Прескочи до съдържание

Югоизточна Азия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Югоизточна Азия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До къде отиват BTS влаковете в Банкок?

- Кога е фестивала Loy Krathong?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Краби или Пукет?

- Колко дни са нужни за Ангкор?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

4 minutes ago, Kamen said:

За KL Tower не мога да намеря инфо има ли достъп от ресторанта към откритата палуба на кулата?  Сайтът на кулата за онлайн билети не работи. Самото влизане в ресторанта обвързано ли е с купуване на входен билет?    

•  

На KL Tower не съм ходила. Сайтът на тв кулата също не работи, опитай утре най-добре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А хотел в Куала с гледка от стаята? Гледах Fraser Residence, който уж има стаи с балкон, но не виждам как да букна такава. Дори в техния сайт не пише дали имат балкони, а са ми дали план на стаята все едно ще я купувам 😄 

Traders има стаи с гледка, но първо май са без балкон и второ разликата в цената е сериозна и не виждам особено основание да се дават излишни пари. 

Някой с идеи?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Kamen каза:

За KL Tower не мога да намеря инфо има ли достъп от ресторанта към откритата палуба на кулата?  Сайтът на кулата за онлайн билети не работи. Самото влизане в ресторанта обвързано ли е с купуване на входен билет?    

•  

За откритата  най висока площадка билета е и значително по скъп. До ресторанта е по евтино. Отгоре надолу можеш да слизаш. На обратно не😊. Ако си взел за откритата тераса като ти писне да те брули вятъра, може да пийнеш кафе долу в ресторанта. 

Нямам точни спомени, но до най високото беше около порядъка на кулите Петронас. Т.е доста скъпо. 

А да. И един екземпляр те снима на фона на кулите. 

По принцип купуването е по желание, но снимките стават много готини. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
10 hours ago, ACM said:

А хотел в Куала с гледка от стаята? Гледах Fraser Residence, който уж има стаи с балкон, но не виждам как да букна такава. Дори в техния сайт не пише дали имат балкони, а са ми дали план на стаята все едно ще я купувам 😄 

Traders има стаи с гледка, но първо май са без балкон и второ разликата в цената е сериозна и не виждам особено основание да се дават излишни пари. 

Някой с идеи?

Трябва да има балкон ли? Не се сещам хотелите да имат балкони, може би само някой апартмент хаус. Иначе от хотелите с гледка, мисля, че всички искат космическа сума за гледката - Grand Hayatt, Traders, Shangri-La Hotel, Mandarin Oriental, DoubleTree by Hilton, Sheraton Imperial, може да има и други, но само за тези се сещам. Не знам дали отвориха 4 seasons точно до Кулите.

Но за мен няма място с по-хубава гледка към Кулите от Трейдърс:

Spoiler

40932323_306374493428297_572549471615844352_n.jpg.1b869b1d1d10d090dc58fba2037fee1f.jpg

Редактирано от DaBo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ами в КЛ пране ще видите само в общинските им жилищни блокове (много ясно се разбира кои са 😉), иначе в хубавите блокове (повечето са от затворен тип), простирането е забранено. На предните тераси най-много може да сложим маса и столове и някоя китка, всичко останало е в сервизните помещения към апартамента.

Ако се държи на тераса и гледка, най-добре в апартмент хаус, но аз лично не знам кои са. Трябва да поогледам малко.

Връзка към коментар
преди 14 часа, DaBo каза:

На KL Tower не съм ходила. Сайтът на тв кулата също не работи, опитай утре най-добре.

За KL Tower сайта вече работи.

Да разбирам ли, че има цени за местни -(MyKad-Adult и чужденци - International-Adult. За Петронас виждам само една цена. 

Връзка към коментар

MyKad е нещо като лична карта за малайзийците, но в нея има вградено инфо и за шоф.книжка, и за паспорта, и здравна карта, и може да се пътува с градския транспорт и т.н. Ако има две цени, то със сигурност трябва да се купят билети за чужденци, защото другите се купуват само срещу тази карта. На Кулите цената е една и съща, но например в Бърдс парка има две цени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Goal & Boss каза:

По принцип архитектите не искат балкони по небостъргачите, защото не искат проснатото по тях пране да загрозява фасадите.

И не само. Боят се от скачане от балкона. Случвало ми се е да имам прекрасен, но заключен, балкон на хотелска стая и надпис, че това е за безопасност на гостите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако на някой му върши работа, само днес 

https://www.redbus.my/

са пуснали 25% намаление.

Автобуси Куала Лампур - Сингапур/5ч/ има билети през час, с намалението 13лв, вчера ги взех моите за 18лв

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Балконът не е задължителен, но пък неведнъж съм бил в хотел с гледка с ужасяващо мръсни прозорци, които или не се отварят, или се отваря само един от тях, който почти винаги е малък и не върши никаква работа.

Пример 

20180606_093455.jpg

Редактирано от ACM
  • Браво 1
Връзка към коментар

Извинявам се ако темата е засягана и друг път, просто се връщам днес от кабинети по консултация за пътуването ни до Тайланд. Та сме решили да бием препоръчителните ваксини коремен тиф и хепатит А. Най-стряскащо от консултацията останах относно маларията. Препоръчаха и изписаха рецепта по схема за Маларон, но казаха че може и алтернативи на него стига да съдържа същите активни вещества. Въпроса е, че в БГ не се предлага това лекарство и от къде е най-удачно да се поръча (трябват ни 46 таблетки ) . В сайта https://www.travelpharm.com/ гледам има Мeларон по 1,95GBP за 1 таблетка, както и https://www.travelpharm.com/online-consultations-c166/malaria-tablets-c169/atovaquone-and-proguanil-250mg-100mg-single-tablet-malarone-generic-tablets-p8758 , което ми се струва същото. Аз лично ли трябва да си го закупя, или може ли на някой познат в Европа да  заръчам? И относно репелентите казаха да вземем Аутан Тропикал, но тъй като ще сме само с раници дали може да го носим тъй като е флакон под налягане или направо от там да закупим?

Всякакви съвети и личен опит ще са от полза тъй като доста стряскащи неща ми наговориха днес 🙂 🙂 🙂 

Връзка към коментар
преди 12 минути , emi_cen каза:

Всякакви съвети и личен опит ще са от полза тъй като доста стряскащи неща ми наговориха днес 🙂 🙂 🙂 

В тази тема сме обсъждали профилактиката против малария, закупуването на маларон генерик от Travelpharm (ние го купихме за Африка), за Тайланд не сме пили.

Връзка към коментар

Аз пък изобщо не съм се замислял да пия нещо или да се ваксинирам. Не виждам смисъл да се тровя при положение, че смятам да стоя в Куала, Банкок и някой остров за плаж. Някой да ме поправи, ако греша.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За туристическите места няма нужда от ваксини. Поради мед.причина аз нямам нито една васкина, а само вТайланд съм ходила 5 пъти.

За комари: Купете си местен продукт! Лично съм много доволна от този:

Soffel

В Тайланд и Бали го продават навсякъде, но го няма в Малайзия. По принцип, за местните комари е най-добре репелент, съдържащ DEET. Ако купувате нещо от Европа, гледайте да го има в съдържанието.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 7.09.2018 г. в 21:49, emi_cen каза:

Извинявам се ако темата е засягана и друг път, просто се връщам днес от кабинети по консултация за пътуването ни до Тайланд. Та сме решили да бием препоръчителните ваксини коремен тиф и хепатит А. Най-стряскащо от консултацията останах относно маларията. Препоръчаха и изписаха рецепта по схема за Маларон, но казаха че може и алтернативи на него стига да съдържа същите активни вещества. Въпроса е, че в БГ не се предлага това лекарство и от къде е най-удачно да се поръча (трябват ни 46 таблетки ) . В сайта https://www.travelpharm.com/ гледам има Мeларон по 1,95GBP за 1 таблетка, както и https://www.travelpharm.com/online-consultations-c166/malaria-tablets-c169/atovaquone-and-proguanil-250mg-100mg-single-tablet-malarone-generic-tablets-p8758 , което ми се струва същото. Аз лично ли трябва да си го закупя, или може ли на някой познат в Европа да  заръчам? И относно репелентите казаха да вземем Аутан Тропикал, но тъй като ще сме само с раници дали може да го носим тъй като е флакон под налягане или направо от там да закупим?

Къде сте решили да отседнете в Тайланд и кой ви е дал тази информация? Ние сме от година тук и никога не сме се замисляли за подобни неща. Не си причинявайте тези неща по възможност. Риск винаги има, но той е миниален.
Относно комарите и репелентите, то съвета на другите магеланци е чудесен - пазарувайте на място. Има изобилие от тях, пък и са много по-евтини от България. Освен това комари има предимно преди залез за около 1-2 часа и много зависи от мястото където сте.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Смятате ли, че е рано сега да купя билети за февруари с Air Asia примерно? Не съм ги следила и не знам 40-50 евро дали е добра цена за отсечка Бангкок-Краби или Пукет-Сингапур.

Връзка към коментар
преди 46 минути , ivelina666 каза:

Смятате ли, че е рано сега да купя билети за февруари с Air Asia примерно? Не съм ги следила и не знам 40-50 евро дали е добра цена за отсечка Бангкок-Краби или Пукет-Сингапур.

Аз моите за този регион и период съм ги взел от месец вече. Не виждам причина да чакам с трепет дали няма да падне даден полет с 10 евро, вместо да си го взема и да си свиркам. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Евгени Димитров

Който е летял от Манила посока Борокай, но с кацане в Калибо, а не Катиклан, би ли споделил с какво се е предвижил до ферито и цена? А каква е цената на ферито от Катиклан до Борокай? Полетът до Калибо е $40, а до Катиклан е $73. Разтоянието между двете градчета е 70 км.

Някой да е ходил на о. Таблас?

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар
преди 5 минути , mary_shery каза:

Теглил ли е някой пари в Малайзия или Тайланд от Револют карта и наистина ли няма такси за теглене на банкомат?

За Малайзия не знам, но в Тайланд почти всички банкомати имат такса, независимо с коя карта теглиш.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Евгени Димитров каза:

Който е летял от Манила посока Борокай, но с кацане в Калибо, а не Катиклан, би ли споделил с какво се е предвижил до ферито и цена? А каква е цената на ферито от Катиклан до Борокай? Полетът до Калибо е $40, а до Катиклан е $73. Разтоянието между двете градчета е 70 км.

Някой да е ходил на о. Таблас?

Трансфери се предлагат на летището. Не си спомням конкретна цена, но при всички положения е било под 10 USD (може би към 5 USD) в песо. Обикновено се пътува с бус (групово). Cebu Pacific също предлагаха подобна услуга, която включва и цената на ферито и превоз до хотела в Боракай. Малко по-скъпо излизаше така, но автобусите им до Катиклан изглеждаха по-комфортни. За цената на ферито, също не си спомням точно, но мисля беше към 2 USD. Най-вероятно има опция и с обществен транспорт от Калибо до Катиклан,  но не съм ползвал.

Редактирано от zhivko7
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.