Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, BG_guide каза:

Здравейте, бихте ли ми препоръчали приятен ресторант-таверна в Кавала (или околията) за две семейни вечери? Видях в Google Maps добри ревюта за Απίκο и Sousouro, но ще се радвам някой от първа ръка да препоръча.

Също така имате ли идея къде може да се отиде на разходка привечер в този район? Спим в Palio Tsifiliki, обмислям да се разходим из Кавала, из Неа Перамос, евентуално из Драма.. но имаме още две вечери за "опозлотворяване". 

Благодаря ви!

На най-източния залив в Кавала има две читави таверни Meltemi и Савас. В Неа Перамос бях на юбилей в Isalos Taverna. И да коригирам колегата, Порто Куфо е на Ситония.

Публикувано:

Някой да има опит с автогарата в Солун и купуване на билети от там или онлайн за България? Гледам сайта на Турист сервиз - резервирам билет, като го плащам напълно, а пък после трябва да го взема от офиса 🤨 Ако е през приложението пък не пише трябва ли от офис или не трябва....

Има ли къде да паркираме в близост, за да натоварим пътника? Колко време трябва да се предвиди за процедурата? 

Публикувано:
На 31.07.2022 г. в 19:59, jul каза:

...

@Lindt, кои баири? 

Не е никак лош вариант и настаняване в Керкира,тогава вече без тълпи. Пък денем, където ви видят очите. Островът е достатъчно малък и се обикаля лесно. 

Нали Палеокастрица е разпръсната и на склон? С разни чучнати крепости, мирадори и тн в околността. На температура над 25 градуса започвам да се задъхвам и да гледам подозрително денивелацията даже на мостовете във Венеция. Но ако е по-прохладно може и до Порто Тимони да тръгна пеша, колкото ми е акълът :rolleyes:

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.08.2022 г. в 22:43, Coo каза:

Има ли ферибот от Неа Перамос до Тасос или е някакъв случаен/не пасажерски? Питам от мързел - ние никога до това пристанище не може да снигнем, все в далечния край прекопаваме плажа, а сега мина това, друг път също съм виждала, явно си правят рейсове, но возят ли пътници?

IMG_20220802_224036.jpg

IMG_20220802_224456.jpg

Офффф, докато си намеря въпроса, в Общите май го бях пуснала:))) Та имаме отговор . Половинката ми от хора на плажа е разбрал, че от Неа Перамос има редовен ферибот до Тасос. Било един час път. Но понеже ни мързи да мърдаме, не е питал за разписания и цени. 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

ако се направи web check-in при купени билети онлайн за фериботите из Цикладските острови, не е необходимо да търсим агент по пристанищата да ги разпечатваме, нали? тоест достатъчно е да показваме бордните карти от телефона? примерно за Blue Star Ferries, Seajets?

@harta ти най- пътуваш там, как е?

• Харесвам 1
Публикувано:

За някои компании е достатъчно да се покаже бордната карта от телефона, но за други искат да се вземе хартиен билет от пристанището, напр. Zante ferries, които между другото пътуват на Цикладите, а не на Закинтос. 🙂 Даже и такса за разпечатване на всяка резервация искаха миналата година.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някой ходил ли е в Александруполис и какви отзиви има, какво може да се види и как са кръчмите? 

Предварително благодаря.

Публикувано:

Кръчмите са отлични 🙂 

Има чисто нов Археологически музей. Друго кой знае какво няма. Фарът и крайбрежната. Има защитени зони и birdwatching, ама сега не им е сезон.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

Кръчмите са отлични 🙂 

Има чисто нов Археологически музей. Друго кой знае какво няма. Фарът и крайбрежната. Има защитени зони и birdwatching, ама сега не им е сезон.

Благодаря. На рожден ден сме в края на месеца около Свиленград и ни остават два дни, нали е ваканция. И решихме да го посетим.

Публикувано:

Здравейте, имам следния въпрос относно траспорта в Атина - ако се закупи 3-дневния туристически билет за 20 евро (https://www.oasa.gr/en/tickets/prices-of-products/#ticketplane) трябва ли да се валидира всеки път (на сайта пише, че в метрото и на излизане се валидира) или само първия път е достатъчен? Благодаря предварително. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Няма такова дремане на капитан Петко - Черномен, първо нашите ни проверяват, после гърците. Пет коли на кръст вече 40 минути 

• Шок 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 29.09.2022 г. в 0:31, adreno каза:

Някой може ли да препоръча рентакар компания в Кипър (Ларнака), която да позволява минаване в турската част?

Макар и доста късно ето една -

https://reservations.autovillagecyprus.com/rates?action=vehicle_details

• Харесвам 2
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой с препоръка в коя част на Скиатос да търся настаняване? Искам хубав плаж със синя вода и шезлонги. На пръв поглед май опциите са: Agia Paraskevi beach,Koukounaries Beach, Agia Eleni Beach... Мисля да не взимам кола, ако не е крайно необходимо, така че ми трябва комуникативно място...

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте предстои ми пътуване и ме интересува има ли някакви забрани за дизеловите автомобили в Гърция и какви са те ако ги има?

Публикувано:
преди 1 минута , Stoyanski каза:

Здравейте предстои ми пътуване и ме интересува има ли някакви забрани за дизеловите автомобили в Гърция и какви са те ако ги има?

Няма

Публикувано:
преди 6 часа, Tesh каза:

Някой съфорумник може ли да сподели мнение за  Thassos Grand Resort ?

Съседът ни е собственик на комплекса 🙂 Виси си там по цяло лято.

Миналото лято една приятелка беше ходила там и остана много недоволна - храната била гадна, никакво разнообразие и не била изобщо вкусна. Персоналът - нелюбезен. И други негативни коментари имаше.   Като сподели за преживяното и аз се изцепих "Ми, от цяла прекрасна Гърция, може ли точно в комплекса на Лукчо да отидеш 🙂 ". 

• Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.