Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще намали с 1,2 милиона броя местата на полетите си до и от Испания през следващото лято, като част от продължаващия спор с испанския летищен оператор Aena за високите такси по регионалните летища. Новината беше съобщена от авиокомпанията на 8 октомври, предава The Independent.

Компанията ще прекрати всички полети до и от летище Asturias, Северна Испания, и ще пренасочи капацитета си към други дестинации. От Ryanair заявяват, че летищните такси в малките и често полупразни регионални летища в страната не са "конкурентни" и пречат на развитието на туризма и наемането на работна ръка в по-слабо развитите региони.

"Aena и основният й акционер - испанското правителство - продължават да вредят на растежа на регионалния трафик, туризма и заетостта в Испания чрез високите си летищни такси и неоправданите увеличения на цените", заяви главният изпълнителен директор на Ryanair Group Майкъл О’Лиъри. Съкращенията се равняват на близо 10% от летния капацитет на авиокомпанията в страната и идват след премахването на още един милион места за зимния сезон 2025 г.

Според Ryanair отнетите 1,3 милиона места от регионалните летища ще бъдат пренасочени към по-големите испански летища, както и към конкурентните дестинации в Италия, Мароко, Хърватия, Швеция и Унгария, където летищните такси са по-ниски. О’Лиъри също така разкритикува наложените на компанията т.нар. "глоби за незаконен багаж", които испанските власти са обещали да отменят, но все още не са предприети реални действия в тази посока.

Междувременно, Европейската комисия излезе с позиция, че глобите срещу Ryanair и други нискотарифни авиокомпании, свързани с начисляването на таксите за ръчен багаж, нарушават европейските разпоредби. В отговор на обвиненията, изпълнителният вицепрезидент на Aena, Хавиер Марин, заяви, че: "Испанската летищна система е изключително конкурентна. Летищните такси са разумни, а освободените от Ryanair маршрути вече се поемат от други авиокомпании".

• Харесвам 2
Публикувано:

При опит за закупуване на билет през сайта им, щом стигна до последната стъпка - плащане, липсва полето, където да въведа номера на картата. Някой друг имал ли е подобен случай?

Публикувано:
Преди 1 час, pr284 каза:

При опит за закупуване на билет през сайта им, щом стигна до последната стъпка - плащане, липсва полето, където да въведа номера на картата. Някой друг имал ли е подобен случай?

Да не е цъкнато да се плати с ПейПал? Ей сега симулирах закупуване и си има опция за плащане с карта.

Другото като вариант е смяна на цената- тогава не може да се завърши резервацията (ако е имало 2 места на цена ХХ, но са купени, тогава не продова на същата). Симулирай купуване на билети в инкогнито моуд за същата дестинация и дати и виж дали цените са същите.

Публикувано:
На 9.10.2025 г. в 23:22, randi каза:

От 19.12 са пуснали слот за Аман, дни 1 и 5.

Благодара за информацията. Това къде го виждаш? Беше обявено като новина преди време, мисля че от някакъв техен министър. Мисля си че беше за Акаба обаче, не за Аман. 

Публикувано:

Получих имейл от Раянеър, след като полетът ми (DUB-SOF) е закъснял с 50 мин. заради KBT...  с препоръка да пратя имейл на транспортния министър и да се оплача.

Гроздан Караджов само това и чака, хаха.

image.png.19422c6e60685ec4f8dc7da1ca9bfa8f.png

image.png.6a9317664ee54c5f983cb2d8489b4d87.png

image.png.0d330e2f700f15cdceb7e27ad1e704c2.png

• Харесвам 2
  • Шок 3
  • Смея се 5
Публикувано:

@Hakkâri Spor те си имат кампания срещу Италия, Гърция, Франция и който още им падне, мисля че го пращат без значение от къде до къде летиш, важното е, да не останеш с впечатление, че имат вина за каквото и да е забавяне някога някъде 🤣

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Пътувко каза:

Благодара за информацията. Това къде го виждаш? Беше обявено като новина преди време, мисля че от някакъв техен министър. Мисля си че беше за Акаба обаче, не за Аман. 

Евроконтрол, но това, че има слот не значи, че ще тръгнат полети.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
30 minutes ago, Coo said:

@Hakkâri Spor те си имат кампания срещу Италия, Гърция, Франция и който още им падне, мисля че го пращат без значение от къде до къде летиш, важното е, да не останеш с впечатление, че имат вина за каквото и да е забавяне някога някъде 🤣

Не е като да нямат основание.

• Харесвам 5
Публикувано:

Полет от София до Малта. Масово куфарите по големи от клетката и това се вижда с просто око, особено на ширина. Бяха накарани едва 5 човека да си поставят куфарите и естествено глобени, другите минаха ей така. Та, ако сте симпатични пълните куфарите и да не ви пука. 

• Смея се 6
Публикувано:
преди 4 часа, slujitel каза:

Полет от София до Малта. Масово куфарите по големи от клетката и това се вижда с просто око, особено на ширина. Бяха накарани едва 5 човека да си поставят куфарите и естествено глобени, другите минаха ей така. Та, ако сте симпатични пълните куфарите и да не ви пука. 

Абе ние сме симпатични 😀 ама какво пък толкова да пълня в тия куфари? Аз вече се приспособих към 3-те кг. на Пегасус и като сме Раян все едно съм с някоя премиум компания😀

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 5 часа, slujitel каза:

Масово куфарите по големи от клетката и това се вижда с просто око, особено на ширина. Бяха накарани едва 5 човека да си поставят куфарите и естествено глобени, другите минаха ей така. Та, ако сте симпатични пълните куфарите и да не ви пука. 

На гейта на Т2 за Дъблин около 2/3 от пътниците бяха роми. Всички от тях бяха минали през фрийшопа и имаха някакви картонени торби, в които бяха наблъскали куп неща, освен покупките си от магазина.  На няколко души видимо раниците бяха по-големи и препълнени. Ставаха големи разправии, защото не им влизаха раниците в клетката (логично) и първоначално отказваха да платят.  След сканирането на бордната ми карта, зад мен в първите 3-4 мин. не дойде никой от тях. И после дойде цялата тумба, глобени, псуваха на български, на ромски... бяха бесни. В самолета си викаха през няколко реда, "соске" и не знам какво. Беше чудно просто. А като кацнахме, след бурните аплаузи, веднага си пуснаха чалга от телефоните, докато самолетът рулираше вече на ирландска земя.

• Шок 5
  • Браво 1
  • Смея се 10
  • Замислям се 2
Публикувано:

Да са им честити на ирландците. Но именно заради такива пътуващи стават огромната част от скандалите за багаж при нискотарифните компании.

• Харесвам 6
Публикувано:

То не само скандалите, а и полетът закъсня, заради това, че не си сядат на местата по бордна карта, а самолетът беше пълен. Седнали на аварийните редове, кабинният екипаж говореха само на английски, тия нашите не ги разбират, разправят се, на български казват "ама те са мъж и жена, затова искат един до друг да са" и няма оправѝя. Не си сядат на местата.... Да не говорим, че на задните редове отиват хора, качили се от първата врата, едва се разминават на пътеката. Слагат раниците горе, а не под седалката. Децата им врещят, музика (тоест чалга) от телефоните, "чоранте мосте" и всякакви псувни се разнасят. Някакъв ад беше този полет 😄

• Шок 8
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 9 минути , Hakkâri Spor каза:

То не само скандалите, а и полетът закъсня, заради това, че не си сядат на местата по бордна карта, а самолетът беше пълен. Седнали на аварийните редове, кабинният екипаж говореха само на английски, тия нашите не ги разбират, разправят се, на български казват "ама те са мъж и жена, затова искат един до друг да са" и няма оправѝя. Не си сядат на местата.... Да не говорим, че на задните редове отиват хора, качили се от първата врата, едва се разминават на пътеката. Слагат раниците горе, а не под седалката. Децата им врещят, музика (тоест чалга) от телефоните, "чоранте мосте" и всякакви псувни се разнасят. Някакъв ад беше този полет 😄

Звучи ужасно. За щастие засега не съм нацелвала ромска дестинация. Не знам как бих издържала такъв джангър. Ще тръгна да се разправям с някой със сигурност 🤨

• Харесвам 3
Публикувано:

Според мен трябва да има въпрос при чекиране "Кога сте се къпали за последен път".

Дори и да излъжат, те не знаят правилния отговор. И всичките не издържали теста да ги наблъскат в задните редове.

• Харесвам 3
  • Смея се 6
Публикувано:

Според таблицата България не стои толкова зле колкото ни изглежда и сме почти на нивото на Румъния.Айде гърците не ги броя , защото си имат и голям национален превозвач/и.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 39 минути , stanimir каза:

Според таблицата България не стои толкова зле колкото ни изглежда и сме почти на нивото на Румъния.Айде гърците не ги броя , защото си имат и голям национален превозвач/и.

За мен Мароко са най-изненадващите в този списък. 

Публикувано:
преди 58 минути , Topfly каза:

За мен Мароко са най-изненадващите в този списък. 

Защо да е изненадващо. Тази година райън избухнаха с наистина много вътрешни полети в Мароко.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , stanimir каза:

Мароко

Е все пак с население 37.5М

ОК с БВП на човек /ном./ - 4203 USD.

А пък Малта да са на 13-то място с население от 500К.... ми е много странно.

Вярно с БВП на човек /ном./ - 32 919 USD

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , Tim каза:

Е все пак с население 37.5М

ОК с БВП на човек /ном./ - 4203 USD.

А пък Малта да са на 13-то място с население от 500К.... ми е много странно.

Вярно с БВП на човек /ном./ - 32 919 USD

Ами те ти казват колко човека летят от/до съответната държава, не че са и граждани. До Малта 90% са туристи и гастърбайтери. При Мароко туристи натам и експорт на бачкатори навън…

• Харесвам 7
Публикувано:

Темата е за Ryanair, емигрантите, работата им, приноса към икономиката и етноса им не са за тук.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.