AlexandraKo 116623 Публикувано: 19 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 октомври, 2017 (редактирано) Вече сме на летището,на втори терминал. Интернешънъл,ама,мяза на нашето Т1:(( Един дюкян за цигари и ром и някоя и друга сергийка:(( Един,чисто празен лаундж, с нищо за ядене и пиене. Само го.разгледах,че като показахДайнърса,тутакси ме напъдиха. Аууууу,американска карта-ноооооо:))))) Редактирано 19 октомври, 2017 от AlexandraKo 7 1 Връзка към мнение
Дани Магелани 20818 Публикувано: 19 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 19 октомври, 2017 преди 3 минути , AlexandraKo каза: Вече сме ва летището,на втори терминал. Интернешънъл,ама,мяза на нашето Т1:(( Един дюкян за цигари и ром А пури? Да не пропуснете най-важния сувенир. Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 19 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 октомври, 2017 (редактирано) В самолета по една бира и 'айде,лендинг то Канкун. преди 6 минути , Дани Магелани каза: А пури? Да не пропуснете най-важния сувенир. Ти пък:))) Къде 40 броя. Да де,ама трябвало да се декларират.Пък ние не ги,ама,нали съм руса и се хиля като тиква,ни пуснаха без проблем. Митничарят махна с ръка , да минавам и отнесе един сувенир.:)))))) Редактирано 19 октомври, 2017 от AlexandraKo 11 3 Връзка към мнение
Дани Магелани 20818 Публикувано: 19 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 19 октомври, 2017 Не съм се съмнявала! Но да проверя все пак. 1 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 19 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 октомври, 2017 (редактирано) И вече сме си ,в хотела,изпружени на плажа и около нас пърхат да ни угаждат,както си УбичЪм:))))))) Малко цветенца от Хавана за търпеливите:)))Благодаря ви за търпението!:))) Редактирано 19 октомври, 2017 от AlexandraKo 18 1 1 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 20 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 октомври, 2017 (редактирано) Вече съм постъкнала куфарите, утре вечер пътуваме за Мадрид. Накупихме последните подаръци и сувенири.То, много и няма какво да се купи. Шапки и тениски, дето пише Мексико, мънички шишенца текила, магнити -сомбрерца, в общи линии -разни боклучки.Уж, все гледаме да не купуваме артефакти и всеки път забравяме и пак купуваме.:((((((( Днес не ми се ходеше на плаж, то пък, заваля и ще го ударим на мързелуване преди пътуването. Не че до сега пренасяхме камъни, ама и да се въртиш от кълка на кълка на плажа и да си крЕпиш джина 'ич не е лесно.:)))))))))))))) Дорде направя една снимка на дъжда и той спря. Тука всяка сградица си има портиерин. Дето седи на едно бюро и върши важни хотелски дела:))))) Ей я, нашата, как се е разработила.:)))))) Оня ден се вързах на това за десетте минути, па то я немА половин ден. Иначе, на комплекса му давам твърда шестичка, толкова е добре организирано, обмислено и осъществено всичко тук. Всеки ден се сменят чаршафите, мини -барът - колкото пъти кажеш, все ти го пълнят.Ние сме раздали на братския мексикански народ къде стотина кенчета бира и още толкова безалкохолни.Що народ зарадвахме, умирам от кеф!:))) По два пъти чистят и сменят хавлиите, на плажа има място, където плажните хавлии си ги менкаш , колкото пъти речеш днес. Един кусур има само и то -голям.Ама се справих и с обучението на персонала,успешно.:)))) Барманите не знаят да правят джин-тоника. Абе, гледаме ние,първите дни, нещо много лЕфтерни тия коктейли. Иначе - лед доволно, чадърче, бъркалка с логото на хотела -има фасон.:)))) Кат отидох да видя как става точно, що да видя :(((( Барманът сИпе една лопата лед в чашата, забодЕ вътре един стрък джоджен,цамбурне едно резенче лайм,напълни го догоре с тоник и ръсне 5 капки джин отгоре. Ааааа, викам аз,тъй не става.А, сега ми сИпи в две чаши само джин, колкото ти кажа. А,сега ми дай две шишета тоник и една чаша лед отделно, пък аз ще си го джуркам. Научиха се,всеки път въртят очите, какво ли си викат, "тия пияници, изпиха джина". Не че ми пука какво си викат.:))))))) Редактирано 20 октомври, 2017 от AlexandraKo 19 1 9 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 20 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 октомври, 2017 (редактирано) 0Сетих се и за друго.Гледам аз, първите дни едни лели на закуска,надигат едни шарени гърненце и пият нещо си. Питам аз, К'во е туй, викат - мексиканско кафе.Бреееей,дай да го видим и ний, какво е . Води ме Биг Бос при едно голяяяяяямо гърне и покрай него ,подредени малки гърненца за пресипване. Сипвам си аз, опитвам го.Ми то, н'еква чОрба - шербетено, канелено , че и малко налютва :((( Викам аз, моля, за едно еспресо къъъъсо, та късо. Носи ми той, превъзходно еспресо, в чаена чаша. Еееее,наложи се да сгълча строго, но справедливо, чак и Биг Бос, не може в 5 звезден хотел, да няма мънички чашки за еспресо.Човекът гледА в земята засрамено и обеща, че тази грешка ще бъде поправена.Или, в краен случай, ще има персонална чашка само за мен. Пък на мен ми стана интересно, как никой до сега не е забелязал.Или, просто, лочат мексикански кафета и шварц, има машини и кани навсякъде, пък еспресо рестрето не е поискал никой.:))) Знам ли, ама от тоя момент, щом заръчам късо еспресо,веднага от нейде изниква Биг Бос и ми го носи в мъничка чашчица. Ми тъй де, представете си чаена чаша и на дъното две капки кафенце. Не е естетично някак си.:)))) Абе, ще запомнят, кога са им дошли българи на курорт! Не с лошо,разбира се, възпитаваме ги къде със съвет, къде със сувенир, къде с по някой долар:))))) Чини ми се, обаче, че това с долара ,ги кара най-бързо да възприИмат:)))))))) Редактирано 20 октомври, 2017 от AlexandraKo 12 2 11 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 (редактирано) Днес направихме един тегел по крайбрежната алея.Като за "Довиждане , Ривиера Мая."Тегелът излезе къде 3 километра. Отиване ,връщане, с много зяпане, два часа и половина. Редактирано 21 октомври, 2017 от AlexandraKo 4 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 (редактирано) Прекъснаха ме.Дойде пратеничка на Биг Бос и донесе бутилка шампанско и ягоди. Ами, ако ме питат мене, редно си е да ни пращат шампанско, я, на колко работи ги научихме.:)))))) И то, безплатно.:)))) Леле, па ягодите с кувертююююр! До вратата на стаята ни в коридора има огромна машина за лед, та напълнихме ледиерата, да се изстуди шампанското, че ще си го пием след вечерята. :))))) Редактирано 21 октомври, 2017 от AlexandraKo 21 1 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 Та да си продължа с разходката.Това тука си е цял град, с магазини, с камара ресторанти, басейни, барове, че и МОЛ по средата. :)) Вече казах, че е измислено много хитро - никой в комплекса не борави с пари. Във всички магазини си казваш номера на стаята, те са вързани в единна система, записват ти и номера на гривната, той е уникален и си готов.Накрая, при чек аут ще платим всичко.Няма нужда да носиш пари и КК.Хем персоналът не работи с пари, хем клиентът харчи повече, отколкото, ако плаща кеш. Като гледам, другите също си носят по 1 долар и подаряват като нас. :)))) Ето малко снимки на цветята на Юкатан - толкова са много, това е само една малко част. 21 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 Пак прекъснах, че ходихме на вечеря.Днес е вечер на Мексико, със съответната храна и бяхме на танците в театъра. Сега лочим шампанското и ще допиша.:))))) Много хубава фолклорна програма, ама снимки после, че са на фотоапарата. Още малко снимки от комплекса. 21 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 Утре вечер ни предстои полет Канкун -Мадрид и четири дни там.Летището го показах при пътуването до Куба, лаунджа си го знаем, вече бяхме и разказах, ако има нещо ново, ще пиша. Ние вече ще си лягаме, когато вие ще сте се наспали. :))))) Няма нищо, не пречи, като се събуди човек и да види един един хубав залез. Подарявам ви този залез за добро утро и хубава събота:))) 25 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 21 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 Като за последно се навъртяхме с октоподи и риба тон,довооолно. Прави ми впечатление,че тука налитат повече на мръвките,отколкото на морските неща.Което ми е странно.Свински крака и уши много им се харчат.:))) 13 2 Връзка към мнение
Дани Магелани 20818 Публикувано: 21 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2017 преди 44 минути , AlexandraKo каза: Като за последно се навъртяхме с октоподи и риба тон,довооолно. Прави ми впечатление,че тука налитат повече на мръвките,отколкото на морските неща.Което ми е странно.Свински крака и уши много им се харчат.:))) Ами вие им изяжте октоподите, а те да си ядат ушите. 3 2 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 22 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 22 октомври, 2017 (редактирано) На нас ли ни върви, авиокомпанията ли си е читава, не знам.Вече сме в Мадрид след полет на Evelop, който по точност можеше да съперничи на японските влакове.Тръгна точно по разписание, кацна на минутата. Направо,кат часовник.:)))) Ама да започна по ред. Вече похвалих организацията на системата Барчело. Като направихме чек-аут платихме всичко, що бяхме пазарували из магазините на комплекса и картата за интернет. Да се оплача - пак не можах да платя с Дайнърса. :((((( И това са го измислили така, че да не мож се изсули, без да си платиш. Като си разчистиш всички сметки, ти свалят гривната, прикрепят номера и на фактурата и се подписваш , че пито -платено.)), Накрая ти дават един документ, че си изряден, за да те вземе трансфера, ако си самосиндикален, на изхода има един, дето не те пуска да се качиш на такси, ако не представиш бележката от рецепция. И трансферът дойде на минутата, натовари ни експедитивно,закара ни на летището, пак работеха много гишета. Преди чек -ин стои един служител, събираше бележките, които ни дадоха на влизане в Мексико и събираше парите за изходната такса за Мексико. В момента е 50 евро или 1070 песос.Това приемат. Долари не може. И това всъщност е и паспортната проверка.С бележката за платена такса те чекират, скенер -контрол и 'айде на пазар във фрий шопа. :)))) То, не че има какво да се купи. Или, каквото има е скъпо . Например -местните шоколади 150 грама, къде 20 лева.Разни сладка, шербети ,местни шекери и лютиви сосове и те. Парфюмите и козметиката са горе -долу кат в Европа.Че да не сме съвсем валат, купихме по нЕкое парфюмче и кремче, щотоо, да е от чужбина.То и у Филибето на мегданЯ цената е същата, ама друго си е, кат го влачиш от другия край на света.Някак си, друго си е, кат се фъшнеш с парфюм купен в Мексико :)))))))Свиди ти да се оливаш, както обикновено и си го пестиш. :))))))) И такааааа, натоварихме се на самолета.Нали бях купила места в 1- ви салон / тука бяха 3 салона с 388 места, Airbus - 330/. Оказа се, че в нашия салон сме 7 души и две половинки :))))Тоест, 7 големи и две дечица на по десетина години.Момченцето, с едни дебели стъкла на очилцата, дебеличко, кат барбаронче, любопитко, та любопитко. :)))) Огледа ни подред, аз не знам защо му се сторих интересна, отдели ми специално внимание.Пък аз, като му пратих една въздушна целувка,предизвиках огрооомен възторг. :)))) Като хапнахме и пийнахме, всеки се опъна на по 4 седалки и настана мир и сговор в салона. Събудиха ни чааак за закуска.То и след малко кацнахме. Тук е мястото да кажа, че в Мексико си е добре човек да знае някоя испанска дума. Като, например , когато, на мен един чичо ми рече , че съм "муи елеганте",ако не знаех, как щях да се зарадвам?:))))) Та, понеже през всичкото това време, около нас само испанска реч, изведнъж, на слизане, в автобуса долавям българска реч.Охо, зарадвам се аз,приближавам се, с желанието да заговоря. И чувам на висок глас част от реплика :" Сух г*з риба не ИдЕ", което ми утрепа всичкото желание за комуникация.:(((((( Та, вече сме в Мелия в Мадрид,пристигнахме около 12, веднага ни настаниха, бани - мани, обядвахме и седнах да писателствам през почивката. Абе, много хубаво си изкарахме и в Мексико, и в Куба.Така си е. Ама, дето вика половинът ми -Европа си е друга работа:))))))Съвсем друга. Редактирано 22 октомври, 2017 от AlexandraKo 20 3 4 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 22 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 22 октомври, 2017 преди 18 часа, Дани Магелани каза: Ами вие им изяжте октоподите, а те да си ядат ушите. Така,така! Ний, кат по -прости, точно така правехме.)))) 2 1 Връзка към мнение
Фил 68768 Публикувано: 22 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2017 На 20.10.2017 г. в 21:01, AlexandraKo каза: Барманите не знаят да правят джин-тоника. Абе не е то от незнание точно. Цитат Абе, гледаме ние,първите дни, нещо много лЕфтерни тия коктейли. Иначе - лед доволно, чадърче, бъркалка с логото на хотела -има фасон.:)))) Кат отидох да видя как става точно, що да видя :(((( Барманът сИпе една лопата лед в чашата, забодЕ вътре един стрък джоджен,цамбурне едно резенче лайм,напълни го догоре с тоник и ръсне 5 капки джин отгоре. Основната причина поради която в заведение много рядко си поръчвам коктейли. Или си поръчвам отделно джин и отделно тоник и лед, или си ги правя коктейлите сам, вкъщи. 4 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 22 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 22 октомври, 2017 преди 1 час, Фил каза: Абе не е то от незнание точно. Основната причина поради която в заведение много рядко си поръчвам коктейли. Или си поръчвам отделно джин и отделно тоник и лед, или си ги правя коктейлите сам, вкъщи. Да Фичо, много си прав.Сега се замислих, че това, с коктейлите по заведенията е просто фръц-фръц. "Ох, пък ние бяхме на Мохито":))))) В къщи винаги са ни по -хубави, щото си туряме доволно от всичко.:))) 4 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 23 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 След Скандинавско,Мексиканско и пр.,тука всичко ми се види без пари. Ел Корте Инглез преди го мислех за скъп, сега вече е друго.:))))Брееей,как му се мени гледната точка на човек!:)) ХванАх ред и пред мечката. 21 4 Връзка към мнение
Ametist 3859 Публикувано: 23 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 Много е забавно да те чета 2 Връзка към мнение
Гост Публикувано: 23 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 преди 37 минути , Ametist каза: Много е забавно да те чета И на мен! Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 23 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Ametist каза: Много е забавно да те чета преди 2 часа, Гост каза: И на мен! Благодаря ви! Черпя ви по една салата Цезар с джин -тоник :)))) Редактирано 23 октомври, 2017 от AlexandraKo 3 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 23 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 И да продължа аз с нашите приключения. Вчера, като си починахме, направихме един тур в нашата махала, ма то, неделя вечер -всичко капалъ. :((( Естествено, само китайците работеха, та си купих един лак за коса,че да направя буклите сутринта и в 18.00 си легнахме, та .....до 9 тази сутрин. Еееее,ми то, нали трябва да се преборим с джет - лага, направихме го спейки:)))) Реализирахме 15 часа сън и готово. Планчето ни беше днес да ходим до Валенсия,ама, като се успахме, ходихме на пазар.:)) И си купихме билети за утре ,в 11.30 за Сеговия. Отиваме на автогарата Монклоа и там една опашка голяма и никой не говори друго, освен испански. Поклечахме малко, по едно време иде едно момЕ, подозрително беличко. Подозрително, в посока да говори и нещо , различно от испански. Така се и оказа,детето говореше превъзходен английски.Като си поговорихме и уточнихме всичко, ни попита от къде сме.Кат рекохме от къде, така ни се израдва :)))))Имала майка рускиня и прабаба -българка.Обърнахме на руски, та тримата надприказвахме цяяяяялятя испанска олелия на опашката. Ма много шумни тези испанци бе,ма много гръмогласни :((((У-ж-а-с-Т! Няма да кажа на к'во ми мязат, че Биг Брадър ще ме гълчи:((( Ама пък, иначе, възпитани -чат-пат ни от стъпват място в метрото. Така че, навихме единия телефон, да не се успим и утре .Ако всичко е наред, ще разправям за Сеговия. 11 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 23 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 октомври, 2017 Пропуснах другата случка.То, нали на мен все случки ми се случват:))) Ама, пак е хубава. Отиваме на метрото сутринта, купуваме си според на Александър инструкциите един билет за 10 пътувания и тръгваме на лов за влака към центъра. Понеже ме мързи да се оглеждам и да чета, виждам двама от охраната на метрото и ги питам от коя страна е за Новото министерство ли, министър ли.Показаха те, тръгваме с ескалатора за другата страна и тръгват след нас.Единият младеж пита :"Булгария? ". Въх, викам аз, как ни разкриха! Дааааа,казвам , България! Момчето кима доволно и вика: "Плевен?" Аз отговарям -Пловдив,ама е близо.:)))) В това време се обажда вторият левент и казва: "Не го слушайте, аз съм от Плевен и той само това знае." Оказа се, че едното момче /естествено, по -хубавото/, си е наше.Та си побъбрихме с удоволствие. После, те си заминаха да си гледат работата, пък ние да се шматкаме. Ейййй, ма то,толкова било хубаво да не правиш нищо, да не бързаш и да се шляеш.:)))) Ама за малко, за повече ще ми стане нервно :))))))))) 16 2 Връзка към мнение
AlexandraKo 116623 Публикувано: 24 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 24 октомври, 2017 (редактирано) Последния ни ден прекарахме в Сеговия. Симпатично малко градче, на около 90 километра от Мадрид. Пътувахме с автобус от Монклоа, около час е пътуването, ако е директен. Има такива ,които не са директни, но пътуват повече време. Ние отидохме в 11.30 и се върнахме в 18.Автобусната фирма е La Sepulvedana. Времето ни беше достатъчно, за да разгледаме основните неща,да се пошляем и да свършим още едно важно нещо : Да хапнем в прочутия ресторант "Meson de Candido". Намира се на площада на виадукта, има почти двеста годишна история и притежава звезда на Мишлен. Ресторанта и неговата история могат да се видят в Уиики-то Много знаменитости са били там, видно е от многобройните снимки по стените. Чудесна атмосфера, добра храна.Опитахме специалитета на заведението - печено прасенце -сукалче. Храната беше отлична, добре полята със студена Сангрия. :)))), Ние имахме резервация от предния ден, добре е да се направи ,че няма места. И да се има предвид, че като всички ресторанти, отличени с Мишленови звезди, не е бюджетно. Редактирано 24 октомври, 2017 от AlexandraKo 11 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега