Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , Snail5930 каза:

Някой знае ли как мога да получа фактура от тях за международен полет в Европа. Чекнах че искам и дадох данните на фирмата, но нищо не получих по пощата, освен itinerary -то на полетите ?

Влез си в профила и резервацията и виж какво ще ти се свали като съдържание във файла:

image.png.5f26dae2783d3aefde253152176c421c.png

Публикувано:
преди 4 минути , jorocontrola каза:

Влез си в профила и резервацията и виж какво ще ти се свали като съдържание във файла:

image.png.5f26dae2783d3aefde253152176c421c.png

Пробвах, от там дава само Itinerary без име на фирмата, но с подробна разбивка на цената - по скоро е като касова бележка. То няма ДДС на международните полети и може да се окаже че само това дават ...

Публикувано:
преди 4 минути , Snail5930 каза:

Пробвах, от там дава само Itinerary без име на фирмата, но с подробна разбивка на цената - по скоро е като касова бележка. То няма ДДС на международните полети и може да се окаже че само това дават ...

Ами си въвел данните на фирмата при везервацията, поне те трябва да излязат там, иначе все едно нищо не са направили... :snooks:

Публикувано:
преди 2 часа, jorocontrola каза:

Ами си въвел данните на фирмата при везервацията, поне те трябва да излязат там, иначе все едно нищо не са направили... :snooks:

Писах на чата, със жив човек. 90 дена след излитането щяла да дойде фактурата ...

• Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Snail5930 каза:

Писах на чата, със жив човек. 90 дена след излитането щяла да дойде фактурата ...

Обаче дойде преди малко. Тия не знаят какво правят ...

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ryanair поиска реформа в цялата „хаотична система на ръководството на въздушното движение в Европа”

Ryanair поиска реформа в цялата „хаотична система на ръководството на въздушното движение в Европа” - 1

В съобщение на уебсайта си нискотарифният авиопревозвач „Райънеър“ (Ryanair) обвини ръководството на въздушното движение в гръцката столица Атина, че заради лошо управление и недостатъчен персонал предизвиква редовни закъснения на полети от и до гръцката столица, предаде БТА.

Според ирландската авиокомпания технически проблем в центъра за ръководство на въздушното движение (РВД) в Атина е предизвикал в сряда ненужни закъснения на полети от и до Гърция, включително на 12 полета на „Райънеър“ с над 2000 пътници.

Авиокомпанията твърди, че в периода между 1 януари и 20 август тази година повече от 5000 нейни полети с над 900 хиляди пътници са били забавени заради „лошото управление и недостига на персонал“ в гръцкия авиодиспечерски център, който е определен като „петия най-зле представящ се“ в Европа по отношение на закъсненията на полети.

За повече инфо тук.

• Харесвам 7
Публикувано:

Ryanair and Booking Holdings have signed a landmark partnership that brings Ryanair fares back to Booking.com, KAYAK, Priceline and Agoda, ending years of legal disputes between the airline and OTAs (online travel agencies). The agreement promises full price transparency and ensures customers who book via these sites will still receive essential flight updates directly from Ryanair.

https://travelfree.info/ryanair-returns-to-booking-com-what-the-new-partnership-means-for-travelers/

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Ryanair to boost winter capacity with early Boeing jets, wary of future delays

Aug 27 (Reuters) - Ryanair is planning to boost capacity this winter after Boeing  agreed to bring forward the delivery of 25 new MAX 8 aircraft to October, its CEO Michael O'Leary said on Wednesday.
The end of the year Christmas travel season offers lucrative earning potential for carriers so maximizing capacity at that time can help meet higher travel demand. Ryanair said Boeing recently agreed to deliver the aircraft by October rather than by early 2026.

• Харесвам 5
Публикувано:

За съжаление изглежда Венеция - Тревизо наистина отпада след октомври.Вместо Кишинев Wizz да бяха погледнали към Венеция или Верона 😞

• Харесвам 2
  • Шок 3
Публикувано:
преди 45 минути , stanimir каза:

За съжаление изглежда Венеция - Тревизо наистина отпада след октомври.Вместо Кишинев Wizz да бяха погледнали към Венеция или Верона 😞

Тревизо го няма в зимното разписание последните две години. Напролет може пак. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Отмениха ни полета до Малага. Използвахме опцията за промяна на полет и стана изключително бързо и лесно. Срещу 0лв./0€:) И нито един бот по трасето 🤪

В случая цари доволство, защото новия полет е мъничко по-скъп. Няма да казвам, че това ни добавя нощувка в Мадрид и влак до Малага.

Но пък няма да ми развалят плана, амаааа

Не ми върви с полетите до Малага, все от някаква друга точка трябва да стигнем до там. Засега обратните са без проблеми.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Madelin каза:

Отмениха ни полета до Малага. Използвахме опцията за промяна на полет и стана изключително бързо и лесно. Срещу 0лв./0€:) И нито един бот по трасето 🤪

В случая цари доволство, защото новия полет е мъничко по-скъп. Няма да казвам, че това ни добавя нощувка в Мадрид и влак до Малага.

Но пък няма да ми развалят плана, амаааа

Не ми върви с полетите до Малага, все от някаква друга точка трябва да стигнем до там. Засега обратните са без проблеми.

За коя дата бутат разписанието?

Аз по някое време трябва да купувам за декември и се чудя кога ще е по-стабилно разписанието.

Публикувано:

на нас днес ни промениха полет София-Ханя за септември, малко изтръпнах като видях имейла, но се оказа преместване с 10 минути по-ранно излитане и съответно кацане, дано така да си останат

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 40 минути , ДиянаВ каза:

За коя дата бутат разписанието?

Аз по някое време трябва да купувам за декември и се чудя кога ще е по-стабилно разписанието.

За 24 декември. За да няма други излишни драми на тази дата, пренасочихме за предния ден през Мадрид. Датите 20 и 27 до Малага не ми вършат работа.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 28.08.2025 г. в 18:06, Otnesen каза:

Rуаnаіr щe нaмaли c 1 000 000 мecтaтa пo мapшpyти oт и дo Иcпaния тaзи зимa. 

https://money.bg/business/ryanair-shte-namali-s-1-000-000-mestata-po-marshruti-ot-i-do-ispaniya-tazi-zima.html

Пускат доста апокалиптични постове по този въпрос, не знам колко самолета са това, но може и да ни излезе късмета да пратят един към България. Т.е. поне 3-4 нови дестинации и увеличени честоти по други. България със сигурност не им приоритет, но все някак трябва да запълнят тази празнина.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, lyubo21 каза:

Пускат доста апокалиптични постове по този въпрос, не знам колко самолета са това, но може и да ни излезе късмета да пратят един към България. Т.е. поне 3-4 нови дестинации и увеличени честоти по други. България със сигурност не им приоритет, но все някак трябва да запълнят тази празнина.

В статия по този повод пише следното "За зимния график намалението на капацитета достига общо 1 млн. места, съобщи Ryanair. Полетите ще бъдат отклонени към Италия, Мароко, Хърватия и Албания. " ...та мисля ,че няма да има радост за нас.  В друга статия за розовките пишеше ,че към края на май 37 самолета са приземени заради проблема с двигателите. Постепенно те ще се връщат в експлоатация и след затварянето на подразделението в Саудитска Арабия се надявам да има някаква полза и за нас.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 8 часа, Otnesen каза:

Полетите ще бъдат отклонени към Италия, Мароко, Хърватия и Албания. " ...та мисля ,че няма да има радост за нас.  

Що да няма и за нас. Знаем как обичат да си дублират отсечките. Що да не видим и Маракеш с тях или някое ново място в Италия... 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
2 hours ago, jorocontrola said:

Що да няма и за нас. Знаем как обичат да си дублират отсечките. Що да не видим и Маракеш с тях или някое ново място в Италия... 😉

Залагам на Маракеш.

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Hakkâri Spor каза:

Metro UK: Странен нов маршрут на Раянеър до най-старата конфликтна зона

https://metro.co.uk/2025/09/06/it-makes-no-sense-ryanairs-strange-new-route-worlds-oldest-conflict-zone-23828175/

(Става въпрос за Западна Сахара)

Не знам колко е странен маршрута. Но не е и много нов. Още в март вече го имаше. А сигурно е бил и от по-рано. Не само нашите медии вадят презрели новини:)))

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.