Прескочи до съдържание

Китай, Хонконг, Макао и Тайван - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Китай, Макао, Хонконг и Тайван. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Пекин?

- Колко време се пътува с влак между Пекин и Шанхай?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Коя е най-подходящата за посещение секция на китайската стена?

- Кои са най-добрите пазари за дрехи?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте.

Престои ни пътуване до Китай с ТА през април. В програмата е включено посещение на Хонг Конг, но Макао е с допълнително заплащане 240 долара на човек. Има ли вариант за самостоятелно и по -  бюджетно посещение на Макао? Четох за ферибот, но не съм сигурна, че ще се справим сами?

Всякакви съвети и напътствия ще са ни от полза. Благодаря.

Публикувано:
В момента, bodar каза:

Здравейте.

Престои ни пътуване до Китай с ТА през април. В програмата е включено посещение на Хонг Конг, но Макао е с допълнително заплащане 240 долара на човек. Има ли вариант за самостоятелно и по -  бюджетно посещение на Макао? Четох за ферибот, но не съм сигурна, че ще се справим сами?

Всякакви съвети и напътствия ще са ни от полза. Благодаря.

Има ферибот и автобус до Макао.

С ферибота е доста лесно да стигнете. От фериботните пристанища има безплатни автобуси до различни хотели. Не е необходимо да сте гост на хотела, за да ползвате автобусите.

В старото Макао се обикаля пеша, в Тайпа(където са по-новите хотели с казина) също, но има и градски автобуси. Цената на билет за автобус е 6 Макао Патака - около 1,4 лв. Може да се плаща в брой в автобусите, но трябва да имате точна сума

Трябва да изберете какво искате да видите там и според мен спокойно можете да се справите и сами.

Цената на ферибота е 175 конконгски долара в делнични дни и 190 през уикенда. Това са около 42-45лв. на посока.

Автобусът беше малко по-евтин, но наистина малко. Аз ползвах ферибот.

• Харесвам 3
Публикувано:

Фериботът е за предпочитане. Ние на отиване бяхме с автобус, стоварват те на границата, тичаш да минеш проверка, че напускаш хонг конг, че автобусът може и без теб да замине. Казват ти имаш 20минути. После на влизане в Макао същото. Да, добре е да имате местни пари, че ние търсихме къде да обменим или теглим, после взехме макао пас, която се зарежда за 100 пари, реално за транспорт сме ползвали под 10 от тях, но може да я ползвате във всеки магазин, та през деня си ги изхарчихме. Даже на гарата в Макао на връщане имаше време да хапнем, изпразнихме картите и доплатихме кеш. Вечер след 17, феритата са по скъпи, май към 220пари.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Може ли съвет за полети Пекин-Гуийлин-Шанхай:

През сайта на Air china мога да избера тази опция(притеснява ме късния час за кацане в Шанхай)

Wed, Oct 1, 2025Duration 3h 5m
07:15 PEK Beijing Capital Intl.T3
10:20  KWL Guilin Liangjiang Intl.T2

Fri, Oct 3, 2025Duration 2h 30m
22:15 KWL Guilin Liangjiang Intl.T2
Oct 400:45 PVG Shanghai Pudong Intl.T2 

или през Trip.com тази (където часовете са по - ок, но пък са различни авиокомпании през платформа, не през сайта на авиокомпанията, което незнам защо ме притеснява)
07:15PEK Beijing Capital Intl.T3
10:20KWL Guilin Liangjiang Intl.T2

Fri, Oct 3, 2025Duration 2h 15m
11:10 KWL Guilin Liangjiang Intl.T2
13:25 PVG Shanghai Pudong Intl.T1
Публикувано:
5 hours ago, Росина said:

Може ли съвет за полети Пекин-Гуийлин-Шанхай:

През сайта на Air china мога да избера тази опция(притеснява ме късния час за кацане в Шанхай)

07:15 PEK Beijing Capital Intl.T3
10:20  KWL Guilin Liangjiang Intl.T2

Fri, Oct 3, 2025Duration 2h 30m
22:15 KWL Guilin Liangjiang Intl.T2
Oct 400:45 PVG Shanghai Pudong Intl.T2 

или през Trip.com тази (където часовете са по - ок, но пък са различни авиокомпании през платформа, не през сайта на авиокомпанията, което незнам защо ме притеснява)
07:15PEK Beijing Capital Intl.T3
10:20KWL Guilin Liangjiang Intl.T2

Fri, Oct 3, 2025Duration 2h 15m
11:10 KWL Guilin Liangjiang Intl.T2
13:25 PVG Shanghai Pudong Intl.T1

Цените са сбор от два еднопосочни билета  , така че може да си ги купиш и комбинираш и поотделно.

В случай че летите на 3.10 с ранен полет за Шанхай ще имате едва ден и половина за Guilin.Имай предвид , че това е 5 милионен град също с  много интересни забележителности.Поразгледай в нета.

Такси от летище Пудонг до централен Шанхай ще е около 30€ през нощта.Ако кацнете в 00.45 реалистично е да сте в хотела някъде към 03.00 часа.

П.П. Търкиш често правят промеми в часовете и има шанс да добавите по някой ден на отиване или на връщане.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.