Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 12.01.2025 г. в 19:03, Иван Попов каза:

1. Въпрос: Имаме полет София - Доха  13:35 - 18:15 часа. 

После връзката ни е Доха - Токио  07:15 - 23:55 часа.

Имам ли възможност да разгледаме Доха и към катарците ли да се обърна за излизане от летището?

Разшири  

Ванка, мина ли вашият полет до Токио или ви предстои? Да споделиш опит от първа ръка.

Имам престой от 8 ч. и обмислям също да се възползвам от опцията разходка организирана от авиокомпанията. Притеснява ме обаче изискването на имиграционните за потвърдена хотелска резервация. Някой друг скоро да е влизал без нощувка?

image.png.2990bd563ed4385820662fb655caf635.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма да ти искат хотел за няколко часа престой 😀 

А ако имаш екскурзия от компанията пък съвсем.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не са ми искали хотел, даже и без организиран тур.

Може и да се разходите с метрото, може и да вземете такси, което да ви направи същия тур. Понякога обаче опашката за таксита е доста дълга.

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 27.02.2025 г. в 19:36, iliana_t каза:

Ванка, мина ли вашият полет до Токио или ви предстои? Да споделиш опит от първа ръка.

Разшири  

Аз пътувам на 10 април за Токио.

Ние имаме близко 13 часа престой в Доха, но не съм писал за виза до посолството, а мисля и да не пиша.

Но нали тук във форума каза, че няма проблем всичко може и на място като си покажа резервацията за хотела и после, че на другият ден пътувам за Токио.

Писах им в хотела, те ми казаха, че трябва задължително виза. Аз се притеснявам само да не стане проблем с влизането на летището обратно и да си изпусна полета за Япония, че после ще е проблем.....  

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 27.02.2025 г. в 19:36, iliana_t каза:

Имам престой от 8 ч. и обмислям също да се възползвам от опцията разходка организирана от авиокомпанията. Притеснява ме обаче изискването на имиграционните за потвърдена хотелска резервация. Някой друг скоро да е влизал без нощувка?

image.png.2990bd563ed4385820662fb655caf635.png

Разшири  

Здравейте, преди година и половина правихме тура "Опознай Доха", организиран от летището.  Кацнахме в 18 и 15, преминаха през секюрити и хиляда опашки и проверки, навсякъде казваме че влизаме само за екскурзията и имаме билети за 2 ч. През нощта. Като излязохме във фоайето, попитаме къде е гишето и се записахме за последната за деня екскурзия. Имахме време да изядем по един сандвич преди това. Екскурзията свърши около 12 и 30. Имахме шорткат до гейта и даже успяхме да изядем по един разкошен рамен преди тръгване. 

• Харесвам 3
Публикувано:
  На 2.03.2025 г. в 16:05, Иван Попов каза:

Аз пътувам на 10 април за Токио.

Ние имаме близко 13 часа престой в Доха, но не съм писал за виза до посолството, а мисля и да не пиша.

Но нали тук във форума каза, че няма проблем всичко може и на място като си покажа резервацията за хотела и после, че на другият ден пътувам за Токио.

Писах им в хотела, те ми казаха, че трябва задължително виза. Аз се притеснявам само да не стане проблем с влизането на летището обратно и да си изпусна полета за Япония, че после ще е проблем.....  

Разшири  

Виза не трябва, но ти издават разрешение за влизане на място - вземат ти пръстови отпечатъци и ти я слагат печат и стикер в паспорта. Може и да има голяма опашка, може и да няма.

На връщане няма проблем - има към 20 автоматични гейта, на които просто си сканираш паспорта и аз винаги  съм минавал доста бързо. Веднъж гейта ми светна червено и трябваше да си покажа паспорта на граничен полицай на  гише.

Доха неслучайно е най-доброто летище в света. Имат чудесна  организация и въпреки че е голямо, се стига бързо до гейтовете.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

@milenats, @adreno Много полезно инфо, благодаря! Логистиката звучи да е лесна и безпроблемна.

Ванка, весело изкарване на вас и да разкажеш после как е минало. 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
  На 5.03.2025 г. в 19:26, iliana_t каза:

Ванка, весело изкарване на вас и да разкажеш после как е минало. 🙂

Разшири  

Благодаря ти! Живи и здрави ще разкавам, няма проблем 🙂 И снимки ще качвам, както и информация 🙂

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂 Имам едно много бързо въпросче. Летим утре и тъй като крайната ни дестинация (Камбоджа) изисква виза, при online check-in от сайта на Qatar Airways ни бяха издадени само confirmation passes, коiто на летището трябва да представим, за да ни издадат и съответните boarding passes. Чак сега видях, че навсякъде е написано, че confirmation passes трябва да се разпечатат. Наистина ли това е така или можем да минем и с онлайн версията?

Благодаря ви предварително и страхотна вечер!

Публикувано:

Никога не са ми искали нищо разпечатано. Само си даваш паспорта. Ако имаш виза, я разпечатай и им я покажи. Ако не, и евентуално те питат, кажи че ще вадиш при пристигане. Спомням си като пуснаха полета и на софийското летище ме питаха Пном Пен в коя страна се намира. :laugh1: След това имаше случай да ме питат дали съм моряк. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

И на мен така ми излезе за Малдивите. Не съм принтирал нищо, на летището си ми издадоха бординг пас. Пътувай си смело 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 18.03.2025 г. в 23:30, T.E.Lawrence каза:

Никога не са ми искали нищо разпечатано. Само си даваш паспорта. Ако имаш виза, я разпечатай и им я покажи. Ако не, и евентуално те питат, кажи че ще вадиш при пристигане. Спомням си като пуснаха полета и на софийското летище ме питаха Пном Пен в коя страна се намира. :laugh1: След това имаше случай да ме питат дали съм моряк. 

Разшири  

@T.E.Lawrence - благодаря ти 🙂 Визата я разпечатахме, така че все пак ще им покажем нещо, да не е без хич 😄

П.С. Хайде за Пном Пен разбирам въпроса... ама за моряка 😄 ЗАЩО 😄 

На 19.03.2025 г. в 4:58, Loverboy каза:

И на мен така ми излезе за Малдивите. Не съм принтирал нищо, на летището си ми издадоха бординг пас. Пътувай си смело 🙂 

Разшири  

@Loverboy - супер си. Благодаря ти от сърце. Мисля да действаме по същата схема!

Публикувано:

Имам полет София-Доха-Ханой и времето от кацането  в Доха до излитането за Ханой е 2:25 часа. 
Никога не съм бил на това летище и незнам колко е голямо. Какви са разстоянията между гейтовите и има ли вероятност да изпусна полета за Ханой?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да дам малко отчетност за допълнителната услуга "Открий Катар":

В зависимост колко часа е престоят ви между двата полета, може да се възползвате от различни активности срещу допълнително заплащане. Има опция за предварителна резервация и плащане през сайта, а ако пристигнете на гишето Discover Qatar минимум 1 час по-рано от започването на тура, може да се запишете на място.  

Моите полети бяха точно както е описала @milenats по-горе: 8 часов престой вечерта, успях да се запиша на място за последната разходка от 21:30ч.

За ориентир, трябва да намерите големия мечок. Kато се обърнете с гръб към него, отсреща се виждат ескалатори, а гишето на авиокомпанията се "крие" точно зад тях.

Събраха ни в 20:00 ч., а в 20:05 служителка ни заведе до имиграционните, което отне 5 мин ходене. Там чакахме 30 мин на опашка. Нищо не ме питаха, само ми сканираха паспорта, направиха снимка + отпечатъци и залепиха стикер в паспорта. Излиза се в залата за пристигащи, където има друго гише на авиокомпанията. Там служител ми каза, че трябва да се помотая 45 мин, докато стане 21:30 ч., времето за отвеждане до автобуса. 

Като по часовник, 3 часа по-късно, в 00:30 мин. ни разтовариха обратно на летището. Нямаше ескорт от страна на служители. Сама намерих пътя до проверката за сигурност. Както спомена и @adreno, на машините за самообслужване сканирането на паспорта става много бързо. Имах късмет, че по това време на денонощието нямаше много хора за скенерите на багажа. Отне ми точно 3 мин да мина всички проверки, но обръщам внимание, че може би не винаги е толкова спокойно и човек трябва да си направи добре сметката с колко време разполага до следващия си полет и да проучи предварително къде се намира гейта, за да се изстреля натам по най-бърз начин, ако това се налага.

На практика се намирате отново на изходна позиция - при мечето и от там си търсите пътя.

Дневните турове може би предлагат една идея по-добър поглед на града, но и нощната разходка носи своя чар и великолепие. А и пред алтернативата да се виси дълги часове на летището, със сигурност това излизане действа доста ободряващо.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Вече съм в Хамад. Така както казахте, така и стана. Благодаря! 

Вчера минахме една огромна опашка и така излезнахме от летището в Доха (visitors-там трябва да се наредите)

Ето и опашките

Messenger_creation_97E492B5-A51B-4466-9CA3-CF35121C884E.png.a30920557a0882fc17b03ecad10d4bff.png

20250410_190938.jpg.9be07c2f6c5479a8537f3a318d506dd0.jpg

След като минахме тези огромни опашки (чакахме около 2 часа) взехме метрото и стигнахме до центъра.

20250410_202652.jpg.0c5ed0361990e2b2c3aa62329613fa05.jpg

20250410_202658.jpg.30211bef454b5b55879b09bef6831192.jpg

След което се настанихме в този хотел

20250410_233212.jpg.be07ff0bd27674f80e0b61d31407087e.jpg

Тази сутрин рано ставане в 3 часа и взехме такси с Uber за около

12/13 лв. плащане с карта.

Сега влезнахме много бързо и лесно в летището за около 15/20 мин.

Дори съм вода (350 мл.) минах в раницата На проверката. 

Хората тук са спокойни и вежливи към всеки един.

• Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.