Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, Георги каза:

Свързваш се в чата и питаш :) Според мен със сигурност бордните ти карти са валидни и имат приоритет пред това какво пише в рекламния имейл, но е най-добре те да потвърдят.

Да, вчера говорих. Не е променен часът, всичко е ок. 

Връзка към коментар

На снимката от ЛК синът ми е без брада, обаче сега има - не е голяма, но все пак брадица... Да го посъветвам ли да я махне, как е контролът на Раян в това отношение в последно време?

Връзка към коментар

Синът ми и е ту с брада, ту без брада, а и е мургав, но не са му правили проблем. От 5 години пътува непрекъснато в Европа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , lesy каза:

Синът ми и е ту с брада, ту без брада, а и е мургав, но не са му правили проблем. От 5 години пътува непрекъснато в Европа.

Ами моят не е от пътуващите, още е почти тийн и се притеснявам да не измрънкат нещо ...Да не се наложи да се бръсне на аерогарата ;) 

Връзка към коментар

Аз на лк съм без брада,но в моментасъм с такава на 5 месеца и имам вече 4 проверки :lol:

Сега дай за всяка промяна във фейса да си правя нова лк

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Ivko каза:

Аз на лк съм без брада,но в моментасъм с такава на 5 месеца и имам вече 4 проверки :lol:

Сега дай за всяка промяна във фейса да си правя нова лк

Да разбирам, че не си имал проблем? Питам специално за Раян :)

Връзка към коментар
Преди 1 час, Geri K. каза:

Ами моят не е от пътуващите, още е почти тийн и се притеснявам да не измрънкат нещо ...Да не се наложи да се бръсне на аерогарата ;) 

Няма да има проблем ! То по тази логика, трябва жените да си носим бои за коси и да се пребоядисваме, според снимката в паспорта. Да не говорим за малкие деца : Изкарах паспорта на дъщеря ми, когато беше на 2 години (бебе в пълния смисъл на думата), сега на 5 няма нищо общо със снимката, но проблем досега не сме имали никъде (дори и в Азия тази година).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Задължение за смяна на документ за самоличност по закон има само, когато има съществена промяна във външния вид. Именно и заради това валидността на детските паспорти е 5 години. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, liliya каза:

Задължение за смяна на документ за самоличност по закон има само, когато има съществена промяна във външния вид. Именно и заради това валидността на детските паспорти е 5 години. 

А на недетските колко е :P

За някои съществената промяна във външния вид настъпва срещу едно посещение във фризьорския салон.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Децата нямат л.к. 

А относно другото в ЗБЛД

Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) (1) При промяна на имената, единния граждански номер (личния номер/личен номер на чужденец), пола, гражданството или при настъпили съществени и трайни изменения на образа лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нови български лични документи в срок до 30 дни.

Не иде реч за прически:)

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
преди 4 минути , Ivko каза:

Скоро не бях вземал билет с Раен и снощи купих,но нямам потвръждение на имейла иначе в профила си го имам?!

На 7/21/2017 в 9:49, zzxxcc каза:

Не е проблемът в пощата. От известно време не се получават потвържденията на имейл, когато резервацията се прави през сайта на български. Ако ви трябват имейли с потвърждения, а те трябват може би най-вече за счетоводни цели, трябва да резервирате през сайта на английски - www.ryanair.com/gb/en. Веднага след резервация пристига "Ryanair Travel Itinerary".

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

Някаква идея кога пускат в продажба полетите от април 2018 нататък?

И аз се питам същото, а и половината форум, предполагам...

...имам си едни въжделения, че могат да се опитат да отговорят на удара на конкуренцията, като отворят линия София-Порто...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, master_of_germs каза:

...имам си едни въжделения, че могат да се опитат да отговорят на удара на конкуренцията, като отворят линия София-Порто...

И аз така :)

Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Някаква идея кога пускат в продажба полетите от април 2018 нататък?

За следващата година може да има изненади в негативна посока поради фалита на AlItalia и Air Berlin. Ако се наложи Ryanair със собствени самолети да завзема бързо пазарни позиции може временно да намали капацитета на по малко интересни пазари като българския :(

Аз не бих резервирал хотели за следващо лято преди пролетта на 2018-та година. AlItalia и Air Berlin имат общо около 50 милиона пътници годишно, което е достатъчно голяма хапка за Ryanair за да направят всичко възможно да вземат възможно най-голям дял от този пазар.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Здравейте. Съвсем пресен отзив от снощи - пътуването ни до Барселона с Раян мина успешно и без сътресения. На връщане само настояха да приберат един ръчен багаж, та новото куфарче на съпруга ми пристигна на лентата сериозно изпонадраскано ^_^, обаче все пак здраво. Мерки и теглилки нямаше, ама ние в това отношение бяхме почти изрядни - пътувахме само с ръчен. Поискаха обаче да сме 3 часа по-рано на летището в Барселона - след атентата върви такова предупреждение в сайта, бях го видяла и знаех, че ще падне висене, но... нямаше начин. Иначе - не че не ни натоварваха по автобусите в последния възможен момент ^_^ Благодарна съм на всички, които реагираха тук на питанията ми за това и оново по повод на Раян - беше ми страшно полезно, защото не бяхме пътували с тях и се притеснявах доста!  

Връзка към коментар

И при нас мина първото пътуване с Раън. Не бях купила места, може би защото, когато взех билетите, не се беше вдигнала такава шумотевица с разместванията, а после реших, че няма смисъл.

Да, размести ни, бяхме четири човека, но вероятно поради късмета на начинаещия местата ни бяха супер - 2С, 5С /пътека, достатъчно напред/ и 16 и 17 ред, които се оказаха аварийните изходи и беше порядъчно широко за краката.

С ръчния багаж също не видях някой да има проблеми, според мен имаше куфари с видимо по-големи размери от обявените, но не бяха таксувани допълнително.

Въобще мога да кажа, че съм доволна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, pamela каза:

И при нас мина първото пътуване с Раън. Не бях купила места, може би защото, когато взех билетите, не се беше вдигнала такава шумотевица с разместванията, а после реших, че няма смисъл.

Да, размести ни, бяхме четири човека, но вероятно поради късмета на начинаещия местата ни бяха супер - 2С, 5С /пътека, достатъчно напред/ и 16 и 17 ред, които се оказаха аварийните изходи и беше порядъчно широко за краката.

С ръчния багаж също не видях някой да има проблеми, според мен имаше куфари с видимо по-големи размери от обявените, но не бяха таксувани допълнително.

Въобще мога да кажа, че съм доволна.

И ние нямахме закупени места при връщането. Но в самолета имаше доста свободни места и стана така, че понеже ме помолиха да си разменим местата с едно семейство с малко детенце (бяха обяснили на майката, че детето не можело да седи в тази част на самолета, така и не разбрах защо), аз в крайна сметка попитах дали, вместо на техните места, мога да седна до съпруга си, до когото също имаше празно място. И така си пътувахме заедно с него, синът ни също имаше опция да дойде при нас, но предпочете да си остане на мястото - харесваше си му ;) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.