Прескочи до съдържание

От Намибия до Виктория Фолс'

ruwenzogy

Препоръчани мнения

преди 8 минути , Tedy каза:

@FlyTraveler, Сосусвлей лодж не е ли след входа на парка, който се заключва след залез. Ако вечерят там няма да могат да се върнат в къмпинга.

Къмпинга и той е вътре в парка и има една пряка пътека през дупка в оградата (оградата на лоджата). Имаше някакъв проблем да се отиде с пикапа, но пеша можеше и без да се минава напряко през дупката. Ние вечеряхме в лоджата и се върнахме след това в къмпинга през пряката пътека (трябва да се носи фенерче).

Редактирано от FlyTraveler
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Къмпинга и той е вътре в парка и има една пряка пътека през дупка в оградата (оградата на лоджата). Имаше някакъв проблем да се отиде с пикапа, но пеша можеше.

Пеша там вечер - не си ли малко черен оптимист :) 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Пеша там вечер - не си ли малко черен оптимист :) 

Няма никакъв проблем да се ходи пеша вечер. Правих го с дъщеря ми, която тогава беше на 7 години. Там няма опасни животни. Някой и друг хемсбок (орикс) или спрингбок най-много да срещнеш.

Връзка към коментар
преди 28 минути , FlyTraveler каза:

Къмпинга и той е вътре в парка и има една пряка пътека през дупка в оградата (оградата на лоджата). Имаше някакъв проблем да се отиде с пикапа, но пеша можеше и без да се минава напряко през дупката. Ние вечеряхме в лоджата и се върнахме след това в къмпинга през пряката пътека (трябва да се носи фенерче).

Хаххах, Флай, ти ме уби с тази дупка. За къмпинга - в парка е, но след него има още един вход. Пеш е единственият вариант. :)

За вечеря може и те да си направят барбекю, в магазина се продава месо, което нищо чудно да е от антилопа.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Tedy каза:

Хаххах, Флай, ти ме уби с тази дупка. За къмпинга - в парка е, но след него има още един вход. Пеш е единственият вариант. :)

За вечеря може и те да си направят барбекю, в магазина се продава месо, което нищо чудно да е от антилопа.

Идеална си е дупката, имало я е от много време и едва ли ще я затворят. Пеша се ходи, това и съм написал. Още един вход има, но и къмпинга и лоджата са между двата входа :) През пряката пътека е 200 метра, иначе е по-далеч, но не много. Те могат да си направят сами барбекю и в къмпинга, аз просто посочвам една много добра според мен опция. За да го напиша, съм сметнал, че има защо (аз, който не се впечатлявам от храна обикновено). ;) 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Понеже имаше интерес за евентуалната цена на пътуването ни до Намибия, направих малко груба калкулация и се получи следното :

Самолет - 500 Е,  кола под наем - 16 дни по 150 долара = 2400 : 4 = 600 долара на човек, хотели около 200 долара, храна - около 200 долара

входове и атракции - около 200 долара, може и повече, автобуса до Виктория - около 100 долара. или всичко - около 1800 долара на човек.

Мисля, че това е една много добра отправна точка , в предвид какво сме си набелязали да видим. Добра цена - за Африка. Не я сравнявайте въобще с Азия. Тук нещата са различни, и мноооого по-скъпи.  Дори ще е добре ако се включим в тези 1800, по скоро да приготвим едни 2000 за всеки случай....

И всичко това, ако успеем да намерим билети около 500 евро.

И пак повтарям, че това е много условно. Но за по-малко не знам как ще стане. Всъщност и колата не ми е ясно колко ще бъде. Базата за сравнение ми е Етиопия, където платихме по 130 долара на ден. Но ми се струва, че тук ще е повече...

Който е бил и има поглед върху цените, моля да сподели дали не съм прекалено голям оптимист....

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар

В моята тема съм написала цените на парковете и къмпингите към тях. Това е перо, което може да се сметне там, където маршрутът ни се припокрива.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, ruwenzogy каза:

Понеже имаше интерес за евентуалната цена на пътуването ни до Намибия, направих малко груба калкулация и се получи следното :

Самолет - 500 Е,  кола под наем - 16 дни по 150 долара = 2400 : 4 = 600 долара на човек, хотели около 200 долара, храна - около 200 долара

входове и атракции - около 200 долара, може и повече, автобуса до Виктория - около 100 долара. или всичко - около 1800 долара на човек.

Мисля, че това е една много добра отправна точка , в предвид какво сме си набелязали да видим. Добра цена - за Африка. Не я сравнявайте въобще с Азия. Тук нещата са различни, и мноооого по-скъпи.  Дори ще е добре ако се включим в тези 1800, по скоро да приготвим едни 2000 за всеки случай....

И пак повтарям, че това е много условно. Но за по-малко не знам как ще стане. Всъщност и колата не ми е ясно колко ще бъде. Базата за сравнение ми е Етиопия, където платихме по 130 долара на ден. Но ми се струва, че тук ще е повече...

Който е бил и има поглед върху цените, моля да сподели дали не съм прекалено голям оптимист....

А цената на визите или по-точно получаването им от Виена калкулирано ли е? Аз си признавам честно, че ми е проблем не цената на визата, а направо да си го кажа се ядосвам, че трябва да се моля за виза на африканска страна. А не съм имала никога проблем с американска или австралийска. Или каквато и да е била. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , Роми каза:

А цената на визите или по-точно получаването им от Виена калкулирано ли е? Аз си признавам честно, че ми е проблем не цената на визата, а направо да си го кажа се ядосвам, че трябва да се моля за виза на африканска страна. А не съм имала никога проблем с американска или австралийска. Или каквато и да е била. 

Аз пък не обичам да се моля за австралийска и най-вече за американска виза.... От Теди знам, че визата за Намибия се получава във Виена безпроблемно...

Връзка към коментар
преди 5 часа, T.E.Lawrence каза:

До тук с трима пътували наскоро говорих, двупосочно без проблем се изпращат и връщат по куриер от/до Виена.

Въпросът при мен е принципен - пътувам често до Виена, но се дразня като погледна списъка с визовите страни за Намибия, който е доста странен. Иначе нямам нищо против да платя виза, но като в други африкански страни - на границата, онлайн или дори като ЮАР в посолство .А и честно казано се надявам и там да въведат онлайн визите- само за 1 година доста африкански страни го въведоха.

А що се отнася до американска или австралийска виза - проблемът е комплициран. Доста българи си остават там.... 

Връзка към коментар

Интересна тема, проявявам интерес. @ruwenzogy трябва да се запознаем значи. :)

Ще следя и като имам идея как ще съм с летните планове - ще докладвам и бих се радвала да се включа. 

Връзка към коментар
преди 20 часа, ruwenzogy каза:

Какво мислите за водопадите Епупа и Раукана в Северна Намибия?  Кой по си заслужава?  И въобще дали има вода през юли?

Здравей Оги! 

Това което аз знам е ,че пика, на преминаващата през водопадите вода е края на Март до към средата на Април.Най-малко вода има през Септември и Октомври.Месец Юли е малко рисков и може да бъдете разочаровани от евентуално безводие или малко преминаваща през водопадите вода.Руакана е зависим и от язовира изграден непосредствено преди водопада.Ако са врътнали кранчето/поради малко валежи/ на водата ще видите само скалните образования по които се стича водата.

И двата водопада са много красиви,но с вода-нещо което в тази част на годината/въпреки,че е зима/ и то в Африка,не е гаранция,че ще го има.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 15.12.2017 г. в 18:21, ruwenzogy каза:

Какво мислите за водопадите Епупа и Раукана в Северна Намибия?  Кой по си заслужава?  И въобще дали има вода през юли?

Ето и едно пътуване с доста цени и места за настаняване.В маршрута има и двата водопада и може сам да направиш сравнение и естествено избор.

Виж тук!!!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

преди 22 часа, krasen_denev каза:

Ето и едно пътуване с доста цени и места за настаняване.В маршрута има и двата водопада и може сам да направиш сравнение и естествено избор.

Виж тук!!!

Страхотен блог. Изчетох го. Има много ценна информация и най-вече евтини цени. Само, че това пътуване е правено в ниския сезон, а ние ако докараме дори двойни цени, ще е добре. Който има интерес към нашето пътуване да го прочете.  С големи благодарности на Красен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам въпрос. Планирам влизане от Намибия в Ботсуана. За там нямаме виза, но като се връщам в Намибия ще ми трябва ли втора виза, и ако да колко ли ще ми струва това double entry?

Връзка към коментар

Друг въпрос , свързан малко с визите.  За Зимбабве може онлайн и струва 30 долара, за Замбия е на границата и струва 50 долара, ако има еднодневна за 20-30 долара е добре. Става въпрос за посещение на водопада Виктория. От коя страна е по-красив за наблюдение, при положение , че май от Зимбабве ще излезе по-евтино, а винаги съм си го представял от страната на Замбия, точно поради проблемите с визата за Зимбабве?  От къде е по-красиво юни-юли?  И да се върна в Намибия пак ли трябва да плащам доста скъпичката им виза....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, ruwenzogy каза:

Имам въпрос. Планирам влизане от Намибия в Ботсуана. За там нямаме виза, но като се връщам в Намибия ще ми трябва ли втора виза, и ако да колко ли ще ми струва това double entry?

За съжаление Оги,ще ти трябва multiple-entry visa,ако искаш да напуснеш и след това да се върнеш в Намибия.Дали ще напуснеш един път страната или десет няма значение.Визата е с валидност от три месеца и струва 80 евро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ruwenzogy каза:

Това си беше малко шега, защо не пишат в мойта тема, а в другата, ама и  така става.....

Оги, с най-голямо удоволствие бих писала в твоите теми - стига да мога да помогна. Само където ти ме водиш по дестинации много яко :)

Не съм била в Намибия, ама ти следя темата - искам някога да идем с @Mary

Нямам идея за трансферите с автобус от Намибия до Виктория. Аз ползвах агенция с джипове - силно небюджетни, но да се пресича водната граница с Ботсвана си е небюджетно.

Ако мога с нещо да дам мнение - само кажи, макар че е вероятно да повторя думи на @FlyTraveler , защото вървях по неговите стъпки.

Връзка към коментар
преди 9 часа, ruwenzogy каза:

Друг въпрос , свързан малко с визите.  За Зимбабве може онлайн и струва 30 долара, за Замбия е на границата и струва 50 долара, ако има еднодневна за 20-30 долара е добре. Става въпрос за посещение на водопада Виктория. От коя страна е по-красив за наблюдение, при положение , че май от Зимбабве ще излезе по-евтино, а винаги съм си го представял от страната на Замбия, точно поради проблемите с визата за Зимбабве?  От къде е по-красиво юни-юли?  И да се върна в Намибия пак ли трябва да плащам доста скъпичката им виза....

Оги, на мен водопада ми хареса много повече от страната на Замбия. Някак си повече може да се вижда през разни пролуки между дърветата. Както и можеш да снимаш залез над водопада. Зимбабаве, ако няма да правите нещо друго, освен водопада, може и да се прескочи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 12/15/2017 в 10:49, ruwenzogy каза:

Тези хотели за 200 долара на човек явно ги смяташ по като двама делят стая. Горе - долу за 4 вечери за Намибия ще стигнат. В Ливингстън е по-скъпо. Твоето място за спане там е Maramba River Lodge. Аз го бях резервирал, без да знам, че и @Oshko са отсядали там. Няма да намериш по-евтино добро място за преспиване в Ливингстън. За Касане (Ботсвана) се целиш в The Old House. Няма по-добро бюджетно място за преспиване в Касане. Имат и собствена голяма лодка (с две палуби) за сафари в парка Чобе, на брега на реката са. Местата свършват бързо, защото е малка guesthouse с превъзходна атмосфера. Ако там всичко е заето - Chobe River Lodge - много голяма лоджа на брега на реката.

За наема на пикапите - изрично питай какви застраховки ти влизат, отделно се плаща за радиатор, за прозорци, за долна част на колата и за гуми понякога. Чел съм доста неприятни истории за щети по коли в Намибия. По мои спомени, 150 долара на ден, ще ви стигнат за кола с палатка на покрива (на вас ще ви трябва с две палатки). Toyota Hilux e най-добрият ви избор. Изобщо, ама изобщо не е лоша идея да оставиш местна агенция с добра репутация да ти уреди колата, както и да ти резервира местата за спане, даже и сами да си карате, няма да ви излезе по-скъпо и ще има с кого да контактуваш, ако нещо не е както трябва. Трансфери от / до летище и пр. Имам такава агенция, ще ти изпратя координатите. Ще трябва да си наемете и къмпинг оборудване, висок крик е за предпочитане, те имат всичко. Помислете си дали искате да наемете и сателитен телефон, на някои места няма жива душа по пътя, но то това повече на юг.

П. П. Ще ти изпратя и контакта на фирма за трансфери между Ливингстън и Касане. Става много бързо, не се чака опашка за ферибот, преминава се реката при граничния пост Казунгула с частна лодка само за вас.

П. П. П. Пак си мисля, че не ми харесва това връщане обратно до Виндхук, но пък само така може да ползвате далаверата от тази оферта. Все пак провери за open jaw ticket до Виндхук и от Йоханесбург, най-малкото ще знаеш колко си спестил :):)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.