Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Едновременен бординг от Ryanair на три съседни гейта и на никой не проверяваха за малък кабинен багаж.Наблюдавах доста внимателно с оглед на скорошните драми. Чувствам се жестоко прецакан.Следващия път и аз няма да плащам ,а ако ме спрат , ще се дърпам , ще хапя , ще рева , ще си изкарам медицинско за хемороиди , разширени вени и уголемена простата.Всички познати и роднини ще кажат пред БТВ, че съм най-съвестният човек когото познават и от 20 години все с тая раница си пътувам ...дано министър Караджов ми влезе в положението.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 29
Публикувано:
On 9/4/2025 at 11:54 AM, bad kid said:

Фейсбука им зацепи новината чак сега

Screenshot_20250904-115328.png

Аз ги мерих на летището в Рига, като имах време за губене, и размерите на калибратора за бесплатния багаж си бяха 30см вместо 25. Още преди да кажат че ги планират до уголемяват. Размерите и на другите димесии бяха повече от официалното с 1-2 сантима. Понякога с повече, че бяха деформирани от многото бутане на раници вътре 🙂 Слагах снимки в темата с airBaltic, мерих с сантиметъра от икеа. 
Неприятното беше за куфарчета с колелцата, където дебелината е 20см, ама лепенката "too big" започваше от 19.5cm. Та сега си возя в портмонето хариения метър на икеа, за всеки случай. Ако видя такова, да им вкарам дузпата пред публика.

Ето линка с снимките

• Харесвам 2
Публикувано:

Поради невъзможност за пътуване продавам два билета за двама София-Болоня за 20/09-23/09 с Райанеър. Купени са за общо 217 евро, можем да се договорим за цената. 
Знаете ли дали могат да се канселират и дали евентуално се възстановява някаква сума?

Публикувано:
преди 6 минути , aleks_s каза:

Поради невъзможност за пътуване продавам два билета за двама София-Болоня за 20/09-23/09 с Райанеър. Купени са за общо 217 евро, можем да се договорим за цената. 
Знаете ли дали могат да се канселират и дали евентуално се възстановява някаква сума?

Не могат да се канселират, не уважават и медицински причини общо взето.

Таксата за смяна на име е 115 евро, тоест за четирите  ще е 460 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:

Раянеър (подобно на Уизеър)  ще затваря базата си във Виена.  На 17 септември вече са махнали три от самолетите си от виенското летище и закриват линиите си до Талин, Билунд, Сантандер и др.

https://aviation.direct/en/Ryanair-withdraws-three-planes-from-Vienna-due-to-ticket-tax

https://www.thelocal.at/20250915/ryanair-signals-possible-cutbacks-at-vienna-airport

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 40 минути , Hakkâri Spor каза:

Раянеър (подобно на Уизеър)  ще затваря базата си във Виена.  На 17 септември вече са махнали три от самолетите си от виенското летище и закриват линиите си до Талин, Билунд, Сантандер и др.

https://aviation.direct/en/Ryanair-withdraws-three-planes-from-Vienna-due-to-ticket-tax

https://www.thelocal.at/20250915/ryanair-signals-possible-cutbacks-at-vienna-airport

Дано не пипат софийските полети, че Оустриян ще вдигнат цените веднага, а момента повечето пъти е по-евтино или сходна цената с тях отколкото с Раян, ако си с багажа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Те ако затварят базата заради таксите, като нищо ще махнат и полети от други бази. Братислава ще намаже сигурно.

• Харесвам 2
Публикувано:

след чекиране се наложи да купя 10 кг чекиран багаж, изтеглих наново бордните карти, но ми направи впечатление, че на предварително купения по време на резервацията пише ... kg checked bg,  а на новозакупения - ... kg check-in bag + допълнително указание да се остави, нали няма разлика между двете? тоест и малкия се оставя  на гишето преди секюрити, важно ми е, понеже има течности вътре?

Публикувано:
преди 12 часа, antea каза:

след чекиране се наложи да купя 10 кг чекиран багаж, изтеглих наново бордните карти, но ми направи впечатление, че на предварително купения по време на резервацията пише ... kg checked bg,  а на новозакупения - ... kg check-in bag + допълнително указание да се остави, нали няма разлика между двете? тоест и малкия се оставя  на гишето преди секюрити, важно ми е, понеже има течности вътре?

На 10 и 20 кг чекиран пише различно, но се процедира еднакво.

• Харесвам 1
Публикувано:

В момента чакаме на летище Станстед Лондон от 1 час за полет на Райън. Има проблем със секюрити системите и не пропускат никой. Дали полетите ще излетят празни или ще ге забавят?  

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Taliana каза:

В момента чакаме от 1 час на летище Станстед Лондон за полет на Райън. Има проблем със секюрити системите и не пропускат никой. Дали полетите ще излетят празни или ще ге забавят? 

Самолета излетя . Половината летище е пълно с хора изтървали полетите си. Чакаме на customer service макар че едва ли ще помогнат с нещо.

• Шок 9
Публикувано:
преди 28 минути , Taliana каза:

Самолета излетя . Половината летище е пълно с хора изтървали полетите си. Чакаме на customer service макар че едва ли ще помогнат с нещо.

Ето я новината: https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/stansted-airport-fire-lounge-ryanair-jet2-passengers-b2832532.html

За помощта - има някаква лека надежда уж

Screenshot.png.c6f357b04a423a0cb5f49c205924b2d7.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Ето я новината: https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/stansted-airport-fire-lounge-ryanair-jet2-passengers-b2832532.html

За помощта - има някаква лека надежда уж

Screenshot.png.c6f357b04a423a0cb5f49c205924b2d7.png

Решихме да не чакаме евентуалното премаршрутизиране тъй като опашката беше огромна.  Купихме билети на Wizz от Лутън. Някаква идея на кого да пращаме жалба?

Публикувано:
40 minutes ago, Taliana said:

Решихме да не чакаме евентуалното премаршрутизиране тъй като опашката беше огромна.  Купихме билети на Wizz от Лутън. Някаква идея на кого да пращаме жалба?

Първо иск към авиокомпанията , после към британската ГВА или фирма за компенсации и стискате палци за положителен Изглежда доста машини са излетяли празни,  за да не се обърква целия трафик за деня.Вероятно Ryanair ще излязат с някакво официално изявление по казуса

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

застраховка имате ли? Че пожар в залата на летището ми изглежда като 100% рецепта "не по вина на авиокомпанията"

това, което е разумното да се очаква в случая е райън да ви платят билетите на Уиз, но с нискотарифните е трудна работа

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

застраховка имате ли? Че пожар в залата на летището ми изглежда като 100% рецепта "не по вина на авиокомпанията"

това, което е разумното да се очаква в случая е райън да ви платят билетите на Уиз, но с нискотарифните е трудна работа

Нямаме застраховка. Билетите са купени с Револют, но съм със стандартен план и той май не включва застраховка.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 24.09.2025 г. в 6:59, Jenbel каза:

От Фб профила им вчера. Чакаме новините.

image.jpeg.c5f669409f0ca520204bcd5106f61fd3.jpeg

Ryanair adds 10 new routes and opens a base at Trapani, offering 5 new routes
🇮🇹 𝐓𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢 - 𝐁𝐚𝐫𝐢 🇮🇹 | 3 April 2026 | 2x weekly
🇮🇹 𝐓𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢 - 𝐁𝐨𝐮𝐫𝐧𝐞𝐦𝐨𝐮𝐭𝐡 🇬🇧 | 31 March 2026 | 2x weekly
🇮🇹 𝐓𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢 - 𝐒𝐚𝐚𝐫𝐛𝐫𝐮̈𝐜𝐤𝐞𝐧 🇩🇪 | 3 April 2026 | 2x weekly
🇮🇹 𝐓𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢 - 𝐒𝐭𝐨𝐜𝐤𝐡𝐨𝐥𝐦 𝐀𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝𝐚 🇸🇪 | 30 March 2026 | 2x weekly
🇮🇹 𝐓𝐫𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢 - 𝐕𝐞𝐫𝐨𝐧𝐚 🇮🇹 | 3 April 2026 | 2x weekly
🇮🇹 𝐋𝐚𝐦𝐞𝐳𝐢𝐚 𝐓𝐞𝐫𝐦𝐞 - 𝐁𝐫𝐚𝐭𝐢𝐬𝐥𝐚𝐯𝐚 🇸🇰 | 26 October 2026 | 3x weekly
🇵🇱 𝐆𝐝𝐚𝐧́𝐬𝐤 - 𝐑𝐨𝐦𝐞 𝐅𝐢𝐮𝐦𝐢𝐜𝐢𝐧𝐨 🇮🇹 | 26 October 2025 | 3x weekly
🇬🇧 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐫𝐩𝐨𝐨𝐥 - 𝐖𝐚𝐫𝐬𝐚𝐰 𝐌𝐨𝐝𝐥𝐢𝐧 🇵🇱 | 2 February 2026 | 3x weekly
🇩🇪 𝐒𝐚𝐚𝐫𝐛𝐫𝐮̈𝐜𝐤𝐞𝐧 - 𝐋𝐚𝐦𝐞𝐳𝐢𝐚 𝐓𝐞𝐫𝐦𝐞 🇮🇹 | 1 April 2026 | 2x weekly
🇩🇪 𝐒𝐚𝐚𝐫𝐛𝐫𝐮̈𝐜𝐤𝐞𝐧 - 𝐀𝐥𝐢𝐜𝐚𝐧𝐭𝐞 🇪🇸 | 2 April 2026 | 2x weekly
  • Харесвам 9
Публикувано:

На какъв имейл пращате искане за обезщетение към Райън?

/Изпратих през контактната форма на сайта, но не съм сигурна дали в правилния раздел/

Дали е резонно да пратя искане и към летището,

тъй като поради пожар не бяха пропускани пътниците и съответно изтървахме полета.

Публикувано:

От Аероиск са ми казвали, че летищата не са включени в регулацията за компенсация и не дължат нищо, ако е по тяхна вина.

Честно да ти кажа с тоя пожар ми изглежда загубена кауза, най-много да ти възстановят разходите...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , neuromancer каза:

От Аероиск са ми казвали, че летищата не са включени в регулацията за компенсация и не дължат нищо, ако е по тяхна вина.

Честно да ти кажа с тоя пожар ми изглежда загубена кауза, най-много да ти възстановят разходите...

И разходите да възстановят ще е добре. Билет, купен за същия ден пак е цифра.

Благодаря!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.