Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

преди 20 минути , Ерика каза:

Това беше най-сложната част, защото трябва да се хванат 2 автобуса и пътуването общо е около 5 часа. Нас това не ни притесняваше, имахме нужното време и така го направихме. Първо се хваща автобус на Експресо Баваро (expresobavaro.com) до летището на Санто Доминго, а оттам се хваща друг автобус за Лас Теренас. Цената е общо 16 долара на човек в посока. Съвсем спокойно можеш да питаш във всеки един хотел в Пунта Кана и там ще те упътят до спирката на Експесо Баваро. Там просто ще е важно да кажеш на шофьора, че искаш да отидеш до Лас Теренас и той ще те спре на правилната спирка.

На мен ми казаха, че няма нужда да ходя до Санто Доминго за да стигна до Лас Теренас. Слизаш на спирка Самана Парада някъде един час преди Санто Доминго. От там минават всички автобуси за Самана, Лас Теренас и Las Galeras. Имало и нещо като маршрутки.

Редактирано от Marisha
Връзка към коментар
преди 56 минути , liliya каза:

Може ли някой да даде линк на агенция за екскурзия до о.Саона.

Без да съм бил, от отзивите в Трип-а съм харесал тези

http://www.seavisbayahibe.com/

Ще се радвам, ако някой е ползвал агенция да сподели впечатления.

Връзка към коментар
преди 52 минути , Боби каза:

Без да съм бил, от отзивите в Трип-а съм харесал тези

http://www.seavisbayahibe.com/

Ще се радвам, ако някой е ползвал агенция да сподели впечатления.

Изглежда страхотно на снимките, а на живо сигурно е още по-красиво. :)

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
преди 3 минути , liliya каза:

Изглежда страхотно на снимките, а на живо сигурно е още по-красиво. :)

Можем да спретнем една магеланска група. Края на февруари - началото на март има няколко магеланци там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е най-предлаганата екскурзия и на място ще намерите много оферти. Ако се закупи предварително, не е ясно дали атмосферните условия ще позволят провеждането й. Мисля, че при по-голямо вълнение на морето, бързите лодки не излизат. Аз бях при почти спокойно време и  в двете посоки с бърза лодка, но на връщане щяха да ми "изпаднат пломбите". Доста друсаше. За о.Саона мога да кажа, че е чудесен остров. Единствената ми забележка беше, че отидохме на доста пусто място. От една страна беше много добре, че нямаше навалица, но лично за мен беше неудобство, че нямаше шезлонги, а аз не седя на пясъка.

Редактирано от Diana Doncheva
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И ние мислим на място да вземаме екскурзии, още повече имаме 3 нощувки в Bayahibe, а от там е най-лесно да се доберем до Саона. Там сме от 10 до 13 март. Решихме да завършим пътуването там, че е по близо до Пунта Кана за полета на връщане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Kamen каза:

Можем да спретнем една магеланска група. Края на февруари - началото на март има няколко магеланци там.

С най- голямо удоволствие бих се включила , е случай че се засичаме . Пишете на ЛС. :ok:

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
преди 5 часа, ACM каза:

Има ли разлика в цените на екскурзиите на място и тези по сайтовете? Ако да, колко е голяма?

Според мен винаги на място е по- евтино, но затова трябва да се има представа и какво предлага конкуренцията. Аз мисля на място , защото и времето е голям фактор , а и цените не са никак ниски. :)

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
На 10/25/2017 в 22:36, Marisha каза:

На мен ми казаха, че няма нужда да ходя до Санто Доминго за да стигна до Лас Теренас. Слизаш на спирка Самана Парада някъде един час преди Санто Доминго. От там минават всички автобуси за Самана, Лас Теренас и Las Galeras. Имало и нещо като маршрутки.

Точно така е. Това имах предвид, когато казах, че не се влиза в Санто Доминго.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 10/24/2017 в 22:59, Ерика каза:

Преди повече от седмица вече се завърнахме от Доминиканската република, но мислено сме още там. Това е страна с много лица, и преживяванията ни там са толкова ярки, че не се описват лесно, а пък няма да се забравят никога. Докоснахме се и до райските плажове и лукса на големите ризорти в Пунта Кана, и до дивата красота и романтиката на Лас Теренас и до бедността и съмнителния  тропически чар на Санто Доминго.

Темата тук доста помогна за организирането на пътуването ни и искам да благодаря на всички, писали в нея. Благодарение на темата си подбрахме един от най-хубавите според мен хотели в Пунта Кана и се възползвахме от екскурзията с бъги из селата в околността. Пак чрез темата се решихме да ползваме автобуси за придвижване и никак не сгрешихме в това си решение. Може би нещо, което тук не е разисквано много е местността Лас Теренас. За нас това беше едно от най-красивите места, които сме виждали и според мен всеки, който се е запътил към Доминиканската република трябва да го включи в програмата си. Диви плажове, тихи улици, малки хотелчета и много европейски туристи - беше различно и запомнящо се място (снимката по-долу е оттам). Отидохме и до водопада при Ел Лимон и останахме очаровани от това което видяхме, в комбинацията с доста екстремното за мен яздене на коне през баирите. За Санто Доминго също бяхме подготвени какво да очакване, но трябва да призная че този град никак не ми хареса и не бих се върнала отново там, защото нямаше нищо което да се види освен може би нощния живот.

Като цяло толкова е пъстра Доминиканската република, че е задължително човек да излезе извън рамките на комплексите в Пунта Кана и да се потопи в тази смесица от меренге, кафе, оживени улици, влага и жега, усмихнати хора, бедност, безобразно движение по улиците, пак музика, пак танци...

От чисто практична гледна точка, ако изключим притесненията около ураганите, беше доста добро решение да отидем в т.нар. нисък сезон. Ако полу-пълните хотели, плажове и улици които видяхме са нисък сезон, не знам доколко чара на мястото ще е налице през силния сезон.

Ако скоро ви предстои да пътувате към Доминиканската република, пишете, ще помагам и разказвам каквото мога. Хубаво изкарване на всички!

DSCN4640.JPG.4a747d8ee09f6189c3352e9aa4adca66.JPG

Звучи страхотно. Би ли дала повече информация за трансфера от летището до Пуната кана - градски транспорт, таксита. Има ли смисъл от кола под наем? Можем ли да идем до водопада Лимон за един ден с кола и да се върнем?

Връзка към коментар
преди 4 часа, peter118 каза:

Звучи страхотно. Би ли дала повече информация за трансфера от летището до Пуната кана - градски транспорт, таксита. Има ли смисъл от кола под наем? Можем ли да идем до водопада Лимон за един ден с кола и да се върнем?

За трансфера от летището до Пунта Кана не мога да съм много полезна. Моя приятелка ни взе с кола, иначе от хотела ни поискаха 80 долара. Ако сте с полета на fly level, който пристига вечерта, вариантите са шътъл на хотела или такси.

Не виждам смисъл от кола под наем особено в Пунта Кана и околностите. Единствено може би си заслужаваше да си вземем АТВ или кола в Лас Теренас, за да пообиколим повече п-в Самана.

С кола от Пунта Кана до водопада Лимон e около 4 часа, като се минава пак през Санто Доминго. За сравнение, с автобус по същия маршрут е 5 часа. При Ел Лимон самия преход с кончетата и разходката ни отне 3-4 часа. Така че сумарно според мен ще е доста тегаво да се направи такова пътуване за ден. Освен всичко новата "магистрала" около Пунта Кана на места нямаше осова линия, табели и каквото и да е било осветление... Водопадът много си заслужава и можете да проверите за организирана екскурзия от хотела, в който ще сте.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, peter118 каза:

Трансфер от летище можете да вземете от тук https://www.mozio.com/ 

Градски транспорт няма вечерта.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 часа, Marisha каза:

Трансфер от летище можете да вземете от тук https://www.mozio.com/ 

Градски транспорт няма вечерта.

Може да се плати  с Дайнерс:) и да си активираш застраховката.

Редактирано от Marisha
Връзка към коментар

Благодаря ви. Имам и още 2  въпросa.

1.За Fly Level. Нямаме чекиран багаж, можем ли да си да си платим за допълнителна чанта онлаин или  на летището  и колко ще  струва?

2. С Автобус колко ще струва до Санто Доминго?

Редактирано от peter118
Връзка към коментар
преди 8 минути , peter118 каза:

Благодаря ви. Имам и още един въпрос за Fly Level. Нямаме чекиран багаж, можем ли да си да си платим за допълнителна чанта онлаин или  на летището  и колко ще  струва?

Може онлайн. Ето тук като скролнеш надолу по страницата има таблица с цените

https://www.flylevel.com/your_journey

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , funny каза:

Може онлайн. Ето тук като скролнеш надолу по страницата има таблица с цените

https://www.flylevel.com/your_journey

Мерси, Фани :). А дали си пътувала с реис м/у ПК и Санто Доминго?

Връзка към коментар
преди 6 минути , peter118 каза:

Мерси, Фани :). А дали си пътувала с реис м/у ПК и Санто Доминго?

Не. Кацала съм в Пунта Кана и съм ползвала трансфер на самия хотел, който беше в Пунта Кана. В Санто Доминго не съм ходила изобщо :)

Връзка към коментар

А някой наемал ли е кола в ДР? Аз мисля да пробвам, но коментарите за лош трафик малко ме разколебават.

От друга страна сме трима и с кола ще е много по-удобно за обикаляне до различни места.

Ако някой е наемал кола, нека сподели опит с услугата/условията на шофиране.

Връзка към коментар
преди 13 часа, Боби каза:

А някой наемал ли е кола в ДР? Аз мисля да пробвам, но коментарите за лош трафик малко ме разколебават.

От друга страна сме трима и с кола ще е много по-удобно за обикаляне до различни места.

Ако някой е наемал кола, нека сподели опит с услугата/условията на шофиране.

Аз също си го мислих като вариант, но наистина шофирането им е ужасно според мен. Между Пунта Кана и Санто Доминго пътя е магистрала и е хубав, но иначе наистина положението с шофирането е много тежко, имах чувството че с предимство е този, който превари. Определено аз не бих рискувала.

Иначе има автобус Баваро Експер. Пътува за около 3 часа между двете, спира на много места в Пунта Кана, и е под 10 $ цената. Вие в Санто Доминго ли кацате?

Връзка към коментар
преди 9 минути , nadeto_nn каза:

Аз също си го мислих като вариант, но наистина шофирането им е ужасно според мен. Между Пунта Кана и Санто Доминго пътя е магистрала и е хубав, но иначе наистина положението с шофирането е много тежко, имах чувството че с предимство е този, който превари. Определено аз не бих рискувала.

Иначе има автобус Баваро Експер. Пътува за около 3 часа между двете, спира на много места в Пунта Кана, и е под 10 $ цената. Вие в Санто Доминго ли кацате?

Кацаме в Пунта Кана, но настаняването ни е в Bayahibe, пък и ни се иска да си правим еднодневни трипчета сами с колата.

Преди Бали не знаех що е то лош трафик - в Южна Италия и Истамбул ми се струваха една идея по-нахални шофьорите, но се оправих идеално без проблеми. В места като Бали обаче не бих карал за нищо на света... Та още се колебая - резервирал съм кола без капаро и до последно ще иам да се чудя, освен ако някой не ме успокои (или наплаши достатъчно :biggrin:)

Най-много ме е страх ако има инцидент, че няма да мога да се оправя с местните/полицията, защото не говоря испански.

По форумите гледам отзиви, че шофирането е далеч по-добре, отколкото преди години, има някакви наченки на спазване на правила.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.