Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

преди 7 минути , Ерика каза:

Цялата верига на Grand Bahia е страхотна, много добър избор. През Тюркеза само минахме ние, тъй като бяхме в Есмералда. Нивото на обслужване, храна и т.н. е доста високо. Заслужава си да се разходите из целия комплекс с влакчето, да разгледате останалите хотели и да хапнете в a la carte ресторантите им. Вижте и най-новия и луксозен хотел от веригата (който ви е на пешеходно разтояние) - Фантазия. Там има голям увеселителен парк, който със сигурност би се харесал на детето. Само че попитайте в хотела как и на каква цена можете да влезете в него, тъй като щом не сте гости на Фантазия няма да ви пуснат през деня.

В кой a la carte си заслужава да отидем и какви са цените. Ще празнувам рожденния си ден там (семейно 3-та 🙂 ) и предполагам в a la carte ресторант би било по-хубаво от на бюфет.

Връзка към коментар
преди 12 минути , svetlif каза:

В кой a la carte си заслужава да отидем и какви са цените. Ще празнувам рожденния си ден там (семейно 3-та 🙂 ) и предполагам в a la carte ресторант би било по-хубаво от на бюфет.

Зависи какво харесвате, всеки ресторант предлага различна кухня - мексиканска, европейска, гръцка, азиатска и т.н. 🙂 Иначе, трябва около ден предварително да си запазите маса (става от рецепцията на хотела). Някои от a la carte ресторантите са и бюфетно меню, което не се заплаща. Всякакъв алкохол и нещо по-различно от предвиденото меню, се заплащат. Ние само алкохол сме плащали, цените бяха ок, като за цени в хотел. Страшно много ни хареса аржентинския ресторант Rodario, който се намира на брега, в рамките на Есмералда. Там сервираха различни видове месо и много вкусни салати. Имам обаче някакъв спомен, че не пускаха деца... трябва да проверите. Мексиканският ресторант също беше хубав.

Връзка към коментар
преди 1 час, svetlif каза:

На мен най- ми хареса средиземнморският ресторант, в него сервират омари; в мексиканския сервират невероятно телешко и риба тон , а в италианския сервират гурме. Тези най-много ми харесаха , но иначе пробвахме всички и обслужването беше много добро. Доплащаше се само бутилка вино навсякъде.

Връзка към коментар
преди 2 часа, liliya каза:

На мен най- ми хареса средиземнморският ресторант, в него сервират омари; в мексиканския сервират невероятно телешко и риба тон , а в италианския сервират гурме. Тези най-много ми харесаха , но иначе пробвахме всички и обслужването беше много добро. Доплащаше се само бутилка вино навсякъде.

Предполагам обаче има значение в кой от всичките сме отседнали? 

Връзка към коментар
преди 4 часа, svetlif каза:

Ние началото на септември ще бъдем Гранд Бахия Тюркеза някой да има мнения за него? Заслужава ли си от 9 дни престой, два да направим пиратски кораб и Саона с дете на 5г или кое от двете или никое? Благодаря.

Пиратския кораб за децата е много забавен и си заслужава. Правят го заедно с шнорхелинг и плуване с акули и скатове. 1 възрастен-110$ и 1 дете безплатно.Саона задължително. На мен ми хареса много, но ние го правихме Пт Bayahibe и беше значително по- евтино.

преди 9 минути , svetlif каза:

Предполагам обаче има значение в кой от всичките сме отседнали? 

Ние бяхме в Grand Bahia principe Bavaro. Обслужването по стаите  не е много на ниво. Много са мързеливи и трябва непрекъснато да ги ръчкаш или да ги стимулираш с бакшиши. Иначе храна е добре, с изключение на басейна - там сервират по- лоша и некачествена храна- бургери, гадни картофи, кренвирши и все дивотии дето американците ги ядат. Ресторантът а рецепцията предлага по- добра храна и разновидности, но като цяло рибата ми беше малко.

Водният парк в Тюркеза също много се харесва на децата, нашият малчуган не излизаше от там. Платен е въжения град, голфът и СПА- то.

Редактирано от liliya
Връзка към коментар

Ние ще сме в Тюркеза и не съм сигурна те какви a la carte ресторанти имат, в другите ще трябва предполагам да си плащаме всичко. За комарите ще взема, че мен много ме обичат 🙂 иначе за стаите, не сме толкова притенциозни колкото изчистят 🙂 

Връзка към коментар
преди 1 минута , svetlif каза:

Ние ще сме в Тюркеза и не съм сигурна те какви a la carte ресторанти имат, в другите ще трябва предполагам да си плащаме всичко. За комарите ще взема, че мен много ме обичат 🙂 иначе за стаите, не сме толкова притенциозни колкото изчистят 🙂 

Ще ви кажат на рецепция . Хубавото е , че когато и да отидеш веднага ти слагат гривните и ползваш всичко навсякъде и не чакаш чекин. Така е и на тръгване, ползваш всичко до последно.

Връзка към коментар

Супер, а колко "formal" трябва да е облеклото за ресторантите 😄 балбална рокля ли да нося? Нашият полет на връщане е късно, хубаво е да може да се ползва всичко до последно. М/у другото ако някой се интересува, цената за края на август за 9 дни от Цюрих с 1-2 Fly е много добра с деца 🙂

Връзка към коментар
В момента, svetlif каза:

Супер, а колко "formal" трябва да е облеклото за ресторантите 😄 балбална рокля ли да нося? Нашият полет на връщане е късно, хубаво е да може да се ползва всичко до последно. М/у другото ако някой се интересува, цената за края на август за 9 дни от Цюрих с 1-2 Fly е много добра с деца 🙂

Официално или спортно елегантно. Не става с къси гащи и джапанки.

Връзка към коментар
На 21.06.2018 г. в 16:31, liliya каза:

Tъкмо видях в сайта условията за Тюркеза в случай, че някой друг се интересува:

Може да се ползват à la carte  ресторантите на Grand Bahia Principe Punta Cana and Grand Bahia Principe Bavaro, не могат да се ползват само главните им бюфет ресторанти. В рамките на седмица престой са включени 3 à la carte посещения. Също може да се ползват техните басейни, не знам дали обаче на баровете на басейните може да се поръчва безплатно и също забавленията и шоу програмите им могат да се посещават безплатно.

Редактирано от svetlif
Връзка към коментар
преди 3 часа, ХаджиДимитър каза:

Някой да има актуална информация за евтин полет до Пунта Кана или другаде в Д Р, около 13 септември до около 26 септ. т. г. ?

Не е много подходящо време, сезона на ураганите.

Редактирано от Marisha
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

За Доминикана необходимо ли е да си вземем от тук доминиканско песо или си може да се разплащаме с долари?

Аз не съм взимал. КК си минават безпроблемно в по-големите обекти. За по-малки харчове има си чейндж бюра, гледай само да не са нелегални, сменяй по централните места, които са ясно обозначени и курса им е добър, спрямо щатския долар 

Връзка към коментар

Не е необходимо да си носиш.Там върви предимно долара.Има бюра за обмен и банки. Но не прави обмен на летището.Курса е неизгоден.Иначе навсякъде може да плащащ и с долари.Съвета ми е все пак да си смениш там и песо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много ви благодаря!

Все пак, ще си взема малко оттук.

А като плащаш с голяма доларова банкнота, долари ли връщат или песо?

Да вземем и по- дребни , а не - само по100.

Връзка към коментар
преди 6 минути , AlexandraKo каза:

Много ви благодаря!

Все пак, ще си взема малко оттук.

А като плащаш с голяма доларова банкнота, долари ли връщат или песо?

Да вземем и по- дребни , а не - само по100.

Връщат песо. Поне по супермаркети е така. 

Редактирано от Marisha
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Възможно по дребни банкноти в долари.За да има за услуги и за моторчетата/традидиционния метод за транспорт там/Изпитано плащането с карта .където е възможно е за предпочитане тъй като е коректно без допълнително вземане на пари от сметката.Между другото веднъж платих таксито с евро и ми излезе по евтино тъй като местните са информирани , че е по скъпа валута.но не знаеха с колко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Избягвайте плащането по малки магазинчета и капанчета в долари. Направо дерат кожите 🙂

Пример:

минерална вода - 1 долар, ако питаш в песо колко струва

25 песо...(което е половин долар)

Връзка към коментар

Ние плащахме всичко в долари и ресто ни връщаха в долари. Плащахме в ресторанти, супермаркети, таксита и екскурзии. Имайте предвид , че всички тоалетни принадлежности са доста скъпи. За пакетче мокри салфетки искаха 12$ 😆

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.