Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Без да се опитвам да им адвокатствам, това което видях с очите си и при двете ходения в консулството бяха купища молби. Възможно е наистина да не са предвидили инвазията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Еми имам си визи . По 20лв ;) Ходих на място, обясних , жената е разбрана. Каза да чакам на стола. През това време направи няколко визи на хора, които идваха да си ги получат, скоро заминаващи. По телефона директно казваше да се вади на летището. Ако някой е за март също го моли да дойде началото на февруари. Цялата стая наистина е затрупана с документи и паспорти , стикери има , но каза , че няма да й стигнат за чакащите паспорти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И ние днес си ги взехме, имаше голяма опашка. На хората с престой до 14 дни им казват директно на летището да си взимат. И целият офис е затрупан с паспорти и заявления, голямо българско нашествие в Тайланд.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз днес ходих до посолството, нямаше никаква опашка и казаха, че стикери ще има другата седмица. Така или иначе визата е готова за 3 дни, за разлика от Виетнамското посолство, където освен че работят само два дена, но и не примат поръчки по случай лунната Нова година в слеващата седмица :D 

Връзка към коментар

ще засилвам документите към посолството с куриер; въпрос към изпращалите по пощата - само адреса София 1000, ул. "Парчевич" 42 ли се дава или има конкретно лице за контакт? на сайта не намирам...

Връзка към коментар

Аз днес ходих до посолството, нямаше никаква опашка и казаха, че стикери ще има другата седмица. Така или иначе визата е готова за 3 дни, за разлика от Виетнамското посолство, където освен че работят само два дена, но и не примат поръчки по случай лунната Нова година в слеващата седмица :D 

За Виетнам пък защо се мъчиш толкова. Покана от cheapvietnamvisa.net за $7 и на място виза и печат за $25. Абсолютно елементарно и бързо. Най-бавното ми изваждане по Коледа в топ натовареност беше половин час. Обикновено е по-бързо. Виж с търсачката във форума сме дали доста инфо.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

ще засилвам документите към посолството с куриер; въпрос към изпращалите по пощата - само адреса София 1000, ул. "Парчевич" 42 ли се дава или има конкретно лице за контакт? на сайта не намирам...

Е как не намираш...?

post-2276-0-01812300-1485334208_thumb.png

Връзка към коментар

За Виетнам пък защо се мъчиш толкова. Покана от cheapvietnamvisa.net за $7 и на място виза и печат за $25. Абсолютно елементарно и бързо. Най-бавното ми изваждане по Коледа в топ натовареност беше половин час. Обикновено е по-бързо. Виж с търсачката във форума сме дали доста инфо.

Благодаря, наистина изглежда доста по лесно :rolleyes:

Връзка към коментар

Здравейте,

Тъй като ще пътуваме до Тайланд на 15.02 мислим да подадем документи за виза с консулството тук утре или в Понеделник, обаче имам едно колебание как да го направим и се надявам вие да можете да помогнете.

Искаме да отидем и до Сием Реап в Камбоджа, обаче ми се иска и да се възползвам и от временното отпадане на таксата за еднократно посещение - http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/visa/p1-2-0.html.

Може ли да ме посъветвате как да го направим, че да ни излезе възможно по-евтино? Летим на 15.02, като кацаме в Банкок на 16.02 и летим наобратно пак през Банкок на 05.03. Мисля си 2 варианта, но не знам кой е валиден сценарий:

- Вземаме си еднократна виза от консулството тук без такса, кацнем в Банкок на 16.02, отиваме до Камбоджа за 2 дни в някакъв момент и на връщаме си вземаме нова виза на летището за 30 евро за останалите дни, които ще трябва да бъдат до 15 дни, тъй като за толкова време имаме право на престой с тази виза за 30 евро

- Кандидатстваме за 2 визи в консулството тук - една транзитна за 25 евро и една туристическа стандартна без такса, като летим до Банкок и веднага правим прекачване към Сием Реап, а после наобратно към Банкок ползваме 2рата виза.

Все още не сме планували нищо за пътуването, нито вътрешни полети, нито хотели и квартири, имаме само набелязани места, но това е друг проблем, който ще мисля :D Идеята ми е, че можем да бъдем гъвкави в това отношение.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар

Втори вариант не става, не можеш да имаш две визи едновременно, говореше се за това по-рано в темата. Освен това ти технически няма да правиш транзит, освен ако не сте с ръчен багаж и останете в транзитната зона. 

Избора ти е reentry permit, след като кацнеш в Банкок, също се коментира активно в последните няколко страници. Този пермит има срока на първоначалната ти виза, така че няма да имаш проблемите на VOA-то.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хора, да попитам като си пускам документите за виза снимката я искат физически или може и да е в електронен вариант? И може ли ако е физически да не е на фотохартия? Извинете за глупавите въпроси, но никога не съм си вадил визи.

Поздрави!

Връзка към коментар

Хора, да попитам като си пускам документите за виза снимката я искат физически или може и да е в електронен вариант? И може ли ако е физически да не е на фотохартия? Извинете за глупавите въпроси, но никога не съм си вадил визи.

Поздрави!

Физически - необходима е разпечатана снимка, която да прикрепят към формуляра за кандидатстване.

Връзка към коментар

Поздрави!

Няма глупави въпроси-в тематичен форум сме, с въпроси по темата, глупави са не питащите незнаещи, а тия които си мислят че знаят всичко и си позволяват менторски тон(тук са под средностатистическото ниво за географската ни ширина, но ги има).

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И ние взехме re-entry. Извадихме я днес и важи до 27 март, а визата от БГ важеше до 12 април, така че срокът не е един и същ. Имахме малка ситуация, защото нямахме в нас 2х1200 бата, въобще не съобразихме, но момичето дойде с мен до change бюрото в транзитната зона и после се върнахме при имиграционните. И чак след това минахме паспортен контрол. Тоест първо извадихме re-entry, после паспортен контрол.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

... защото нямахме в нас 2х1200 бата, въобще не съобразихме...

1200 ли е вече...? Защото навсякъде пишеше 1000 бата, но явно и тук има корекция в цената...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Значи пращам документите и чакам да дойдат стикерите. Ако ли не - отивам да си взема празните паспорти. По назад пише снимките да не са залепени , но като пращам няколко документа, ще гадаят кой човек на коя снимка отговаря ли ?

Не, просто, снимката се написва на гърба с трите имена.

Няколко пъти са ми искали снимки за разни визи и ги искаха така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тази тема вече стана като във вица, ако го перифразираме:

Сядам на кафе на Витошка и вадя на масата пред мен паспорт с многократна тайландска виза. Всички ме гледат с респект. Егати гъзара! :D

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.