Прескочи до съдържание

Летище Истанбул (Новото летище) - Istanbul Airport (Istanbul Havalimanı)

Mary

Препоръчани мнения

Здравейте, отново повдигам темата - ако някой  има опит с паркирането на пристигащи на летището в Истанбул, моля за указания. Предстои ни да чакаме презокеански полет и искам да предвидя всичко около паркирането. Ще съм благодарна някой да ме ориентира

Връзка към коментар

Паркингът е огромен на няколко нива и няма значение закъде сте. Взема се билет при бариерата. Отивате на пристигащи, посрещате човека. На излизане има машини за плащане на доста места. Плаща се и с карта. Само трябва да си запомните етажа и мястото, където сте паркирали. Това е. Заплащането е на час.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Турция въвежда допълнителни проверки по летищата

Пътниците на турските летища ще може да бъдат проверявани допълнително, извън зоните за сигурност, по силата на промени в закона за гражданското въздухоплаване, приети късно в четвъртък, съобщава БТА.

Вещите на пътниците ще могат да бъдат претърсвани и на входа на терминала, и на входа на зоната за бординг. Това се отнася както за личния багаж, така и за електронните устройства.

Ако пътникът откаже да предостави вещите си за проверка, той няма да бъде допуснат до летището или до зоната за заминаване. Забранените предмети ще бъдат конфискувани на място.

Авиокомпаниите ще бъдат глобявани от 620 до 15 600 долара, ако екипажът на самолета не е уведомил властите за нарушения на борда по време на полет.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар
В момента, Ognyan каза:

така и за електронните устройства.

Чудесно, да покажем снимки и чатове в WhatsApp, Messenger и т.н. като на летището в Тел Авив. С оправданието: "пазим се от тероризъм" побъркаха хората.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Май ще сменяме авиокомпанията, ако прекалят. Аз на панамското летище така им бях набрала, дето и водата преди бординга ни взеха. На стюардесите им се видя черен света дс ги викам да ми носят вода.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

То не е до авиокомпанията, а е политика на държавата. Независимо дали ще летите от турско летище с Uzbekistan Airlines или с Iran Air, или с FlyDubai... като наближите летището, още отвън започват проверките. На Сабиха Гьокчен още на излизане от метрото... Същото беше и при Ататюрк, скенерите започваха долу на метростанцията.  Но това с ръчкане по телефони, лаптопи и т.н. е прекалено. На израелските летища затова се ходи доста по-рано преди полет. А в Латинска Америка знаете.. с кучета и т.н. 😄 Ние сме свикнали в ЕС почти да не ни закачат и сега това в Турция ... просто иде леко тегаво. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Изненадан си че Европа е едно от най-добрите , ако не и най-доброто място за живеене в света ли ? Една издънка и после ще се пее друга песен.Докато на Израел може да му теглим по една  и да не стъпваме повече там с Истанбул това трудно ще  стане.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз лично нямам нищо против проверките. Ако се гледа от позицията на обикновен пътник, изглежда тегаво, но за “необикновените” пътници това е още една пречка да си изпълнят задачата. Това е огромно летище, с огромен пътникопоток на ден. Предпочитам да ми видят снимките отколкото да ме взривят.  

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Изненадан си че Европа е едно от най-добрите , ако не и най-доброто място за живеене в света ли ? 

Да не живееш в миналия век?

И да не е спам, аз лично съм за повече проверки.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Някой има ли представа дали при оставяне на кола на летището и декларирането й на митницата би имало риск да ми откажат паркинга, ако аз не съм собственик на колата, а имам пълномощно да я карам? Пълномощното е двуезично - български и английски. 

Връзка към коментар
преди 20 минути , mary_shery каза:

Някой има ли представа дали при оставяне на кола на летището и декларирането й на митницата би имало риск да ми откажат паркинга, ако аз не съм собственик на колата, а имам пълномощно да я карам? Пълномощното е двуезично - български и английски. 

Паркинг няма кой да ви откаже - не се проверяват документи, ако пълномощното е читаво и на митницата на границата няма  да имате проблем

Попълнете си декларация предварително, най-вероятно няма да го гледат пълномощното на летището. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, досега никога не сме внасяли алкохол в Турция, сега обаче случаят е по- специален. 
Някой може ли да сподели челен/личен опит. Проверява се в този сайт или греша?

Упоменатите количества включват и покупки от безмитен магазин?

Връзка към коментар

Митниците трябва да гледаш, това трябва да е ок. Според мен количеството включва всичко, което носиш, когато минаваш през митницата - донесено от вън + купено на летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stotan каза:

Има ли на летището открит паркинг, където може да се паркира кола на метан и бензин?

Намерих снимки, които ми отговориха на въпроса. 😆  Може ли администраторът да изтрие поста?

53155819_2204714806447342_2863530407926693888_n.jpg.872e2d703219f74ff76982552a1d2d5c.jpg

За да влезеш в паркинга, минаваш 2 поста. Първият  пост по избор си избира кола, отбива я и прави проверка на багажник и пътници. Лично мен само 1 път са ме спирали и като разбраха, че сме българи ми пожелаха само едно.....добър път комшу. На бариетата на входа на самият паркинг ( в моя случай на червения) също проверяват, като те карат да отвориш капака на багажника и гледат с огледало цялата кола. Това с огледа с огледалото е нещо ново, нямаше го преди 5-6 месеца. Дали нещо ще ти кажат за метанова бутилка или газова, не мога да знам. Цената  на паркирането за седмица е 1900 лири , около 100 лева.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.