Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Раян са ми отменили 2 полета Сф-Меминген и обратно за март месец и в близките 6 месеца по тази дестинация не излиза нищо.Сигурно я спират или е заради ограниченията. Уиз обаче виждам,че още си имат полети.

Връзка към коментар
Мирослав Василев

София - Бергамо е махнат за целия Февруари и Март.

Въобще, всички линии до Италия са отрязани до Април.

Може и просто да наместват разписанието.

Връзка към коментар

Тези дни съвсем случайно направих интересно откритие.

Системата на Ryanair поддържа издаване на билети с имена на КИРИЛИЦА, като след това със същите тези билети се лети без проблем. На гейта гледат в личната карта/паспорта изписаното име на кирилица и сравняват с бордната карта, важното е името да съвпада.

До момента не съм чувал/виждал нито една друга авиокомпания да има такава възможност, включително руските.

• Харесвам 13
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , Георги Матеев каза:

На гейта гледат в личната карта/паспорта изписаното име на кирилица и сравняват с бордната карта, важното е името да съвпада.

За българско летище ли иде реч, или за чужбинско?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , Георги Матеев каза:

Тези дни съвсем случайно направих интересно откритие.

Системата на Ryanair поддържа издаване на билети с имена на КИРИЛИЦА, като след това със същите тези билети се лети без проблем. На гейта гледат в личната карта/паспорта изписаното име на кирилица и сравняват с бордната карта, важното е името да съвпада.

До момента не съм чувал/виждал нито една друга авиокомпания да има такава възможност, включително руските.

Доста от нас се "бориха" с тази особеност през годините.🙂 Проблема

идва ако имаш натрупване на гласни или специфични за кирилицата съгласни в името. Системата "превежда" с много грешки. Така се случваше, ако си направил профила си първоначално на кирилица. Или ти говориш за нова услуга?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Фил каза:

За българско летище ли иде реч, или за чужбинско?

Изпробвано успешно от приятели на 2 летища - София и Бергамо. Преди няколко дни.

Даже първоначално не повярвах и помолих да ми пратят мобилните бордни карти. Наистина имената бяха на кирилица. Дори не знам как въобще им е хрумнало да си купят така билетите 🙂 След това симулирах резервация на сайта на Ryan и докарах до последния екран с плащането без проблем. Сайтът нито издава съобщение за грешка нито автоматично променя кирилицата на латиница и имената си остават така.

преди 43 минути , Мари Николова каза:

Доста от нас се "бориха" с тази особеност през годините.🙂 Проблема

идва ако имаш натрупване на гласни или специфични за кирилицата съгласни в името. Системата "превежда" с много грешки. Така се случваше, ако си направил профила си първоначално на кирилица. Или ти говориш за нова услуга?

Системата нищо не превежда. Не мисля, че това е услуга, вероятно системата им винаги е поддържала кирилица за имената, но не знаех някой да го е пробвал досега 🙂 И няма нищо общо с профила, моите приятели нямат регистриран акаунт.

Аз лично обаче винаги бих ползвал латиница за всеки случай.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Това е от години и може би винаги е било така.

Ако при регистрацията  профила ти е на кирилица имената в бордната карта са си на кирилица. Летяли сме извън България  с познати с такива бордни карти и нямаха проблем.После си редактираха профилите с латински имена за да се избегнат все пак евентуални проблеми занапред. 

Няма причина да не го позволява и за хора без профил. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 25 минути , Георги Матеев каза:

Системата нищо не превежда

Аз, както и няколко други магеланци имахме проблем с превода, заради причините, които посочих по-горе. Системата автоматично превеждаше имената ни грешно. А от чата отказваха да ги поправят, трябваше да пробваме няколко пъти. Хубавото е, че може да си редактираш профила и да сложиш имената си на латиница, така няма да имаш "превод" при следващи резервации. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

здравейте! Поради вирусни причини отдавна не съм влизала и в сайта, и в Раян. Сега гледам - билети до ХАмбург има само до 19.01. Спират ли дестинациията или да очакваме нови дати? Дъщеря ми трябва да пътува 30-31.01.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 5 минути , noshtna_ptica каза:

здравейте! Поради вирусни причини отдавна не съм влизала и в сайта, и в Раян. Сега гледам - билети до ХАмбург има само до 19.01. Спират ли дестинациията или да очакваме нови дати? Дъщеря ми трябва да пътува 30-31.01.

Като гледам до началото на Април, полетите които са оставени са до Брюксел, Барселона, Дъблин, Айндховен, Лондон и два града в Германия. Това е разписанието за 3 месеца. 

Надявам се да разместват нещо, но вече все по-малко ме съмнява, защото по-този начин вече стои половин месец разписанието.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Мирослав Василев каза:

Като гледам до началото на Април, полетите които са оставени са до Брюксел, Барселона, Дъблин, Айндховен, Лондон и два града в Германия. Това е разписанието за 3 месеца. 

Надявам се да разместват нещо, но вече все по-малко ме съмнява, защото по-този начин вече стои половин месец разписанието.

@noshtna_ptica това изглежда като окончателно разписание, уви. О'Лиъри многократно каза, че чака 90% спад на трафика през февруари и март и съответно Ryanair силно орязаха полетите на всички пазари, далеч не само на българския. При другите авиокомпании ситуацията е сходна. В следващите 2-3 месеца ще е доста сложно да се пътува.

Прави впечатление също, че от април нататък цените се вдигат значително като цяло. Уиз например много сериозно са се оляли по някои линии.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

И аз видях страшни-високи  цени масово от Уиз по всички линии и по всяко време до края на годината. Едвам намерих къде да пренасоча едни билети с флекс, които трябваше да летя или да сменям преди 10на дни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

След кампанията на Раян за спиране на покупката на билети от посредници, скоро имате ли опит със закупени билети от посредници през Jetcost и след това успешно летене с авиокомпанията или вече е рисковано така да се процедира?

Връзка към коментар
преди 3 часа, agenta каза:

Здравейте,

След кампанията на Раян за спиране на покупката на билети от посредници, скоро имате ли опит със закупени билети от посредници през Jetcost и след това успешно летене с авиокомпанията или вече е рисковано така да се процедира?

След издаден билет от авиокомпанията с PNR не виждам как ще ти забранят достъп до самолета. Аз купих 4 билета за юни именно през jetcost-lastminute и всичко е ок. Получих от посредника фиктивния им имейл с PNR и си го сеързах към акаунта в Раян и всичко е ок.

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 9 минути , Ivko каза:

След издаден билет от авиокомпанията с PNR не виждам как ще ти забранят достъп до самолета. Аз купих 4 билета за юни именно през jetcost-lastminute и всичко е ок. Получих от посредника фиктивния им имейл с PNR и си го сеързах към акаунта в Раян и всичко е ок.

Някой беше коментирал, че е имал проблем при чекирането. Вече, дали е било единичен случай, свързан с даден сайт не се знае.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Преди малко отмениха всички полети от София до и от Баден Баден след края на март. След като отпаднаха и Меминген и Хамбург за лятото до Германия остават само полетите до Берлин и Кьолн засега.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
На 20.01.2021 г. в 16:01, IvanNavi каза:

Канселираха и всички полети от София до Барселона до началото на март и до Мадрид до началото на април..

Това е понеже се ориентират на друг пазар... 🤣🤣🤣

IMG_20210125_090010.jpg

• Смея се 5
Връзка към коментар
На 14.01.2021 г. в 17:04, epetkov каза:

От Киев спадът на Ryan Air e 70% : цък

на Wizz Air e 60% : цък

Ами нормално. При положение, че Киев е на един хвърлей разстояние от София, полетите са по 40 евро за посока. Кой да лети?

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 10 минути , muchachote каза:

Ами нормално. При положение, че Киев е на един хвърлей разстояние от София, полетите са по 40 евро за посока. Кой да лети?

Аз лично не разбрах, това, как има връзка със София? Защото, спрените маршрути от Киев са доста, не само между София-Киев, а и при положение, че за момента между София и Киев, Раян държат най-ниски цени. Другите по маршрута са SkyUp на които цените са доста над 40 евро.

Може би, аз не схванах нещо, за което се извинявам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, muchachote каза:

Киев е на един хвърлей разстояние от София, полетите са по 40 евро за посока. Кой да лети?

Това е един доста сериозен 18-часов хвърлей (и то само, ако си с кола), преминаващ през 3 граници и осеян с Ковид рестрикции, дупки, платени пътища и подкупни митничари. 40 евро принципно е без пари за този маршрут, но така или иначе в случая цената няма абсолютно никакво отношение към намалелите киевски полети на Ryan към всички дестинации (не говорим само за България).

П.С. За сравнение - Виена е с 300 км. и 8 часа по-близо до София, отколкото Киев.

image.png.d2f6695ec678daa57e210229ea19473a.png

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Лятното разписание на ryanair се актуализира.

Пловдив - Лондон Станстед се възобновява от 29 март с две честоти.

Варна - Виена от 28 март е заложен четири пъти седмично до края на юни, след това е два пъти седмично.

София - Меминген се възобновява от 3 април.

София - Пафос от 28 март с четири честоти, а през юни с пет. 

Няма заложени полети до Хамбург, Атина, Баден Баден и Марсилия.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.