Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
On 6/27/2024 at 4:42 PM, vorbis said:

Това с ваучерите е пързалка, по която авиокомпаниите се опитват да изпързалят пътниците. Днес в една друга тема пък се говореше за предоставени ваучери по 5 евро. Смехотворни суми спрямо цените по летищата. В дъвкания регламент се споменава възстановяване на разходи в разумен размер. Определено тези 4-5 евро са недостатъчни за храна, напитка, десерт или там каквото ще се консумира. АК искат да минимизират разходите си и затова, уж, на добра воля ви дават тези ваучери, които не стигат за нищо. Затова пазарувате, съхранявате всички касови бележки и като се приберете, пуснете на сайта жалба с прикачените файлове.

Това някой играл ли го е с Хепи енд?

Публикувано:
преди 9 минути , Antigona каза:

Това някой играл ли го е с Хепи енд?

Никога не съм чакал някоя авиокомпания в Европа, където еврорегламентът важи, да ми даде ваучер, за да отида и да се нахраня. Минат ли часовете по регламент, отивам и си пазаря. След това клейм за разходите. Нееднократно така съм правил. Дори и да изпратят нещо, наречено "ваучер" на електронната поща, никой не е длъжен да си я следи непрекъснато. Или пък някой друг може да ми е купил самолетния билет и аз да съм само с хартиената бордна карта.

• Харесвам 7
Публикувано:

Привет, вчера полета ни от Задар до София закъсня с 3 часа. Досега съм подавал за обезщетение само до Wizzair, дайте малко повече информация къде е най-добре за Ryanair. Четох във формура, но линковете не ми се отварят. Благодаря предварително!

Публикувано:
1 hour ago, Пътувко said:

Привет, вчера полета ни от Задар до София закъсня с 3 часа. Досега съм подавал за обезщетение само до Wizzair, дайте малко повече информация къде е най-добре за Ryanair. Четох във формура, но линковете не ми се отварят. Благодаря предварително!

https://onlineform.ryanair.com/gb/en/eu-261

Тука не става ли?

Публикувано:

Приятели са в Мурсия и чакат полет на Райън за Лондон, който закъснява почти 3 часа вече, въпросът ми е защо flightradar не показва нищо, а те са на гейта и си отвисяват...

Screenshotfrom2024-07-0119-20-18.png.d4e0e02e9adfb78edec3075daa6958ae.png

Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Приятели са в Мурсия и чакат полет на Райън за Лондон, който закъснява почти 3 часа вече, въпросът ми е защо flightradar не показва нищо, а те са на гейта и си отвисяват...

Screenshotfrom2024-07-0119-20-18.png.d4e0e02e9adfb78edec3075daa6958ae.png

Защо трябва да се търси през флайрадар и какво като не дава правилна информация?

На сайта на летището, вероятно и на таблата вътре е отразено.

_2024-07-01_212952524.png.3740507c195fd9d180e0a51d2031b88f.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

Защо трябва да се търси през флайрадар и какво като не дава правилна информация?

На сайта на летището, вероятно и на таблата вътре е отразено.

_2024-07-01_212952524.png.3740507c195fd9d180e0a51d2031b88f.png

Таблата им ги сменят през 15 минути, както и на сайтовете на летищата, аз исках да видя предишната ротация примерно.

Публикувано:
В момента, searus каза:

Таблата им ги сменят през 15 минути, както и на сайтовете на летищата, аз исках да видя предишната ротация примерно.

Ами явно не може, не е за първи път.

Публикувано:
преди 21 минути , Alexander каза:

Ами явно не може, не е за първи път.

Що да не може. То се вижда, че има линк по номера на машината. По номера на полета излиза история само за предните полети м/у дестинациите ...

• Харесвам 3
Публикувано:

За този полет не излиза машината. Флайтрадар все пак не е администрация по въздухоплаване, че да е последна инстанция.

Публикувано:
преди 4 минути , searus каза:

Междувременно са им споменали, че е технически проблем... Поне ще им дължат компенсации явно...

На мен веднъж точно с полет от Лондон - Гетуик флайтрадар ми обърка, че закъснява идващата машина от Budapest вместо от Bucharest. Реално нямаше такова закъснение, както и не дойде самолетът от Будапеща. Та стават и при тях моментни грешки и пропуски. Явно не само на Майкъл Джексън се е случвало да обърка двата града😄

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 22 часа, era123 каза:

Тука не става ли?

Да, благодаря! Вчера явно не ми даваше, защото беше много скоро след полета. Пишат ми, че нямам право на компенсация due to air traffic control restrictions, но аз не съм съгласен и писах до ГВА.

Публикувано:
Преди 1 час, Пътувко каза:

Да, благодаря! Вчера явно не ми даваше, защото беше много скоро след полета. Пишат ми, че нямам право на компенсация due to air traffic control restrictions, но аз не съм съгласен и писах до ГВА.

А защо не си съгласен? Какви са ти доводите?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, vorbis каза:

Не му помогна много ми се струва ...

@Пътувко - намери номера на машината и проследи ротациите през деня. Ако е кацнала със закъснение, няма как да се оправдават (или поне за мен няма да е основателно).

То е явно, че ако тях питаш, ще е всичко друго, но не и техен проблем 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 часа, vorbis каза:

Не зная дали това няма да подскаже нещо (съжалявам – на италиански, но пък Чичко Гугъл е разработил една прекрасна функция, наречена Google Translate) -

Caos voli in Europa: appello Ryanair a von der Leyen - https://www.lagenziadiviaggimag.it/caos-voli-in-europa-appello-ryanair-a-von-der-leyen/.

• Харесвам 3
Публикувано:

Бях на FR183 до Виена, който в събота закъсня с над 3 часа - програмираното излитане беше в 21:55, но в крайна сметка тръгнахме в 02:05. Още докато чакахме, Райън пуснаха ъпдейт в приложението, че е било необходимо да сменят машината по-рано през деня заради технически проблем. 

Подадох иск на сайта на Райън в понеделник вечерта, а във вторник към края на деня, вече имах потвърждение, че искът ще бъде уважен в рамките на 21 работни дни. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Здравейте, и аз бях на същия полет до Виена,но бяхме 7 човека.

Имам няколко питания,защото за първи път ще го правя:

1. Искането за 250 Евро на човек ли е и в такъв случай трябва да посоча, че искам точната сума 7 × 250 ли?

2. Аз направих и двете резервации за двете семейства на моя акаунт от моята сметка - поотделно за резервация ли да подам 2 клейма или да опиша на едно писмо двете резервации?

3. Какво да приложа - бордните карти ги изтриха? Трябва да пиша че се позовавам на регламента ли?

Благодаря 

Публикувано:

Здравейте, другари магеланци! Надявам се сте добре, поне по-добре от мен в момента. 

Обръщам се към вас с молба за помощ - не мога да намеря из темите кои са актуалните телефони на Ryanair, на които някой реално вдига! Кой може да сподели някакви? 

Трябва ми спешно, защото полетът снощи от София до Мадрид бива променян вече 5-6 пъти, а майка ми на 78 години има нужда от помощ. Не се знае въобще дали ще излетят и днес! 

Предварително благодаря! 

Здравейте! 

Кой е актуалният български номер на Ryanair, на който някой вдига? СПЕШНО МИ ТРЯБВА! 

Публикувано:
преди 32 минути , Happy_Traveler каза:

Здравейте! 

Кой е актуалният български номер на Ryanair, на който някой вдига? СПЕШНО МИ ТРЯБВА! 

Никога не е имало български номер.

Имам английски, актуален:

+441279358395

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако ще се занимаваш ти, пиши им в чата. Ако няма много хора на опашка, може и да не чакаш дълго. Пиши, че искаш Live Agent, за да не си пишеш с бот.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 38 минути , Doctor Who каза:

Никога не е имало български номер.

Имам английски, актуален:

+441279358395

Благодаря, ще пробвам 

Публикувано:
На 2.07.2024 г. в 17:30, vorbis каза:

Защото чаках над 3 часа и тяхната причина не съм сигурен първо, че е истинска, второ да си предвиждат броя на полетите. 

На 3.07.2024 г. в 9:41, BPK каза:

Не зная дали това няма да подскаже нещо (съжалявам – на италиански, но пък Чичко Гугъл е разработил една прекрасна функция, наречена Google Translate) -

Caos voli in Europa: appello Ryanair a von der Leyen - https://www.lagenziadiviaggimag.it/caos-voli-in-europa-appello-ryanair-a-von-der-leyen/.

Благодаря, говоря италиански, така че си го прочетох директно 🙂 Ами явно не ги бърка какво е ставало миналата година и хей го сега през лятото какво става 😉

На 1.07.2024 г. в 17:32, era123 каза:

Тука не става ли?

Както писах, опитах се тук да подам, но в даден момент ми излиза поле, след което не ми дават да продължа. Къде другаде мога да подам иск до Раян? От летището ми дадоха един имейл, но той вече не е активен и ми дава други препратки?

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.