Прескочи до съдържание

Великобритания - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 17.02.2025 г. в 7:08, Bellaero каза:

Изобщо не помислих за автобусна екскурзия. Супер идея! Сега разглеждам какво се предлага в Get your guide.

Ще споделиш ли с коя фирма си била и  как беше

Разшири  

https://theenglishbus.com/

Много ми хареса. Виж и groupon.co.uk или booking.

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Хм, получих следния мейл от Wizz /по-долу/, искат ми някакъв документ за пътуване. Аз ще пътувам другата седмица и ще се върна преди 02.04, когато влиза в сила ел. разрешение. Нали не бъркам нещо и мога да пътувам само с паспорт, без каквито и да е други документи? Благодаря предварително. 

Dear Customer,

We would like to provide you with important details regarding the travel requirements for your intended destination country to ensure a smooth journey.

Please review the following options to determine which category applies to you and follow the requirements for traveling to the UK:

• If you hold a UK visa and use a physical immigration document, such as Biometric Residence Permits (BRPs) and Biometric Residence Cards (BRCs), to prove your rights, you should take action now to access your eVisa by creating a UK Visas and Immigration account .
    BRPs and BRCs that expired on or after the 31st of December 2024 can also be accepted as evidence of permission to travel to the UK provisionally until the 1st of June 2025.
  • If you already have an eVisa, please register the passport you intend to use for travel by using UK Visas and Immigration account if it is not already linked to your eVisa.
  • If you do not require a visa to visit the UK for short stays of up to six months, you will need to apply for an Electronic Travel Authorisation (ETA) at least 72 hours before your departure and pay the fee required by the UK Immigration via the official website.

Additionally, you can check the list of countries that require an ETA to travel to UK on the official UK Government website .

Please ensure you have the correct documentation, as failure to meet the travel requirements may result in being denied boarding at the airport.

Thank you for your cooperation and we are looking forward to seeing you onboard!

Kind regards,
Wizz Air Customer Service

Публикувано:

Нищо не ти трябва освен паспорт , аз често пътувам до Лондон по работа, официално инфо имаме от посолството че преди 2ри не ни трябва нищо освен валиден паспорт .ЕТА е за български граждани пътуващи към Англия от 2ри април (включително) натам. Пристигащите преди това , дори и да остават след 2ри април , не им е нужна нищо . 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Дани Магелани
Публикувано:

Някой взел ли е ЕТА за Великобритания?

Аз попълвах форми през два сайта. Накрая ми излиза плащане около 100$.

Не личи да са посредници.

Дайте ми, моля, правилния линк!

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 31.03.2025 г. в 15:05, Дани Магелани каза:

Разшири  

Доста хора взеха, в тази тема се обсъждаше:

Аз взех снощи, ползвах официалния апп за телефона. Те натискат да се използва апп-а. Ако имаш възможност, по-добре свали него.

Това е сайта: https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta#apply-for-an-eta - от тук може да се свали приложението, може да се избере и че искаш да кандидатстваш онлайн, без апп. Трябва няколко пъти да потвърдиш същото - както казах, натискат да се ползва приложението.

Това е крайният линк, до който стигаш, ако не искаш да ползваш приложение: https://apply-for-an-eta.homeoffice.gov.uk/apply/electronic-travel-authorisation/how-to-apply

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 31.03.2025 г. в 15:05, Дани Магелани каза:

Разшири  

Регистрацията е лесна, стъпките са елементарни, (включи NFC и залепи телефона до чипа на паспорта), с изключение на селфито. Честно, аз не разбрах къде да натисна, за да се щракна. Стана като се отказвах и заклатих телефона към бюрото. Тогава снимката излезе, а и сайтът ми я хареса. Последва плащане и след 3 минути дойде потвърждението по мейла. 

Тегаво малко, но не е отчайващо. 

Пробвах през арр!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

Благодаря на всички! Стана през арр. Снимката ми  доста трудно се прие. Правих селфи десетина пъти.  Сканирането на паспорта и на чипа беше без проблем. След три дни се получава. Цената все още е 10 паунда.

Публикувано:
  На 5.04.2025 г. в 7:04, Дани Магелани каза:

След три дни се получава. 

Разшири  

Провери си пощата, почти веднага идва потвърждението след плащане.

А как АК проверяват дали пътника има ETA? Или това е работа на граничен контрол?

Дани Магелани
Публикувано:
  На 5.04.2025 г. в 7:13, iMari каза:

Провери си пощата, почти веднага идва потвърждението след плащане.

А как АК проверяват дали пътника има ETA? Или това е работа на граничен контрол?

Разшири  

Получих съобщение, но мисля че ще дойде и документ. При граничния контрол те си проверявали чрез паспорта. ЕТА е свързана с номера му.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не, нищо друго не идва. В потвърждението пише, че вече имаш одобрена ETA и нищо друго не трябва да разпечатваш.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.