Прескочи до съдържание

Клуб на велосипедиста

Георги

Препоръчани мнения

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 29.08.2023 г. в 14:24, Anna Kalinovska каза:

Задава се и Дунав Ултра, за Десети път:

https://dunavultra.com/dunav-ultra-10-years-after-2023-bg/

https://www.facebook.com/dunavultra

С Боби го правихме 2020 г, за 5 дни го сгъна и тогава беше на 10 г. По 140 км на ден караше с байк, не с шосейка. Стана най-малкото дете в историята на мероприятието !

Да ти кажа обаче маршрута не е хич хубав и не бих го повторил, освен ако не искам с фиксито да се напъна чисто за спорта и за 2 - 3 дни да го сгъна. 😁 Таксата е много висока и не включва абсолютни нищо. Кара се много по главни и много натоварени пътища, като например Русе - Силистра. Няма много гледки и какво да се види.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 55 минути , Tonyco каза:

С Боби го правихме 2020 г, за 5 дни го сгъна и тогава беше на 10 г. По 140 км на ден караше с байк, не с шосейка. Стана най-малкото дете в историята на мероприятието !

Да ти кажа обаче маршрута не е хич хубав и не бих го повторил, освен ако не искам с фиксито да се напъна чисто за спорта и за 2 - 3 дни да го сгъна. 😁 Таксата е много висока и не включва абсолютни нищо. Кара се много по главни и много натоварени пътища, като например Русе - Силистра. Няма много гледки и какво да се види.

Тогава Принца (носи моята фамилия, или аз неговата 🙃) трябва да Го е отразил.. 📸  Ама той го прави с някаква хибридна тойота, надбягвайки се с велосипедистите от Видин до Дуранкулак, и влачейки необходимата техника, за фитнес..

Публикувано:
преди 8 минути , Anna Kalinovska каза:

Тогава Принцът (носи моята фамилия, или аз неговата 🙃) трябва да Го е отразил.. 📸  Ама той го прави с някаква хибридна тойота, надбягвайки се с колоездачите от Видин до Дуранкулак, и влачейки необходимата техника, за фитнес..

Нямам спомен, имаше един фотограф Българин с румънска Дачия, който често засичахме по трасето и спука гума, та за малко да се наложи ние да му я сменяме, че той не можел хаха, но в близост имаше гумаджийница та я закара. В клипа, който пуснах накрая има награждаването специално за Боби като онлайн във фейса май го бяха пуснали хаха. Малко беше и извън правилата, защото е малолетен та дето се вика не е супер официално. Но постижението си е постижение и го отчетоха организаторите, като му връчиха и официална тапия, макар само аз да бях участника ! 😁

Публикувано:
преди 27 минути , Tonyco каза:

Нямам спомен, имаше един фотограф Българин с румънска Дачия, който често засичахме по трасето и спука гума, та за малко да се наложи ние да му я сменяме, че той не можел хаха, но в близост имаше гумаджийница та я закара. В клипа, който пуснах накрая има награждаването специално за Боби като онлайн във фейса май го бяха пуснали хаха. Малко беше и извън правилата, защото е малолетен та дето се вика не е супер официално. Но постижението си е постижение и го отчетоха организаторите, като му връчиха и официална тапия, макар само аз да бях участника ! 😁

Не е същият. Той от Лада Самара се качи на хибрида.. Ще питам него, като дойде довечера; той помни участници, постижения, финалисти, особено деца.

Може пък фотографката да си запомнил, тогава тя му задаваше тона в двуединството; той само я возеше, снимаше, учеше и й предоставяше техниката :cool:  

иванка.jpg

----------------------------------------------

"Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтеp

Публикувано:
Преди 1 час, Anna Kalinovska каза:

Не е същият. Той от Лада Самара се качи на хибрида.. Ще питам него, като дойде довечера; той помни участници, постижения, финалисти, особено деца.

Може пък фотографката да си запомнил, тогава тя му задаваше тона в двуединството; той само я возеше, снимаше, учеше и й предоставяше техниката :cool:  

иванка.jpg

----------------------------------------------

"Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтеp

Имаше и фотографки, но не ги помня всичките. 😁

• Харесвам 1
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Да повдигна тази стара тема с два въпроса, понеже знам, че тук сме сила, особено когато трябва да размишляваме по безсмислени за човечеството въпроси 😄

1.Искам да сложа един Smarttag 2 някъде на едно детско колело. Не искам обаче да дупча, отпред във вилката е прекалено тясно (иначе има адаптерчета дори), а седалката също няма подходящо място за захващане. На първото му колело (Woom 2) го бях залепил отдолу на седалката, обаче някъде го затрихме и сега го виждам всеки ден на картата в телефона, но като отида на място, все не мога да го намеря (може и в някоя шахта да е измит вече).
2.Колелото е с chainlooper (втората снимка), на теория супер, обаче при неравности леко "дрънчи" нещо. Някой има ли опит как се оправя тази работа? По разни немски форуми чета, че направо махат chainlooper-a и си карат без защита на веригата, ама тъй като е 3 години още, предпочитам да му пазим малко крачолите, докато му дойде акъла.

puky1.jpg

puky2.jpg

Публикувано:

В тръбата за седалката? Или ако се махат гумите на ръкохватките слагаш вътре и връщаш ръкохватката обратно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

В тръбата за седалката? Или ако се махат гумите на ръкохватките слагаш вътре и връщаш ръкохватката обратно.

Виж, не съм пробвал гумите на ръкохватките да махна. И тъй като на сайта на производителя продават резервни, предполагам, че се махат. Трябва да чакам да свърши градина, че да пробвам обаче 😄 То не е едно 😄

Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Виж, не съм пробвал гумите на ръкохватките да махна. И тъй като на сайта на производителя продават резервни, предполагам, че се махат. Трябва да чакам да свърши градина, че да пробвам обаче 😄 То не е едно 😄

В ръкохватките е хитро, но не мисля, че в тръба ще има добра пропускливост на радиовълните да не кажа никаква. Най-добре е под седалката, просто го захвани по- добре( с тел или нещо подобно) 

Относно веригата нямам опит с такива предпазители, но погледни дали не е много хлабава веригата и я натегни малко ( задната гума се измества малко назад след развъртането на гайките) , но не трябва да е като струна опъната. Ако не стане, по-добре да дрънчи от колкото да се омазва детето 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Zlia каза:

В ръкохватките е хитро, но не мисля, че в тръба ще има добра пропускливост на радиовълните да не кажа никаква. Най-добре е под седалката, просто го захвани по- добре( с тел или нещо подобно) 

Относно веригата нямам опит с такива предпазители, но погледни дали не е много хлабава веригата и я натегни малко ( задната гума се измества малко назад след развъртането на гайките) , но не трябва да е като струна опъната. Ако не стане, по-добре да дрънчи от колкото да се омазва детето 🙂

Проблемът на седалката е, че наистина няма място за захващане отдолу никъде почти. Ако ударя две дупки, ще стана. Ама не искам май да я дупча

image.png.246de97c5770eac98fb745ae9fff2704.png

Публикувано:
преди 59 минути , ivailo_radev каза:

Проблемът на седалката е, че наистина няма място за захващане отдолу никъде почти. Ако ударя две дупки, ще стана. Ама не искам май да я дупча

image.png.246de97c5770eac98fb745ae9fff2704.png

Постави еъртага или там каквото ползваш в някайво калъфче тип ключодържател или медальон и го залепи със полиуретан или подобно строително лепило за дъното на седалката между ребрата. Няма да дупиш, а само ще почистиш като решиш, че не ти трябва. 
Може и една малка дупчица в едно от ребрата и да закачиш с халка като ключодържател, не мисля че ще се вижда. 

• Харесвам 1
  • 8 месеца по-късно ...
Публикувано:

Нали е Клуб на велосипедиста, да се консултирам с вас, па току виж някой има опит.

Откакто се роди малкият, даже малко от по-рано, т.е. вече над 4 години сме без автомобил и караме само с велосипеди и понякога градски транспорт. Колите под наем по почивки не ги броя.

От раждането до скоро бяхме с относително щастливата за всички комбинация от две колела за възрастни, едно ремарке и от миналата година колело за детето. Детето си минава 7-8-9 километра на един път или до 15-16 на ден общо без проблеми, обаче когато времето е много студено или много дъждовно, след 2-3 км почва да мрънка, та в такова време само на детска градина ходи с колелото. Иначе е в ремаркето. 

866120323_.jpg.e8201b7ba27cc8e5a22821d0ab45f2a7.jpg

Обаче вече взе да ставам много тежък (18 кг) и най-вече висок и не се събира в ремаркето, пък и не може да слагаме много багаж, ако той се вози, че става наистина тежко (не са ни електрически колелата) и по малкото бари, които имаме тук, жената издъхва. 
Решихме да минем на карго колело, ама в същото време искаме да не даваме много пари, чувството на каране да е подобно на нормално колело и да можем да носим дете, багаж и целият този катун да е защитен от дъжд, сняг, студ и т.н. Колоездачът, както и досега, кучета го яли.
И се спряхме на long tail или по-точно декатлонското R500E (Всъщност на новия модел E THREE 500), като ще го комбинираме със Storm Box на Tern и оригиналната палатка на Декатлон (понеже се навива бързо и лесно и се ползва само при дъжд). Радиусът ни на действие е само 20-25 км, обаче колелото ще се ползва наистина за всичко (както и до момента), т.е. като алтернатива на автомобил. В немските и австрийските форуми си ги ползват масово дори за ходене на ски (като са им на 30-40 км ски пистите де) и отзивите са добри. Ще се радвам, ако някой все пак е имал досег до специално това колело и може да сподели мнения. Знам, че има много по-добри варианти, ама бюджетът ни за цялата окомплектовка, барабар с детската седалка, катинара и каското е 3500 макс. 

Screenshot2026-03-28at10-45-12E-LastenfahrradCargobikeLongtailETHREE500blauDecathlon.png.d71739ac6e3f774a0f1ad6ce392c26b3.png

r500e.jpg.c5240fcea3ecd76a976d1ebe3cb67393.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

А мислил ли си вариант да електрифицираш колелото което карате в момента и да продължите да си ползвате ремаркето? Има много добри комплекти с централен двигател и си купуваш допълнително една добра батерия. Мисля, че бюджетно това е много добро решение. Стига ремаркето да ви върши още работа. Иначе относно карго колела не мога да помогна със съвет. За първи път виждам, че има и такава категория. В Германия са доста по-напред в пазара на велосипеди от България.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Captain45 каза:

А мислил ли си вариант да електрифицираш колелото което карате в момента и да продължите да си ползвате ремаркето? Има много добри комплекти с централен двигател и си купуваш допълнително една добра батерия. Мисля, че бюджетно това е много добро решение. Стига ремаркето да ви върши още работа. Иначе относно карго колела не мога да помогна със съвет. За първи път виждам, че има и такава категория. В Германия са доста по-напред в пазара на велосипеди от България.

В ремаркето е основният проблем. Т.е. с ремаркето проблем няма, човекът е проблемът, ама и не може да приложим "няма човек, няма проблем" 😄 Доста е висок за възрастта си (110 см) и вече не се събира вътре. Да речем още няколко месеца ще става, особено като дойдат топлите месеци и главата може да си стърчи отгоре. Ама очевидно не му е удобно вече. Иначе за теглото - на спорт го водя аз, вместо жена ми и на мен още не ми се отразяват много 3-4 кг разлика, т.е. и над 20 да стане, ще си го тегля. Ще споделя какво решение съм взел и как съм го направил, когато реша окончателно нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Любимия ми тех ревюър всяка година си товари всички деца + коледна елха на карго колело. Можеш да видиш тук репортажа му от 2025: https://www.dcrainmaker.com/2025/12/christmas-tree-by-cargo-bike-2025.html

Там размята имена на колела и модели, няма особена конкретика, но ако потърсиш за cargo bike в сайта сигурно ще можеш да извлечеш полезна информация. Важното е, че като цяло е човек, на който може да му се има доверие.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аз да се похваля, че в крайна сметка се спрях на карго велосипеда на Декатлон.

Малко се чудих дали ми се дават толкова пари за колело, но все пак ни е основното превозно средство. Позитивен страничен ефект - с малко врътки през едни ваучери, изкарах и 30 000 мили за Miles&More.

Иначе вече директно го попреправих с "клетка" втора ръка от друга марка, както и кабина против дъжд. Малкият не иска да слиза сега от него, а и навсякъде ни спират хора да ни разпитват за колелото. Освен това, поради размерите може би, но шофьорите си карат чинно зад мен.

20260414_142348.jpg

20260414_175759.jpg

20260414_190350.jpg

• Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 часа, Captain45 каза:

Като гледам има и двигател май. Добре се е получило. Много безаварийни километри!

Да, има двигател, който е прилично мощен, дори и в ниските нива на подпомагане. Ама то си му и трябва, понеже макс. допустимо тегло е 208 кг. За същата цел има и дискови, хидравлични спирачки. Спира доста добре. И това тествах. И най-вече - за разликат от тези с коша отпред, се кара наистина като обикновено колело.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.