Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

За един човек може да се върже сметката да лети в региона, но при двама или повече души от финансова гледна точка круизите нямат алтернатива. Ако някой разглежда опцията да лети в региона нека не гледа само цената, а и ограниченията за багаж. По много линии летят само малки самолети, които освен че са скъпи имат и много по сериозни ограничения за багажа. Това което става за ръчен багаж в големите самолети, при малките не го приемат, но за чекирания багаж също има по сериозни рестрикции. Някой път не е въпрос само на пари да успее човек да си качи целия багаж на самолета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎14‎.‎1‎.‎2018 в 8:16, AlexandraKo каза:

Имам въпрос към ходилите в Доминикана. Оттам  до къде може да се литне за кратко, че да се види още нещо?

Друга държава, остров, но да не се минава през Америка.

Аз посетих Кюрасао със стоп в Аруба.Кюрасао е невероятен остров влюбих се в него. 7 пълни дни не успях да му се наситя. :) Полети от Санто Доминго около 180 USD двупосочен.Аз го купих в последния момент и платих 220 USD с PAWA DOMINICANA.Преди това имах за 160 USD с Инсел еър, но точно тогава авиокомпанията канцелира всичките си полети.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 7 минути , pavelbs каза:

Аз посетих Кюрасао със стоп в Аруба.Кюрасао е невероятен остров влюбих се в него. 7 пълни дни не успях да му се наситя. :) Полети от Санто Доминго около 180 USD двупосочен.Аз го купих в последния момент и платих 220 USD с PAWA DOMINICANA.Преди това имах за 160 USD с Инсел еър, но точно тогава авиокомпанията канцелира всичките си полети.

Благодаря ти за чудесната идейка!:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, pavelbs каза:

Я метни малко повече впечатления в тази тема :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , ivelina666 каза:

Някой има ли представа защо Флай Левъл имат полети по линията Барселона-Пунта Кана само до март?

Спират линията. Няма официална информация, но е очевидно.

За всеобщо голямо съжаление.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Боби каза:

И пускат през Париж до съседните Мартиника и Гваделупа

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , Боби каза:

Има официално на сайта им това, като отидеш отдолу на дестинация Пунта Кана :

LEVEL flies direct from Barcelona to Punta Cana until March 2018. Choose from 2 flights per week. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На ‎17‎.‎1‎.‎2018 в 18:25, Kamen каза:

И пускат през Париж до съседните Мартиника и Гваделупа

В сайта им са заредени само до края на ноември за Мартиника и Гваделупа.Иначе имат цени от 99Е на посока.

Връзка към коментар
На 12.12.2017 г. в 14:29, mitkobiker каза:

Визи:

По-напред в тази тема Marisha е дала линк за визите:

https://www.dgii.gov.do/TturistaWeb/Order-en

10$ на бройка. Елементарно и бързо става.

Ако не се вземе и разпечата предварително на летището се нареждаш на една огромна опашка за каса/плащане на виза, преди опашката за паспортния контрол.

Като се плати тази такса за повече от един човек, как се разбира, че е за него + конкретен друг човек? Никъде не виждам да се пишат данни на човек, който не плаща. Има да се въведе информация само за купуващия. Не знам дали си зададох правилно въпроса. Явявайки се на гишето с едно листче за 20$, как ще удостоверя, че 10$ са платени за мен, а другите 10$ за конкретен човек, който пътува с мен? Едновременно ли трябва да идем на гишето?

Връзка към коментар
преди 6 минути , ACM каза:

Като се плати тази такса за повече от един човек, как се разбира, че е за него + конкретен друг човек? Никъде не виждам да се пишат данни на човек, който не плаща. Има да се въведе информация само за купуващия. Не знам дали си зададох правилно въпроса. Явявайки се на гишето с едно листче за 20$, как ще удостоверя, че 10$ са платени за мен, а другите 10$ за конкретен човек, който пътува с мен? Едновременно ли трябва да идем на гишето?

Листчетата са отделни за всяка бройка, която плащаш, не е едно за цялата сума.

Връзка към коментар

Извинете , но ще пътувам на круиз с начално пристанище Ла Романа . Може ли някой да ми пише нещо забележително в Ла Романа,  което да посетя? Със  самолета пък ще кацам и излитам в Пунта Кана .  Ако мога и нещо там да видя пишете ми .  Казаха ми ,че  сама жена  не бива да се разхожда в Доменикана .  Може  ли някой да ми каже  какъв е  риска ?

Връзка към коментар
46 minutes ago, мамаЕми said:

Извинете , но ще пътувам на круиз с начално пристанище Ла Романа . Може ли някой да ми пише нещо забележително в Ла Романа,  което да посетя? Със  самолета пък ще кацам и излитам в Пунта Кана .  Ако мога и нещо там да видя пишете ми .  Казаха ми ,че  сама жена  не бива да се разхожда в Доменикана .  Може  ли някой да ми каже  какъв е  риска ?

За рисковете в Доминиканската република може да прочетеш тук и тук

Доминиканската република е значително по опасно място от България, но е сред средно опасните места в света цък

България е на 26-то място с 80 точки, докато Доминиканската република е на 74-то място с 54 точки от общо 160 държави и максимално 100 точки.

Не ставай параноичка, но имай едно на ум като пътуваш сама. Аз бих ти препоръчал по възможност да търсиш компанията на други туристи или да ползваш организирани екскурзии, а като визия се опитай да не изглеждаш максимално на богат турист. Обличай се скромно, без бижута, обеци, пръстени и т.н. Фотоапарат, мобилен телефон и т.н. вади само на сигурни места и гледай да не ги показваш много, а кеша в теб го дръж на поне две места, като си имаш портмоне с малко пари, което може да го предадеш ако някой евентуално те нападне.

Повечето туристи прекарват почивката си в Доминиканската република без никакви инциденти, но за сама жена рискът винаги е малко по висок...

Редактирано от Topfly
Връзка към коментар
преди 23 часа, мамаЕми каза:

Привет! Круиза с Costa ли ти е? 

Ако е с него ще се радвам да споделиш впечатления тъй като и на нас ни предстои.

Как ще пътуваш от летището до Ла Романа? Има линк за трансфери по- назад в темата, а и хотелът в който ще спим също предлага. Ако искаш мога да ти пратя линка на ЛС. 

Преди тръгването на круиза ние ще имаме около ден и половина в Ла Романа , като аз мисля единия ден да го оползотворим до о-в Саона с еднодневна екскурзия. Останалата част от времето мисля да направим тур с АТВ из захарната тръстика или просто да обиколим Bayahibe. На връщане също ще имаме около ден и половина и тогава мисля да отскочим (за през деня) до Санто Доминго и Бока Чика , за да разгледаме каквото можем. Времето е кратко, но все пак трябва да се използва максимално за да се види повече. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, valpet каза:

Ако някой има  нужда от сим карта за Домениканската република мога да му предоставя такава.

С удоволствие бих се възползвала. Благодаря! Пиши на ЛС, моля!

Връзка към коментар

https://www.airportshuttles.com/

Дава от летището/PUJ/ до Баваро 6 usd на човек и посока за споделен трансфер до 10 човека. 

Някакви "подводни камъни" ?

Редактирано от Kamen
Връзка към коментар
На 29.10.2017 г. в 22:55, Marisha каза:

Трансфер от летище можете да вземете от тук https://www.mozio.com/ 

Градски транспорт няма вечерта.

Ползвали ли сте го? Гледам че платформата е еднаква с предния линк.  

Връзка към коментар
преди 4 часа, Kamen каза:

https://www.airportshuttles.com/

Дава от летището/PUJ/ до Баваро 6 usd на човек и посока за споделен трансфер до 10 човека. 

Някакви "подводни камъни" ?

Аз съм ги ползвал.Взеха ми 8 USD до Макао, което никак не е близо.Трансферите се извършват от Caribе  tours.В бусчето бяхме аз и една случайна американска двойка, която шофьора забра от летището.Като пристигнах го нямаше, но намерих телефона им и си писахме в whats up.След 15 минути се появи.Нямам никакви забележки.Остави ме направо пред хостела.През цялото време се чудех как им излиза сметката.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , pavelbs каза:

Аз съм ги ползвал.Взеха ми 8 USD до Макао, което никак не е близо.Трансферите се извършват от Caribе  tours.В бусчето бяхме аз и една случайна американска двойка, която шофьора забра от летището.Като пристигнах го нямаше, но намерих телефона им и си писахме в whats up.След 15 минути се появи.Нямам никакви забележки.Остави ме направо пред хостела.През цялото време се чудех как им излиза сметката.

Ориентирах се към mozio и си избрах фирма с офис на летището. Много противоречиви коментари за трансферите. Основното е, че не чакали.

30 минути достатъчни ли са от кацането на самолета до излизане от летището, толкова те чакали? Няма проблем нито  с подраняване нито закъсняване на полета. Чакат 30 мин. Достатъчни ли са?

Връзка към коментар
преди 8 минути , Kamen каза:

Ориентирах се към mozio и си избрах фирма с офис на летището. Много противоречиви коментари за трансферите. Основното е, че не чакали.

30 минути достатъчни ли са от кацането на самолета до излизане от летището, толкова те чакали? Няма проблем нито  с подраняване нито закъсняване на полета. Чакат 30 мин. Достатъчни ли са?

Аз излязох за по-малко от 15 минути.Бях само с ръчен багаж.Летището е малко.Голям хаос е.Някои плащат туристическа карта, някои не.Аз минах гратис. После я използвах за повторно влизане в ДР, само ,че в Санто Доминго, но там няма измъкване, защото е електронна система.Самолета кацна 1 час по-рано и за това го и нямаше шофьора, но като му писах ,че съм там за 15-20 минути дойде.Един час по-късно бях на плажа в Макао за да преодолея jet lag-а. :) 

Връзка към коментар
преди 10 минути , Kamen каза:

Кой го определя? Не е ли задължителна?

Има около 5 служителя , които крещят "Tourist card" и събират тези, които имат предварително дадени от авиокомпанията, но е пълен хаос и дезорганизация и голяма част от хората минават без да си предадат картончето или платят, ако нямат такова.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.