Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 57 минути , ivailo_radev каза:

Да попитам и аз нещо. От известно време детето спи с две играчки и иска да ги взимаме все с нас. Чудя се на дълъг нощен полет дали ще имаме проблем, ако ги сложим в ръчния багаж.

20250221_175657.jpg

Едно време плашех сестра ми с такава играчка от Тарлата /тукашен панаир/😄 Тя и до ден днешен изпитва неистов страх от змии, дори на картинка. 
Не би трябвало да имаш проблем с такива играчки. Нали ще видят, че са гумени. Ти какво се опасяваш, че някой може да бъде задушен с тях ли?

Лятото носех подкова към Франция, баш истинска конска подкова, с все тежест и ръбове, които могат да пробият череп. Служителят на лентата отиде да се допита до по-висш и ми я върна за пренасяне по предназначение - а дано да носи късмет🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 часа, neuromancer каза:

Ако тръгнете да си правите майтап с тях може и да имате проблеми 😀

Точно там ми е проблемът - че на почти 3 години още не го знам какво може да му дойде като факс. Майка си я гони из хола и вика: "Аааам, мията ще те ияде"

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Ами не знам колко са неразделни, ама ако я покажеш на съседите по място да знаят, че е гумена предполагам никой няма да се уплаши...

Публикувано:
На 7.02.2025 г. в 13:49, Aviation guard каза:

Гледам,че е често дискутирана тема за забранените предмети в ръчен багаж.Питайте ме и пийте вода от кладенеца 😁👌

Въдица-телескоп? 
Delphin PARTISAN - 360cm/120g телескопична въдица - Телескопи - Delphin

Публикувано:

Здравейте! Мога ли да взема Данонино 4 бр.х 50 гр.си пише ( детето си преглъща лекарството, което пие с тях), съответно лъжица от детските пластмасови ли да взема и последно възглавница за врата трябва на проверката да е в ръчния ли? 

• Браво 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Това е не само за ръчните багажи:

Великобритания (временно) забранява внасянето на месо и сирене в страната в багажа на пътуващите пристигащи от ЕС. Това включва дори фабрично опаковани, закупени от безмитния, сандвичи. Причината е превенция на заболяване по животните, което е разпространено в ЕС, но все още не и на Острова. 
Има списък обаче дори мръвката в сандвича ви да е друга, да няма изненадани, много вероятно е да не проучват, а да го вземат и изхвърлят.

Линкове:

https://bbc.com/news/articles/cx2vpp8zzd7o
https://www.gov.uk/bringing-food-into-great-britain/meat-dairy-fish-animal-products
-Travellers have not been allowed to bring back items such as cured meat and cheese, including in sandwiches.
-The restrictions apply regardless of whether the goods are packed or packaged, or bought from duty free.
-People can bring up to 2kg per person of powdered infant milk, infant food, or special food needed for medical reasons.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 51 минути , Coo каза:

Това е не само за ръчните багажи:

Великобритания (временно) забранява внасянето на месо и сирене в страната в багажа на пътуващите пристигащи от ЕС. Това включва дори фабрично опаковани, закупени от безмитния, сандвичи. Причината е превенция на заболяване по животните, което е разпространено в ЕС, но все още не и на Острова. 
Има списък обаче дори мръвката в сандвича ви да е друга, да няма изненадани, много вероятно е да не проучват, а да го вземат и изхвърлят.

Линкове:

https://bbc.com/news/articles/cx2vpp8zzd7o
https://www.gov.uk/bringing-food-into-great-britain/meat-dairy-fish-animal-products
-Travellers have not been allowed to bring back items such as cured meat and cheese, including in sandwiches.
-The restrictions apply regardless of whether the goods are packed or packaged, or bought from duty free.
-People can bring up to 2kg per person of powdered infant milk, infant food, or special food needed for medical reasons.

А ако си транзит на един терминал? Може ли в ръчния багаж като сувенир за САЩ? Или ще има среща с кучета?

Публикувано:

Бих предположил, че проверката ще е на митницата, като влизаш в страната с всичкия багаж. За по-сигурно в чекирания багаж. Само че в щатите също внимават с тия неща и има кучета.

Публикувано:

Тия дни гледахме едни документалки за митнически проверки по влакове Украйна-Полша и там даже сандвичите им пощиха. Не съм сигурна колко са актуални филмите, че гледах с половин око и не знам дали маршрутът беше точно такъв, но се действието се развиваше на полската граница, с повишено внимание към багажи, идващи извън ЕС. Мисълта ми е, че проверките в двете посоки на границата на ЕС е доста стриктно напоследък. За Англия и данончетата - те по книга могат да минат, но торбичката, в коя то са, трябва да се затваря. Не се ли затваря, ще ги хвърлят. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам проблем. След над 20 полета, ми взеха швейцарското ножче. Швейцарско силно казано, китайско, 7лв промоция от Лидъла. И проблемът не е в 7-те лева, а че ще правя един преход в Испания и ми е страшно необходимо подобно. Аз се сещам за два варианта - някой, който пътува със същия полет да ми го отнесе в чекиран багаж и като кацнем да си го взема или да си купя подобно на място в Испания, ако знам откъде, де. То ще се минава предимно през  села, малки градчета и гори. Имате  ли някакви други идеи как да си го взема с мен? Купил съм си от Али-то подобно, обаче с доста по-малки размери. Ама няма да ми върши кой знае колко работа, а като нищо може и него да ми цапардосат. Зора ми е да мине нашето летище, пък после даже ще го подаря на някой.

Публикувано:

Qantas, Emirates, Cathay Pacific и Singapore Airlines забраняват пренасянето на външни батерии по време на полетите

https://businessnovinite.bg/svjat/njakoi-aviokompanii-zabranjavat-prenosimite-vanshni-baterii-po-vreme-na-poletite-eto-kakvo-trjabva-da-znajat-patnicite.html

p.s. ако темата не е подходяща, преместете я в тема за авионовини или правила при пътуване, не намерих такава тема.

• Харесвам 1
Публикувано:
33 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Qantas, Emirates, Cathay Pacific и Singapore Airlines забраняват пренасянето на външни батерии по време на полетите

https://businessnovinite.bg/svjat/njakoi-aviokompanii-zabranjavat-prenosimite-vanshni-baterii-po-vreme-na-poletite-eto-kakvo-trjabva-da-znajat-patnicite.html

p.s. ако темата не е подходяща, преместете я в тема за авионовини или правила при пътуване, не намерих такава тема.

Дали авторът сам е чел какво е писал ? Статията доста се различава от заглавието.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.