Прескочи до съдържание

Посещение на състезания от Формула 1

Препоръчани мнения

Георги, благодаря много ! 
В този сайт Biletix , пише , че ще върнат цялата сума от билета ако нещо събитието го отменят, а на другия сайт Grand Prix events ще върнат само 80% от стойността на билета , което според мен не е редно. 
Има ли някой от тук , който ще ходи на състезанието в Истанбул  ? 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Аз също имах тайничка надежда за една F1 в Турция, но май май няма да ни огрее 😞 Предполагам няма сило изненадани от това в днешни времена...
https://gong.bg/motorni/formula-1/multimedia/video/gran-pri-na-turciia-shte-se-provede-bez-publika-607859

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Не е конкретно свързано с посещение на състезание на живо, но предполагам е интересно за всички, които се интересуват от спорта. 

Сигурно знаете, но има услуга f1tv, която стриймва състезанията на живо и предлага доста повече от стандартното, което се предлага по телевизията - стрийм и на поддържащите състезания, много магазинни предавания, лайв камери от всяка една кола и т.н. Услугата честно казано е малко дървена, което се оправя с 1-2 приложения на ентусиасти и става супер. Първите години имаше много оплаквания от блокиращи стриймове и всякакви технически проблеми, но изглежда в последно време такива инциденти са сведени до минимум.

От две състезания насам експериментирам и смятам, че услугата предлага нужното качество за да скъсам с Диема Екстра, след като съм абониран за тях само заради формулата. От много време не съм на кеф да плащам на собственика на цялата медийна група, а след като прекъснаха последните две минути на най-интересната квалификация заради началото на Ботев(Ихтиман) - ЦСКА, реших че чашата е преляла. 

F1TV струва 65 евро на година, като периодично има промота с 20%-30%, дори до 50% намаление, така че цената става сравнима с тази на диемата. Чисто финансовия аспект настрана, има много повече залъгалки за феновете на формулата, липса на предвзетия ентусиазъм на Момчил Манчев и...онзи бонус да не плащате на собственика на медийната група (поне за това). Недостатък е липсата донякъде на Иван Тенчев и за хора, които не са на ти с английския може да предпочитат българския коментар. 

https://f1tv.formula1.com/en/

Лично аз стриймвам състезанието от лаптопа към телевизора през Chromecast, а на лаптопа върви втори стрийм с класирането и времената на живо. Получава се прекрасно. Ако имате някакви въпроси, питайте, защото сайтът им не е добре обяснен и има много дребни неща, които не са ясни от пръв поглед. 

image.png

image.png

image.png

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Alexander каза:

Има ли други езици освен английски? И мен много ме дразнят вече и искам да бягам. 

Предаванията с анализатори и т.н. мисля, че са само на английски. За състезанията има коментар на тези езици:

image.png

преди 10 часа, tch каза:

Има ли начин да бъдем информирани за отстъпките или трябва постоянно да се проверява в сайта?

Ми май няма начин. Ако ми попадне нещо ще пиша в темата. Аз взех месечен достъп за проба и ще се ослушвам за промо до началото на следващия сезон. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 минути , Alexander каза:

Супер, ще мина на 100% от следващият сезон към тях, дано да нямам много проблеми с пускането на телевизора.

Направо пиши преди началото на сезона да видим какви са опциите. Засега трябва или да вържеш лаптоп/компютър с HDMI кабел или чрез Chromecast. Но уж постоянно обещават някакви подобрения и може да използват кротките месеци да ги пуснат. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , zhivko7 каза:

Има ли опция да се плати за определения състезания само?

Има годишен и месечен абонамент. Месечния мисля, че беше 8 евро, а годишния 65. Само за конкретно състезание няма как, трябва за целия месец да се плати.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз не искам да плащам на конкрентия човек, ама за съжаление английската висша лига също е вързана там, т.е. формулата ми идва бонус (иначе гледах по RTL). Това оперделено звучи добре, обаче с app директно да се гледа, а не да правим схеми с лаптопи и HDMI ще е по-лесно. Downside е финансовият аспект - както казах, ща не ща плащам спортен пакет който включва формула 1

Връзка към коментар

Здравейте,

догодина имам юбилей и въпреки цялата лудост в момента си правя планове да си подаря посещение на състезание от Формула 1.

Имам нужда от вашето съдействие.

На първо място се чудя за поцещение между състезанията на Монца, Барселона, Австрия или Унгария, и въпреки, че следя Ф1 от доста време не мога да преценя от гледна точка на живото усещане, къде ще е най-пълноценно изживяването. Вие какво ще посъветвате?

Бих искал да попитам как седи въпроса с посещението и билетите за деца? Въобще предвид ситуацията от къде и колко време предварително е добре да се снабдя с билети за някое от посочените места?

Ще ми е от ползва и всякаква друга информация, която прецените да споделите.

Благодаря Ви предварително за информацията

Връзка към коментар
преди 1 час, Branimir каза:

Здравейте,

догодина имам юбилей и въпреки цялата лудост в момента си правя планове да си подаря посещение на състезание от Формула 1.

Имам нужда от вашето съдействие.

На първо място се чудя за поцещение между състезанията на Монца, Барселона, Австрия или Унгария, и въпреки, че следя Ф1 от доста време не мога да преценя от гледна точка на живото усещане, къде ще е най-пълноценно изживяването. Вие какво ще посъветвате?

Бих искал да попитам как седи въпроса с посещението и билетите за деца? Въобще предвид ситуацията от къде и колко време предварително е добре да се снабдя с билети за някое от посочените места?

Ще ми е от ползва и всякаква друга информация, която прецените да споделите.

Благодаря Ви предварително за информацията

Има ли конкретен пилот/отбор, на който си фен? Това може да определи въпроса коя писта е за предпочитане за да може атмосферата да е най-подходящата 🙂 Само състезанието ли е целта или искаш да поразгледаш и други неща наоколо? Бюджетът грубо какъв е, искаш на местата със свободен достъп или трибуна?

Връзка към коментар
2 hours ago, Георги said:

Има ли конкретен пилот/отбор, на който си фен? Това може да определи въпроса коя писта е за предпочитане за да може атмосферата да е най-подходящата 🙂 Само състезанието ли е целта или искаш да поразгледаш и други неща наоколо? Бюджетът грубо какъв е, искаш на местата със свободен достъп или трибуна?

Благодаря за отговора.

По принцип харесвам Ферари, но не съм заклет фен. По-скоро се кефя на пилоти - Льоклер, Верстапен, Сайнц и т.н

Идеята ми е да съчетая посещението със семейна екскурзия. Бил съм в околностите на Модена, а също и Виена и Будапеща. Но навсякъде бих се върнал.

Бюджет, ами незнам тъй като идея си нямам колко ще ми струва самото посещение на Ф1. За това нямам идея какво мога да очаквам. Същото се отнася и до местата, т.е съм пълен лайк.

Благодаря ти още веднъж, че откликна.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Branimir каза:

между състезанията на Монца, Барселона, Австрия или Унгария

От тези бих препоръчала Монца - лесен достъп, не скъпи билети и много възможности за обиколки наоколо. 
Писала съм преди 5-6г.в тази тема точно за там. За деца имаше някакви намаления, но не помня. Билет взех с от сайта на пистата, веднага като ги пуснаха, за Параболика. Аз и дъщеря ми влязохме с билет, подарен ми на място за зелените площи. Все още се споменава за ново посещение, но не съм се заемала сериозно.  Мъжът ми не харесва Хунгаро ринг, за Австрия нямам впечатления, а Барселона имаше нещо, което не помня, май липсваше дълго от календара.... Неговата мечта е Спа, но ми е сложно логистично и не се напъвам. Където и да решите, емоцията е невероятна, дори за лаици като мен. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , Branimir каза:

Благодаря за отговора.

По принцип харесвам Ферари, но не съм заклет фен. По-скоро се кефя на пилоти - Льоклер, Верстапен, Сайнц и т.н

Идеята ми е да съчетая посещението със семейна екскурзия. Бил съм в околностите на Модена, а също и Виена и Будапеща. Но навсякъде бих се върнал.

Бюджет, ами незнам тъй като идея си нямам колко ще ми струва самото посещение на Ф1. За това нямам идея какво мога да очаквам. Същото се отнася и до местата, т.е съм пълен лайк.

Благодаря ти още веднъж, че откликна.

Еми значи клониш към Монца, хем е най-доброто място за фенове на Ферари, хем има и много за гледане наоколо за семейни забавления. Неприятното там е, че фиксираните хубави места са сравнително скъпи ( ~200-~300 евро), а тези, които са със свободния достъп и са по-евтини нямат лесен достъп до видеостена и не са съвсем на най-хубавите места. Ако тази цена на билет горе-долу те урежда, според мен Монца е най-добрия избор за някой с твоя профил. Може да се отиде и с кола, което малко ще свали разхода, ако няма да се плащат билети за цялото семейство. Препоръчвам ти да прочетеш цялата тема, ако все още не си, има най-много информация именно за Монца.

Ако бюджетът е по-ограничен, обикновено Будапеща е най-икономичното състезание. 

За Барселона, може @lesy и @Alexander да споделят. 

Относно децата, условията на различните писти са различни, но почти винаги има драстични намаления, до безплатно. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

В Барселона пистата е на около 40 мин. от града. Беше много добре организиран транспортът. Бяха пуснали допълнително влакове и автобуси. Ние бяхме с билети без места на терена за всичките дни. Това позволи да си изберем предварително къде да бъдем на самото състезание. Нямаше райониране на билетите. Мъжът ми избра място преди и след завой и по този начин непрекъснато се виждаха коли. Аз все пак бях придружител. Емоцията е голяма дори за човек, който не е фен. Испанците си бяха на пикник. С хладилните чанти, бири, мезета. Поне преди 5-6 години. Билетите по спомен бяха около 130 евро за трите дни. Купих ги с помощта на Основателя от сайта на пистата. И естествено цените на хотелите са високи по време на формулата.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз бях за първи  път на Ф1 в Барселона през далечната 2002, когато болидите бяха шумни.

Lesy е казала къде е пистата и как се стига. Аз бях на края на старт-финалната  права с място, като се виждаше много добре първия и втория завой.

Ако не си претенциозен може да намериш не много скъпа нощувка в някой хостал. Барселона последните 10+ години поскъпна драстично, а по празници и разни такива събития да не говорим.

Хунагороинг е най-нежеланата писта за мен, не бих отишъл нито предложил на някой. Моят съвет е да се целиш в светата троица Спа, Силвърстоун и Монца или нещо италианско Имола или каквото дойде.

Портимао също е страхотна писта, но не знам дали ще участва скоро пак.

Връзка към коментар

Хора, благодаря за изчерпателната информация.

Аз май вече клоня към Монца. Проверих и сайта, но не видях никъде нищо за билети, може би все още много рано. 
Отново прегледах и калнедара за състезанията, друго удобно за мен състезание за мен ще е в Будапеща. Някакво мнение за там?

Относно билетите, според вас колко предварително е добре да се купят, предвид не нормалната обстановка в момента?

Благодаря Ви отново

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Branimir каза:

Хора, благодаря за изчерпателната информация.

Аз май вече клоня към Монца. Проверих и сайта, но не видях никъде нищо за билети, може би все още много рано. 
Отново прегледах и калнедара за състезанията, друго удобно за мен състезание за мен ще е в Будапеща. Някакво мнение за там?

Относно билетите, според вас колко предварително е добре да се купят, предвид не нормалната обстановка в момента?

Благодаря Ви отново

Рано е още, календарът май даже не е официално потвърден. Избра ли си тип билети? Ако търсиш места за вървежните трибуни (първия шикан след старт финала) е по-добре по-рано да се ориентираш, защото свършват. Тези със свободния достъп едва ли ще свършат и до състезанието. 

Връзка към коментар

Пълен календар във Формула 1 за 2021 година:

21/03 – Гран При на Австралия, „Албърт Парк“

28/03 – Гран При на Бахрейн, „Сахир“

11/04 – Гран При на Китай, „Шанхай“

25/04 – Вакантна дата („Имола“, „Муджело“ или „Портимао“)

09/05 – Гран При на Испания, „Каталуния“

23/05 – Гран При на Монако, „Монте-Карло“

06/06 – Гран При на Азербайджан, „Баку“

13/06 – Гран При на Канада, „Жил Вилньов“

27/06 – Гран При на Франция, „Пол Рикард“

04/07 – Гран При на Австрия, „Ред Бул Ринг“

18/07 – Гран При на Великобритания, „Силвърстоун“

01/08 – Гран При на Унгария, „Хугароринг“

29/08 – Гран При на Белгия, „Спа“

05/09 – Гран При на Нидерландия, „Зандвоорт“

12/09 – Гран При на Италия, „Монца“

26/09 – Гран При на Русия, „Сочи“

03/10 – Гран При на Сингапур, „Марина Бей“

10/10 – Гран При на Япония, „Сузука“

24/10 – Гран При на САЩ, „Пистата на Америките“

31/10 – Гран При на Мексико Сити, „Ерманос Родригес“

14/11 – Гран При на Сао Пауло, „Интерлагос“

28/10 – Гран При на Саудитска Арабия, „Джеда“

05/12 – Гран При на Абу Даби, „Яс Марина“

Тъй като и аз от много, много години съм фен на F1 и живо се интересувам, си позволих да предложа на аудиторията календара за 2021г. Като чета тук- там разбирам, че ако има евентуални бъдещи промени то те ща са незначителни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 19.12.2020 г. в 11:12, дядо Пепи каза:

04/07 – Гран При на Австрия, „Ред Бул Ринг“

Ние сме на тази дата, живот и здраве. Презавериха ни билетите от тази за следващата година. Ще спим в Грац, много е удобно като близост. Моят приятел избра Австрия, защото е по-къса пистата и се надява на по-добра видимост.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.