Емика Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 преди 10 минути , Vency каза: Ами все пак го организирах 7 дни предварително. Няма лошо. Гран Плас си заслужава. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 (редактирано) преди 3 часа, Емика каза: 250 лв. за един ден Не, не... 250 лв са за не повече от 7 - максимум 8 часа 🙂 При кацане в 8 часа, докато излезеш от летището, да хванеш шатъла и да стигнеш до Брюксел - най-рано 9:30 - 10:00 часа. После, за да си на летището най-късно в 18:00 (което си е рисковано с опашките на секюрити, които се образуват), трябва да тръгнеш не по-късно от 16:30 от Брюксел, така че са си направо 7 часа или по-малко... 🙂 Редактирано 5 октомври, 2018 от chandni 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 (редактирано) @Vency осъщественото желание и удоволствието от него нямат цена. Браво! 🙂 преди 1 час, chandni каза: Не, не... 250 лв са за не повече от 7 - максимум 8 часа 🙂 При кацане в 8 часа, докато излезеш от летището, да хванеш шатъла и да стигнеш до Брюксел - най-рано 9:30 - 10:00 часа. После, за да си на летището най-късно в 18:00 (което си е рисковано с опашките на секюрити, които се образуват), трябва да тръгнеш не по-късно от 16:30 от Брюксел, така че са си направо 7 часа или по-малко... 🙂 преди 1 час, Емика каза: Няма лошо. Гран Плас си заслужава. Редактирано 5 октомври, 2018 от Таньо 8 Връзка към коментар
Vency Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Цените ги написах чисто информативно, за хората които не са толкова в час с дебненето на най най най тънките билети 🙂 Ако си носим сандвичи от вкъщи ще спестим още 😉 (ама нещо не ме кефи) 5 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 преди 12 часа, Мари Николова каза: Всъщност гледам този вариант в 15:25 от Малпенса до Бари с Раян и после до Берлин с Лауда.Защо не поискаш в чата да ти сменят полета с тези двата или ако откажат поне с единият,а ти да си платиш другият.Лауда е част от Раян. Смятам да изчакам, за да видя кои полети ще махнат. Казаха ми че срещу 30 евро мога да променя датите и да летим София-Берлин-София Връзка към коментар
iMari Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 На 9.08.2018 г. в 13:38, Мари Николова каза: Другия вариант - със сутрешният на Уиз до Бергамо и привечер с Раян до Пловдив. Направихме този вариант.Посетихме Лекко на езерото Комо и Бергамо.Времето стигна ,колкото да направиме няколко тегелчета и в двата града. Лекко е две улици на кръст,тихо,спокойно,нетуристическо с много красиви гледки към езерото и планините.Малко късно разбрахме за едно място в планината с невероятна гледка,заради което планирам ново ходене🙂Всъщност бях чела предварително за него,но останах с впечатлението,че се достига само пеша.А то си имало лифт до там.Казва се Piani d’Erna. Автобус 5 се взима от улицата под гарата,слизате на последната спирка(20-25мин) и от там с едно сладко жълто лифтче за 4мин до горе.Тази информация ни дадоха в туристическият център на Piazza XX Setembre,но ни предупредиха,че лифта не работи от 12:30 до 13:30 и това ни отказа,защото времето беше малко,а се надявахме да видим и Бергамо. Това е лифта и гледката отгоре(снимки от нета): И малко снимки от Лекко: За Бергамо е писано вече достатъчно,за което благодаря :)Времето стигна колкото да минем по-главната на Чита Алта да си вземем пица и от невероятният десерт Polenta e Osei,да слезем до новият град бързайки за летището....и за пореден път тази година да се натресем на изложение на храна със защитен регионален произход в Италия.Как да му се тръгва на човекЗа пръв път пробвах трюфел,но в съчетание с горгонзола, дойде too much дори за моя,настроен експериментаторски вкус. Времето беше твърде малко и за двата града,за следващ път бих се спряла само на единият.За съжаление от ноември Раян спират полетите от/до Пловдив.Остава полета в 17:00 от Малпенса до София,но това съкращава времето значително. 12 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 Още една идея за уикенда - събота по обяд полет с Раян(от края на декември) или Изиджет до Бристол,нощувка,сутринта в 8:30 полет до Дъблин с Еър Лингъс и вечерта в 18:10 полет до София с Раян. 10 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 15 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2018 На 4.10.2018 г. в 22:22, Stryper каза: Плана ми се провали. Ryanair промениха полета Милано-Берлин от 21 в 8:50 и ми казаха, че нямат друг в следващите 24 часа. А аз трябва да пристигна в Милано 5 мин по-рано. И сега имам билет София-Милано и Берлин-София. Възстановиха ми първоначалния час на полета. Май е имало бъг в системата им, защото всички полети се продават. Очаквам пътуването до Берлин 🙂 1 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 ...и понеже много искам пак да прекарам няколко часа в Бергамо,да ям пица и вкусни жълти десерти, разгледах опциите за едно/двудневни екскурзии за уикенда през това летище. Започвам с еднодневните съботни предложения.Да,откачени са,че и рискови,обаче като те стегне шапката,а нямаш свободно време си готов за идиотщини 1.Събота сутрин полет с Уиз от София до Бергамо 7:40 - 8:45 Бергамо - Аликанте с Раян 10:45 - 12:55 Аликанте- София с Уиз 21:45 -1:55 Между кацането в Бергамо и излитането за Аликанте са само два часа и няма как да се посети старият град.Ако някой е голям ентусиаст и има карта Дайнърс за да ползва фест трака на салона на летището, може да разгледа новият град за 30мин,но си е рисковано.Т,е. в този вариант няма пица. За Аликанте гледах,че автобуса от летището е на 20мин и пътува около 35мин до центъра,така че там ще има свободни поне 5 часа.Не съм ходила в този град,ако някой може да каже струва ли си? 2.Това е един много бърз "гурме" вариант,пак за Събота: Полет с Уиз до Бергамо 7:40 - 8:45 Бергамо - Ниш с Раян 11:35 - 13:00 Ниш - София с автобус 16:00 Тук вече има пица😉 и кратичка обиколка на старият град.А пък в Ниш има време колкото за една плескавица.Винаги може да се остане за нощувка и да се пътува в Неделя до София. 4 1 1 Връзка към коментар
Jody Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 преди 1 час, Мари Николова каза: За Аликанте гледах,че автобуса от летището е на 20мин и пътува около 35мин до центъра,така че там ще има свободни поне 5 часа.Не съм ходила в този град,ако някой може да каже струва ли си? Аликанте е приятно малко градче. Имат хубава главна улица, една крепост кацнала на един хълм и прекрасна дълга плажна ивица 🙂 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 И една идея за целия уикенд: Събота сутрин полет до Бергамо Вече имаме цял ден в Бергамо и околността и в 19:30-21:15 полет с Раян до Познан.Нощувка.Неделя може да се вземе по ранен автобус до Берлин(около 3 часа и половина път) и да се разгледа града и в 18:00ч полет с Раян до София. Чудя се дали един такъв уикенд е подходящ по време на Коледните базари.Познан е интересен,но времето е малко,разходката там ще е нощна. На 14.10.2018 г. в 15:24, Мари Николова каза: Още една идея за уикенда - събота по обяд полет с Раян(от края на декември) или Изиджет до Бристол,нощувка,сутринта в 8:30 полет до Дъблин с Еър Лингъс и вечерта в 18:10 полет до София с Раян. И този вариант може да мине през Бергамо.Събота познатият полет с Уиз,следобед полет с Раян Бергамо - Бристъл 14:45-15:50. 3 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 (редактирано) Малко и аз да допринеса за темата с уикенд трип до Санторини. Събота 06:45-08:10 Раянер София- Атина 10:10-10:55 Olimpic/Agean Атина-Санторини Неделя 19:55 - 20:45 Volotea Санторини-Атина 22:35 - 23:55 Раянер Атина-София В добавка рент а кар за 2 дни през goldcard за около 21 евро можете да използвате времето си на острова пълноценно особено в слаб сезон. Нощувките през зимата в хубави 3* хотели са на много добри цени м/у 20-30 евро за двойна стая. Редактирано 28 октомври, 2018 от Jorro 12 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 (редактирано) На принципа "г*з път да види", ето едно съботно Бари за 20€ с около 2-3 часа за разходка из чита векиа за по едно еспресо / пица(паста) / джелато... Редактирано 3 януари, 2019 от Фичо 12 1 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 София - Лондон на 11.03 за 21€ с Wizz Club също е готино за хора имащи свободен... понеделник 😄 Тръгване с ранния в 06.00, връщане с последния в 21.55. Райън имат добри цени от 15€ ретърн за уикенд София-Атина, което през сайтовете сигурно ще падне до 1-2-3 €. 6 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 Преди 1 час, Фичо каза: На принципа "г*з път да види", ето едно съботно Бари за 20€ с около 2-3 часа за разходка из чита векиа за по едно еспресо / пица(паста) / джелато... И с Айндховен може така- полета на Раян пристига в 12:10,а този на Уиз тръгва в 16:35.Намират се общо за 50лв без WD.Чудех се дали си заслужава,че е доста път🙂 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 преди 25 минути , Мари Николова каза: И с Айндховен може така- полета на Раян пристига в 12:10,а този на Уиз тръгва в 16:35.Намират се общо за 50лв без WD.Чудех се дали си заслужава,че е доста път🙂 Не 2 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 преди 1 час, Мари Николова каза: И с Айндховен може така- полета на Раян пристига в 12:10,а този на Уиз тръгва в 16:35.Намират се общо за 50лв без WD.Чудех се дали си заслужава,че е доста път🙂 И според мен не. Имате 25 минути път с автобуса от и до летище *2 става час. За час и нещо изобщо не си заслужава. 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 И 25мин докато излезнат от летището. И 10-15мин за чакане на автобус... Връзка към коментар
Branko Публикувано: 3 януари, 2019 Сподели Публикувано: 3 януари, 2019 (редактирано) В момента има интересни цени до Атина за двудневен трип на 05.03 сутрешен полет от 5€ и връщане на 06.03 с вечерния полет за 9.99€. През сайтовете цените падат до 1€ за 05.03 и 5€ за 06.03, даже някъде излезна и полет на Егейците на 05.03 за 12€. Датите са през седмицата, но трипа е интересен за посещение на всички държавни забележителности - Акропола и т. н, които са безплатни на 06.03 Редактирано 3 януари, 2019 от Branko 11 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 На 3.01.2019 г. в 18:15, Фичо каза: На принципа "г*з път да види", ето едно съботно Бари за 20€ с около 2-3 часа за разходка из чита векиа за по едно еспресо / пица(паста) / джелато Няма 3 часа @Фичо, Бари беше много скорошно за мен, та се произнасям компетентно. 2 часа в града, като от тях 1 час е отиване/връщане пеша от гарата/автогарата до стария град. Ама, за идеята, ако човек вече е ходил, що пък да не скочи, вместо да даде 40 лв. за един обяд в софийска кръчма. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Като поглеждам в тази тема, все се чудя - абе, толкова ли няма какво да правите, та ще се климбуцате насам -натам, в един ден, без да успеете нищо да видите, само, щот е за 40 лева, примерно? Това не го разбирам. То, ако ще ходи човек за няколко часа, да вземе да си го разгледа в нета, за тези часове всичко ще научи, все едно е ходил, ама е и научил нещо. Па не се е мъчил по транспорти разни. Ми, скътайте ти ги тези 40 пари, пък, добавете още толкова и идете нейде, поне за два дни. Че да ви остане нещо от тоя трип, не само чавката, че дестинацията е отметната. 5 2 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Ми за нас е така, но има хора, които обичат самото летене. 2 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Идеята е по-скоро да се посетят колкото се може повече места без да се ползва отпуска 😉 Например, аз съм ходила 2 пъти за 2 дни (уикенд) в Барселона, ами даже и някаква малка част да видиш пак си струва за мен. И с удоволствие ще си направя още някой уикенд там. Отпуската я ползвам за далечни дестинации. 🙂 4 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 преди 27 минути , AlexandraKo каза: толкова ли няма какво да правите, та ще се климбуцате насам -натам, в един ден, без да успеете нищо да видите, само, щот е за 40 лева, Не е толкова до парите. Е, ако бяха 100 евро за един ден нямаше да е предмет на разговор. Ами, на мен понякога ми се иска просто да съм на летище, да съм в забързания ритъм, да съм в тази атмосфера, пътуване заради самото пътуване. Още не съм го правила, но при по-топличко време, бих 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Абе един ден ми е безсмислено и на мен, но за уикенд съм го правил няколко пъти и е супер. Само дето нискотарифните рядко имат такива полети от София май, винаги са по 2-3 седмично, освен ако става дума за Лондон... 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега