Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 4 седмици по-късно ...

Момичета и момчета, искам да питам, за да съм сигурна, все още ли стои варианта с пращането по куриер до посолството на паспортите за издаване на виза? Трябва ли да им звъня предварително в такъв случай? И парите си с е слагат просто така, нали, не се превеждат? И имам друг въпрос, макар че не знам дали ще може да ми кажете, ние ще сме с круиз и след Банкок ще имаме и Ко Самуи, питах травъл агенцията и казаха, че виза за едно влизане е достатъчна, дали е така, някой има ли идея? Вероятно няма излизане от тайландски води, но самия кораб е чужда държава, чудя се просто дали да вадя дабъл ентри. Или може би на пристанището ще ми извадят ре ентри пермит. Но по-важен ми е първия въпрос, че не ми се разхожда до посолството да губя цял ден. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 1.10.2018 г. в 8:37, luba_rizova каза:

Момичета и момчета, искам да питам, за да съм сигурна, все още ли стои варианта с пращането по куриер до посолството на паспортите за издаване на виза? Трябва ли да им звъня предварително в такъв случай? И парите си с е слагат просто така, нали, не се превеждат? 

Направих запитване през сайта им. Нямало проблем, парите вътре с документите. Дадоха ми лице за контакт. Към края на месеца мисля да подавам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Значи няма да ти свърши работа.

Огря ме, а и доста други магеланци.

The Thai Cabinet on Tuesday gave the green light to the Immigration Bureau’s proposal for waiver of visaonarrival fees for tourists from 20 countries and Taiwan.

The waiver is seen as a New Year gift to foreign visitors and is aimed at boosting tourist arrivals to Thailand. The Cabinet has approved free visa on arrival from December 1 until January 31 to citizens of countries already entitled to a visa to arrival. 

Apart from Taiwan, nationals of Andora, Bulgaria, Bhutan, China, Cyprus, Ethiopia, Fiji, India, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Maldives, Malta, Mauritius, Papua New Guinea, Romania, San Marino, Saudi Arabia, Ukraine and Uzbekistan can avail of the privilege.

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , T.E.Lawrence каза:

Аа значи са вдигнали с месец срока 🙂

Как да го разбирам, VOA ще бъде издавана на летището, но ще е безплатна или въобще отпада за периода?  

Връзка към коментар
преди 3 минути , Goal & Boss каза:

Според мен това е някакъв пробен период, който да им даде възможност да преценят дали да не премахнат таксите за визите въобще.

Не, това е чиста проба сейвинг дъ фейс, което е много важно за оная култура. Явно още не са готови с пробните онлайн визи за Китай ,Англия, Франция и ОАЕ, а китайците са в пъти повече от всички останали посетители взети заедно. Покрай тях намазваме и ние.

В момента, Kamen каза:

Как да го разбирам, VOA ще бъде издавана на летището, но ще е безплатна или въобще отпада за периода?  

Има си виза с всичките му документи, просто ще се издава без такса.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 14 минути , T.E.Lawrence каза:

Има си виза с всичките му документи, просто ще се издава без такса.

http://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php

1. It will also be necessary to prove that you have funds of at least 10,000 THB per person and 20,000 THB per family during your stay in Thailand.

Как да го разбирам горното, за кеш? За карта как ще ме проверят за наличност след като мога да я зареждам когато си реша.

Редактирано от Kamen
Връзка към коментар

В 99% от случаите няма да ти искат. На мен никога не са ми искали също.

Знам за един случай с приятел, който отказа да даде рушвет на митничаря и той го изпрати на банкомата да тегли да ги види кеш. Това пак казвам е много рядък случай, както и да ти искат пари за рушвет на летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко практическа информация/за минимум загуба на време на летището/ за VOA в Тайланд.

Apllication for VOA:

https://www.immigration.go.th/download/1486544488315.pdf

Thailand Arrival Card/T.M.6/

https://www.thai.lt/blog/566-thailand-arrival-card-2018-how-to-fill-arrival-card-form

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,
Как стои въпросът с VOA - бързо ли става и най-вече ако някой има опит, бих се радвал да сподели как стои въпросът с летището в Краби, тъй като го няма официално написано, но по повечето форуми коментират, че може да се направи там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами VOA е single-entry, така че предполагам, че ще важи и за нея. Особено в духа на гъвкавостта, която се търси.

Само че в тази вълна на либерализация... не е ли време източноевропейските страни, за които все още Тайланд иска виза, да се стегнат и заедно да се преборят да бъде премахната визата? Да се надяваме, че Външно тоя път не спи.

Връзка към коментар
преди 3 часа, T.E.Lawrence каза:

Доста добри   новини за тайландските визи.

Абе не ми се чете 11 страници тема. Но до колкото виждам това е същността:

- двукратна виза на цената на еднократна

- всяка виза ще си върви един вид с reentry permit и няма да има нужда да се чака по гишета за това?

- пилотен проект за два месеца само

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 45 минути , Георги каза:

Абе не ми се чете 11 страници тема. Но до колкото виждам това е същността:

- двукратна виза на цената на еднократна

- всяка виза ще си върви един вид с reentry permit и няма да има нужда да се чака по гишета за това?

- пилотен проект за два месеца само

И аз така разбирам. Само не разбирам цената каква е? Както и какви документи трябва да се представят?

Връзка към коментар
преди 9 часа, Happy_Traveler каза:

И аз така разбирам. Само не разбирам цената каква е? Както и какви документи трябва да се представят?

Относно процедурата и цените май промени няма, просто визата ти е по-пимпната от преди 🙂

Връзка към коментар
преди 15 часа, T.E.Lawrence каза:

Доста добри   новини за тайландските визи.

Последно безплатните визи с какъв период са? По назад в темата беше записано 1.12.2018 - 31.1.2019, а в този текст привилегиите са от 15.11.2018 до 15.01.2019? Ние сме в Тайланд от 14 до 17.1.2019 и дали ще ни огрее безплатното еднократно влизане? 

Връзка към коментар
преди 34 минути , Capitan Morgan каза:

Последно безплатните визи с какъв период са? По назад в темата беше записано 1.12.2018 - 31.1.2019, а в този текст привилегиите са от 15.11.2018 до 15.01.2019? Ние сме в Тайланд от 14 до 17.1.2019 и дали ще ни огрее безплатното еднократно влизане? 

Две различни неща са - едното е за визите при пристигане, Visa on arrival, второто е за визите издавани от консулства и посолства. За теб изглежда безплатната VOA е по-добрият вариант. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Звънях на консулството днес и от там казаха, че тази процедура все още НЕ ИМ Е ПОТВЪРДЕНА -  процедурата за БЕЗПЛАТНАТА ВИЗА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ. Така че нека да следим и който пробва - да каже.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, Happy_Traveler каза:

Звънях на консулството днес и от там казаха, че тази процедура все още НЕ ИМ Е ПОТВЪРДЕНА -  процедурата за БЕЗПЛАТНАТА ВИЗА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ. Така че нека да следим и който пробва - да каже.

Преди две години е било пак същото, писано е в темата. Най-вероятно ще я потвърдят на 1 декември. 

Връзка към коментар

Здравейте, искам да попитам стана ли ясно дали информацията за безплатни визи от 1-ви декември до 31 януари се потвърди? Предстои ми пътуване до Тайланд към 20 януари и ще е чудесно , ако не трябва да плащам за виза. 🙂

Връзка към коментар

Аз кацам в Банкок на 1 декември и мисля да рискувам, но ако науча нещо предварително ще пиша. Ако не, на 1ви от Тайланд ще пиша.

Редактирано от krasio0803
  • Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.