Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , jorocontrola каза:

Това е суперзле и за нас. Шарлероа е един от основните лоукост хъбове за прекачване от БГ все пак...

Мисли позитивно. Може някой от изтеглените пет самолета да кацне за постоянно в Пловдив и да започне врътки до Тенерифе. 😝

Или по-сериозно - в София.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 15 минути , Argentique каза:

Мисли позитивно. Може някой от изтеглените пет самолета да кацне за постоянно в Пловдив и да започне врътки до Тенерифе. 😝

Или по-сериозно - в София.

Ами нали взех билети до Канарските с ЛХ. Така че нищо различно от Мадейра или ПД, не ме устройва. Ама нали казаха, че спирали полетите и от/до ПД, така че каквото и да стане, ще съм недоволен... 😂😂😂

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Такъв тип затлъстяване за медицината е болестно състояние и да не забравяме , че има куп заболявания с които хора не могат да излязат дори от дома си.Има възможност да закупи допълнително място, да избере друга авиокомпания или въобще да не лети.В живота малко неща са гарантирани за всеки.

Да, аз не знам този човек как са го качили по стълбите изобщо. И в самолета се замислих, няма ли никакви опции да не използва лоукост, за да не се налага да се качва и слиза по стълби, а да влиза и излиза през ръкав, просто някой ще бута инвалидната количка с него и после... на първия ред, да има място за краката/корема.  Но после проверих и авиокомпаниите, които излитат от Ливърпул... няма ни Луфтханза, ни Oustrian, ни British... само лоукостове разни. И Aer Lingus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_John_Lennon_Airport

Странно, защото се води 4-и град по големина в Англия и 6-и в UK.

• Харесвам 1
Публикувано:
7 hours ago, Argentique said:

Ryanair намалява сериозно полетите от Шарлероа и Брюксел от следващия зимен сезон, че и по-рано:

image.png.074e03af6fcdeb1d3f58ebc9db53570b.png

https://travelfree.info/ryanair-to-cut-20-routes-and-1-million-seats-from-brussels/

Лично на мен изобщо няма да ми липсват тези полети.

Летището е неприятно, а и трудно мога да се сетя за по-гнусно село от Шарлероа.

Белгийците е редно да се замислят, О'Лиъри нееднократно е показал, че такива като тях много не ги бави. Просто бизнес.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами Хан , Буве , Меминген , Шарлероа ...на практика О'Лиъри ги е поставил на картата на Европа.Без Раянеър , 99% от хората сигурно щяха да знаят за тях , колкото за Горно Уйно . В един момент всеки иска да извлече максимум печалби.

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Седем Два каза:

Лично на мен изобщо няма да ми липсват тези полети.

Летището е неприятно, а и трудно мога да се сетя за по-гнусно село от Шарлероа.

Перник?

И сега малко по-сериозно - в района има страхотни места. Идеална отправна точка за Белгия и Нидерландия. 
Има полети до много “интересни места”. Аз само в последната година и половина съм сменял там до Сантандер и Бордо. Знам и много други от форума, дето са правили врътки от там. Отделно летището има трансферен коридор и не лош салон. Не знам какво повече може да искаш от такова летище…

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
2 hours ago, jorocontrola said:

Перник?

И сега малко по-сериозно - в района има страхотни места. Идеална отправна точка за Белгия и Нидерландия. 
Има полети до много “интересни места”. Аз само в последната година и половина съм сменял там до Сантандер и Бордо. Знам и много други от форума, дето са правили врътки от там. Отделно летището има трансферен коридор и не лош салон. Не знам какво повече може да искаш от такова летище…

Да , вече е прилично летище.Преди беше просто един хамбар, а салона неугледна стаичка с кафе и снаксчета.Всичките бяха така преди нискотарифните да им доведат пътникопоток.Дори Бергамо беше супер некомфортно и смотано, много различно от това сега.

• Харесвам 5
Публикувано:
5 hours ago, jorocontrola said:

Перник?

В Перник съм ходил на мач през миналия век и определено изглеждаше много по-добре от Шарлероа през 2010, когато летяхме дотам за друг мач в Лил.

Възможно е сега да има подобрения по летището, но тогава беше пълен потрес. За града съм сигурен. че е още по-зле оттогава.

Съгласен съм, че е добра отправна точка за Белгия и най-северната част на Франция. За Холандия и Дюселдорф/Ахен си има Айндховен.

О'Лиъри да изпрати 1-2 машини от освободените насам и да намалее необходимостта от прекачвания тук там  ✈️

Сигурен съм, че с Кабайеро ще се разберат 😀

Публикувано:

Правиха много преустройства , почти нищо общо няма с това от преди десетина години , когато дори проверките за сигурност бяха в шатрата отвън.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

По стара традиция - Раян имаха полети до Корфу само петък и вторник. Тамън реших да букна петък с Раян и връщане с Уиз (които обявиха вчера, че пускат Корфу) и сега гледам… няколко часа по-късно - Раян добавили и неделя, с един час разлика от Уиз 🤣 

Чакаме Сантандер. 

• Харесвам 6
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 10.12.2025 г. в 16:00, Hakkâri Spor каза:

Да, аз не знам този човек как са го качили по стълбите изобщо. И в самолета се замислих, няма ли никакви опции да не използва лоукост, за да не се налага да се качва и слиза по стълби, а да влиза и излиза през ръкав, просто някой ще бута инвалидната количка с него и после... на първия ред, да има място за краката/корема.  Но после проверих и авиокомпаниите, които излитат от Ливърпул... няма ни Луфтханза, ни Oustrian, ни British... само лоукостове разни. И Aer Lingus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_John_Lennon_Airport

Странно, защото се води 4-и град по големина в Англия и 6-и в UK.

По принцип последният ред на самолетите е запазен за хора които са трудноподвижни или имат нужда от помощ при качването.  Това е защото се използва сервизната рампа отзадната врата срещу вратата където обикновено се поставя стълбата за пътниците. От тази врата се качват контейнерите с храната и съответно при такива пътници , самите те с инвалидна количка. Затова последният ред обикновено се пази до края на чекирането.

• Харесвам 3
Публикувано:

В сайта на летище София, гледам в секция дестинации, с Райън са сложени Дубровник, Подгорица и Солун. Не си спомням досега да ги е имало там, та може ли това да означава, че скоро ще ги обявят 😀

1.jpg.82fa9094ebb10781f31709acc1b91385.jpg

3.jpg.7d13b59430d744144ba738df97e89f82.jpg

2.jpg.c80fe817256122db354290fc352d2d4c.jpg

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Горното мнение ме провокира и аз да разгледам сайта с дестинациите на летище София и открих доста линии, освен горепосочените, които са нови, но ги няма на сайта на Райън: 

Гданск, Полша 

Каляри, Италия

Севиля, Испания

Мурсия, Испания (Corviera Airport Murcia) 

Shannon, Ирландия

Алгеро, Италия (Тук има дублиране с Уиз)

Билунд, Дания

Лийдс, Великобритания 

Надявам се списъкът да е реален и Райън да ни изненадат доста приятно 😀

• Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Някои дестинации мисля, че преди ги е имало и помислих, че не са обновили инфото за стари линии, но трите, които пуснах не си спомням да ги е имало преди.

Дано скоро ни зарадват с нещо ново 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, SPQR89 каза:

В сайта на летище София, гледам в секция дестинации, с Райън са сложени Дубровник, Подгорица и Солун. Не си спомням досега да ги е имало там, та може ли това да означава, че скоро ще ги обявят 😀

1.jpg.82fa9094ebb10781f31709acc1b91385.jpg

3.jpg.7d13b59430d744144ba738df97e89f82.jpg

2.jpg.c80fe817256122db354290fc352d2d4c.jpg

преди 5 часа, Kristiyan Desev каза:

Горното мнение ме провокира и аз да разгледам сайта с дестинациите на летище София и открих доста линии, освен горепосочените, които са нови, но ги няма на сайта на Райън: 

Гданск, Полша 

Каляри, Италия

Севиля, Испания

Мурсия, Испания (Corviera Airport Murcia) 

Shannon, Ирландия

Алгеро, Италия (Тук има дублиране с Уиз)

Билунд, Дания

Лийдс, Великобритания 

Надявам се списъкът да е реален и Райън да ни изненадат доста приятно 😀

преди 4 часа, SPQR89 каза:

Някои дестинации мисля, че преди ги е имало и помислих, че не са обновили инфото за стари линии, но трите, които пуснах не си спомням да ги е имало преди.

Дано скоро ни зарадват с нещо ново 🙂

преди 2 часа, stanimir каза:

А дано , ама ...

На сайта на летището има и Гренобъл , но топ дестинацията е Киев !

преди 12 минути , epetkov каза:

Този полет как го чакам.Как го чакам.......

Тук най-точно информация може да даде @randi!

• Харесвам 5
Публикувано:

Сайта на летището по някакъв начин е свързан със системата за слотовете и всъщност тези слотове наистина ги има, но полети няма да има. Не знам дали трябва да обясня на всеослушание точно какво се прави и защо. Може да очакваме на този етап Каляри(мое мнение и наблюдение).

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.