Jenbel Публикувано: 2 юли Публикувано: 2 юли На 30.06.2024 г. в 14:05, aladinoplus каза: Някой ходил ли е на фестивала на цветята в Меделин? Поскъпват ли нощувките доста по време на провеждането му? Три поста нагоре преди твоя се коментира това...
Sun4o Публикувано: 2 юли Публикувано: 2 юли Имам въпрос за W-трека в Патагония и Торес дел Пайне - за по-мързеливи и негонещи на всяка цена пълното му изпълнение, има ли някакъв двудневен трип, може и поотделно в дните да е, който да покрива по-основните забележителности - по мое мнение примерно Сивото езеро Lago Grey с катамарана и ледника и трек до Мирадора с трите игли. Фирми с човешки цени? Дали на място няма да има по-изгодни тарифи? Или да ги мисля сам с логистика някаква (помощ?). Не искаме да ходим 100 км пеш за 5 дена, еле па ако е яко вятър и облачно. Ще се ходи през януари. Благодаря предварително.
stanimir Публикувано: 2 юли Публикувано: 2 юли С тези ходих на целодневния тур из Торес Дел Пайне.Виждам че имат шатъл до езерото и там вече с корабчето , предлагат и двудневен тур до Грей : https://www.denomades.com/puerto-natales P.S. През 2019-а съм платил 30 000 CLP за това което сега е 49 000 ... изглежда инфлацията у нас за последните 5 години е доста по-сериозна от чилийската.Общо взето почти всичко е монопол на няколко фирми , не очаквай уникално добри сделки на място като в Тайланд 😄 2
Sun4o Публикувано: 2 юли Публикувано: 2 юли Преди 1 час, stanimir каза: С тези ходих на целодневния тур из Торес Дел Пайне.Виждам че имат шатъл до езерото и там вече с корабчето , предлагат и двудневен тур до Грей : https://www.denomades.com/puerto-natales P.S. През 2019-а съм платил 30 000 CLP за това което сега е 49 000 ... изглежда инфлацията у нас за последните 5 години е доста по-сериозна от чилийската.Общо взето почти всичко е монопол на няколко фирми , не очаквай уникално добри сделки на място като в Тайланд 😄 Аз само като им видя цените на нощувките и вече мисля как да отказвам съня…., ти за Тайланд ми говориш😀 1 2
stanislavpp Публикувано: 3 юли Публикувано: 3 юли преди 8 часа, Sun4o каза: Имам въпрос за W-трека в Патагония и Торес дел Пайне - за по-мързеливи и негонещи на всяка цена пълното му изпълнение, има ли някакъв двудневен трип, може и поотделно в дните да е, който да покрива по-основните забележителности - по мое мнение примерно Сивото езеро Lago Grey с катамарана и ледника и трек до Мирадора с трите игли. Фирми с човешки цени? Дали на място няма да има по-изгодни тарифи? Или да ги мисля сам с логистика някаква (помощ?). Не искаме да ходим 100 км пеш за 5 дена, еле па ако е яко вятър и облачно. Ще се ходи през януари. Благодаря предварително. Не ти трябва организиран тур - това , което искаш е бейсик : - трейла до трите кули от хотела ще ти отнеме 7-8 часа , нощувка в хотела - тричасовият тур с лодка се прави от една компания (доколкото си спомням ) , купи си билет в удобен час . - https://torresdelpaine.com/en/tour/boat-trip-grey-lake/ Бих ти препоръчал да си наемеш автомобил и изкараш три дни в ТДП с две нощувки , няма да съжаляваш и за миг . Януари месец е идеален за посещение ! 1
Lindt Публикувано: 3 юли Публикувано: 3 юли преди 9 часа, Sun4o каза: Аз само като им видя цените на нощувките и вече мисля как да отказвам съня…., ти за Тайланд ми говориш😀 Ох...аз още преглъщам палатката за 180 $, та искрено ти съчувствам, че ще търсиш истинска стая в парка 😄 По-евтини ще са в Paine Grande и Lago Grey. И там са леките преходи и разходки. Вероятно този тур с корабче ще ти спести доста ходене и нужда от нощувка, конкретно за Грей, за жалост обаче не те оставя да се разходиш наоколо и пак да се качиш: https://www.lagogrey.com/en/navigation/ Аз мисля да го ползваме в едната посока, ама още не съм разчертала времето и пътеките ни. 100 $ на фона на всички безумни цени в района всъщност си е добра сделка. Той катамаранът е станал 40. Предложението за кола и нощувка в района ще ти даде възможност да не се съобразяваш с разписанието на бусчето в парка и да не взимаш тур до леснодостъпните забележителности и гледки. Според мен и без кола може да видиш с 1 нощ/2 дни в парка Кулите и ледник Грей. С 2 нощувки е логично да направите още 1 трек, при това не лек и да се върнете по същия маршрут или да се шляете без да гоните чудо-невиждано. Ама чак декември ще мога да се подпиша, че е така, след като ги минем тези споменати 100 км 😄 Ако искаш, ела в темата ми за Патагония, много са ми отзивчиви отговарящите и може да разнищим въпросите ти 😉 https://magelanci.com/forums/topic/18252-патагония-за-2-седмици/#comment-645988 1
Sun4o Публикувано: 3 юли Публикувано: 3 юли преди 13 минути , Lindt каза: Ох...аз още преглъщам палатката за 180 $, та искрено ти съчувствам, че ще търсиш истинска стая в парка 😄 По-евтини ще са в Paine Grande и Lago Grey. И там са леките преходи и разходки. Вероятно този тур с корабче ще ти спести доста ходене и нужда от нощувка, конкретно за Грей, за жалост обаче не те оставя да се разходиш наоколо и пак да се качиш: https://www.lagogrey.com/en/navigation/ Аз мисля да го ползваме в едната посока, ама още не съм разчертала времето и пътеките ни. 100 $ на фона на всички безумни цени в района всъщност си е добра сделка. Той катамаранът е станал 40. Предложението за кола и нощувка в района ще ти даде възможност да не се съобразяваш с разписанието на бусчето в парка и да не взимаш тур до леснодостъпните забележителности и гледки. Според мен и без кола може да видиш с 1 нощ/2 дни в парка Кулите и ледник Грей. С 2 нощувки е логично да направите още 1 трек, при това не лек и да се върнете по същия маршрут или да се шляете без да гоните чудо-невиждано. Ама чак декември ще мога да се подпиша, че е така. Ако искаш, ела в темата ми за Патагония, много са ми отзивчиви отговарящите и може да разнищим въпросите ти 😉 https://magelanci.com/forums/topic/18252-патагония-за-2-седмици/#comment-645988 Четя те, четя те, местя се щом ме каниш, че не ми се влизаше неподготвен😀, макар да крада най-много от темите на @stanislavpp. Евала, пич, супер полезен е и ми помага много твоя материал. И снимки, и супер точни обяснения, и конкретики. Че и ние сме кулинарни глезльовци😀. Още не съм ти благодарил в темата, че има още какво да крада, но е супер изчерпателна! Иначе снощи, преди да ми угасне тока и да се унеса, точно това направих - букнах кола за 3 дена, изпреварил съм те😉 1
Lindt Публикувано: 3 юли Публикувано: 3 юли преди 4 минути , Sun4o каза: Четя те, четя те, местя се щом ме каниш, че не ми се влизаше неподготвен😀, макар да крада най-много от темите на @stanislavpp. Евала, пич, супер полезен е и ми помага много твоя материал. И снимки, и супер точни обяснения, и конкретики. Че и ние сме кулинарни глезльовци😀. Още не съм ти благодарил в темата, че има още какво да крада, но е супер изчерпателна! Иначе снощи, преди да ми угасне тока и да се унеса, точно това направих - букнах кола за 3 дена, изпреварил съм те😉 Ах, аз ровя в същите теми да намеря нещата извън глезенето, та ако ти се занимава да ги свалиш в word и да подчертаеш това, което не ми трябва, ще е просто възхитително 😄 2
Sun4o Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли Бърз въпрос пак, нали темата е такава - дайте акъл за придвижване от Сан Педро де Атакама (или Калама) до Салар де Уюни. Някой правил ли го е и как е по границата? Гледам разни 2-3-4 дневни екскурзии с джип само, които включват спане по места, които нямат ток, вода, 6 човека в едно помещение, обща баня…все неща, които не са нашите.
settler Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли На 30.06.2024 г. в 14:05, aladinoplus каза: Здравейте, от вчера радиото при мен е настроено на вълна Колумбия и съвсем малко Каракас, където кацаме. Въпросите са относно Каракас. Разбрах, че няма много интересни неща, но ще имаме 1 ден там. Осъзнавам опасността, но не ми се седи на летището и ще приема предизвикателството. Някой наемал ли си е гид за вземане от летището и тур в града? Това ли е най-добрият вариант за минимизиране на риска? Има ли къде да се остави багаж на летището в Каракас? Какви са основните недостатъци за Колумбия през август, че не се препоръчва през този период? Някой ходил ли е на фестивала на цветята в Меделин? Поскъпват ли нощувките доста по време на провеждането му? Сега виждам, че нямаш отговор. Първо ти пожелавам да си изкараш супер. Меделин ми е любим, очертава трето и четвърто ходене там тази година именно през август, така че може да съвпаднем. Тази година бях за първи път във Венецуела, а по всяка вероятност август ще повторя. Колкото до Каракас наистина няма кой знае какво да се види. Една от основните атракции лифтът (телеферико), който качва туристите на планината Авила беше затворен заради ремонт преди 2 месеца. Все пак ми предложиха алтернатива - превоз с микробус, който мисля, че беше 20 долара. В крайна сметка се вижда града и Карибско море от другата страна, но гледката не е толкова добра колкото съм виждал от снимките на лифта, тъй като микробусът отива в други части на планината, където ъгълът на панорамата не е толкова добър. Първият превоз от летището ми одраха кожата с 60 долара, които спазарих за превоз до Каракас - бях още пионер, беше късно, след полет със закъснение, а и трябваше да хвана работното време на мобилния оператор, за да си купя сим карта, така че не ми се разправяше и приех 🙂 Затова те съветвам да си свалиш такси апликацията Yummy Rides, с нея и Revolut ставаха плащанията без никакви проблеми. Според мен и без гид с апликацията може да се придвижваш, а някои от местата като Chacao, Plaza La Castellana и Plaza Francia са на пешеходно разстояние една от друга в безопасна зона, така че там не ти трябва и такси. Ако се чудиш за плащанията в супермаркети и ресторанти аз лично нямах никакви проблеми никъде с кредитна карта на ДСК, така че други карти не съм пробвал, тъй като не ми се наложи. Нещо много важно: поради разпоредбите на местните власти имат регламент за международен полет трябва да си 3-4 часа преди това на летището обратно, 2 часа преди излитането на полета затварят гишетата за регистрация и няма да те пуснат, аз лично го научих по сложния начин - имах полет от там за Меделин и това се превърна официално в първия ми изгубен полет 🙂 Относно съхранение на багаж на летището, не съм видял, сега прегледах страницата на летището, също не намирам инфо. А и нямам спомен да съм видял, не мога да ти дам съвет, но питай на място, ако не на летището, може пък в самия Каракас да намериш. Колкото до посещение на Колумбия през август, според мен е повече от перфектно. Октомври и ноември ги водят най-валежни, но през август го водят чудесен месец, отделно тогава има много фестивали, не случайно цените на полетите тогава се покачват. На твое място не бих отлагал, ако ми се отдаде възможност, така че ти пожелавам много нови приятни изживявания! 🙂 2
neuromancer Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 4 часа, Sun4o каза: Бърз въпрос пак, нали темата е такава - дайте акъл за придвижване от Сан Педро де Атакама (или Калама) до Салар де Уюни. Някой правил ли го е и как е по границата? Гледам разни 2-3-4 дневни екскурзии с джип само, които включват спане по места, които нямат ток, вода, 6 човека в едно помещение, обща баня…все неща, които не са нашите. Аз за такъв начин знам, тридневна екскурзия в Уюни направо те взима от Чили. Къде и как се спи не знам, трябва да има и по-висок клас екскурзии, но там са си примитивни условията. 1
Guinness Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 8 часа, Sun4o каза: Бърз въпрос пак, нали темата е такава - дайте акъл за придвижване от Сан Педро де Атакама (или Калама) до Салар де Уюни. Някой правил ли го е и как е по границата? Гледам разни 2-3-4 дневни екскурзии с джип само, които включват спане по места, които нямат ток, вода, 6 човека в едно помещение, обща баня…все неща, които не са нашите. Аз съм го правил с 3-дневна екскурзия. Да, по такива места се спи. Поне едната вечер е така. Другата нощувка беше в хотел от сол.
stanislavpp Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 4 часа, Guinness каза: Да, по такива места се спи. Спи се така само, ако те влече да се спи така . Налични са приятни настанявания със самостоятелни стаи и бани 👍
Sun4o Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли преди 5 часа, Guinness каза: Аз съм го правил с 3-дневна екскурзия. Да, по такива места се спи. Поне едната вечер е така. Другата нощувка беше в хотел от сол. За теб знам, за неволите ти също. Това е една от причините да търся алтернатива. преди 1 час, stanislavpp каза: Спи се така само, ако те влече да се спи така . Налични са приятни настанявания със самостоятелни стаи и бани 👍 Влез в конкретики де...😉
era123 Публикувано: 4 юли Публикувано: 4 юли 5 hours ago, stanislavpp said: Спи се така само, ако те влече да се спи така . Налични са приятни настанявания със самостоятелни стаи и бани 👍 Абе точно около Салар де Уюни условията бяха 2018г (са) доста примитивни. Сега ако има нещо по-лъскавко последните години е друго. Ние бяхме в самостоятелни стаи с баня, ама пълна мизерия си беше. И на високото в Андите в хижа без отопление на около/под 0та, в стая с 5-6 легла. За пръв път спах с 6 одеала. Иначе много си заслужава, дерзайте. 2
Guinness Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли преди 10 часа, stanislavpp каза: Спи се така само, ако те влече да се спи така . Налични са приятни настанявания със самостоятелни стаи и бани 👍 Възможно е да са изградили и някой 5-звезден хотел, знае ли човек. 🙂 Аз бях през 2019 години и тогава единствения вариант за първата нощувка беше в голяма хижа/подслон, където условията бяха такива - вода нямаше, а тока беше с генератор и към 19-20 ч. го спираха. Втората нощувка беше в хотел с частни стаи с баня. Разбира се топла водя нямаше.
Sun4o Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли А има ли вариант да се спи в Уюни и с дневни трипове да се посещават местата, на които сте ходили всички вие?
stanimir Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли 19 minutes ago, Sun4o said: А има ли вариант да се спи в Уюни и с дневни трипове да се посещават местата, на които сте ходили всички вие? Има такива които те вкарват до сърцето на солното езеро , но не стигат толкова далеч като тридневните.Аз бях на такъв , защото после продължих от Uyuni през Vilazon към Северна Аржентина.Ако отиваш към Чили обаче е по-добре с многодневен тур за да не се връщаш в Uyuni. Накрая даже единодушно решихме да не чакаме залеза както е в стандартните програми , а да се прибираме.Бяхме се пренаситили от солни гледки за ден. 3
Sun4o Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли Моят маршрут е от Чили нагоре. Искам да приключим с тура в Уюни и да продължим нагоре към Перу (как - още не знам). Сега гледам сайта https://www.denomades.com/en/san-pedro-de-atacama/one-way-private-hotels-uyuni-salt-flat-id344, там има и нощувки в хотели из Салара с топла вода, ВеЦе и отопление и май решавам проблема. 2
Lindt Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли преди 48 минути , Sun4o каза: Моят маршрут е от Чили нагоре. Искам да приключим с тура в Уюни и да продължим нагоре към Перу (как - още не знам). Сега гледам сайта https://www.denomades.com/en/san-pedro-de-atacama/one-way-private-hotels-uyuni-salt-flat-id344, там има и нощувки в хотели из Салара с топла вода, ВеЦе и отопление и май решавам проблема. Чета, чета за тази твоя зима и почвам те намразвам. Що не зарежеш това сложно планиране и не си ходиш в Тайланд? 1
Sun4o Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли преди 4 часа, Lindt каза: Чета, чета за тази твоя зима и почвам те намразвам. Що не зарежеш това сложно планиране и не си ходиш в Тайланд? То не може само вкъщи😉 2
Lindt Публикувано: 5 юли Публикувано: 5 юли преди 5 минути , Sun4o каза: То не може само вкъщи😉 Е, нищо, дерзай, само догодина да ти изтърпя и Африката и после сигурно ще се върнеш към глезенето
Sun4o Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли Хора, помагайте с фирма за тридневен трип в хотел с отопление и собствена баня из Салар де Уюни, че тия от Номад ми оферираха цена от 1200 долара на човек (при обявена такава 600 в сайта им). @stanislavpp, знам, че теб не те бъркат подобни цени😀, но къде все пак си спал или гледал оферти?
muchachote Публикувано: 6 юли Публикувано: 6 юли На 5.07.2024 г. в 7:32, Sun4o каза: А има ли вариант да се спи в Уюни и с дневни трипове да се посещават местата, на които сте ходили всички вие? Има разбира се, в booking имаш десетки настанявания на човешки цени. От там те взимат за каквито турове си избереш на съвсем достъпни цени!!!!! За Уюни можеш да си избереш от 11 организирани тура. С това пояснение, че са на испански, (все пак Боливия е испаноговоряща страна и особено тук, в тази бедна латиноамериканска страна , никой не знае английски), за това ако са на английски цената се вдига, но не мисля, че е космическа. Но дори да се включите в испаноговоряща група, няма да е проблем, ходите с групата насам- натам, гледате, снимате, няма да ви обърнат гръб. А и все ще се намери някой да разбира нещичко на английски. 11 excursiones y actividades en Uyuni like Excursión al salar de Uyuni 9,1 ⭐️22 opiniones 199 viajeros Cancelación gratuita Dejaos cautivar por el salar de Uyuni. ¿Os imagináis pasear por el desierto de sal más grande del mundo? Veremos la puesta de sol en un lugar mágico. 8h 45mEspañolExcursiones de un día 55,40 € Ver detalles like Tour de 3 días por Uyuni finalizando en San Pedro de Atacama 8 ⭐️1 opinión 25 viajeros Cancelación gratuita En este tour de 3 días viajaremos hasta Chile en 4x4 por la región de Uyuni visitando sus principales atractivos turísticos, como el famoso salar de Uyuni. 3 díasEspañolExcursiones de varios días 231,10 € Ver detalles like Tour de 4 días por Uyuni finalizando en La Paz Sin valorar 8 viajeros Cancelación gratuita Descubrid la belleza del valle de Potosí, con este tour que sale desde Uyuni y termina en La Paz. Visitaremos el salar de Uyuni y las lagunas de colores. 4 díasEspañolExcursiones de varios días 522,50 € Ver detalles like Observación de estrellas en el salar de Uyuni Sin valorar 15 viajeros Cancelación gratuita En esta experiencia de observación de estrellas en el salar de Uyuni viviremos uno de los mejores momentos de vuestro viaje a Bolivia en un escenario increíble. 3 - 5hEspañolAcción y naturaleza 92,40 € Ver detalles like Excursión privada al salar de Uyuni 10 ⭐️2 opiniones 23 viajeros Cancelación gratuita El desierto de sal más grande del mundo os espera en esta excursión privada al salar de Uyuni. Disfrutaréis de sus paisajes junto a un guía en exclusiva. 9 - 11hEspañolExcursiones de un día por grupo 386 € Ver detalles like 3 días por el salar de Uyuni y sus desiertos 7,9 ⭐️17 opiniones 232 viajeros Cancelación gratuita El Cementerio de Trenes, el salar de Chiguana, la laguna Cañapa y el desierto de Dalí. Descubrid lo mejor del salar de Uyuni y sus desiertos en 3 días. 3 díasEspañolExcursiones de varios días 208 € Ver detalles like Excursión de 2 días al Salar de Uyuni Sin valorar 37 viajeros Cancelación gratuita En esta excursión de 2 días al Salar de Uyuni visitaremos el desierto de sal más grande del mundo. Descubriremos en las alturas la biodiversidad de las salinas. 2 díasEspañolExcursiones de varios días 129,40 € Ver detalles like Tour privado de 3 días por el salar de Uyuni y el volcán Tunupa 9,3 ⭐️3 opiniones 11 viajeros Cancelación gratuita Dejaos seducir por la belleza del salar de Uyuni, el desierto de sal más grande del mundo. Veremos un atardecer mágico y visitaremos el volcán Tunupa. 3 díasEspañolExcursiones de varios días por grupo 786,50 € Ver detalles like Excursión a Pulacayo y Tomave Sin valorar Cancelación gratuita Viajad al pasado con esta excursión a Pulacayo donde visitaremos el histórico museo de trenes y el poblado de Tomave para disfrutar de paisajes del Altiplano. 10 - 11hEspañolExcursiones de un día 123,20 € Ver detalles like Excursión privada al salar de Uyuni al amanecer Sin valorar 7 viajeros Cancelación gratuita Vivid un amanecer inolvidable en el salar de Uyuni con esta excursión. El paisaje que contemplaremos se convertirá en uno de vuestros favoritos de Bolivia. 3h 30mEspañolExcursiones de un día por grupo 231,10 € Ver detalles like Seguro de viaje Civitatis 8,3 ⭐️1.266 opiniones 42.194 viajeros Con nuestro seguro de viajes solo tendrás que preocuparte de desconectar y disfrutar de tus vacaciones. ¡No dejes que nada estropee tu viaje! 5 - 31dServicios adicionales 17,57 € Ver detalles 1
stanislavpp Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли На 5.07.2024 г. в 0:01, Guinness каза: бях през 2019 години и тогава единствения вариант за първата нощувка беше в голяма хижа/подслон, където условията бяха такива - вода нямаше, а тока беше с генератор и към 19-20 ч. го спираха. Втората нощувка беше в хотел с частни стаи с баня. Разбира се топла водя нямаше. Ние също бяхме през 2019год 👍 , отопление нямаше , всичко останало беше добре или много добре - бяхме в новичко настаняване …За различните ни впечатления вероятно причина би била , че бяхме с един от топ 3 операторите ( Quechua Connection ), а тура - частен. преди 20 часа, Sun4o каза: Хора, помагайте с фирма за тридневен трип в хотел с отопление и собствена баня из Салар де Уюни, че тия от Номад ми оферираха цена от 1200 долара на човек (при обявена такава 600 в сайта им). @stanislavpp, знам, че теб не те бъркат подобни цени😀, но къде все пак си спал или гледал оферти? виж това мнение : Ние бяхме по време на сериозните безредици през ноември 2019 , съответно имаше анулирани полети и прекрояване на програмата . Препоръчвам с с две ръце частен двудневен тур , вместо тридневен споделен , както и повече дни за Боливия … п.п. Кога ще ходите в Боливия ? Ако е през януари или март - мога да скокна да пием по бира ( или две ) 😉 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега