Прескочи до съдържание

Най-добрите условия за кредитна карта за често пътуващи хора (само български банки)

Препоръчани мнения

Това няма как да се случи. Без подписан договор, няма как да откриеш сметка, съответно да получиш карта по тази сметка...

Твърдиш, че лъжа?!?!?!?!? За сведение (твое) имам бая годинки трудов стаж в една от големите банки. Това освен разни други грамотности в сферата на финансите и банковото право.  :lol:

Първият път се подписах на заявления(нямам екземпляр, не ми дадоха) и че съм получила ОУ(получих копие). Платих 50 ст. такса. След 5 раб. дни (де факто повече) отидох да си получа картата. Подадоха ми плика с ПИН и картата. Тъй като останах седнала, момчето каза, че е това(приключили сме). Аз попитах няма ли договори за банковата сметка и за дебитната карта. Отговорът цитирам: "Принципно не давали защото дебитната карта била вързана към банковата сметка. (естествено, че ще е, иначе няма как да я издадат). Ако клиента изрично си поискал, то тогава давали?!?!?! Засмях се и казах, че изрично искам. И попитах как бих си разбрала номера на сметката след като освен ОУ нямам никакъв техен документ, камо ли двустранно подписан. Принтира и подписа само договор за банкова сметка. Дори не си остави екземпляр за него. Само за мен.  :)

Кажи ми дали няма как да се случи?!?! Очевидно, ако не бях се заяла щеше да се случи с мен. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Твърдиш, че лъжа?!?!?!?!? За сведение (твое) имам бая годинки трудов стаж в една от големите банки. Това освен разни други грамотности в сферата на финансите и банковото право.  :lol:

Не, твърдя, че няма как да получиш дебитна/кредитна карта, без преди това да откриеш съответна сметка в самата банка, а това последното се случва единствено чрез подписване на двустранен договор, който се явява продължение на едностранното ти волеизявление до банката и нейното одобрение на същото... :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не, твърдя, че няма как да получиш дебитна/кредитна карта, без преди това да откриеш съответна сметка в самата банка, а това последното се случва единствено чрез подписване на двустранен договор, който се явява продължение на едностранното ти волеизявление до банката и нейното одобрение на същото... :P

Ами твърди си. Но от твърдения до реалности .... има големи разлики. Както се казва от теорията на юридическата мисъл до практиката има много място и време.  :P  Дори и за любимата ПИБ. Едностранно волеизявление имаше, пропуснахме един два етапа и след което направо минахме на получаване на карта.  :lol:

Хубавото (за мен) е, че съм "отчасти"  ;)  грамотна в материята. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Това няма как да се случи. Без подписан договор, няма как да откриеш сметка, съответно да получиш карта по тази сметка...

Странно наистина. След подаване на заявление , се подписва договора и едва след това ти издават карта към разкритата сметка.

В понеделник си получих и аз две нови карти от ПИБ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не искам да споря с теб. Това, което твърдиш е абсурдно. Дали се е случило не знам, но знам, че не отговаря на реалностите...

Ами твърди си. Но от твърдения до реалности .... има големи разлики. Както се казва от теорията на юридическата мисъл до практиката има много място и време.  :P  Дори и за любимата ПИБ. Едностранно волеизявление имаше, пропуснахме един два етапа и след което направо минахме на получаване на карта.  :lol:

Хубавото (за мен) е, че съм "отчасти"  ;)  грамотна в материята. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Странно наистина. След подаване на заявление , се подписва договора и едва след това ти издават карта към разкритата сметка.

В понеделник си получих и аз две нови карти от ПИБ.

И за мен беше странно. Дори номера на сметка нямах. А ми трябва за зареждане на картата. Не знам дали е стандартна практика или бързащата девойка от първата среща не си направи труда. Но пък момчето от втората среща също беше с версия, че е само по искане на клиента. Което и да е, е безумно. Да не говорим, че хич не бяха учтиви и словоохотливи и двамата. 

Дюк, мисля че прекаляваш. Както с класификацията, кое е абсурдно.... така и с намеците по отношение на написаното от мен. Какво ти знаеш от професията си е съвсем различно от това, което правят банките напрактика в доста случаи. И това се доказва от десетки дела, спечелени от граждани срещу банки (вкл. и от мен). 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Предполагам е изолиран случай.

Относно облужването аз ползвам два клона тук и са супер адекватни и любезни.

Две от касиерките им са борсуци , но те не ми пречат.

Редактирано от stanimir
Връзка към коментар

Дюк, мисля че прекаляваш. Както с класификацията, кое е абсурдно.... така и с намеците по отношение на написаното от мен. Какво ти знаеш от професията си е съвсем различно от това, което правят банките напрактика в доста случаи. И това се доказва от десетки дела, спечелени от граждани срещу банки (вкл. и от мен). 

Аз наистина не разбирам, не пиша ли на български? Къде прочете квалификации и намеци към теб в написаното от мен? Успокой се малко, поеми въздух и отново прочети мненията ми... :wub:

Както сама забелязваш, само ти твърдиш подобно нещо, а не съм само аз клиент на въпросната банка. Плюс това, ако случайно си обърнала внимание, в нито един от моите коментари не споменавам конкретно ПИБ, а говоря принципно, тъй като договорът за откриване на сметка (независимо каква и в коя банка) е двустранна сделка. Тоест, това което се е случило на теб, не отговаря на условието... ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз наистина не разбирам, не пиша ли на български? Къде прочете квалификации и намеци към теб в написаното от мен? Успокой се малко, поеми въздух и отново прочети мненията ми... :wub:

Както сама забелязваш, само ти твърдиш подобно нещо, а не съм само аз клиент на въпросната банка. Плюс това, ако случайно си обърнала внимание, в нито един от моите коментари не споменавам конкретно ПИБ, а говоря принципно, тъй като договорът за откриване на сметка (независимо каква и в коя банка) е двустранна сделка. Тоест, това което се е случило на теб, не отговаря на условието... ;)

Дюк аз съм спокойна. И те чета много внимателно, но очевидно ти не четеш и подценяваш всеки друг в този форум. Естествено, че аз го твърдя. Нали на мен се е случило. И го разказах от първо лице, единствено число. Конкретен случай с конкретна банка, конкретен клон, конкретни служители (имена не зачетох, но физиономии помня). А намеците ти са очеизвадни. Както всеки път всъщност.

Дали ситуацията отговаря на условията или не е без значение. Защото ако бях съвсем случаен клиент без елементарна грамотност, щях да си изляза от клона спокойна и ... без договор. 

И за последен път: какво теб са те учили за правилата и условията на теория, е нещо съвсем различно от това какво ежедневно се случва напрактика. Смятам това няма как да го оспориш. Ако не беше така, гладен щеше да си умреш. Нали това ти е работата.  :)

Не разбрах защо пак се хвърли в този спор в защита на ПИБ. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Кратко, но ефективно резюме от "Капитал": http://www.capital.bg/biznes/moiat_kapital/2016/03/25/2730236_bilet_kufar_i_kreditna_karta/

Ако нещата бяха толкова лесни нямаше да имаме 20 страници тема, но все пак е добро кратко обобщение на всички неща дискутирани тук. Табличката е много полезна:

oo_2730398.jpg

• Харесвам 18
Връзка към коментар

13,5% при покупка, 15,5% при теглене в брой за ОББ Мастеркарт

Мъжа ми има ВизаГолд в ОББ и доколкото помня цифрите бяха същите. За Райфа трябва да го питам, но са далеч от 18,9%

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Мъжа ми има ВизаГолд в ОББ и доколкото помня цифрите бяха същите. За Райфа трябва да го питам, но са далеч от 18,9%

Bliss, тези проценти не са ли само в случаите, когато има просрочие.

т.е. искам да кажа, че за мен са доста маловажни при избор на КК. Предполагам, че и за повечето хора е така, тъй като едва ли се докарват до там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Bliss, тези проценти не са ли само в случаите, когато има просрочие.

т.е. искам да кажа, че за мен са доста маловажни при избор на КК. Предполагам, че и за повечето хора е така, тъй като едва ли се докарват до там.

Не, това са лихвени проценти така както е дефинирано в колоната на Капитал. Реално се начисляват, ако не върнеш ползваното в 45 дневен срок. При просрочие на месечна вноска има допълнително 5% лихва. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Предполагам, отдавна не си проверявала актуалните условия:

15.606% – при покупка /За Visa Electron – 16.606%/

17.606% – при теглене на пари в брой*

https://www.ubb.bg/individual-clients/cards/mejdunarodni-kreditni-karti-mastercard-i-visa-na-obb

Лихва (на годишна база) 18.9% само върху използваната сума за времето на ползване

http://www.rbb.bg/bg/individual-clients/bank-cards/credit-cards/contactless-visa-classic/

http://www.rbb.bg/bg/individual-clients/bank-cards/credit-cards/contactless-raicard-fix/

Май е най-добре да си направим наша табличка, защото се вижда, че и вестникарите шикалкавят - посоченият от тях лихвен процент за ОББ е за теглене в брой, което действие не е меродавно...

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз само казвам какви са условията по моята карта. Т.е., че показаното може да е извлечение от сайтовете на банките, но има и съвсем различни условия. Релно действащи.

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Аз само казвам какви са условията по моята карта. Т.е., че показаното може да е извлечение от сайтовете на банките, но има и съвсем различни условия. Релно действащи.

В „Капитал“ не са правили табличка за твоите условия.

Надявам се, че разбираш какво имам предвид.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз да си призная никога не съм знаел колко ми е лихвата на КК, тъй като всичко погасявам в гратисния период.

Изцяло се присъединявам към мнението на bad kid. Това и имах предвид като попитах Bliss. 

Когато избирах кредитна карта (аз май съм го написал преди 2-3 страници) беше важно да ми връщат 1-2% от транзакциите като бонус всеки месец. Така беше в ПИБ, така е и сега в Пиреус. Нали съм си "циганче". :)

И както съм гледал да имам някаква печалба, съм се набутал в Пиреус, където има 1% превалутиране, за което Георги ме светна в една от предишните страници. Та, сега в Пиреус, ми е малко - "танто за кукуригу".

Редактирано от ven62
Връзка към коментар

Вен, аз не коментирам кой и с какви цели ползва КК. Просто казах, че таблицата не е абсолютно коректна.

captain_oveur разбирам какво ми казваш. Вероятно това са някакви стандартни условия. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.