Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 14 минути , Ivko каза:

В коя част е добре да се отседне в Агиа Напа. Виждам,че всичко е на пешеходно разтояние, но дали към Nissi beach или по към центъра там този плаж Pantachou също изглежда добре.

Ако ще се храните навън и ще ходите по клубове, по-добре е да сте към центъра, около Ниси Бийч няма почти нищо, освен няколко хотела, пекарна и няколко магазинчета с храни и сувенири.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Sju каза:

Ако ще се храните навън и ще ходите по клубове, по-добре е да сте към центъра, около Ниси Бийч няма почти нищо, освен няколко хотела, пекарна и няколко магазинчета с храни и сувенири.

Да и аз видях, че баровете и клубовете са в центъра по-скоро ще бягаме от шумотевицата, а за заведения за хранене е без значение. Ще сме началото на октовмри тогава не знам дали ще има пак нощен парти живот.

Връзка към коментар
преди 21 часа, Ivko каза:

В коя част е добре да се отседне в Агиа Напа. Виждам,че всичко е на пешеходно разтояние, но дали към Nissi beach или по към центъра там този плаж Pantachou също изглежда добре.

Градският транспорт в Агиа Напа е много добър. За отсядане аз харесвам района на Макронисос бийч. А пък Ланда бийч и Ниси ги свързва много симпатична пътечка с пикник зона. Навсякъде има магазини и заведения, но най - хубави са пекарните Зорбас.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 8.07.2024 г. в 12:36, Ivko каза:

Ще сме началото на октовмри тогава не знам дали ще има пак нощен парти живот.

Ние бяхме края на Октомври миналата година. Всичко работеше, беше пълно с народ, на плажа ако искаш шезлонг по рано трябва да отидеш. Сутрин рано е приятно за разходка защото все още не е тръгнал народа нагоре надолу, иначе после става лудница.

• Смея се 1
Връзка към коментар

Свободна зона има на Ниси бийч. Не е голяма, но я има.  

На повечето плажове( да не кажа на всички ) има свободни зони, а на палтените цените на чадър и 2 шезлонга са 7,50 евро. 

@Sju И ние ходим октомври и пролетта. 

Връзка към коментар
На 2.07.2018 г. в 9:50, t_petkov каза:

Някой бил ли е на почивка на плаж около Атина? Ако да, къде? Има хубави билети за средата на юли го обмислям като вариант. 🙂

Има на юг, имам комшии гърци, които ми препоръчаха Vouliagmeni и Lagonisi, аз съм бил на плаж в Глифада, но не беше нещо особено.

И от мен въпрос за Северен Кипър, как се лети най-удобно, варианти и някаква интересна сбита информация наготово. Благодаря!

• Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 33 минути , Nayden Bondzhev каза:

Здравейте, моля за препоръки как се стига до Кос, самолет или ферибот и от къде. От Бодрум е мъка.

Самолет – от Атина, Солун, безброй европейски градове с прекачване (в Италия от куп летища). Цените в последния момент няма да са много хуманни.

Примерно, с райън:

Screenshot(1).png.28587b2b6e06ba79a990545b80bdb75a.png

Но летят сигурно и уиз, волотеа и т.н.

Фери – от Атина. Може да се лети София-Родос и от там с фери. Примерни ферита:

https://www.ferryhopper.com/en/#/results?itinerary=RHO00,KO00&dates=20240731
Наличието на много нискотарифни полети до някой остров е гаранция за зверилник на място.
Кос е такъв.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, Nayden Bondzhev каза:

Здравейте, моля за препоръки как се стига до Кос, самолет или ферибот и от къде. От Бодрум е мъка.

Верно ли е мъка от Бодрум, че Кос е отсреща, дето се казва и с плуване ще стигнеш. Аз лично съм ходила до Кос от Родос с Dodekanisos Seaways за дейтрип. Около два часа и половина е пътят по спомени, но не бяха евтини билетите. Преди време имаше отстъпка 20 или 30 %, ако купуваш отиване и връщане в един ден, сега не зная дали още го има. Корабът е катамаран и се държи стабилно, дори и да има вълни.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Asya Assenova каза:

Верно ли е мъка от Бодрум, че Кос е отсреща, дето се казва и с плуване ще стигнеш. Аз лично съм ходила до Кос от Родос с Dodekanisos Seaways за дейтрип. Около два часа и половина е пътят по спомени, но не бяха евтини билетите. Преди време имаше отстъпка 20 или 30 %, ако купуваш отиване и връщане в един ден, сега не зная дали още го има. Корабът е катамаран и се държи стабилно, дори и да има вълни.

По-скоро (според мен) има предвид по-тегавото стигане до Бодрум от България по суша.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Nayden Bondzhev каза:

От Бодрум е мъка.

Що да е мъка? 20 мин с ферибот(че) за пешеходци. От пристанището на стария град до пристанището на стария град. Редовни са и популярни 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, домосед каза:

Що да е мъка? 20 мин с ферибот(че) за пешеходци. От пристанището на стария град до пристанището на стария град. Редовни са и популярни 

Фериботчето от Бодрум събира точно 4 коли с предварителна резервация.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Argentique каза:

Самолет – от Атина, Солун, безброй европейски градове с прекачване (в Италия от куп летища). Цените в последния момент няма да са много хуманни.

Примерно, с райън:

Screenshot(1).png.28587b2b6e06ba79a990545b80bdb75a.png

Но летят сигурно и уиз, волотеа и т.н.

Фери – от Атина. Може да се лети София-Родос и от там с фери. Примерни ферита:

https://www.ferryhopper.com/en/#/results?itinerary=RHO00,KO00&dates=20240731
Наличието на много нискотарифни полети до някой остров е гаранция за зверилник на място.
Кос е такъв.

Благодаря @Argentique но за мен единствения разумен вариант е със самолет от Солун. Цените през Атина хич не са лице приятни и вече ми мина мерака.

Връзка към коментар
преди 40 минути , Nayden Bondzhev каза:

Фериботчето от Бодрум събира точно 4 коли с предварителна резервация.

преди 34 минути , Nayden Bondzhev каза:

Благодаря @Argentique но за мен единствения разумен вариант е със самолет от Солун. Цените през Атина хич не са лице приятни и вече ми мина мерака.

То не беше станало съвсем ясно дали търсиш опции с кола до Кос. Продължава да не е ясно 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Nayden Bondzhev каза:

Не, със самолет.

Ами тогава нямаш проблем с капацитета на фериботчето. Корабчетата за пешеходци са няколко и прехвърлят стотици туристи в двете посоки всеки ден. Наистина, ако се лети от София, обикновено е по-евтино Aegean през Атина до Кос, но в редки случаи Pegasus до Бодрум бие цената. Сега погледнах, че една такава дата е 28 август. Корабчетата май бяха по макс 25 евро отиване и връщане.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.