Прескочи до съдържание

Канада - eTA, сухопътни и морски граници

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 56 минути , EliNik каза:

Здравейте, за влизане в Канада от САЩ с български паспорт, ще ми трябва ли ЕТА? 

Не, тествано два пъти вече.

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 43 минути , Alexander каза:

Не, тествано два пъти вече.

Само с американската виза ли влезе?

Публикувано:

С никаква, няма как Канада да иска американска виза за влизане. Закона е такъв, че за влизане по суша, не се иска еТА, по въздух се иска.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Аз мога да кажа, че на влизане в Канада този път се почувствах ужасно. Това ми беше четвърто влизане в Канада и определено мога да направя разлика. Има промяна и то не към добро. Силно се надявам това да е било “къса клечка”, а не нововъведена процедура. Първото ми посещение в страната беше с виза и изобщо нямаше такова отношение тогава. 
Много ще си помисля преди да тръгна отново към Канада. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Miladina каза:

Аз мога да кажа, че на влизане в Канада този път се почувствах ужасно. Това ми беше четвърто влизане в Канада и определено мога да направя разлика. Има промяна и то не към добро. Силно се надявам това да е било “къса клечка”, а не нововъведена процедура. Първото ми посещение в страната беше с виза и изобщо нямаше такова отношение тогава. 

Би ли дала детайли ? че така мн абстрактно 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Miladina каза:

От къде влезе? Летище, суша, вода? С какъв паспорт? На USA  или БГ?

Публикувано:
1 hour ago, Дани Магелани said:

Летище. Полет от Рейкявик.

С БГ паспорти сме. Вътре имаше печати от Армения, Азербайджан, Монголия и от Турция няколко, ако изобщо има значение.

1 hour ago, Дани Магелани said:

Летище Хамилтън, полет на Плей от Рейкявик. С БГ паспорти сме.Не сме ходили в САЩ.

• Харесвам 1
Публикувано:

добре, разкажи какво обективно се случи при пристигането ви в Канада, разбрахме, че сте се почувствали ужасно, но защо?

• Харесвам 2
Публикувано:
24 minutes ago, antea said:

добре, разкажи какво обективно се случи при пристигането ви в Канада, разбрахме, че сте се почувствали ужасно, 

Изтрих си поста.

Благодаря за коментарите. Ще помоля и @infectedmushroom да направи същото.

Правя разлика от поведението на служителите преди и сега, не е необходимо да правите разни подмятания.

Публикувано:

Аз не виждам нищо странно в тези въпроси. Граничен контрол са си в правото да те питат и да си преценят да те пуснат или не в държавата. Не ти се полага влизане по подразбиране 

• Харесвам 5
Публикувано:

честно казано, така описано, мисля, че по-ужасно от това би било само, ако граничният не се беше усмихнал....

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

Северно-американците никога не са били крайно толерантни към много пътуващи или към посещаващи страните им за кратко. И въобще към такива, които се отличават от масовката.

Преди няколко години на при-клиърънса за полет Торонто-Бостън като ми видяха екзотичните печати в паспорта ме вкараха в специална стаичка и последва час и половина разпит. Сериозен. За малко щях да изпусна полета.

Миналата година отскочих за 3 дни до Канада с Play през Исландия. На влизане то не бяха въпроси то не беше чудо. Даже не повярваха каква е професията ми и полицаят чак отвори Youtube да гледа клипчета за доказателство. Супер досадно.

Та не знам дали затягането сега е още по-сериозно, поне така изглежда, но едно знам със сигурност - въобще не изгарям от желание да посещавам Северна Америка в обозримо бъдеще. Свят широк и голям и не виждам защо да си причинявам излишен стрес.

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
59 minutes ago, Георги Матеев said:

Северно-американците никога не са били крайно толерантни към много пътуващи или към посещаващи страните им за кратко. И въобще към такива, които се отличават от масовката.

Преди няколко години на при-клиърънса за полет Торонто-Бостън като ми видяха екзотичните печати в паспорта ме вкараха в специална стаичка и последва час и половина разпит. Сериозен. За малко щях да изпусна полета.

Миналата година отскочих за 3 дни до Канада с Play през Исландия. На влизане то не бяха въпроси то не беше чудо. Даже не повярваха каква е професията ми и полицаят чак отвори Youtube да гледа клипчета за доказателство. Супер досадно.

Та не знам дали затягането сега е още по-сериозно, поне така изглежда, но едно знам със сигурност - въобще не изгарям от желание да посещавам Северна Америка в обозримо бъдеще. Свят широк и голям и не виждам защо да си причинявам излишен стрес.

Медиите , Холивуд и политиците им промиват мозъците, насаждайки чувство за изключителност и за тях просто е трудно да повярват, че си решил да отскочиш ей така за 3 дни.

Гледам понякога "Гранична сигурност" и наистина има много отчаяни хора, опитващи да влязат.Немалка част на пръв поглед изглеждат съвсем нормално.Предполагам и повечето от нас познават хора останали нелегално.Вярно времената са други , но подозренията остават.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

И аз пуснах сега да гледам клипчета в Youtube, че ти е супер музиката за да си чета разни новини и да пия кафе на нея. Съжалявам за офтопика 🙂 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Ил Дъо Франс
Публикувано:
На 3.05.2025 г. в 12:35, Георги Матеев каза:

Трябвало е да го афиширате по медии как са процедирали с вас,колкото и маловажно да звучи сега Канада има интерес да се присъедини към ЕС и при преговорите се взимат процентите предвид случаите на умишлено задържане на техни граждани и това може да послужи като коз за вето.Не случайно Канада вкара България в ЕСТА преди време когато имаше преговори за споразумение между ЕС и Канада и те знаят че дори един член на ЕС да се запъне с вето,пропада всичко.Нима не помните случая с Шенген и Австрия? Колкото по-често се афишира,толкова са по-големи шансовете на дадена страна в преговори

Публикувано:

Да да , еврочиновниците се вълнуват от някакви си българи - справка визите за САЩ 😉

А иначе е по-вероятно Канада наистина да стане американски щат , отколкото член на ЕС.

Ил Дъо Франс
Публикувано:
преди 20 часа, stanimir каза:

Да да , еврочиновниците се вълнуват от някакви си българи - справка визите за САЩ 😉

А иначе е по-вероятно Канада наистина да стане американски щат , отколкото член на ЕС.

Абе България има право да налага вето.Ние не сме някакви си българи.Трябва да сме с гордо вдигната глава и ако денонощно тиражираме по медии че се държат така с нас ще се промени отнюшението им към нас.Всеки знае че щом сърбин се обади ако е задържан първото му нещо е да пищи че ,,уж го бият в ареста,,и идват мисири

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.