Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тоест не искаш да пътуваш, а вече имаш билети? Или "ще изгориш", защото ще пътуваш? Казусът е интересен, но лоукостовете така яко променят плановете на човек, че вече съм спрял да се чудя.  (Сега след като ми промениха едни полети от Барселона до София, ми объркаха цялото пътуване до Андора, за което имах резервирани хотели и в Андора, и в Барселона. Що годе изгодните цени за хотели, вече са ... по 200 евро на нощ за новите дати. А вечерният полет на връщане стана ранен сутрешен и е overbook-нат) 😄  Август във Валенсия е 45+ градуса.  За мен би било наказание да пътувам тогава. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, Ivko каза:

За първи път ми се случва такова нещо. Бях писал за канселирани полети София-Валенсия за август и понеже не знам, какво да ги правя още и не съм действал и днес получвал имейл ,че полетите се възтановяват и ще се изпълняват и в профила ми вече не седи канселиран 😁 и май, май ще изгоря сега с едни пари ако нещо не се случи пак.

IMG_5685.jpeg.6cfd8bde028dd21b0851e8a26715f366.jpg

Здравей! А ти си ги купил и чакаше да ги анулират, ли?

Публикувано:

Не  е никак трудно човек да се сети, че след като са те уведомили, че полетите се отменят, ти може да си направил други планове за това време и/или отпуска. Включително да си купил билети за някъде другаде. И сега вместо да ти върнат парите ти казват, че възстановяват полетите. Откъдето и да го погледнеш не е никак ОК.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Hakkâri Spor каза:

Тоест не искаш да пътуваш, а вече имаш билети?

Имах купен полет януари още за август и на 15.05 ми идва имейл, че полета е отменен поради търговски причини и съответно имам опция да сменя датите безплатно или да си върна парите и съответно аз си промених плановете и няма да го ползвам този полет, но реших още да не бързам с отмняната ами да изчакам и вчера ми идва друг имейл в който ми казват, че поета ще се състои. Имал съм десетки промени и анулирани полета ама за първи път ми се случва нещо такова.

b5031381-7837-451f-a4c2-f9135b3fc687.jpg

Съответно аз веднага им писах в чата и обясних и те ми дадоха линк от който да си пусна искане и пуснах бая голям имейл и им казах,че съм си отменил плановете и искам да ми се канселира полета и да ми върнат парите и т еми отговарят техните глупости , че нямали опция за анулиране само в случай и ми изброяват там смърт, болест и.т.н.

преди 2 часа, chochiani каза:

Здравей! А ти си ги купил и чакаше да ги анулират, ли?

преди 2 часа, logist13 каза:

Не  е никак трудно човек да се сети, че след като са те уведомили, че полетите се отменят, ти може да си направил други планове за това време и/или отпуска. Включително да си купил билети за някъде другаде. И сега вместо да ти върнат парите ти казват, че възстановяват полетите. Откъдето и да го погледнеш не е никак ОК.

Точно и това направих. промених си плана и не го искам този полет и сега 100 евро ей така. Да и както седеше анулиран в профила сега ми стана пак активен.

Публикувано:
преди 20 часа, Ivko каза:

За първи път ми се случва такова нещо. Бях писал за канселирани полети София-Валенсия за август и понеже не знам, какво да ги правя още и не съм действал и днес получвал имейл ,че полетите се възтановяват и ще се изпълняват и в профила ми вече не седи канселиран 😁 и май, май ще изгоря сега с едни пари ако нещо не се случи пак.

IMG_5685.jpeg.6cfd8bde028dd21b0851e8a26715f366.jpg

ППри Раян май няма флекс, нали?

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Имах купен полет януари още за август и на 15.05 ми идва имейл, че полета е отменен поради търговски причини и съответно имам опция да сменя датите безплатно или да си върна парите и съответно аз си промених плановете и няма да го ползвам този полет, но реших още да не бързам с отмняната ами да изчакам и вчера ми идва друг имейл в който ми казват, че поета ще се състои. Имал съм десетки промени и анулирани полета ама за първи път ми се случва нещо такова.

b5031381-7837-451f-a4c2-f9135b3fc687.jpg

Съответно аз веднага им писах в чата и обясних и те ми дадоха линк от който да си пусна искане и пуснах бая голям имейл и им казах,че съм си отменил плановете и искам да ми се канселира полета и да ми върнат парите и т еми отговарят техните глупости , че нямали опция за анулиране само в случай и ми изброяват там смърт, болест и.т.н.

Точно и това направих. промених си плана и не го искам този полет и сега 100 евро ей така. Да и както седеше анулиран в профила сега ми стана пак активен.

Видя ли ОУ. Трябва някъде да е описан срок за приемане/неприемане на предложенията им след канселирам полет.

(При УИЗ е до три часа преди полет , знаеш.) 

Публикувано:

Интересно. А в този сайт pariteni явно испаноговорящи няма, откога "Буелинг" е "Вюлинг"?  Vuelo - полет. И оттам "vueling" е spanglish версията на "flying"  🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Сутринта получих имейл за летни промо. Харесах си дати и изпратих на кандидат спътника. Ама докато се чуем и цената се вдигна с 15 евро. Полетът е след 20 дни, има ли шанс да паднат отново до ден два или да не рискувам да се вдигнат още? 🤔

Публикувано:

Сега виждам, че при покупка на билети от UK до София хората са прецакани, защото цената е в британски лири, докато ако същият полет е втори в двупосочна резервация от София, той излиза в евро: image.png.fc4d0fcb6750746b9232474583cdd3b8.png

image.png.30cb00e50284abe78ab47e8ae5b81800.png

Това си е огромна надценка, 15%. Така че не е оферта да се взимат еднопосочни билети (мислех да правя тази схема с идеята да чакам връщането от UK да стане по-евтино за една конкретна дата, но при това положение се отказвам).

• Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бърз въпрос - на 20.06 (другия четвъртък) имаме билети за Хърватия, но още не са ми пратили бордните карти. Какъв е срока за да ги получа? 

Публикувано:
преди 10 минути , Hristo2201 каза:

Бърз въпрос - на 20.06 (другия четвъртък) имаме билети за Хърватия, но още не са ми пратили бордните карти. Какъв е срока за да ги получа? 

Картите при чекиране, зависи с купени места или не, но може да се чекирате 2-3 часа преди полет в зависимост от компанията. Кой очаквате да прати картите? Автоматичен чекнин, посредник?

Публикувано:

Райън не съм чувал да има автоматично чекиране.

Вие се чекирате и сваляте бордните карти, няма да види пратят така.

Публикувано:
6 minutes ago, Hristo2201 said:

Имаме запазени места. Разбрах, направо на летището значи, да не се притеснявам. Благодаря! 

Ако сте си купили билета директно от Ryanair задължението да се чекирате е ваше.Може да се направи от 60 дни преди полета щом сте платили за места.Влезте в сайта и се чекирайте , в противен случай ще платите такса от 50€ на човек на летището.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , Hristo2201 каза:

Имаме запазени места. Разбрах, направо на летището значи, да не се притеснявам. Благодаря! 

Не на летището, че Раян взимат пари за това. Онлайн чекиране не по-късно от 3ч преди полета.

• Харесвам 1
Публикувано:

След като се чекирате онлайн, което трябва да направите не по- късно от крайния срок за съответната компания, можете да видите и изтеглите бордните карти.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има ли начин да се разбере причината за закъснение на полет? Синът ми тъкмо пристига на Бергамо и обявяват закъснение на полета от 19.35 на 00.25. И понеже изобщо не съм в час с компенсациите- освен че ще подадем иск, в момента има ли право на нещо друго там на летището?

Публикувано:

На храна има право, щом е над 2 часа. Или ще му дадат ваучери, или да си пази касовата бележка и да си иска парите после.

• Благодаря 1
Публикувано:

Странно е, че в приложението излезе информация, че може да има нарушение в графика на полетите от/до Италия. Но само този полет е с такова закъснение, другите са с минутки, самолетите си излитат. Да не излезят с номера за лошо време…

Публикувано:
Преди 1 час, M@ria каза:

Има ли начин да се разбере причината за закъснение на полет? Синът ми тъкмо пристига на Бергамо и обявяват закъснение на полета от 19.35 на 00.25. И понеже изобщо не съм в час с компенсациите- освен че ще подадем иск, в момента има ли право на нещо друго там на летището?

Вероятно машината, която първоначално е била заложена, е сменена по някаква причина. Тази, която към момента трябва да изпълни ротацията Милано - София - Милано в момента се намира в ... София. В случая Райън местят полета за София след този от София.

image.png.b4a5826af218158a3ac2f16970434f6c.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Да, и за утре…Дано поне в 12,30 да литне😏 Значи да гледаме кога ще излети софийският полет?

Иначе щедро дадоха ваучер за 4€

Дани Магелани
Публикувано:

Полетът на Раян от София за Мадрид  закъснява с 2 ч за сега. Някаква информация защо и колко?

Публикувано:

E, вечерните полети са така. Нормално. Цял ден се натрупват закъснения.  Те не си оставят интервали между полетите.  Дано всичко е наред с полета. Закъснението не е важно.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.