Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Лошо, това значи, че няма голям интерес и самолетите не са пълни. Моите билети са за началото на септември (баш на жегата). Визата вече платихте ли я?
Дано ви преместят датите за по-рано, безплатно разбира се.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е, AZN не е фиксиран. Днес курсът е един, а тогава, когато ще летите е друг. Какъвто и да е, купувам от проверени бюра, които не слагат комисионни и не злоупотребяват.. и това е.  Ако сте от София: "Никар" на Графа, "Никар 2005" на Витошка или Тавекс в моловете.  Миналата седмица си обмених в Тавекс за стотина лева излизат около 90 маната. И май пак няма да ми се наложи да ги харча, всичко като се плаща с карта,  ще се чудя къде да ги харча последния ден. През 2013 помня, че бяха точно 2 лева за 1 манат. Умножавах по две. Сега са се обезценили манатите. 

Връзка към коментар

Благодаря за информацията, наясно съм , че курсът не е фиксиран, но примерно за шведски, датски, норвежки крони, за турски лири, злоти мога да видя курс, но за мандати- не. Това е проблемът.

Може да ни се наложи да плащаме някои неща в брой, та по тази причина питах. Ще го мислим.

Връзка към коментар

В началото на юли бях в Баку. Revolut ми е сметнал плащанията в манати по курс между 1.071 и 1.078 лева за манат. Курсът на ПИБ с отчитане на таксата за превалутиране е между 1.080 и 1.082. От Тавекс купих малко манати в брой по 1.147. Но почти навсякъде приемаха плащане с карта и банкноти сме използвали само за бакшиши и за фуникуляра до Highland Park.

Дано се задържи линията, защото и в двете посоки заетите седалки бяха вероятно под 50%.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Лошо, това значи, че няма голям интерес и самолетите не са пълни. Моите билети са за началото на септември (баш на жегата). Визата вече платихте ли я?
Дано ви преместят датите за по-рано, безплатно разбира се.

Точно, за да избегнем жегата и да хванем един ден по-малко отпуска покрай празниците избрахме края на септември, сега обаче не се знае дали изобщо ще летим. Виза не сме плащали още (слава Богу) и настаняването ни е с безплатна анулация. Да видим какво и кога ще предложат от trip-а, че и отпуската беше точно изчислена... Май като се пускат такива линии трябва веднага да се лети, че не издържат дълго.  

Връзка към коментар
преди 13 минути , hristov.hb каза:

1.071 и 1.078

Между  диапазона 1.071-1.078 и  1. 14 кеш  разликата в проценти е съществена, макар визуално да не е голяма.  Всякакви "цветни валути"  е по-изгодно да се купуват в съответната страна срещу твърда валута. В случая българският лев, макар и да е фактически законен клониг на еврото, в другите страни се възприема за цветна валута.  Най-изгодно е да се пътува с долари купени в България и после да се смененят за манати.  Да, в случая имаме двойна конвертация. Веднъж доларите са купени тук по курс "продава" , а после са продадени там  по техния курс "купува". На теория  тази двойна конвертация може да се намали. ако се тръгне не с долари, а с евро от България, защото  при нас курсовете "купува" и " продава" на еврото са практически изравнени (с малка разлика са заради валутния борд), но на практика  в страните далеч от ЕС  са с пазарен курс на долара и непазарен на еврото. Курсът на еврото е занижен в редица страни, които нямат активна търговия с ЕС. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, venceremos каза:

Бях се похвалила, че напазарувах през trip билетчета с AZAL до Баку за 20-24 септември, обаче сега при случайна проверка се оказва, че на сайта им има полети само до 20 септември и връщането увисва... Още не съм получила никакви съобщения за отменен полет (по номера на билета и фамилия си излиза нормално), обаче май няма да го бъде 🙄

През кой - Trip и кой jetcost, че и аз се оглеждам за началото на септември?

Връзка към коментар
преди 2 часа, venceremos каза:

Бях се похвалила, че напазарувах през trip билетчета с AZAL до Баку за 20-24 септември, обаче сега при случайна проверка се оказва, че на сайта им има полети само до 20 септември и връщането увисва... Още не съм получила никакви съобщения за отменен полет (по номера на билета и фамилия си излиза нормално), обаче май няма да го бъде 🙄

Уф, имам билети за средата на октомври. И резервация за спане без право на отмяна 🙂

Връзка към коментар

Билетите взехме през испанския Trip. Цените тогава бяха промоционални - през сайта на Азал двупосочният беше 169 евро, а през trip излезе 147 евро. 

За средата на септември не би трябвало да има проблем. Но все пак имайте едно наум. 

image.gif

Връзка към коментар
В момента, angel tomov каза:

Уф, имам билети за средата на октомври. И резервация за спане без право на отмяна 🙂

Оо, никога не рискувай така, никога.  Хотел или гестхаус винаги с право на канселация и промяна. Просто никога нищо не се знае. Дори и за дестинации, до които имаме ежедневни полети. Без право на отмяна бих си взел само до Истанбул, защото имам 10 автобуса дневно дотам, 1 влак и 3 самолета на едната компания + 1 самолет на друга... И то.. ако ми е съвсем скоро настаняването.  И пак не е сигурно. Изгаряла ми е резервация, защото съм претърпявал ПТП дни преди пътуването и съм лежал в болница. Друг път не съм летял, защото се налага да се ходи на погребение... Проблемите със здравето и инцидентите просто не питат.  А да се разчита на авиокомпания с 2 полета седмично донякъде... абсурд.

В момента, epetkov каза:

Най-изгодно е да се пътува с долари купени в България и после да се смененят за манати. 

На този принцип си действай ти. При условие, че всичко се плаща с карта, не знам кой ще се занимава да обменя веднъж лев с долар, после долар с манат и да ходи все до чейндж бюрата. Няма нужда да се цепи стотинката на две, няма да изхарчим кой знае колко. Никой няма да обменя хиляди, че да го бърка 1 ст. разлика в курса.

В момента, venceremos каза:

Билетите взехме през испанския Trip. Цените тогава бяха промоционални - през сайта на Азал двупосочният беше 169 евро, а през trip излезе 147 евро. 

image.gif

Е, това е далавера. Аз си купих билетите преди промоцията и всичко ми излезе  двойно повече от 169 евро, хахаха. Към 333 евро. При ЕърБалтик направих същата грешка с прибързването, да купя още в същия ден, в който пуснаха разписанието.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

AZAL ми отговориха светкавично. Извинявам се, ако съм създала излишна паника, но все пак мисля, че не е всичко е безоблачно. 

Цитат

At the moment there is no information about cancellations of the flights in indicated direction. In that case, passengers will be informed beforehand.

Hörmətlə / Kind regards,
Azerbaijan Airlines

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, venceremos каза:

Ами, не, казват, че няма промени, но в момента, ако искаш да си купиш билет за произволна дата след 20 септември, излиза съобщение, че полети няма 🙄

Аз имам билет за октомври , за сега нямам промени и всичко си е наред 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако не оправят проблема с това, че България не издава шенгенски визи, а откакто се разсмърдя работата и "ограничени до България визи" полетите ще окапят много скоро 😞 То и без това шансовете не са им големи.

Връзка към коментар
преди 8 минути , Венелин каза:

ограничени до България визи"

Нешенгенски български визи се издават само на трудовите мигранти. Явна е презумпцията да не се използва България само като трамплин за пътуване до Западна Европа.  Туристическите български визи са си шенгенски. 

Връзка към коментар
На 29.07.2024 г. в 21:13, venceremos каза:

AZAL ми отговориха светкавично. Извинявам се, ако съм създала излишна паника, но все пак мисля, че не е всичко е безоблачно. 

Аз имам подобен казус и питах съпорта, като ми отговориха с "нали имате билет". При мен обаче проблемът е, че искам да отида и до Грузия и се чудя дали да купувам билети или да чакам евентуално да анулират полета ми София - Баку - София.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.