Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ето че при толкова хиляди полети и натрупано форумно познание,  изглежда никой няма опит с подобен казус.За обезщетението , мисля е ясно , но има ли авиокомпанията все пак някакви задължения към пътниците в подобни случаи и докъде се простират те ? 

Пиши за резултата , ще е от полза за всички.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

Ето че при толкова хиляди полети и натрупано форумно познание,  изглежда никой няма опит с подобен казус.За обезщетението , мисля е ясно , но има ли авиокомпанията все пак някакви задължения към пътниците в подобни случаи и докъде се простират те ? 

Пиши за резултата , ще е от полза за всички.

Ще пиша като има някакви новини.

Благодаря на всички за мненията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ryanair ще приема само електронни бордни карти от 12 ноември

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че от ноември ще приема единствено електронни бордни карти. Чекирането ще се извършва единствено онлайн, а бордната карта ще трябва да бъде изтеглена чрез приложението myRyanair. Хартиени варианти няма да се признават.

Мярката предизвика възмущение сред възрастните пътници, които може да нямат смартфон или да не се чувстват уверени в използването му. Пътниците също се питат какво да правят, ако батерията на телефона им се изтощи, устройството бъде загубено или липсва интернет връзка.

Ryanair обяви, че преходът към електронните карти ще започне от 12 ноември. Първоначално това трябваше да стане на 3 ноември, но беше отложено, за да не се засегнат пътуванията около средата на учебната година във Великобритания. Авиокомпанията посочва, че почти 80% от пътниците вече използват електронни бордни карти и че този подход следва тенденцията при билети за фестивали, концерти и спортни събития. Според Дара Брейди, главен маркетинг директор на Ryanair, преминаването към 100% електронни карти ще осигури по-бързо и по-екологично пътуване.

Ако пътник не може да използва електронната бордна карта, Ryanair ще издаде безплатна хартиена карта на гишето за чекиране, стига чекирането да е извършено онлайн предварително. Изключение са и полетите от Мароко, където хартиената бордна карта е задължителна по изискване на правителството.

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, Иван Попов каза:

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че от ноември ще приема единствено електронни бордни карти. Чекирането ще се извършва единствено онлайн, а бордната карта ще трябва да бъде изтеглена чрез приложението myRyanair. Хартиени варианти няма да се признават.

Мярката предизвика възмущение сред възрастните пътници, които може да нямат смартфон или да не се чувстват уверени в използването му. Пътниците също се питат какво да правят, ако батерията на телефона им се изтощи, устройството бъде загубено или липсва интернет връзка.

Ryanair обяви, че преходът към електронните карти ще започне от 12 ноември. Първоначално това трябваше да стане на 3 ноември, но беше отложено, за да не се засегнат пътуванията около средата на учебната година във Великобритания. Авиокомпанията посочва, че почти 80% от пътниците вече използват електронни бордни карти и че този подход следва тенденцията при билети за фестивали, концерти и спортни събития. Според Дара Брейди, главен маркетинг директор на Ryanair, преминаването към 100% електронни карти ще осигури по-бързо и по-екологично пътуване.

Ако пътник не може да използва електронната бордна карта, Ryanair ще издаде безплатна хартиена карта на гишето за чекиране, стига чекирането да е извършено онлайн предварително. Изключение са и полетите от Мароко, където хартиената бордна карта е задължителна по изискване на правителството.

Хм, на мен за едни полети до Малага на 17 ноември ми отпечата хартиени онзи ден ...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

Продължават..и никога не съм го разбирал това и съм забелязал, че 98% се случва на полети с българи или от/до България.

IMG_5126.jpeg.046720c1f9cbb75ac30df0d2cab05d13.jpeg

не е само при нас, и при испанците го има 🙂

Публикувано:
преди 1 час, new one каза:

не е само при нас, и при испанците го има 🙂

Не съм виждал или ще е ще е някой с връзка с българка/българин.

Тази тема се повдига през няколко месеца.
Да, тук/там има пляскащи, но българите са рекордьори все още.

сега се порових малко в нета и най-често срещаната информация е, че най-много ръкопляскат  хората от латинска Америка и Източна Европа.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

Не съм виждал или ще е ще е някой с връзка с българка/българин.

Тази тема се повдига през няколко месеца.
Да, тук/там има пляскащи, но българите са рекордьори все още.

сега се порових малко в нета и най-често срещаната информация е, че най-много ръкопляскат  хората от латинска Америка и Източна Европа.

Реално погледнато, ако се качиш на такси и си доволен, ще благодариш на шофера. А пилотът как да те чуе, само с ръкопляскане евентуално, не съм сигурен за това. Иначе много важно, важното е Г* път да види 😅

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз след едно професионално кацане, не само ръкоплясках на пилота ми бях готов и ода да му напиша! По реакцията на другите пътници, мисля, че и те бяха в това разположение на духа. 

Преди кацане кръжахме някакво време заради лошо време, а пича се включи да ни каже, че докато чакаме може да се насладим на прекрасното светлинно шоу на светкавиците и се надява в следващия час да ни дойде реда и да му дадат възможност да се пробва да кацне. 

• Харесвам 9
  • Шок 3
Публикувано:

Вече доста десетилетия и доста полети зад гърба - имал съм и силни турболенции, при които хвърчат храна и кафета и missed approach / go-around при ужасно време и "touch and go" , ама такова твърдо приземяване като миналата седмица на полет от Бергамо към София досега не бях имал! Така изтряска, че имах чувството, че стойките на колесниците ще влезнат в кабината. Имаше и леки писъци тук там из самолета. Полет на Ryan, италиански екипаж, видимостта и въобще метеоусловията бяха съвсем прилични, не знам каква беше причината.
Ръкопляскания нямаше никакви :biggrin:, а само разни кратки коментари с ключова дума "мамата" в тях. :grin:

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 42 минути , Фил каза:

ама такова твърдо приземяване като миналата седмица на полет от Бергамо към София досега не бях имал!

А аз съм забелязал следната тенденция - Раян почти винаги кацат доста твърдо, докато Уиз си кацат много приятно и меко. Не мога да си го обясня, но това ми е наблюдението...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 49 минути , Фил каза:

Вече доста десетилетия и доста полети зад гърба - имал съм и силни турболенции, при които хвърчат храна и кафета и missed approach / go-around при ужасно време и "touch and go" , ама такова твърдо приземяване като миналата седмица на полет от Бергамо към София досега не бях имал! Така изтряска, че имах чувството, че стойките на колесниците ще влезнат в кабината. Имаше и леки писъци тук там из самолета. Полет на Ryan, италиански екипаж, видимостта и въобще метеоусловията бяха съвсем прилични, не знам каква беше причината.
Ръкопляскания нямаше никакви :biggrin:, а само разни кратки коментари с ключова дума "мамата" в тях. :grin:

В кръга на майтапа, ако човек може да ходи след кацане, значи кацането е било добро, ако самолетът излети - било е отлично. 

Няма ли козлене, не е било достатъчно твърдо 😁

От друга страна, аз съм фен на по-твърдото кацане - то е по-бързо и по този начин пред самолета има повече писта. Мекото е по-привлекателно на пръв поглед, създава усещане (модерна дума) за комфорт у пътниците, но от писта зад самолета полза няма. При кацане хората искат да излязат по-бързо от самолета и забавяне при touch & go е неприятно изживяване, когато организмът ти се е настроил за кацане, а умът ти е вече на земята. 

Публикувано:
преди 14 минути , jorocontrola каза:

А аз съм забелязал следната тенденция - Раян почти винаги кацат доста твърдо, докато Уиз си кацат много приятно и меко. Не мога да си го обясня, но това ми е наблюдението...

Аз пък имам наблюдение, че българските пилоти на Райън кацат по- меко, за разлика от ЕУ колегите си.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , Zaro каза:

От друга страна, аз съм фен на по-твърдото кацане - то е по-бързо и по този начин пред самолета има повече писта. Мекото е по-привлекателно на пръв поглед, създава усещане (модерна дума) за комфорт у пътниците, но от писта зад самолета полза няма.

Това е ясно, коментирали сме го, обаче тоя направо ни откачи бъбреците. :wacko:

Цитат

А, само това оставаше. :grin:

Публикувано:
6 minutes ago, Zaro said:

В кръга на майтапа, ако човек може да ходи след кацане, значи кацането е било добро, ако самолетът излети - било е отлично. 

От друга страна, аз съм фен на по-твърдото кацане - то е по-бързо и по този начин пред самолета има повече писта. Мекото е по-привлекателно на пръв поглед, създава усещане (модерна дума) за комфорт у пътниците, но от писта зад самолета полза няма. При кацане хората искат да излязат по-бързо от самолета и забавяне при touch & go е неприятно изживяване, когато организмът ти се е настроил за кацане, а умът ти е вече на земята. 

По тая логика , ако излезеш жив от лекарския кабинет доктора се е справил отлично.

• Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 10
Публикувано:
30 minutes ago, jorocontrola said:

Просто Boeing 737 и Airbus 320/1 са различни самолети. Полетите на Ryanair, които се изпълняват от Lauda обикновено също кацат по-меко.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 45 минути , stanimir каза:

По тая логика , ако излезеш жив от лекарския кабинет доктора се е справил отлично.

И все пак това са думи на Чък Йейгър, американски летец, първият, преминал звуковата бариера. Кои сме ние, че да го оспорваме. 😁

• Харесвам 4
Публикувано:
На 24.09.2025 г. в 12:57, Taliana каза:

Решихме да не чакаме евентуалното премаршрутизиране тъй като опашката беше огромна.  Купихме билети на Wizz от Лутън. Някаква идея на кого да пращаме жалба?

Пуснах жалба към Райън на 25.09 и получих някакъв номер под който ми е заведена жалбата. До днес все още никаква вест.

След колко дни е нормално да отговорят?

Публикувано:
преди 10 часа, jorocontrola каза:

преди 9 часа, aleksandrina каза:

Аз пък имам наблюдение, че българските пилоти на Райън кацат по- меко, за разлика от ЕУ колегите си.

Аз имам абсолютно същите наблюдения. Ироничното при мен е, че най-твърдото ми кацане е било с Раян, а най-мекото също с Раян... почти не се усети, че докосваме пистата.  Пилотът може би беше британец, имах силно желание след полета да го поздравя и да му кажа, че е силно наложително да го назначат да обучава всички пилоти на Раян как да кацат 😄 За мен си зависи от уменията на пилота

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 часа, Taliana каза:

Пуснах жалба към Райън на 25.09 и получих някакъв номер под който ми е заведена жалбата. До днес все още никаква вест.

След колко дни е нормално да отговорят?

Ъпдейт на въпроса ми за срока на отговор на Райън -  днес ми писаха  и както се очакваше - отказ.

Ако някой може да ме насочи към кого да пише още ще съм благодарна.

Това е текста на отказа:

We refer to your correspondence dated 28th of September.
 We note you are contacting us in relation to your recent experience in Stansted Airport.
 Please note that the disruption at London Stansted Airport was due to a fire, resulting in mass operational disruptions across all airlines. Unfortunately, this incident was entirely outside of Ryanair’s control, and we regret the impact it had on your travel plans.
In response to the disruption, our teams worked to offer affected passengers on the day a free move to the next available flight.
Regrettably, as this disruption was caused by extraordinary circumstances beyond our control, we are unable to offer reimbursement for any additional incurred or prepaid expenses.
We recommend that you contact your travel insurer with regard to this matter.
We hope the above has been of assistance.
If no response is received within 10 days, your case will be assumed resolved and closed.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.