Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Някой ползвал ли е паркинг на летището в Атина. Отких няколко, но цените се различават доста. Има ли някаква особеност? Предполагам единия е официалния, а другите са частни, но предагат трансфер до летището. Нужно ли е да правя предварителна резервация?

Връзка към коментар
преди 18 минути , elenitta каза:

Някой ползвал ли е паркинг на летището в Атина. Отких няколко, но цените се различават доста. Има ли някаква особеност? Предполагам единия е официалния, а другите са частни, но предагат трансфер до летището. Нужно ли е да правя предварителна резервация?

Здравей,Ели.

1.Няма особености.

2.Паркингите,ако си гледала тези на летището в Атина се разделят на Short,Long  и Economy.Всичките са на летището.Цените варират според услугите които предлагат.Виж кой вариант с предлагани услуги ти харесва най-много и избери него.

3.Мисля,че не ти трябва резервация,понеже в момента паркингите не са много използвани.Може би и това е причината да има отстъпки.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

ЧНГ на всички пътешественици!

Обмисляме една екскурзия с колата с децата през лятото до Атина, например за 2-3-4 дни. Защо да не комбинираме и с плаж по пътя 3-4-5 дни? Въпросът е за препоръка за хубави плажове по пътя, втората половина - след Лариса. Ще се радвам на препоръки.

Редактирано от 123456
грешка
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте,

Хапнах гирос днес и ме досърбяха пръстите да купя билети за Гърция 2021. 😄 😄 😄

Моля ви кажете края на юни дали е подходящо за Корфу. Интересува ме дали не е твърде ветровито и как е темп. на морската вода. Според различна информация в нета си е ок, но все пак е остров и е хубаво да знам.

Другото море го планирам за началото на септември и о-в Крит? Как е положението там с вятъра , водата 100% ще е топла.. 😄 Става въпрос за първата седмица на септ.

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Някой пътувал ли е с http://www.zanteferries.gr/ ? 

Излизат ми с няколко пъти по-ниска цена от другите предложения по отсечки между островите и се чудя дали са ок да ги ползвам до Фолегандрос например... 🙂

image.png.d827ab3f9fe69ab7b0349a960cc13ec2.png

Връзка към коментар

Не съм пътувала с тях, но и аз смятам да ги ползвам. Цените им са по-ниски, защото мисля че са дотирана линия, за да обслужват местното население по островите.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 31.05.2021 г. в 16:13, Lindt каза:

Излизат ми с няколко пъти по-ниска цена от другите предложения по отсечки между островите и се чудя дали са ок да ги ползвам до Фолегандрос например... 🙂

Аз, много пъти 🙂 Големи фериботи, малко старички, никога не се препълват - два са, този, който си цитирала, и Адамантиос Кораис. Обслужват западните Циклади, като накрая стигат и до Санторини. Другите компании по тази линия са все с бързи и доста по-скъпи кораби, тези ни устройват най-добре, макар че часовете за пътуване са доста.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 31.05.2021 г. в 16:13, Lindt каза:

@Lindt мисля, че се връщахме от Фолегандрос към Иос  с Дионисос Соломос, огромен оранжев ферибот. Много готин с огромни горни палуби. Но аз по принцип харесвам всякакви фериботи така, че може би съм пристрастен. На мен много ми хареса....;) 

IMG_5013.jpg

IMG_5025.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Магеланци,

Някой попълвал ли е формата за влизане в Кипър? Каква е процедурата? Изчетох всичко, пише че не трябва да е 2 дена преди пристигането. На друго място в сайта - https://cyprusflightpass.gov.cy/, примерно пише, в рамките на 48 часа преди полета до Кипър. Нещо се обърках?

И след като се попълни доколкото четох, трябва да пристигне разрешение за влизане пак през сайта им, което е самия - Cyprus Flight Pass и е валиден два месеца, в рамките на какъв срок пристига това нещо, след като е завършена регистрацията?

Връзка към коментар

Импулсивно резервирах полети до Пафос и сега разглеждам фирмите за коли под наем.

Според вас коя е по-надеждна:

https://www.cyprus-car.com/quote.asp

https://www.autounion.gr/

Не мога да се логна в сайта на https://cyprusflightpass.gov.cy/

Връзка към коментар

За конкретните компании не мога да дам отзиви. но в Пафос има много компании, чийто рейтинг може да видиш в гугъл и трипадвайзър. 

Повечето автомобили са налични в района на летището ( логично) , така че избираш условия и цени които те устройват. 

Имай предвид че волана, както и движиението са по английски 😉  десен волан.

Връзка към коментар

Когато си купувате предварително билети за фери, проверявайте да не са отказали курса. Ние имаме билети за Dodekanissos seaways за 29 юни и случайно разбрахме, че на този ден няма да пътува. Когато се обадихме в офиса, ни отговориха, че е заради силния вятър, който се очаквал. Купихме билети за Anek, добре, че имаше още две опции за този ден. Времето е много хубаво и няма вятър, поне засега. Според собственика на хотела, в който сме отседнали, това е предтекст. Като се върнем в Родос, ще си искаме парите за билетите от там, откъдето сме ги купили. В сайта на компанията беше упоменато, че презаверяват билетите или връщат парите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Asya Assenova каза:

Когато си купувате предварително билети за фери, проверявайте да не са отказали курса. Ние имаме билети за Dodekanissos seaways за 29 юни и случайно разбрахме, че на този ден няма да пътува. Когато се обадихме в офиса, ни отговориха, че е заради силния вятър, който се очаквал. Купихме билети за Anek, добре, че имаше още две опции за този ден. Времето е много хубаво и няма вятър, поне засега. Според собственика на хотела, в който сме отседнали, това е предтекст. Като се върнем в Родос, ще си искаме парите за билетите от там, откъдето сме ги купили. В сайта на компанията беше упоменато, че презаверяват билетите или връщат парите.

Вие билетите сте ги купили от посредник или директно от Dodekanisos?

Връзка към коментар
преди 7 минути , adreno каза:

Вие билетите сте ги купили от посредник или директно от Dodekanisos?

Директно от тях. От пристанището в Родос. На Холки отказаха да ни въпнат парите и казаха, че грябва да ни ги върнат там, откъдето сме ги купили. Не ни се разправяше, защото отиваме в Родос. 

Редактирано от Asya Assenova
Връзка към коментар

Искат ли по гръцките летища тестове или документ за ваксинация на българите летящи към България?

Така и не ми стана много ясно, уж е разрешено да се връщаме, но някои не признават тези работи.

Как е в Гърция?

Връзка към коментар
преди 52 минути , Alexander каза:

Искат ли по гръцките летища тестове или документ за ваксинация на българите летящи към България?

Така и не ми стана много ясно, уж е разрешено да се връщаме, но някои не признават тези работи.

Как е в Гърция?

Никой не искаше тест или сертификат на летището в Ханя - летяхме миналия вторник за София.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Otnesen каза:

Никой не искаше тест или сертификат на летището в Ханя - летяхме миналия вторник за София.

А като кацнахте в София какво стана? 

Връзка към коментар

Да разбирам и децата над 5 г.  Смятам жената и малкия да им направим два бързи теста в Ханя последния ден преди полета и без това е чак в 11 вечерта. Сигурно ще са по 20 евро.

Връзка към коментар

Абе възможно е, всичко е Мата-Хари ама не ми се занимава в България с тея смотаняци, РЗИ да ни карантинират и т.н. Или в Ретимно или в Ханя ше отида ше дам 30 евро за два бързи антигенни и забравям за целия цирк. Ама нашите тука са виновни щото никой нищо не казва а мишкуват супер долни… само тормозят хората да не ходят в Гърция 😉 сега при НУЛЕВ ковид продължават с тея парцали да ни карат да ходим и почнаха вече да облъчват за тая цигания с Делтата. Същевременно на нашто цените били доста ЪП.

F55AF7DD-B8C3-4567-B0C1-500E0AB7AACD.jpeg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 21.06.2021 г. в 14:36, agenta каза:

Магеланци,

Някой попълвал ли е формата за влизане в Кипър? Каква е процедурата? Изчетох всичко, пише че не трябва да е 2 дена преди пристигането. На друго място в сайта - https://cyprusflightpass.gov.cy/, примерно пише, в рамките на 48 часа преди полета до Кипър. Нещо се обърках?

И след като се попълни доколкото четох, трябва да пристигне разрешение за влизане пак през сайта им, което е самия - Cyprus Flight Pass и е валиден два месеца, в рамките на какъв срок пристига това нещо, след като е завършена регистрацията?

Здравей,

Ние ползвахме тази форма. Съжалявам че късно виждам питането. Но попълването е почти невъзможно по рано от 24 часа. Не се вижда номера на полета ти и пр. Нищо че пише друго. Единствено предимство е че може да де запази като чернова, та в последния момент да не е много на зор. С приключване на попълването документа е готов и може да свали и принтира.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Levantino каза:

Да разбирам и децата над 5 г.  Смятам жената и малкия да им направим два бързи теста в Ханя последния ден преди полета и без това е чак в 11 вечерта. Сигурно ще са по 20 евро.

Двете магеланчета ( над 5 години са ) минаха метър. Половинката се откачи с бърз тест от карантина....аз съм чипиран.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.