neuromancer Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Абе няма да има проблем, най-много да я отваряте и пробвате, на митницата това. Иначе съвсем няма никакво значение. 1 Връзка към коментар
Isa Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Благодаря за отговорите,но не е с етикет и не е в саксия,суха е. От мама Не мисля, че ще имаш проблем изобщо. Няма как да решат, че чубрица е марихуана, абсолютно невъзможно е да объркаш едното с другото, въпреки градските легенди за баби сготвили боб с тревата на внуците. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2017 Аз съм внасял брашно от маниока в България и ме пребъркваха и отваряхме пакета за проба на вкус, бял прах нали... Ама не е болка за умиране. 1 Връзка към коментар
Sara Публикувано: 6 март, 2017 Сподели Публикувано: 6 март, 2017 Отчитам се с успешно пренасяне на чубрицата,благодарение на вас ,събрах смелост. В Румъния голямо ровене падна,защото съм олимпийски шампион по прибиране на много багаж,проби за наркотици и почти всичко навън от чантата.Повече се засуетиха по едни обикновени вафли,не знам какво не им харесаха.Помирисаха чубрицата,явно я познаваха. На следващата отсечка я прибрахме в чекиран багаж и нямаше проблеми ,та я замъкнахме до Гран Канария. Благодарско! 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 април, 2017 Сподели Публикувано: 27 април, 2017 Дискусията за допълнителен ръчен багаж при България ер е преместена в съответната тема: Връзка към коментар
cammorra Публикувано: 18 юни, 2017 Сподели Публикувано: 18 юни, 2017 Здравейте! Видях, че е коментирано, но чак от 2013 г. и все пак - мога ли да пренеса 5 кутии цигари в ръчния багаж? Благодаря! Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 18 юни, 2017 Сподели Публикувано: 18 юни, 2017 (редактирано) Цигарите не са забранени на борда на никоя известна авиокомпания. Относно количеството, което имаш право да внесеш безмитно - изцяло зависи от държавата, в която пристигаш. Редактирано 18 юни, 2017 от macf1an Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 18 юли, 2017 Сподели Публикувано: 18 юли, 2017 Преди няколко години се говореше, че в ЕС ще се премахне напълно ограничението за пренасяне на течности в ръчния багаж. Сега погледнах в гъгъла и видях, че последно за това е говорила говорителката на ЕС Хелън Киърнс. Не съм чул да има развитите след това, явно е забравено. Някой да знае нещо ново? Връзка към коментар
SimSam Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 Здравейте! Имам следният въпрос, който ме вълнува. Предстои ми пътуване със самолет и се чудя дали ще е проблем да сложа едно пакетче сода бикарбонат в регистрирания багаж? Знам, че не е забранено, но се чудя дали може да има проблем заради консистенцията на содата , приличаща може би на наркотик.. Някой с опит? Багодаря Връзка към коментар
chandni Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 В момента, SimSam каза: Здравейте! Имам следният въпрос, който ме вълнува. Предстои ми пътуване със самолет и се чудя дали ще е проблем да сложа едно пакетче сода бикарбонат в регистрирания багаж? Знам, че не е забранено, но се чудя дали може да има проблем заради консистенцията на содата , приличаща може би на наркотик.. Някой с опит? Багодаря Няма да имаш никакъв проблем - гарантирано. Ние дори си я носим в ръчния. Връзка към коментар
mradulova Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 Много неща приличат и имат консистенция на наркотик, ако са извън оригиналните си опаковки. Пренасяла съм най-различни подправки и продукти, но винаги в оригинални опаковки от магазина и не отворени. Това важи и за лекарствата. Ако има касови бележки към продуктите и рецепти към лекарствата - още по-сигурно, даже може и в ръчния багаж. Връзка към коментар
SimSam Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 Колко бързо ми отговорихте - супер сте! Благодаря пак, спокойно ще си пътувам значи! Връзка към коментар
На път Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 Дали са в оригинална опаковка или не няма никакво значение на границата. Ще отворят, ще видят и ще се приключи. Никой не е забранил да се внася джоджън, сода или каквото и да е, така, че е разрешено. Аз сигурно за 1 година поне кило чубрица и кило сода съм изпопренесла в ръчния и единственото, за което ме е било страх е, че си нося домашни алкохолни питиета и да не се заядат за липса на бандерол. Иначе а всичко останало не съм имала никакви притеснения. Тревата и чубрицата имат толкоз общо, колкото и содата и хероина. Ако не успеят да ги различат на летището бая сме го загазили... Връзка към коментар
luoni Публикувано: 28 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2017 Да се включа и аз с един въпрос. Мога ли да нося репелент срещу комари, например Аутан в регистрирания багаж? И ако може има ли значение дали е нов или ползван? Ще летя с катарците и airasia ако има значение. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2017 преди 6 минути , luoni каза: Да се включа и аз с един въпрос. Мога ли да нося репелент срещу комари, например Аутан в регистрирания багаж? И ако може има ли значение дали е нов или ползван? Ще летя с катарците и airasia ако има значение. Регистриран чекиран ли означава? Да. Няма никакви ограничения. В ръчен, обаче, има - трябва да е до 100 мл. Връзка към коментар
luoni Публикувано: 28 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2017 Да в чекирания. Все пак този репелент е под формата на спрей и е запалим, от там идват и притесненията ми. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2017 преди 8 минути , luoni каза: Да в чекирания. Все пак този репелент е под формата на спрей и е запалим, от там идват и притесненията ми. Нямаш основания за притеснение. Стига да има капачка и да е 500 мл., проблемът ти е никакъв. Поразрових се, стана ми интересно. Едно извлечение от FAA (US): Pack Safe - Mosquito repellent, insect repellent Quantity limits: Included in, not in addition to, the quantity limits for other medicinal and toiletry articles: The total aggregate quantity per person cannot exceed 2 kg (70 ounces) or 2 L (68 fluid ounces). The capacity of each container must not exceed 0.5 kg (18 ounces) or 500 ml (17 fluid ounces).* Лично аз съм носила много пъти, никакви проблеми. Връзка към коментар
luoni Публикувано: 28 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2017 4 minutes ago, Rainy said: Нямаш основания за притеснение. Стига да има капачка и да е 500 мл., проблемът ти е никакъв. Поразрових се, стана ми интересно. Едно извлечение от FAA (US): Pack Safe - Mosquito repellent, insect repellent Quantity limits: Included in, not in addition to, the quantity limits for other medicinal and toiletry articles: The total aggregate quantity per person cannot exceed 2 kg (70 ounces) or 2 L (68 fluid ounces). The capacity of each container must not exceed 0.5 kg (18 ounces) or 500 ml (17 fluid ounces).* Лично аз съм носила много пъти, никакви проблеми. Благодаря за разяснението, олекна ми направо. Връзка към коментар
Dreamm Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 В този ред на мисли да питам дали мога да взема в ръчния багаж 100 мл. течна хранителна добавка, която няма да бъде в оригинална опаковка, защото разфасовката е от 500 мл., а по-малка не се предлага? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 (редактирано) преди 2 часа, Dreamm каза: В този ред на мисли да питам дали мога да взема в ръчния багаж 100 мл. течна хранителна добавка, която няма да бъде в оригинална опаковка, защото разфасовката е от 500 мл., а по-малка не се предлага? В изискванията за ръчен багаж никъде не се упоменава оригинална опаковка. Много хора пресипват козметика или тоалетни течности в малки опаковки - лично аз така правя с балсама си за коса. Нямаш никакъв проблем с това, стига да е до 100 мл. Редактирано 29 октомври, 2017 от Гост Връзка към коментар
antea Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 миналата неделя вечерта на Лутън след скенера отделиха кошниците ни, в които отделно бяхме извадили пликовете с течности /само козметика/, и взеха проба с лакмус от всичко възможно - в оригинални опаковки и по 50-75 мл бяха нещата после в самолета си бръкнах в дамската чанта за дъвка и с ужас извадих един забравен крем за ръце, който също е минал през скенера, ама инкогнито Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 преди 12 часа, luoni каза: Да се включа и аз с един въпрос. Мога ли да нося репелент срещу комари, например Аутан в регистрирания багаж? И ако може има ли значение дали е нов или ползван? Ще летя с катарците и airasia ако има значение. От препатили съм чувала да препоръчват да си купиш местен репелент. Тамошните комари са различни и Аутанът за България вероятно няма да им действа. Естествено, не пречи да си носиш и този, но имай едно на ум Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 преди 5 минути , Еmilia каза: От препатили съм чувала да препоръчват да си купиш местен репелент. Тамошните комари са различни и Аутанът за България вероятно няма да им действа. Естествено, не пречи да си носиш и този, но имай едно на ум Аз също съм се ровила в тези препоръки. Доколкото съм запозната, важна е съставката deet, която казват поразява всички, но няма как да съм сигурна... За Autin и аз съм чела, че често е бил безполезен. Лично аз си купувам този препарат и е въздействал навсякъде. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 В момента, Rainy каза: Лично аз си купувам този препарат и е въздействал навсякъде. Точно същия купих в Гърция, след като ни изядоха тамошните комари при употреба на нашите репеленти. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 29 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2017 преди 37 минути , Rainy каза: Аз също съм се ровила в тези препоръки. Доколкото съм запозната, важна е съставката deet, която казват поразява всички, но няма как да съм сигурна... За Autin и аз съм чела, че често е бил безполезен. Лично аз си купувам този препарат и е въздействал навсякъде. Това има ли го в Бг? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега