Прескочи до съдържание

Индия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Индия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли метро в Делхи?

- Какво е работното време за посещения на Тадж Махал?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Делхи?

- Каква класа да купуваме при пътуване с влак в Индия?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Преди 1 час, RumiG. каза:

и колко време и нерви отнема...?

Ако тръгвате с този въпрос за Индия, очаквайте кошмари 🙂 Там не се знае кое, колко и дали. Ако го приемете така отсега, ще се насладите на пътуването.

Та за пътуването между терминалите да, 7км са но времето е относително. Аз имах хотел на сравнително толкова км от двата терминала и ми отнемаше по 6-10 лева за uber и всеки път различно време. Оставете си повече време, ако ще гоните полети, за да е сигурна работата. 

А също и по-важното, споделям снимка от март 2024 от мястото за оставяне на багаж, което е в подлезите в посока метрото на международния терминал. Та там пише цена up to 24 hours, та не знам дали може за няколко дни да си го оставите.

Screenshot_20241006_225710_Gallery.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , boogy83 каза:

Ако тръгвате с този въпрос за Индия, очаквайте кошмари 🙂 Там не се знае кое, колко и дали. Ако го приемете така отсега, ще се насладите на пътуването.

Та за пътуването между терминалите да, 7км са но времето е относително. Аз имах хотел на сравнително толкова км от двата терминала и ми отнемаше по 6-10 лева за uber и всеки път различно време. Оставете си повече време, ако ще гоните полети, за да е сигурна работата. 

А също и по-важното, споделям снимка от март 2024 от мястото за оставяне на багаж, което е в подлезите в посока метрото на международния терминал. Та там пише цена up to 24 hours, та не знам дали може за няколко дни да си го оставите.

Screenshot_20241006_225710_Gallery.jpg

Кацаме в 11.30 на терминал 3 и излитаме в 14.55 от терминал 1. Би трябвало уж да стигне времето и да успеем да оставим багажа. Но това, което в нета намирам е, че само на терминал 3 може ... Ще трябва после пак да се връщаме от там да го взимаме, но явно няма да има друг вариант. Смятам, че ще е по-малкото неудобство отколкото с багажи във Варанси...

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, RumiG. каза:

Кацаме в 11.30 на терминал 3 и излитаме в 14.55 от терминал 1. Би трябвало уж да стигне времето и да успеем да оставим багажа. Но това, което в нета намирам е, че само на терминал 3 може ... Ще трябва после пак да се връщаме от там да го взимаме, но явно няма да има друг вариант. Смятам, че ще е по-малкото неудобство отколкото с багажи във Варанси...

А визи имате ли? Предполагам, че не? Аз за визите се забавих доста, понеже организацията на летището е малко...неясна (поне за мен). Отделно организацията с uber,  като попаднеш в нея за първи път също е тегава...обичат да звънят и да ти говорят на Индийски.... Хубавото е, че има табели за uber pick up point, което аз разбрах по трудния начин.

Та ако не сте купили билета за Варанаси, може да си оставите по-голяма дупка между полетите. То за Варанаси сигурно има по няколко полета на ден.

Връзка към коментар
преди 7 часа, boogy83 каза:

А визи имате ли? Предполагам, че не? Аз за визите се забавих доста, понеже организацията на летището е малко...неясна (поне за мен). Отделно организацията с uber,  като попаднеш в нея за първи път също е тегава...обичат да звънят и да ти говорят на Индийски.... Хубавото е, че има табели за uber pick up point, което аз разбрах по трудния начин.

Та ако не сте купили билета за Варанаси, може да си оставите по-голяма дупка между полетите. То за Варанаси сигурно има по няколко полета на ден.

Да, визи имаме и билети за Варанаси имаме. Аз дупката между полетите я бях оставила за придвиджване само, но четейки във Варанаси какво е положението ако си с багаж ми хрумна тази идея да го оставим на летището. Виждам, че на всеки 20 минути има шатъли межди терминалите освен такситата. С какво е по-добре да се придвижим? С uber беше подобно в Маракеш преди няколко месеца. Там те са нелегални и таксиметровите шофьори ги гонят и бият. Съответно уберите се крият и винаги търсят къде да спрат без такиметрови шофьори да ги видят и нападнат звънят по 100 пъти и не могат да кажат къде са... абе....

Връзка към коментар
преди 16 часа, RumiG. каза:

Да, визи имаме и билети за Варанаси имаме. Аз дупката между полетите я бях оставила за придвиджване само, но четейки във Варанаси какво е положението ако си с багаж ми хрумна тази идея да го оставим на летището. Виждам, че на всеки 20 минути има шатъли межди терминалите освен такситата. С какво е по-добре да се придвижим? С uber беше подобно в Маракеш преди няколко месеца. Там те са нелегални и таксиметровите шофьори ги гонят и бият. Съответно уберите се крият и винаги търсят къде да спрат без такиметрови шофьори да ги видят и нападнат звънят по 100 пъти и не могат да кажат къде са... абе....

Uber си е напълно легално в Индия и си има на летищата конкретно място, където да отидеш и те идват там. Лошото е, че на летището в Делхи е толкова лудница, че почваш да не знаеш къде се намираш 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
41 minutes ago, RumiG. said:

Здравейте, някой знае ли дали виза за Непал може да се извади на летището? 

Може , попълваш апликация на машинките на пристигащи , плащаш таксата (50$) и се нареждаш на имиграционните.

За да спестиш малко време може да попълниш апликацията онлайн и да си я разпечаташ ( не повече от 15 дни преди влизането в Непал),  след което направо се нареждаш на гишето за плащане и после при имиграционните.

Като се стоварят няколко полета понякога на машинките се чака и по половин час , а и без тях влизането отнема поне час и половина -два . Затова е добре да имаш апликацията предварително попълнена :

Това е портала :

https://nepaliport.immigration.gov.np/on-arrival/IO01

Общо инфо за визите :

https://immigration.gov.np/en/page/tourist-visa

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , stanimir каза:

Може , попълваш апликация на машинките на пристигащи , плащаш таксата (50$) и се нареждаш на имиграционните.

За да спестиш малко време може да попълниш апликацията онлайн и да си я разпечаташ ( не повече от 15 дни преди влизането в Непал),  след което направо се нареждаш на гишето за плащане и после при имиграционните.

Като се стоварят няколко полета понякога на машинките се чака и по половин час , а и без тях влизането отнема поне час и половина -два . Затова е добре да имаш апликацията предварително попълнена :

Това е портала :

https://nepaliport.immigration.gov.np/on-arrival/IO01

Общо инфо за визите :

https://immigration.gov.np/en/page/tourist-visa

Много благодаря!

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
На 26.10.2024 г. в 11:05, Kamen каза:

Който е купувал билет за влак, как валидирате телефон? Платена такса на irctc, но не идва никакъв код/въпреки 10 опита/ на телефона/, мейла е валидиран.

Да си отговоря, предполагам ще е полезно. От irctc на практика е невъзможно да валидирате международен телефон. Става като се купи виртуален индийски за около 30 рубли и важи 20 минути. Търсете из нета за подробности. Единственият сайт който продава билети без регистрация/без индийски номер/е 12go india, но цените са оле-мале, от почти 2 пъти във високия сегмент до 4 пъти в евтиния нагоре и предлагане на не повече от 30% от влаковете и то с преобладаващи от 00 - 06ч

Връзка към коментар
преди 2 минути , Kamen каза:

Имам следното питане.

За Джайпур имам цял един ден, за Агра също.

Имам възможност за още половин ден и се колебая къде да го добавя -  в Джайпур или в Агра?

В Джайпур ще е по-добре да си добавиш оставащото време.

Според мен в Агра няма кой знае какво да се прави. Ако идеш рано сутринта на Тадж Махал, за да избегнеш тълпите и да разгледаш/да се снимаш по-бързо, целия следобяд ще се чудиш, какво да правиш и може да видиш другите забележителности, които не са кой знае какво.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Kamen каза:

Имам следното питане.

За Джайпур имам цял един ден, за Агра също.

Имам възможност за още половин ден и се колебая къде да го добавя -  в Джайпур или в Агра?

100% Джайпур, даже подкрепям boogey, че реално след Тадж Махал може да потегляш към следващото място. Ние не го направихме, ами обядвахме и ходихме да гледаме нещо като парк за спасени слонове, което не беше кой знае какво.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.