перу аз в никакъв случай не бих пропуснал линиите и фигурите в Наска. Не съм гледал скоро какви полети има от Перу до Рио, Игусау или Буенос Айрес, но преди нямаше директни полети. По логично за мен би било в програмата да се включи малко Боливия и solar de uyuni от колкото Буенос Айрес или Рио.

 

Буенос Айрес е красив град, но ако си видял Мадрид и Будапеща няма да ти направи чак толкова голямо впечатление.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Магеланци, много се кефя колко сте активни! Мисля, че има шанс да съберем активна магеланска група.:ok:


Според мен най-важното е като начало да намерим билети до Южна Америка на изгодна цена, било Мадрид-Лима-Мадрид, било Лисабон-Рио-Лисабон или примерно Рим или Милано до Южна Америка. Когато това стане, трябва много бързо и координирано да купим тези билети като за последно уточним това ли са датите, 23 март-11 април. 
Когато вече сме направили това ще видим вече как са и вътрешните полети и можем да обсъждаме вече подробностите. Може да се окаже, че наистина Буенос Айрес не ни е изгоден като билети, време и т.н. и да отпадне, а може да се окаже, че имаме и такъв вариант. Не е като да няма магеланци, които са правили тур на тези три държави. А, може нещо през Чили изгодно да се появи или Боливия. Затова моето предложение е сега само да медитираме върху евтини билети Европа-Южна Америка. А, като ги купим, ще сглобим и тура в детайли. Какво мислите вие? 

 

Иване, идвай с нас, аз ще ти преподавам по пътя ако искаш да не изпускаш от лекциите, стига да не учиш математика, разбира се, че там трудно мога да ти кажа нещо.:lol:

 

Topfly, много ми хареса как си вмъкнал Будапеща в сравненията.:biggrin: Ако Буенос Айрес е обаче някаква смесица наистина между Мадрид, Париж и Неапол сигурно няма да ме впечатли толкова, но аз не се плаша от това. Всичко зависи и другите магеланци от групата какво мислят.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Crazy Horse каза:

Topfly, много ми хареса как си вмъкнал Будапеща в сравненията. Ако Буенос Айрес е обаче някаква смесица наистина между Мадрид, Париж и Неапол сигурно няма да ме впечатли толкова, но аз не се плаша от това. Всичко зависи и другите магеланци от групата какво мислят.

В Будапеща са снимани всички сцени на филма Evita, които се играят в Буенос Айрес.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , Topfly каза:

В Будапеща са снимани всички сцени на филма Evita, които се играят в Буенос Айрес.

Е тук вече нищо не мога да кажа, закова ме! :huh: Вярно, прав си! Даже помня, че Мадона понеже била супер капризна искала да спи във Виена и да я карат с хеликоптер всеки ден до снимачната площадка или нещо подобно. 


А, иначе, ако видиш и ти някой изгоден билет до Южна Америка, дай тип. Виж колко хора се облизваме вече. :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Crazy Horse каза:

:lol:Ако Буенос Айрес е обаче някаква смесица наистина между Мадрид, Париж и Неапол сигурно няма да ме впечатли толкова, но аз не се плаша от това. Всичко зависи и другите магеланци от групата какво мислят.

Когато аз бях в Буенос Айрес се запознах с един човек, който беше супер начетен. Имаше някакъв ранг в католическата църква и преподаваше в някакво религиозно училище. Та той, докато ме развеждаше из града, ми каза, че за около 50 год. от развитието на града, кметовете, които са го управлявали, са имали силен уклон към френската архитектура и са искали  да направят Буенос Айрес - Париж на Южна Америка. Доколкото успях да видя, мисля че това са били едни от най-силните години за развитието на града. Има голяма визуална прилика с архитектурата на Париж - същите железни орнаменти и украси по сградите и т.н., каквито има в Париж от времето на Барон Осман.

От друга страна най-колоритния квартал на Буенос Айрес -Ла Бока е бил изграден от и за пристанищните работници, дошли от Неапол. Когато бях там и с Лили и Вальо обсъждахме испанския език, който се говори в града, @nomad ми беше казал, че езикът имал изрази с прилика с неаполитанския. Аз неаполитански не разбирам, но пък говоря италиански и в интерес на истината нямах особен проблем в комуникацията.

С Мадрид не видях прилика. Но да видиш "Розовата къща" в БА и да се разходиш из нея е неописуемо удоволствие. През уикендите има отворен достъп и правят обиколки за гражданите из вътрешността. Друг е въпросът, че ако ограничиш посещението само да Перу и напр. Боливия, а оставиш Аржентина и Бразилия за друго посещение ще е най-добре.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Най-вкусната италианска храна през живота си съм ял Буенос Айрес. Пастата просто се разтапяше в устата в оргия от вкусове, а пицата беше превъзнодна. Не става дума за конкретно заведение, а за няколко избрани на случаен принцип.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Crazy Horse каза:

Иване, идвай с нас, аз ще ти преподавам по пътя ако искаш да не изпускаш от лекциите, стига да не учиш математика, разбира се, че там трудно мога да ти кажа нещо.:lol:

За жалост е точно математика,механика,теория на управлението  и все някакви от сложно по-сложно,то в Техническия само такива  предмети се учат..Благодаря,че все пак имаш желание да се занимаваш:yahoo:.Мале чак така ме разколебавате наистина да не хода на лекции/упражнения и да дойда с Вас.:)

  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Crazy Horse каза:

Когато вече сме направили това ще видим вече как са и вътрешните полети и можем да обсъждаме вече подробностите. Може да се окаже, че наистина Буенос Айрес не ни е изгоден като билети, време и т.н. и да отпадне, а може да се окаже, че имаме и такъв вариант. Не е като да няма магеланци, които са правили тур на тези три държави. А, може нещо през Чили изгодно да се появи или Боливия.

Буенос Айрес лесно се комбинира с Рио и Игуасу, връзките са чести и сравнително евтини. Перу е по-сложното за включване в комбинация. Не че е невъзможно, но е по-скъпо и полета до Игуасу е веднъж седмично.  Може би Лима - Буенос Айрес е по - лесно. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Crazy Horse каза:

А, иначе, ако видиш и ти някой изгоден билет до Южна Америка, дай тип. Виж колко хора се облизваме вече. :lol:

За Латинска Америка и аз се облизвам, но главно за Амазонка, Salar de Uyuni, пустинята Атакама и Фолкландските острови ;)

 

Що се отнася до билетите следи Norwegian. Те пуснаха директни полети от Лондон до Буенос Айрес, като може да си вземеш и еднопосочен билет.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Topfly каза:

Най-вкусната италианска храна през живота си съм ял Буенос Айрес. Пастата просто се разтапяше в устата в оргия от вкусове, а пицата беше превъзнодна. Не става дума за конкретно заведение, а за няколко избрани на случаен принцип.

Бива ли така, Тоpfly?! Първо пишеш, че, Буенос Айрес няма да ме впечатли толкова след европейските красиви градове, а после казваш, че най-вкусната италианска манджа си ял там. Ами с това трябваше да започнеш и да кажеш, че Буенос Айрес няма как да се изхвърли от програмата. Танго, италиански манджи, аржентинско телешко барбекю, испански с италиански акцент... Едвам ме нави да включа Буенос Айрес в програмата. :dancing:

 

преди 3 часа, Иван Попов каза:

За жалост е точно математика,механика,теория на управлението  и все някакви от сложно по-сложно,то в Техническия само такива  предмети се учат..Благодаря,че все пак имаш желание да се занимаваш:yahoo:.Мале чак така ме разколебавате наистина да не хода на лекции/упражнения и да дойда с Вас.:)

Мдааа. Аз само като видя формула и получавам главоболие. Съчувствам ти. Ако имаш възможност, ела с нас, но от друга страна не искам да ти провалям семестъра. Прецени, кой е най-оптималният вариант за теб.

 

преди 2 часа, neuromancer каза:

Буенос Айрес лесно се комбинира с Рио и Игуасу, връзките са чести и сравнително евтини. Перу е по-сложното за включване в комбинация. Не че е невъзможно, но е по-скъпо и полета до Игуасу е веднъж седмично.  Може би Лима - Буенос Айрес е по - лесно. 

Именно,  neuromancer! Нали затова обсъдих първо маршрута във форум Южна Америка, за да получа благословията на най-добрите. 

 

преди 28 минути , temporary каза:

Ми да взема да се запиша и аз, стига да ме искате :lol:

Групата е отворена за всеки ентусиазиран магеланец!  ¡Bienvenid@!

  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Crazy Horse каза:

Бива ли така, Тоpfly?! Първо пишеш, че, Буенос Айрес няма да ме впечатли толкова след европейските красиви градове, а после казваш, че най-вкусната италианска манджа си ял там. Ами с това трябваше да започнеш и да кажеш, че Буенос Айрес няма как да се изхвърли от програмата. Танго, италиански манджи, аржентинско телешко барбекю, испански с италиански акцент... Едвам ме нави да включа Буенос Айрес в програмата.

В Латинска Америка мен Мексико и Буенос Айрес ме впечатлиха с храна. Аржентинското телешко не е лошо, но не е и чак толкова специално, а и може да си го купиш в Европа. Италианската им храна обаче или е запазила старите неаполитански традиции или е тръгнала по нов път, но е нещо много по добро от всичко което съм опитвал в Италия. Добре че бях гладен на летището и бях принуден да хапна на бързо една паста. От там тръгна моят флирт с италианската храна в Буенос Айрес. След това не търсех само аржентинско телешко, а и поглеждах за италиански ресторанти и за моя изненада всичко беше изумително вкусно. Италианският им сладолед също си струва да се опита!

 

В Буенос Айрес може да си прекараш много добре няколко дни, но като евтини самолетни билети и разписание ще е по трудно да се стикова.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, mililia каза:

 Когато бях там и с Лили и Вальо обсъждахме испанския език, който се говори в града, @nomad ми беше казал, че езикът имал изрази с прилика с неаполитанския. Аз неаполитански не разбирам, но пък говоря италиански и в интерес на истината нямах особен проблем в комуникацията.

 

Всъщност, тоналността, мелодията на аржентинския испански се припокрива с наполитанския. Наистина звучи сходно с някои италиански езици, говорят много разбираем испански, но мелодията е на друг език. Отделно има доста лексика от различни апенински езици(по време на имиграционните вълни в Италия все още са се говорили местните езици и повечето имигранти не са владеели официалния италиански), някои типични примери са laburar за работя, вместо trabajar, pendejo в Аржентина значи дете, както  в Неапол, а не глупак, което е испанското значение, цигара е faso а не cigarrillo , а бирата си е birra, макар че също се използва, испанската дума cerveza. Неаполитанците са били, най-многобройни от всички италиански имигранти там, затова и до днес на италианците в Аржентина им викат tanos(съкратено от napolitanos), по същата причина испанците са гашегос, защото най-много са дошли от Галисия.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 2 минути , nomad каза:

Всъщност, тоналността, мелодията на аржентинския испански се припокрива с наполитанския. Наистина звучи сходно с някои италиански езици, говорят много разбираем испански, но мелодията е на друг език. Отделно има доста лексика от различни апенински езици(по време на имиграционните вълни в Италия все още са се говорили местните езици и повечето имигранти не са владеели официалния италиански), някои типични примери са laburar за работя, вместо trabajar, pendejo в Аржентина значи дете, както  в Неапол, а не глупак, което е испанското значение, цигара е faso а не cigarillo , а бирата си е birra, макар че също се използва, испанската дума cerveza. Неаполитанците са били, най-многобройни от всички италиански имигранти там, затова и до днес на италианците в Аржентина им викат tanos(съкратено от napolitanos), по същата причина испанците са гашегос, защото най-много са дошли от Галисия.

Според мен по скоро от португалския има влияние, защото използват много ж. Например пиле на аржентински испански е пожо, а не пойо. Викам и аз на стюардесата: -Пойо, пор фавор! Тя обаче изобщо не задява за какво става дума. След това се сетих, че бях чул на пилето да му казват пожо и след като и казах: -Пожо, пор фавор!, с една усмвика ми даде пилето :)

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Topfly каза:

 Италианският им сладолед също си струва да се опита!

 

Аз също харесах аржентинския сладолед, обаче този който е "артидженале", а не просто какъвто и да е сладолед. Има го в специализираните сладоледаджийници. Сладоледът от манго беше и си остава най-вкусния сладолед, който съм опитвала. Доближава се по консистенция до сладоледа, който съм яла в Сан Джиминиано, а той се приема за най-добрия в света.

Да си кажа и аз не харесах кой знае колко телешкото, но по принцип не си падам много по телешко месо. Обаче пицата е божествена, миланския шницел по неаполитански маниер също е върха, флам кон дулсе де лече....

Бях забравила, че кухнята в БА се доближава до италианската кухня и е доста далече от испанската. Обаче има и едни сандвичи от багети, напълнени с телешки късове и лютив сос, които са невероятни. Успях даопитам типичната южноамериканска кухня в Андите, докато в БА и Игуасу предлагаха повече италиански неща.  

Редактирано от mililia
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.