ivelina666 Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 Ние получихме транзитни визи. Като кацнем в Доха, към кое гише да се отправим? И тези, които са ползвали таксита, на случаен принцип ли става уговарянето /да ни разходи през нощта за няколко часа/, тоест което такси е наред или ние си избираме? И понеже нали чекирания куфар остава на летището, чекиран до крайната точка, а ние излизаме извън летището как се процедира? И на връщане таксито ни спира пред Departures и с бордните карти се насочваме направо към гейта предполагам. Ще съм благодарна някой да ми изясни нещата Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 51 minutes ago, ivelina666 said: Ние получихме транзитни визи. Като кацнем в Доха, към кое гише да се отправим? И тези, които са ползвали таксита, на случаен принцип ли става уговарянето /да ни разходи през нощта за няколко часа/, тоест което такси е наред или ние си избираме? И понеже нали чекирания куфар остава на летището, чекиран до крайната точка, а ние излизаме извън летището как се процедира? И на връщане таксито ни спира пред Departures и с бордните карти се насочваме направо към гейта предполагам. Ще съм благодарна някой да ми изясни нещата Щом ще излизате да се разхождате тоест напускате летището ще трябва да се насочите към изход,ще минете през Pass control, проверка паспорти и визи след което излизате и се нсочвате към табелка таксита,за съжаление не мога да кажа нищо за такситата,като направите обиколката се връщате на летището -излитащи Отново pass control скенери и след това се отправяте към гейта. 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 Имайте предвид, че процедурата по излизане и връщане на територията на летището отнема от 30 минути до час във всяка посока. Ние загубихме 2 часа в чакане на паспортния контрол. 1 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 преди 4 часа, Здравко Ангел каза: Ние загубихме 2 часа в чакане на паспортния контрол. Това на излизане от летището ли? Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 (редактирано) 40 minutes ago, ivelina666 said: Това на излизане от летището ли? На мен също ми трябваха около 2 часа, за да мина паспортен контрол на влизане в Доха. Редактирано 21 април, 2017 от Alenn 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 април, 2017 Сподели Публикувано: 21 април, 2017 Повече от час на излизане и към 45 минути като се върнахме на опашка, за да влезем. Иначе ние обикаляхме с един приятел, който дойде да ни вземе, затова не може да помогнем с инфо за такситата. Имахме 5 пълни часа навън, мисля, че добихме доста пълна представа за Доха - ако сте нощно време, небостъргачите са красиво осветени, минахме през пазара, разходихме се по крайбрежната, хапнахме в мола Villaggio... 2 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 24 април, 2017 Сподели Публикувано: 24 април, 2017 А този мол работи ли през нощта? Връзка към коментар
cck Публикувано: 27 април, 2017 Автор Сподели Публикувано: 27 април, 2017 На 24.04.2017 г. в 9:53, ivelina666 каза: А този мол работи ли през нощта? До 23 ч., го дават на страницата им. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 5 май, 2017 Сподели Публикувано: 5 май, 2017 Успяхме и ние да разгледаме Доха през нощта. Излезнахме бързо от летището, бяхме си разпечатали визите, но даже не ги и погледнаха, вероятно в системата си имат всичко. Сложиха ни визите, насочихме към изхода за таксита. Обяснихме на шофьорът, който беше наред, че искаме да ни разходи из Доха за 2-3 часа и колко ще ни струва, а той каза, че трябва да пусне апарата и колкото излезе между 100 и 200 риала. Попитах може ли в долари, каза, че може. Качихме се и тръгнахме, той ни казваше кое какво е малко на развален английски, видяхме нещата, които исках, че и някои други, които той е преценил, че си заслужават. Спирахме, където беше възможно, за да се снимане и така 2 часа и половина някъде, което ни струваше 60 долара. После на влизане в летището, също много бързо минахме през проверките и рано рано бяхме на гейта, добре, че има безплатен нет Много ни хареса Доха, нищо, че Дубай ни е вдигал високо летвата. Бих отишла и през деня, за да мога да вляза в забележителностите. Някой ден, при някое дневно прекачване 6 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 23 юни, 2017 Сподели Публикувано: 23 юни, 2017 Една добра новина 10 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 юни, 2017 Сподели Публикувано: 23 юни, 2017 Чудесна новина, с кеф ще посещавам Доха по-често. Напълно очаквано и логично решение. Съдейки по доооста разширения списък с държави явно дипломатическата изолация си е казала тежката дума. Сега остава Катар да отблокират viber, whatsapp и skype и ще са първенци в залива Връзка към коментар
Vanessabg Публикувано: 24 юни, 2017 Сподели Публикувано: 24 юни, 2017 (редактирано) От 22.06.2017г . за нас българите има виза on arrival за срок от 1месец в Катар- 42 $ . Редактирано 24 юни, 2017 от Vanessabg 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 24 юни, 2017 Сподели Публикувано: 24 юни, 2017 100 qar са доста по-малко долари, около 27. Връзка към коментар
Valentina Публикувано: 24 юни, 2017 Сподели Публикувано: 24 юни, 2017 (редактирано) Имам въпрос относно тази виза: тя отнася ли се за транзитни полети през Катар, без излизане от трнзитната зона? Вече започвам да съжалявам, че изобщо тръгвам към Сингапур! Редактирано 24 юни, 2017 от Valentina Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 юни, 2017 Сподели Публикувано: 24 юни, 2017 (редактирано) Преди 1 час, Valentina каза: Имам въпрос относно тази виза: тя отнася ли се за транзитни полети през Катар? Вече започвам да съжалявам, че изобщо тръгвам към Сингапур! Не, не ви трябва виза, ако не излизате от летището. Освен това прочети 3-5 страница на тази тема за безплатна виза, ако имате престой и пътувате в определен период. ПП Всъщност не съм сигурен дали тази нова виза отменя безплатната, или е след като изтече промоцията, но не мога да прочета нищо от листа. Редактирано 24 юни, 2017 от neuromancer 1 Връзка към коментар
Valentina Публикувано: 29 юни, 2017 Сподели Публикувано: 29 юни, 2017 On 6/24/2017 at 5:33 PM, Valentina said: Имам въпрос относно тази виза: тя отнася ли се за транзитни полети през Катар, без излизане от трнзитната зона? Вече започвам да съжалявам, че изобщо тръгвам към Сингапур! Връзка към коментар
Valentina Публикувано: 30 юни, 2017 Сподели Публикувано: 30 юни, 2017 20 hours ago, Valentina said: Относно визите за Катар: Днес разговарях с офиса на Катарските авиолинии в София. Визи за пътнизи, които изчакват следващ полет в транзитната зона не се нуждаят от виза!!! Няма промяна в цената на купени вече билет. Единственото, за което трябва да се следи - ако се получи мейл за верификация. няма промени, разлики в часове на исзлитане - съобщиха ми за разлика от 5 минути само. Моето пътуване е Доха-Сингапур-Доха и обратно. На 20 юли ще дам още информация за това как минава полета. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 30 юни, 2017 Сподели Публикувано: 30 юни, 2017 Валентина, не разбрах от къде произлиза притеснението ти с тези визи, но спри да го мислиш. Със сигурност не ти трябва виза щом стоиш в транзита. Проверено е от купища магеланци. 2 Връзка към коментар
Valentina Публикувано: 30 юни, 2017 Сподели Публикувано: 30 юни, 2017 1 minute ago, mililia said: Валентина, не разбрах от къде произлиза притеснението ти с тези визи, но спри да го мислиш. Със сигурност не ти трябва виза щом стоиш в транзита. Проверено е от купища магеланци. Притеснението идва от нестабилната обстановка в региона. Винаги е добре човек да се информира. А когато зададох въпрос тука, получих един отговор и не особено сигурен. Написах сега, защото проверих и се надявам да съм полезна с това някому, освен на себе си. 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 13 юли, 2017 Сподели Публикувано: 13 юли, 2017 (редактирано) Някой пробвал ли е от VOA след 22 юни? Има ли някакъв проблем и как точно трябва да им докажеш, че разполагаш с наличност около $1500? Редактирано 13 юли, 2017 от Guinness Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 13 юли, 2017 Сподели Публикувано: 13 юли, 2017 И преди си беше в процедурата това с наличието на определена сума, но никой никога мен не ме е питал - имам ли, нямам ли. Носи си някоя карта - да им кажеш, че вътре има. Връзка към коментар
Achtung Публикувано: 9 август, 2017 Сподели Публикувано: 9 август, 2017 Интересна новина : http://www.investor.bg/novini/346/a/katar-premahva-vhodnite-vizi-za-grajdanite-na-80-strani-vkliuchitelno-bylgariia-244532/ 9 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 9 август, 2017 Сподели Публикувано: 9 август, 2017 преди 1 час, Achtung каза: Интересна новина : http://www.investor.bg/novini/346/a/katar-premahva-vhodnite-vizi-za-grajdanite-na-80-strani-vkliuchitelno-bylgariia-244532/ Чудесна новина наистина! https://dohanews.co/qatar-rolls-out-free-visas-on-arrival-for-80-nationalities/ 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 9 август, 2017 Сподели Публикувано: 9 август, 2017 Добра новина - напълно очаквана и логична предвид ситуацията на Катар в момента. 2 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 (редактирано) На 13.07.2017 г. в 22:25, Guinness каза: Някой пробвал ли е от VOA след 22 юни? Има ли някакъв проблем и как точно трябва да им докажеш, че разполагаш с наличност около $1500? И аз искам да попитам същото? Началото на декември на връщане от Мале имаме почти 24 часа в Доха, имаме и запазен хотел....и още не съм сигурна трябва ли да кандидатстваме за виза преди полетите или плащаме на летището 27те долара и излизаме от летището?! Редактирано 9 октомври, 2017 от Росина Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега