Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
18 minutes ago, Velyana said:

Трябва да купя един билет от София до Копенхаген с Райен , правилно ли разбирам , че за да имам куфар като ръчен багаж  трябва да добавя опцията regular с приорити качване ? До сега не съм летяла с тях и нещо не мога да се ориентирам 🫣

Не , избираш Basic и на някоя от следващите стъпки ще даде опция за избор на багаж.Там вече посочваш Priority, ако искаш само голям кабинен багаж или може да си избереш и чекиран измежду няколко варианта.

Разбира се може да избереш и Regular.Разликата в цената не е голяма (10-15€ на посока) и дава допълнително право на избор на място.Разиграй двата варианта и си избери какво предпочиташ.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , Velyana каза:

Трябва да купя един билет от София до Копенхаген с Райен , правилно ли разбирам , че за да имам куфар като ръчен багаж  трябва да добавя опцията regular с приорити качване ? До сега не съм летяла с тях и нещо не мога да се ориентирам 🫣

Не, избираш basic и на следваща стъпка добавяш priority. Гледаш през цялото време цената да не ти се променя, освен с добавения впоследствие багаж, т.е. да не ти пробутват разни неща, като застраховки например.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Velyana каза:

Да, ако искате нормален голям ръчен багаж си купувате приорити - с Уиз еър е същото.

Публикувано:
преди 15 часа, Velyana каза:

оопс вече е отговорено малко по-нагоре, не бях видяла и повторих отговора, затова и редактирам

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, the7endless каза:

Може и да е късно вече за този отговор 🙂 но може да продължиш нататък и с базовата тарифа и да добавиш само приорити на един от следващите етапи преди плащане на резервацията. Струва ми се, че по едно време имаше малка разлика в цената между тази regular опция и простото добавяне на приорити на следващата стъпка, но наскоро не съм го проигравала, за да потвърдя със сигурност. 

Има малка разлика в полза на Regular. Но говорим за фифти сентс 😄

И това е ако е избрано място + приорити. Ако е само приорити- разликата е в цената на мястото +0,50/1.00€

• Харесвам 1
Публикувано:

Почнали са да зареждат зимното разписание. Понеже следя конкретна дестинация, днес видях, че вече заредена с надпис "coming soon", без цени все още. Проверих и други произволни и тях ги има. През аппа излизат.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте! Полетите до Загреб спират след 30 май 2026 г. Очаквате ли някой ден пак да пуснат полети дотам, не че не съм ходил, но искам пак да отида там. 

• Шок 1
Публикувано:

Подарявам два билета Бранденбург Берлин-София на 1май/, сега им гледах разписанието по 163,99 Евро бяха/, така, че в случая само ще си смени имената. 

• Браво 1
Публикувано:
20 hours ago, Пътувко said:

Здравейте! Полетите до Загреб спират след 30 май 2026 г. Очаквате ли някой ден пак да пуснат полети дотам, не че не съм ходил, но искам пак да отида там. 

Всичко е възможно , но тази година едва ли.Още преди два месеца свалиха полетите (Задар падна първи) и няма никакви индикации , че ще ги върнат.

Публикувано:

Избързах с едни билети и сега не знам какво да ги правя. Ако ги сменя, ще платя по 45 на човек плюс цената на новия билет ли? За първи път ми се случва и не знам как да постъпя. Да ги прежаля ли и да купя нови направо?

Съжалявам за тъпия и съвсем немагелански въпрос 🥴 Направо малоумна точно като в групите във фейса се чувствам.

Че и багаж им купих 😵‍💫

Публикувано:

Ако имаш предвид смяна на дата - да. 45€ такса за смяна на полет/отсечка на човек + разликата в цената на новия полет (ако е по-висока).Ако е двупосочен таксата ще е общо 90€ на човек + разликата в цената на полетите.

Ами прецени си дали не излиза по-евтино направо да купиш нови билети , но щом си купила и багаж едва ли.

Публикувано:
25 minutes ago, Bellaero said:

Избързах с едни билети и сега не знам какво да ги правя. Ако ги сменя, ще платя по 45 на човек плюс цената на новия билет ли? За първи път ми се случва и не знам как да постъпя. Да ги прежаля ли и да купя нови направо?

Съжалявам за тъпия и съвсем немагелански въпрос 🥴 Направо малоумна точно като в групите във фейса се чувствам.

Че и багаж им купих 😵‍💫

Ако не са минали 24 часа от покупката, могат да се сменят за произволни дати без допълнителни такси, но без да се променят оригиналните летища, като може и в обратната посока. Доплаща се само разликата в цената на билета, ако има такава.

We allow a grace period of 24 hours from the time of your original booking to correct any minor errors you may have made (dates/times) free of charge. We also allow you to reverse the route if you’ve booked your flights incorrectly (e.g., you may change DUB to STN to STN to DUB). During this time no flight change fee will be charged, however, you will need to pay any fare difference.

Публикувано:

Ако са купени преди повече от 24 часа, но Ел и да изчакаш да направят промяна/отказ и тогава да поискаш рефънд безплатно....

Публикувано:

Минали са 24 часа, а и дестинацията искам да сменя. Ако цената на новия билет е сходна, багажът също, смяната няма ли да е по-добре? Поне багаж да не плащам два пъти? Еднопосочни са.

Разликата между нови билети с багаж и това, което съм платила е 4.48 за доплащане. А дали може да заменя един куфар 20 кг за два по 10?

Абе ще купя нови направо! Ейй, тая мозъчна мъгла ме съсипа! 😅 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Bellaero каза:

Минали са 24 часа, а и дестинацията искам да сменя. Ако цената на новия билет е сходна, багажът също, смяната няма ли да е по-добре? Поне багаж да не плащам два пъти? Еднопосочни са.

Разликата между нови билети с багаж и това, което съм платила е 4.48 за доплащане. А дали може да заменя един куфар 20 кг за два по 10?

Абе ще купя нови направо! Ейй, тая мозъчна мъгла ме съсипа! 😅 

Виж колко си платила;

Симулирай нова покупка до стъпката преди плащането;

Симулирай промяна пак до тази стъпка;

Сравни двете числа 🙂

Не ми се е случвало да заболи, когато още не съм въвела данни за банкова карта 😃

• Харесвам 1
Публикувано:

Ryanair обмисля да затвори базата си в Солун, дано да не се случи, че те имат доста полети от там

Ryanair затваря базата си на летището в Солун

Представители на туристическия сектор в Солун са сериозно обезпокоени заради информации, че нискотарифната авиокомпания Ryanair обмисля да прекрати дейността на своята база на международното летище "Македония". Причината са планирани увеличения на летищните такси, за които съобщава гръцкото издание "Прото тема", цитирано от БТА.

В момента компанията поддържа база в града с три самолета. По нейни данни операторът на летището Fraport е поискал увеличение на таксите с около 15 процента като условие за подновяване на договора, който скоро изтича. Макар да няма официално решение, превозвачът не изключва възможността да затвори базата си в Солун още от октомври. Наскоро бе обявено и предстоящо закриване на база в Берлин, както и откриване на нова в Тирана.

Според представители на туристическия бранш подобен ход би бил сериозен удар върху сектора. Очаква се кметът на града, Стелиос Ангелудис, да проведе телеконферентен разговор с ръководството на авиокомпанията по негова инициатива.

Данните показват, че през миналата година летището в Солун е обслужило близо 8 милиона пътници, като периодът се определя като успешен. През първото тримесечие на настоящата година през него са преминали около 1,47 милиона души, което представлява ръст от 5,1 процента на годишна база, допълва "Прото тема".

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Иван Попов каза:

Данните показват, че през миналата година летището в Солун е обслужило близо 8 милиона пътници,

Те колкото София ?! не съм очаквал.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Asenster каза:

Ама за сметка на wizz, защото те имат много малко дестинации от Солун. 

Ryan имат до 33 полета на ден от Солун. 

преди 4 минути , Hakkâri Spor каза:

Заради Халкидикѝ

Защо заради Халкидики....? 

Много гърци пътуват с тях иначе.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , Asenster каза:

Просто София е умряла дестинация за всеки чужденец, а явно не сме интересни и като пътникопоток, което вече е доста странно

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Решено ...от октомври ,след края на летния сезон.

Ryanair затваря базата си на летище Солун, като информира персонала за решението си, съобщиха местните медии в сряда.

Решението е резултат от спор относно увеличените летищни такси, наложени от оператора Fraport Greece. Въпреки че таксите се определят ежегодно и се прилагат еднакво за всички авиокомпании, Ryanair постоянно се стреми да поддържа оперативните разходи възможно най-ниски, като се възползва от мащаба си на най-големия нискобюджетен превозвач в Европа.

Базата наема около 200 служители, включително пилоти и кабинен екипаж.

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Решено ...

Ryanair затваря базата си на летище Солун, като информира персонала за решението си, съобщиха местните медии в сряда.

Решението е резултат от спор относно увеличените летищни такси, наложени от оператора Fraport Greece. Въпреки че таксите се определят ежегодно и се прилагат еднакво за всички авиокомпании, Ryanair постоянно се стреми да поддържа оперативните разходи възможно най-ниски, като се възползва от мащаба си на най-големия нискобюджетен превозвач в Европа.

Базата наема около 200 служители, включително пилоти и кабинен екипаж.

Лоша работа 🥲

Дано поне сега wizz да пуснат повече дестинации, защото те имат много малко. 

• Браво 1
Публикувано:

И още една новина от Ryan - Шефът на Ryanair зове: Спрете да сервирате бира на пътниците в 5 сутринта

768x432.jpg?_=1778077577

За не един и двама жители на Британските острови питие или повече на летището рано сутрин преди полет е традиция. Особено преди полет, с който започва почивка.В случаи на повечко питиета - а те далеч не са изключение - това се превръща в проблем за останалите пътници и авиокомпанията. Според шефа на Ryanair Майкъл O'Лиъри този проблем става изключително сериозен. Почти един път дневно на превозвача се налага да приземи аварийно средно един полет заради опасно поведение на пасажер. Затова ирландецът призовава да бъзе забранено сервирането на алкохол на летищата рано сутрин преди полет. "Това се превръща в истинско предизвикателство за всички авиолинии", обяснява той пред "Таймс".

"Не мога да разбера защо някой в баровете на летищата сервира на хората в 5 или 6 часа сутринта. Кой има нужда да пие бира по това време?", ядосва се О' Лиъри. Специално във Великобритания и Ирландия, където проблемът е най-съществен, барове и пъбове нямат право да продават алкохол преди 10-10,30 часа сутринта. Заведенията на летищата обаче са изключение и не са длъжни да спазват тези часове. Според шефа на най-голямата авиокомпания в Европа обаче правилата трябва да важат и за баровете на летищата. Той припомня, че авиоиндустрията призовава за лимит от до 2 питиета на пътник от години. Въпреки че на борда на самолетите на Ryanair също има алкохол, при това той се купува отделно от пътниците, шефът на превозвача твърди, че е рядкост на някого да бъдат сервирани повече от две питиета.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.