Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Пълният списък на отменените полети вече е наличен на същия линк:

https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/help-centre/travel-updates/flight-cancellations7

едит: май съм закъснял, виждам, че вече е обсъждано. 

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 1
Преди 1 час, Jenbel каза:

Много благодаря за линка! Моите полети не са отменени и се успокоих.

За момента и мойте полети до и от Лондон не са в списъка. А дали няма да се промени нещо по списъка? На мен не ми е важно пътуването и с удоволствие бих взел 800 евро да ми ги отменят, но много хора не са като мен и ..... общо взето гадна работа. И все пак си мисля, че е по-добре така отколкото да се виси на летището както при другите два конкурентни превозвачи се случи.

Редактирано от boogy83
  • Харесвам 1
Публикувано:

Вероятно страховете ми ще ви се видят глупави, но при толкова напуснали пилоти, кой аджеба ще кара тези самолети?! Да не наджаскат разни новаци?

Публикувано:
преди 1 минута , Bellaero каза:

Вероятно страховете ми ще ви се видят глупави, но при толкова напуснали пилоти, кой аджеба ще кара тези самолети?! Да не наджаскат разни новаци?

На автопилот и каквото стане :D Има си регулации колко часа трябва да имаш като пилот, за да може да си капитан и т.н. Пък и да не са луди да правят някакви глупости, нали да  стане един инцидент и са фалирали.

• Харесвам 5
  • Смея се 2

Дано не ми се падне някой "каруцар" :lol:

А смятате ли, че е възможно да добавят още полети в списъка?

Редактирано от Bellaero
Публикувано:
преди 3 часа, Bellaero каза:

А смятате ли, че е възможно да добавят още полети в списъка?

Не виждам защо да е невъзможно. Самото съществуване на този списък вече е извънредно обстоятелство.

• Харесвам 2
Публикувано:

Честито :rtfm: отменен полет Лондон-София 30-ти септември с получен мейл днес за отмяна. Друг полет не ме устройва с тях освен да си искам парите.Иначе се продават билети още за този полет :vinsent:

• Шок 1
  • Замислям се 1
преди 25 минути , Ivko каза:

Честито :rtfm: отменен полет Лондон-София 30-ти септември с получен мейл днес за отмяна. Друг полет не ме устройва с тях освен да си искам парите.Иначе се продават билети още за този полет :vinsent:

Ахахаха, отивам да си купя и аз един билет, докато има.

@Ivko кой е номера на полета? Ако е този в 16:25, не се продава вече. Да не са луди :)

п.п. съжалявам за отменения ти полет, дано поне 400те евро те накарат да се чувстваш по-добре ;) не става ли да летиш със сутрешния?

Редактирано от 45#2
Публикувано:
преди 17 минути , Боби каза:

Ахахаха, отивам да си купя и аз един билет, докато има.

@Ivko кой е номера на полета? Ако е този в 16:25, не се продава вече. Да не са луди :)

п.п. съжалявам за отменения ти полет, дано поне 400те евро те накарат да се чувстваш по-добре  не става ли да летиш със сутрешния?

FR9967 е номера и трябваше в 16:30 да е полета иначе има и друг ама е в 6 сутринта та се чудим ранно ставяне или пари и излежаваме :lol::lol:

п.с. багодаря не е болка за умиране

преди 2 минути , Ivko каза:

FR9967 е номера и трябваше в 16:30 да е полета иначе има и друг ама е в 6 сутринта та се чудим ранно ставяне или пари и излежаваме :lol::lol:

п.с. багодаря не е болка за умиране

И ДВЕТЕ!

Дължат ти пренасочване към друг полет или връщане на платеното за билета ПЛЮС компенсацията по регламент за отмяна в срок до 14 дни от полета.

Редактирано от 45#2
Публикувано:

Ако избера сега да летя в този в 6 сутринта освен безплатен билет деуго обещетение дължи ли се или само в случай,че откажа друг полет?!

преди 10 минути , Ivko каза:

Ако избера сега да летя в този в 6 сутринта освен безплатен билет деуго обещетение дължи ли се или само в случай,че откажа друг полет?!

Коригирано по-долу. 

Редактирано от Гост
Публикувано:

така ли е наистина?

ето цитат от темата на аероиск

ОТМЕНЕН ПОЛЕТ: Един полет се счита за отменен, когато не се извършил. В случай на отменен полет пътниците имат следните права:

1. Право на обезщетение И
  2. Право на възстановяване стойността на билета / премаршрутиране (заместващ полет) И
  3. Право на грижа

Авиокомпанията не дължи обезщетение, когато е уведомила пътника:

• повече от 14 дни преди датата на отменения полет
  • от 7 до 14 дни и е предложила премаршрутирате с час на заминаване до 2 часа преди разписанието за отменения и час на пристигане до 4 часа след разписанието за отменения
  • под 7 дни и предложен заместващ полет излитащ не по-късно от 1 час и пристигащ до 2 часа след разписанието за отменения
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

така ли е наистина?

ето цитат от темата на аероиск

ОТМЕНЕН ПОЛЕТ: Един полет се счита за отменен, когато не се извършил. В случай на отменен полет пътниците имат следните права:

1. Право на обезщетение И
  2. Право на възстановяване стойността на билета / премаршрутиране (заместващ полет) И
  3. Право на грижа

Авиокомпанията не дължи обезщетение, когато е уведомила пътника:

• повече от 14 дни преди датата на отменения полет
  • от 7 до 14 дни и е предложила премаршрутирате с час на заминаване до 2 часа преди разписанието за отменения и час на пристигане до 4 часа след разписанието за отменения
  • под 7 дни и предложен заместващ полет излитащ не по-късно от 1 час и пристигащ до 2 часа след разписанието за отменения

Коригирам тогава, благодаря! :) Явно съм объркала казусите. 

преди 23 минути , bad kid каза:

от 7 до 14 дни и е предложила премаршрутирате с час на заминаване до 2 часа преди разписанието за отменения и час на пристигане до 4 часа след разписанието за отменения

@Ivko попада в този случай, понеже предложения полет за 6 сутринта не отговаря на горепосоченото, тоест му се дължи И обезщетение освен премаршрутирането.

Правилно ли го тълкувам?

Редактирано от 45#2

И аз така го разбирам :rtfm: демек мога да искам връщане на сумата за билета+обещетение+нов полет /в случая този в 6 сутринта/

Редактирано от Ivko
преди 10 минути , Ivko каза:

И аз така го разбирам :rtfm: демек мога да искам връщане на сумата за билета+обещетение+нов полет /в случая този в 6 сутринта/

не, можеш да искаш

Обезщетение и билет за другия полет

или

Обезщетение и връщане на платеното за билета

Редактирано от 45#2

Ами така или иначе ще пуснем сега в сайта им искане и ще видим.Като алтернатива може този на Уиз в 8:10 или вечерния за 30 паунда :lol: хем ще летим в деня хем пари /евентуално/

Редактирано от Ivko
Публикувано:
преди 4 минути , Боби каза:

не, можеш да искаш

Обезщетение и билет за другия полет

или

Обезщетение и връщане на платеното за билета

Това категорично означава,че връщането на сумата за платения билет за отменения полет не изключва паричното обезщетение съгласно Регламент №261/2001 на ЕИО при посочените в него условия.

Публикувано:

Сега направих чек-ин за 25 октомври Мадрид- София.

Няма го като отменен в списъка, а и щом може да се чекира, се надявам да няма отмяна.

Дали няма да ми скроят някое по-късно номерче?:rtfm:

• Харесвам 2
Публикувано:

Искам да задам  тъп въпрос,за което изпитвам неудобство,но няма как...Беше ми изпратена на сайта на Ryanair информация за забележителностите на града,до който е полета ( не се сещам за точната дума,дано ме разберете),сега се мъча да я открия,но никъде не я виждам.Трябва ми помощ как да я извадя.

преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Сега направих чек-ин за 25 октомври Мадрид- София.

Няма го като отменен в списъка, а и щом може да се чекира, се надявам да няма отмяна.

Дали няма да ми скроят някое по-късно номерче?:rtfm:

След 4-5 дни и аз ще се чекирам,така че ставаме поне двама притеснени.:)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.