Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Самолет с новия интериор на полет до.София.Всички куфари бяха чекирани задължително, заради което бординга беше супер бърз.

Това за мен ще е огромен минус, ако се превърне в практика.

И понеже си спомням, че Вие бяхте от журналистите, които са канени на презентациите им, то не е лошо да споделите мнението ми с тях. ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Това за мен ще е огромен минус, ако се превърне в практика.

И понеже си спомням, че Вие бяхте от журналистите, които са канени на презентациите им, то не е лошо да споделите мнението ми с тях. ;)

И за мен. И моето мнение споделете, моля :) 

Връзка към коментар

Преди време, когато Раян летяха от нашето летище, си хвърчахме редовно с тях до Хан.

При едно от пътуванията предложиха да ни чекират и ръчния багаж. Като стигнахме там, дръжката на едната каретка беше счупена. Не телескопната, ами другата. Не ни се разправяше и не го направихме на въпрос.Но каретката изхвърлихме. :blush:

Тази година пътувахме с тях, вече не помня до къде. И пак предложиха да чекират ръчния, на което отказах категорично, като обясних защо.След като съм си платила за чекиран багаж, как ще ме накарат да си чекирам и ръчния, като там може да имам ценни вещи, които трябва да са с мен?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Тази година пътувахме с тях, вече не помня до къде. И пак предложиха да чекират ръчния, на което отказах категорично, като обясних защо.След като съм си платила за чекиран багаж, как ще ме накарат да си чекирам и ръчния, като там може да имам ценни вещи, които трябва да са с мен?

Има самолети (Dash Q-400 и по-малките му варианти), в които каретките не се събират изобщо в багажните места над главите на пътниците. Там задължително взимат на входа на самолета всички куфарчета.

Бих ти предложила да се обърнем към Ryanair и да поискаме да спазят написаното в сайта им - н-броя големи багажа се събират там и това са багажите на първите н броя качили се пътници. На останалите се взимат пред самолета и си ги получават с куфарите, независимо дали са раници (като моята, например).

А по въпроса за размерите на куфарчетата за ръчен багаж - направи ми впечатление, че на софийското летище изобщо не им обърнаха внимание на размерите, просто взимаха всички на изхода. Обаче на Шьонефелд много гледаха размерите, особено третото измеретие - въпросните 20 см, които ме отказаха да купя куфар. Едно момче трябваше (под заплаха да плати за чекиран багаж) да си пренареди багажа, като прехвърли част от него при приятел. Е, после провериха и на приятеля му куфара, независимо, че вече го бяха пропуснали като отговарящ на размерите.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Обаче на Шьонефелд много гледаха размерите, особено третото измеретие - въпросните 20 см, които ме отказаха да купя куфар. Едно момче трябваше (под заплаха да плати за чекиран багаж) да си пренареди багажа, като прехвърли част от него при приятел. Е, после провериха и на приятеля му куфара, независимо, че вече го бяха пропуснали като отговарящ на размерите.

В Лисабон пред мен хората предпочетоха да си изхвърлят куфара, вместо да плащат за чекиран багаж-разпределиха багажа помежду си-бяха група поне 5-6 човека, всеки грабна по едно пликче и така се качиха на самолета. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Има ли как да разбера предварително кои самолети са с нов интериор?

Присъединявам се към недоволните, на които безпричинно искат да им чекират куфара (в първите 10 на опашка, куфар, отговарящ на всички размери, но просто е куфар, а не мека чанта).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Какъв е този страх на хората тук да си чекират багажа при положение, че не се плаща за това и няма шанс да изчезне?

-> 

Защото бачо Киро, на летището у Станстед фърля багажа ти като торба с картофи и не му пука ако вътре имаш фотоапарат за 5к лева :)

Връзка към коментар

На нас първия път, когато ни взеха багажа беше в Испания и имахме в него 700 евро. Бяха си на място. Може по еддо катинарче да имате в готовносс, в случай, че го приберат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Досега в чекирания багаж съм държал фототехника, лаптопи и всякакви други електроники и никога нищо не е изчезвало, нито се е чупило, сигурно защото е добре натъпкано около тениски и непрани гащи. Парите лесно се прибират в портмонето.

Някакси ми е трудно да си представя, че от пистата до багажното и обратно могат чак толкова да хвърлят каквото и да е.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аха, ето къде е тайната- ще трябва да мина на по-покрѝвно бельо, за да мога да предпазвам техниката :P

Освен до повреди, взимането на багаж води и до забавяния при получаването му. Сещам се за пример: кацаме в Лисабон в късен час, чакаме чекирания по този начин ръчен багаж 40 минути и изпускаме последното метро за към града. Такси - 18 евро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Защото бачо Киро, на летището у Станстед фърля багажа ти като торба с картофи и не му пука ако вътре имаш фотоапарат за 5к лева :)

Именно затова имаш втори ръчен багаж, в който можеш да натъпчеш фототехниката. Това ме отказа да нося лаптоп, но ако искаха да ми чекират раницата с лаптопа вътре, просто щях да го извадя и да се кача в самолета с лаптопа в ръце.

Досега не съм видяла да връщат хора, за да си приберат слушалките в багажа (едно време за Уизз го правеха) или фотоапаратите да не висят по вратовете им. Споделете и вие, моля.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе, хора

Сред Магеланците имало големи смелчаци?!?! И късметлии!

700 евра, фототехника за 5К оставени в багаж за чекиране... 

Не го разбирам -верно! 

Явно съм Топ-каръкът тука, след като поляците от чекиран багаж ми задигнаха парфюм и носени дънки. Верно нови, ама носени. Само се чудя къде е станало- на летището в Хамбург или във Варшава. Ама нейсе - преживява се.

След случката не ща и да чуя за чекиран багаж. Раницата под око в багажника над или около мен - винаги! 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Досега не съм видяла да връщат хора, за да си приберат слушалките в багажа (едно време за Уизз го правеха) или фотоапаратите да не висят по вратовете им. Споделете и вие, моля.

Не не го правят.

Аз лично свикнах с това да ми взимат куфара на гейта, но и нищо ценно не оставям в него, забавянето с чакането на лентата е около 5 минути максимум  :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Преди време ми взеха ръчен багаж , в който имаше техника. Конзолата Play Station беше станала на кокал. Не знам какви температури правят в отделенията, направо беше темперирана, което е страшно за електрониката.

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Абе, хора

Сред Магеланците имало големи смелчаци?!?! И късметлии!

700 евра, фототехника за 5К оставени в багаж за чекиране... 

Не го разбирам -верно! 

Явно съм Топ-каръкът тука, след като поляците от чекиран багаж ми задигнаха парфюм и носени дънки. Верно нови, ама носени. Само се чудя къде е станало- на летището в Хамбург или във Варшава. Ама нейсе - преживява се.

След случката не ща и да чуя за чекиран багаж. Раницата под око в багажника над или около мен - винаги! 

То тук се говори да ти вземат чантата на гейта, общо взето риска от злоупотреби е редуциран по този начин. Макар, че съм чел че се случва да тарашат, точно когато куфарите са вкарани в търбуха на самолета, че там няма камери. Но предполагам понеже процеса се прави точно преди приключване на бординга, просто няма време за кражби. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В последния месец пътувах 2 пъти (т.е 4 полета) с Раян, до Берлин и до Кьолн, като в 3 от полетите бях с чекиран на гейта багаж. На връщане от Берлин ме помолиха учтиво да си оставя куфара в багажното. Замислих се за нещо ценно и освен бутилката вино нямаше друго, та го оставих. На нашето летище бяха супер експедитивни с багажа и не сме се бавили повече от 5-6мин.

На отиване за Кьолн ни попитаха пак дали искаме, а на връщане даже сами си поискахме да го вземат, защото с децата и багажа си е тегаво. Но в куфарите имаше само дрехи. Всевъзможните неща от рода на фотоапарат, таблет, храна за полета, вода за малкия, памперси и т.н. бяха в раници и си ги взехме с нас. И въпреки това, в самолета пак се наложи едната раница да седи под седалката, защото се качихме последни и нямаше място горе. 

Всичките пъти багажа го оставяхме или на гейта (в София) или директно в количка за багаж, малко преди самия самолет - и в Берлин и в Кьолн пътя от гейта до самолета го минавахме пеш, в импровизирани коридорчета от бяло/червени ленти, доста ми беше странно, но признавам напоследък по-рядко летя.

Та мисълта ми беше, че като си оставиш куфара досами самолета, възможността за кражба е само в търбуха явно. Освен ако не тарашат след кацане, но на Терминал 1 толкова бързо излиза багажа, че пак не виждам кога...

Връзка към коментар

То тук се говори да ти вземат чантата на гейта, общо взето риска от злоупотреби е редуциран по този начин. Макар, че съм чел че се случва да тарашат, точно когато куфарите са вкарани в търбуха на самолета, че там няма камери. Но предполагам понеже процеса се прави точно преди приключване на бординга, просто няма време за кражби. 

Аз съм виждал на летището в Будапеща как един служител държи ръчна камера на изхода на багажното в самолета, а другите го товарят и разтоварват. Въпрос на желание е да има камера и в търбуха на самолета ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Лично на мен не ми пречи да ми чекират куфара, защото ВЕЧЕ нищо ценно не слагам там. Дразни ме единствено, че ми цапат куфара, а аз много държа да е чист и някои случаи мокрите кърпички не помагат.

В отговор на Маry да кажа, че обявиха по уредбата, че куфарите ще се чекират задължително, НО който не желае багажа му да се чекира трябва да го заяви изрично. Доколкото видях никой не заяви подобно нещо, и на гейта докато момичето сканираше бордната карта колегата й лепеше лепенката. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.