Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:

На Хийтроу взеха на съпруга ми от онези малките снежки топки/кълбо (с валящия сняг вътре). Носеше го за подарък на приятел, който е колекционер. Беше взел най-малкото кълбо, голямо, колкото топче за голф, но не го пуснаха.

В ръчен багаж към Колумбия съм носила голям глинен гювеч, пълен с пакети пшинично нишесте (не питайте защо 🤪). На Франкфурт ме спират за проверка, че нещо изписках на скенера. Моят мъж подминавайки ме ми казва: "Добре, че сме от тук за натам, че ако бяхме оттам за насам, с това нишесте бая проверки щеше да отнесеш". 🤪 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Нищо няма официално за празни обеми, само за течности. И за стъклени чаши също. Не виждам защо да не мине. Снежната топка заради течността предполагам.

А с бял прах и мен са ме спирали, хем и кафе носех, пробваха го, пуснаха ме...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

Нищо няма официално за празни обеми, само за течности. И за стъклени чаши също. Не виждам защо да не мине. Снежната топка заради течността предполагам.

А с бял прах и мен са ме спирали, хем и кафе носех, пробваха го, пуснаха ме...

Топката беше 80 мл, ама не я пуснаха.

Не ме спряха, заради нишестето, не пипаха ръчния куфар изобщо. Просто изпищях, като минавах скенера и ме отделиха отстрани да видят защо пищя. Накрая се оказаха маратонките ми.

Публикувано:
На 3.12.2024 г. в 15:28, searus каза:

Докато сте събудили темата, да попитам и аз, с два комплекта (х6) стъклени чаши ще ме пуснат ли 😁 абсолютно невъзможно да чекирам багажа, ще си ги получа на парченца (от дебело стъкло са, но все пак)...

Най-добре виж какво е положението специално от летището, от което ще излиташ.

Би трябвало да минат. 12 чаши не съм носила, но със сигурност помня, че стъклени тип за вино в ръчния ми багаж са минавали (от Гърция, от Армения, може би и от други места също имам), а също и порцеланови пак в ръчен багаж (Германия). Аз ги опаковам в дрехите, за да не се натрошат и да не заемат място в багажа. Но без кутии, така или иначе кутиите не са проблем на скенерите.

• Харесвам 1
Публикувано:

В раница кило ориз на летището на Аликанте - съпругът ми се обяснява с проверяващата, че ще готви Паеля с оригинален ориз.

В Мюнхен съвсем забравих в ръчен багаж пакетчета бакпулвер от Реве за майка ми армаган, дълги обяснения какво е това.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 4.12.2024 г. в 19:36, Bella A каза:

В раница кило ориз на летището на Аликанте - съпругът ми се обяснява с проверяващата, че ще готви Паеля с оригинален ориз.

В Мюнхен съвсем забравих в ръчен багаж пакетчета бакпулвер от Реве за майка ми армаган, дълги обяснения какво е това.

В Хит магазините немски бакпулвер има, да знаете,... Но подозирам, че с такива гурме обяснения по проверки обичате да си правите спомените 😄

Мен последно в Германия ме спряха за допълнителна заради нагризан фалафел с повечко хумус сос в ръчния, аз бях готова да го оставя моментално, но след като го тестваха и ме пуснаха, беше ми съвестно за труда им и го доядох. 🤗

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Немски бакпулвер ja и в Била има,поне аз от там го купих и даже си пише на него-Eine marke von Rewe.

Стъклени чашки,обаче от малките тип сувенирни или за шотове,по 6 бр, дъщеря ми всеки път мъкне от Испания,Германия,Холандия и досега не са ги вземали.Последния път една се беше счупила на толкова остри триъгълни парчета,че си бяха сериозни оръжия даже,колкото и да са малки.

• Харесвам 3
Публикувано:

Преди няколко години на летището в Малмьо ми изхвърлиха стълкен буркан с много малко останало сладко / беше красив буркан и си го бях понесла за София/.

Моят приятел с раницата от последния преход не се сетил за ножчетата и на летище София настръхнаха - 5 ножчета. Едното миниятюрно беше минавало десетки пъти на ключодържателя, но и него изхвърлиха покрай другите 4.

Публикувано:

Да обобщим - Правила няма!

Или по-точно има, но не се спазват и в двете посоки, което ги прави безсмислени в този им вид. Трябва да не се допускат само наистина опасни предмети и 100% да не се допускат!

Евентуален терорист има нужда от едно изключение, няма нужда от 100

Който може да отвлече самолет със счупена чаша за шот, ще го отвлече и със списание с твърди корици...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Antigona каза:

Преди няколко години на летището в Малмьо ми изхвърлиха стълкен буркан с много малко останало сладко / беше красив буркан и си го бях понесла за София/.

Моят приятел с раницата от последния преход не се сетил за ножчетата и на летище София настръхнаха - 5 ножчета. Едното миниятюрно беше минавало десетки пъти на ключодържателя, но и него изхвърлиха покрай другите 4.

Никога не оставяй днешното сладко за утре! 

Ако беше изядено сладкото, нямаше да се заядат за буркана. Буркан със сладко е бомба, но не калорична. Празен буркан от литър - няма проблеми...🥸😁

Веднъж от Лондон носех стъклена бутилка с едно златно фолио облепена, на Au. Водката беше изпита, беше празна бутилката. Сканираха я отделно, даже май ми я сложиха във фолио и ме пуснаха да си ходя... Защо носех бутилка, когато веднага сред това в  магазина на летището купих още една такава бутилка, вече пълна, е друга история. Беше още сравнително нова водка тогава, може би заради това така мило подходиха в онзи случай на скенерите.

Логика по скенерите на летищата отдавна не търся, положението е Ако Мине. 

• Харесвам 5
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Зравейте всички,

Имате ли представа дали може да се носи електрическа самобръсначка от типа на снимката долу в ръчния багаж при полети? Някой правил ли го е?

Предварително благодаря за включванията!

f56f5de6a8c34f73b6a9b0420137e95f.webp

Публикувано:

Да, редовно си я нося и не е имало проблеми. Даже реално трябва да е в ръчния, понеже е с вградена батерия.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Май от сто години не съм носил, но няма нищо забранено в това, не виждам причина да не можеш да вземеш...

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Май от сто години не съм носил, но няма нищо забранено в това, не виждам причина да не можеш да вземеш...

А примерно от този тип като на снимката долу? За разлика от горната, с тази би могъл да се пререже нечий гръклян при повече старание. 🙂 🙂 

90f2f77e-34b8-4ffa-b965-5507fb4c7cb7.webp

преди 5 часа, ivailo_radev каза:

Да, редовно си я нося и не е имало проблеми. Даже реално трябва да е в ръчния, понеже е с вградена батерия.

Благодаря, Иво! За типа самобръсначка от долната снимка имаш ли представа?

Публикувано:

мисля, че нямаш проблем, то и с молив може да убиеш някого, ако се постараеш

не съм носил такива

всичко това го казвам достатъчно убедено, но веднъж ме накараха да чекирам фотографски статив, все пак си старо куче, знаеш как е...

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

А примерно от този тип като на снимката долу? За разлика от горната, с тази би могъл да се пререже нечий гръклян при повече старание. 🙂 🙂 

Мъжът ми носи такава от години в ръчен багаж, никога не е имало проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

Не знам за такава машинка. То зависи и от служителите. В Дубай ни направиха забележка за сгъваема метална лъжица на детето. Като ги питах какво правим с металните ножове на полетите на Емирейтс , ме гледаха тъпо. Ама поне ни пуснаха с лъжицата де.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Гледам,че е често дискутирана тема за забранените предмети в ръчен багаж.Питайте ме и пийте вода от кладенеца 😁👌

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Aviation guard каза:

Гледам,че е често дискутирана тема за забранените предмети в ръчен багаж.Питайте ме и пийте вода от кладенеца 😁👌

Добре дошъл във форума! Хайде, аз ще съм първият, който ще ти зададе въпрос. Ясно е, че туристически щеки (hiking poles) са забранени в ръчния багаж. Ако върховете им са затъпени или вместо тях има гумени тапи, пак ли ще бъдат конфискувани? Някакво работещо решение, различно от чекиран багаж?

Публикувано:

Добре заварил!
Дори и с тъпи или гумени върхове, повечето авиокомпании и летища( не мога да кажа за извън ЕС) не позволяват туристически щеки в ръчния багаж, тъй като се считат за потенциално опасни предмети. Основното правило е, че всякакви твърди и дълги предмети, които могат да бъдат използвани като оръжие, обикновено трябва да бъдат поставени в чекирания багаж.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.