Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , dafigg каза:

Мерси, За жалост по традиция пътувам само с ръчен. Даже тоя път мисля да ходя с малка раничка дори, че мислиме да се мотаме по плажове най-вече и дрехи като цяло не ми трябват.

Тогава си пийвате на воля на място, то така или иначе една бутилка е малко - както се казва в един лаф: без едно мога, с едно не мога. Поздрави на прекрасната Колумбия!

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Мен ако питаш е риск, дори да отговаря на размера. Понякога си става разправия, и човека от секюрити има последната дума. Предполагам, че не е адски евтина та да махнеш с ръка и да я зарежеш...

Публикувано:
преди 50 минути , tara каза:

Медицинска ножица, по-точно хирургична, някой носил ли е в ръчния багаж? Изглежда голяма, но от остта до върха е 5см. 

На софийското летище взеха на моя колежка швейцарско ножче. Не мисля, че защото е опасно. Май им хареса.

Публикувано:

Нашата не е скъпа, освен да рискувам, защото на майка ми и трябва за обработка на рана, а не зная в аптеките на място ще продават ли.

Публикувано:

Ако е за 15-20 лева пробвай.Поне в България не съм виждал да се продават в аптеки , има ги в санитарните и специализиранитв магазини.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 52 минути , tara каза:

освен да рискувам, защото на майка ми и трябва за обработка на рана,

Понеже имам опит със същото - ето такава сгъваема ножичка от неръждаема стомана няма ли да свърши работа? Стои в несесера ми за пътуване от десетина години, никога не са и обръщали внимание.

http://scoutbs.com/сгъваема_ножичка_bcb_-5043.html

Моята е купувана е от аптека, има ги и в тему и али вероятно, но не знам колко е сигурно, че са неръждаеми.

Най-малкото да я имаш като резервен вариант ако конфискуват другата, а на място не може да се намери подходяща.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Десет години си пътувах навсякъде с едно ножичѐ със само 2,5см режещата част, а като цяло беше 5,5 см - ню-ню! Навсякъде минавах без проблем, но веднъж на летището в Трабзон една кака за малко да ми го вземе. Еле, едвам я убедих, че е прекалено малко, при позволените 6см острие. А после пък на летището в Тунис... ами, бях си купила една голяма тарамбука (глинена), за която ми казаха, че няма да имам проблем на летището, но аз така или иначе си я бях прежалила, евентуално. И к'во - на тарамбуката не ѝ обърнаха никакво внимание, а ножичлето ми го взеха без да им мигне окото - оръжие било, можела съм била да раня или убия някого, видите ли. И аха, да му река на оня заядливец от скенера, че с ей тая тарамбука, ако тресна някой по главата, направо мога го усмъртя, ама млъкнах овреме, че и нея сигурно щяха да ми я вземат. Все си мисля, че оня просто си хареса ножичката ми.

Така че въпросът е на какъв човек от секюритито ще попаднеш.

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря на всички, които ми отговориха. Нямам време да търся резервен вариант вече, но на Мари ножичката много ми хареса и ще си купя за бъдещи пътувания.

Публикувано:

А бе.... преди години на Франкфурт ми взеха ножче от Swisscard, което беше с острие между 3 и 4 см. Казаха "не може". И като се замисля, с него спокойно мога до пробода каротидната (т.е. сънната) артерия 😀.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Lyubina каза:

А бе.... преди години на Франкфурт ми взеха ножче от Swisscard, което беше с острие между 3 и 4 см. Казаха "не може". И като се замисля, с него спокойно мога до пробода каротидната (т.е. сънната) артерия 😀.

Сънната артерия може да се прободе със:
- кламер;
- твърд лист гланцова хартия, тип "Жената днес" (без затруднения срязва и по-дебела кожа от тази, която покрива сънната артерия);
- изпилена монета:

- няколко клечки за зъби, без значение дървени или пластмасови;
- пластмасова вилица;
- леко изшлайфана кредитна/дебитна карта;
- карти за игра;
- малко парче стъкло;
- всякакви пластмасови фигурки-талисмани с остри ръбове или връхчета;
И въобще докъдето ти стига въображението за предмети, които минават на всякакви видове скенери, и никой не им обръща внимание.

Швейцарските/комбо ножчета са друга история. Тях ги взимат не толкова заради самото ножче в тях, колкото заради другите приспособления, като тирбушони, игли, шила, и т.н. И най-вече, защото им харесват на служителите. Моето например, го взеха и от чекиран багаж 😄 Мисля си, че и самурайски мечове да почнат да позволяват на борда, швейцарските ножчета пак ще ги взимат. Има обсебени маниаци, колекционери, които просто не могат да устоят при вида на швейцарско ножче

• Харесвам 8
Публикувано:

Това, че някой от секюрити е харесал ножчето на някой и за това го е накарал да го извади и взел е тотален мит. Не зависимо от разрешените сантиметри имат право и по тяхно усмотрение да не допускат неща, които сметнат за опасни. 
Имам случка на летището в Глазгоу с един повод 12м и 4куки за риболов на него. Бях ги купил на едно плаване в Шотландия . Ако се разгъне самата кука няма и 4см, но ми ги взеха, разправях се , вайзор смяна дойде, книги за опасни товари исках , но не и не🤷🏻‍♂️

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.